Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Főleghogy már itt is szárad fel minden, napraforgó is, komoly károk vannak, nemlesz rekord sehol, vagy víznyomott vagy aszálykáros minden, vagy mindkettő....
hála IStennek most esett valamennyi, remélem fog is még!
kicsit alaposabban megnézegettem délelőtt a kukszikat. a Winxx sokat változott, javult, baromi nagy csövek vannak rajta. az Oxxygen se rossz, bár kicsit ritkásnak látom, jó ha van benne 50 ezer termőtő. a Phileaxx viszont mindkettőtől sokkal rosszabb, az ha nem kap egy normális esőt 4t se lesz meg... pedig az önköltségé annak a legtöbb.
Válasz #8386. hozzászólásra
Nálam is az Oxxygén néz ki a legjobban. Dombos nem öntözhetö helyen van, gyengéb adotságú talajon. 2-3 csö van rajta, helyenként 4-5 db egy kukoricán. Elképzelésem se nincsen hány csövet fog ebböl kinevelni.
Milyen fajták vannak a RAGT-os fajtasorban? Míg nem locsoltad melyik nézett ki a legjobban. Az Oxxygen még mindig jó nekünk, de a Phileaxx-ra hiába költöttünk 40-45K-val többet rá, és figyeltünk rá, sokkal szrabb. Szembe velem meg fele műtrágyával az Alexxandra sokkal jobb volt végig...
A tavalyi negyeddik-ötödik helyezett (top 20 kukorica) Winxx-re meg még a Brixxo is rávert, pedig az tavaly csak 30q-t adott nálunk...
jó ez mind szemre
Soha többet rá se nézek se a Top20 kukoricás táblázatra se a Gosz-vszt-re.
Nekem kevés van az is keskeny és hosszú , úgyhogy én könnyen jártatom a szám , és taposni se kellet mert középen lett eleve út lejárva és onnan belocsol.
Pedig kaptok , az emberek haragját , a kamara iránti fokozódó ellenszenv rajtatok csattan . mig a nagykutyák miniszteri fizetésé dörzsölik a markukat azok meg megússzák mert kerülik a tömeget.
Hát egy menet 40 mili körüli, de volt már amikor kicsit lassúra sikeredett a behúzást állítani az 47 lett a mérőedényben!! Egy menet 3 hektár 8-11 óra között szokott lenni a behúzás gázolaj fogyasztás 10-12 liter /óránként!! Nem ócsó játék de hasznos szerintem.
Na kit láttam a tévébe , na kit ? Én amúgy már 4x locsoltam a kukoricát no persze kamerázás nélkül , mondjuk olcsóbban locsoltam kis benzines szivattyúval , és nincsenek erre olyan jó kutak mint bugyin és némedin .
De most jónak tűnik a kukorica 7 tonna van benne.Azzal se fogok
sokat szenvedni jövő hónapba indul a nyers kukorica vétel roppantják
tapossák dombba 28-as víztől veszik,ha elfogadható árat mondanak
lenyomom így időbe le tudom kezelni a tarlót.
A kukorica felénk mindig is az itt a piros hol a piros játékra hasonlitt néha nap hoz tiszteséges hasznot de általában eröss nulla vagy önköltség vagy teljes bukta ezt sajn be kell látni de hol is van 200 év leg hüvösebb nyara?????????????
Itt is kez problémássá vállni az esőhiány, nemlesz jó kukoricás év!
Pláne amit tavasszal nagyon nyomott a víz vagy víznyomás után későn vetettük el xart sem ér.
Ha nem lesz legalább 45-50ezres ára idén nagyobb bukták lesznek országszerte mint tavaly volt vagy bármikor.
Ezzel kicsit vitatkoznék, kelet európában szinte csak gmo s szar szólyát kevernek be a takarmányba, nem termelhetjük de importálni lehet ész nélkül, szakmabeli vagyok de még nem láttam gmo mentes szólyából készült takarmányt:)
Csak az lesz balhés fiúk ha pl az USA területen meg esős idő van meg hűvös ott jobban terem majd valszeg és emiatt lehet nem lesz magas ára ha itt szar lesz nagyon akkor sem! Mondjuk a hűvös nem jó neki de még mindig jobb hogy esik rá az eső mint itt hogy 1 hónapja sem volt már eső!
Ma én is belelestem 1-2 tábla tengeribe,hát kezdenek bajok lenni,a homokosabb foltokba fejmagasságig szárazak a levelek.A problémák kezdenek komolyak lenni,Apropó, a vad által kis korban leharapott kukorica fejet hoz,de cimert nem,a közelböl vajon megtermékenyül?
24596 hozzászólás
Sziasztok! KWS Koral van valakinek? Hogy bírja? Most vetettem először.
Most megyek megnézni.
Köszönöm előre is.
Válasz #8392. hozzászólásra
Ez is!DA sonka.Többet nem jön a portára.
Válasz #8393. hozzászólásra
Főleghogy már itt is szárad fel minden, napraforgó is, komoly károk vannak, nemlesz rekord sehol, vagy víznyomott vagy aszálykáros minden, vagy mindkettő....
hála IStennek most esett valamennyi, remélem fog is még!
Válasz #8392. hozzászólásra
Megdrágíthatja a kánikula a takarmányokat
na ez feladta
kicsit alaposabban megnézegettem délelőtt a kukszikat. a Winxx sokat változott, javult, baromi nagy csövek vannak rajta. az Oxxygen se rossz, bár kicsit ritkásnak látom, jó ha van benne 50 ezer termőtő. a Phileaxx viszont mindkettőtől sokkal rosszabb, az ha nem kap egy normális esőt 4t se lesz meg... pedig az önköltségé annak a legtöbb.
Válasz #8388. hozzászólásra
67 000 mag/ha
Holnap előveszem a papírkát ahova fel vannak írva a fajták, és leírom amit tapasztaltam.
Válasz #8387. hozzászólásra
Max. 2 csövet, de inkább sanszos az 1 cső, de ez a tőszámtól is függ.
Nálam is az Oxxygén néz ki a legjobban. Dombos nem öntözhetö helyen van, gyengéb adotságú talajon. 2-3 csö van rajta, helyenként 4-5 db egy kukoricán. Elképzelésem se nincsen hány csövet fog ebböl kinevelni.
Válasz #8383. hozzászólásra
Milyen fajták vannak a RAGT-os fajtasorban? Míg nem locsoltad melyik nézett ki a legjobban. Az Oxxygen még mindig jó nekünk, de a Phileaxx-ra hiába költöttünk 40-45K-val többet rá, és figyeltünk rá, sokkal szrabb. Szembe velem meg fele műtrágyával az Alexxandra sokkal jobb volt végig...
A tavalyi negyeddik-ötödik helyezett (top 20 kukorica) Winxx-re meg még a Brixxo is rávert, pedig az tavaly csak 30q-t adott nálunk...
jó ez mind szemre
Soha többet rá se nézek se a Top20 kukoricás táblázatra se a Gosz-vszt-re.
Válasz #8384. hozzászólásra
Na békén hagylak , megyek készülök krumplit locsolni , holnap meg káposztát , kukoricát már nem fogom.
Válasz #8383. hozzászólásra
Nekem kevés van az is keskeny és hosszú , úgyhogy én könnyen jártatom a szám , és taposni se kellet mert középen lett eleve út lejárva és onnan belocsol.
Válasz #8380. hozzászólásra
Én tegnap az RAGT vetőmagos fajtasort megint beöntöztem, had igyanak a kuccák!!
Válasz #8379. hozzászólásra
Pedig kaptok , az emberek haragját , a kamara iránti fokozódó ellenszenv rajtatok csattan . mig a nagykutyák miniszteri fizetésé dörzsölik a markukat azok meg megússzák mert kerülik a tömeget.
AZ ÖSSZES KUKORICA KISÜL AZ ORSZÁGBAN NEM IS AKKORA GOND, DE LEGALÁBB LEHET MENNI A VIZEK MELLÉ PANCSIKÁLNI!!
Válasz #8377. hozzászólásra
Locsolás nélkül nem lett volna , így meg lesz , igaz nem lesz rekord termés, nálam már tavaly is locsolva volt 1x.
Válasz #8378. hozzászólásra
Mi nem kapunk semmit sem, mi kicsik vagyunk.
Válasz #8376. hozzászólásra
Csak a nagy kutyák kapnak , o hogy szüljenek sünt .
Válasz #8367. hozzászólásra
Hát egy menet 40 mili körüli, de volt már amikor kicsit lassúra sikeredett a behúzást állítani az 47 lett a mérőedényben!! Egy menet 3 hektár 8-11 óra között szokott lenni a behúzás gázolaj fogyasztás 10-12 liter /óránként!! Nem ócsó játék de hasznos szerintem.
Válasz #8370. hozzászólásra
Hát abból nem tudnék locsolni!!!
riport Angol http://iowaagribusinessradionetwork.com/wp-content/uploads/2013/07/Agribusiness-Report-7-26-13.mp3
3-szor öntöztem meg jöttek a haverjaim VAD COLÁK
http://iowaagribusinessradionetwork.com/?p=5340 kis piaci info Amerikából
Győr környéke tegnap.
Györ környéke tegnap.
Válasz #8368. hozzászólásra
Vagy a kamarás gázsiból
Válasz #8366. hozzászólásra
Az lehet , 20 cm mélyig vizes a föld locsolás után , tetszetek a nagy kerekek a szórón , nekünk sí léc szerűség van.
Válasz #8364. hozzászólásra
Így nem nehéz gazdálkodni a TV gázsijábol finanszírozza a locsolást.
Válasz #8366. hozzászólásra
hány mm. adsz neki egyszerre? Mennyibe jön ki egy Ha egyszeri locsolása?
Válasz #8364. hozzászólásra
Lehet te 4 szeri alkalommal sem locsoltál ki annyi vizet mint én 1 alkalommal!!
Válasz #8363. hozzászólásra
délután csónakázás, este bulizás
Válasz #8363. hozzászólásra
Na kit láttam a tévébe , na kit ? Én amúgy már 4x locsoltam a kukoricát no persze kamerázás nélkül , mondjuk olcsóbban locsoltam kis benzines szivattyúval , és nincsenek erre olyan jó kutak mint bugyin és némedin .
Válasz #8362. hozzászólásra
Tegnap "hítalak" koma hova lettél, netán a napot a korcsmában töltötted???????????
Válasz #8345. hozzászólásra
jól viselkedik, de csodára az se képes
Válasz #8346. hozzászólásra
Akkor érdemes volt tárolni!!
De most jónak tűnik a kukorica 7 tonna van benne.Azzal se fogok
sokat szenvedni jövő hónapba indul a nyers kukorica vétel roppantják
tapossák dombba 28-as víztől veszik,ha elfogadható árat mondanak
lenyomom így időbe le tudom kezelni a tarlót.
Válasz #8358. hozzászólásra
De csak "hátha"szinten.18 kuki 170 szotyi 140 gabona 40 legelő
Válasz #8357. hozzászólásra
Akkor kukit már nem is vetettél?:P
vagy csak mondod:D
Mondjuk a napra sem tul drága az idén
Válasz #8356. hozzászólásra
Én már mondtam búza napraforgó búza......
Válasz #8355. hozzászólásra
Ugy néz ki át kell állni buzára, azt kisebb esélyel viszi el a szárazság
Válasz #8354. hozzászólásra
A kukorica felénk mindig is az itt a piros hol a piros játékra hasonlitt néha nap hoz tiszteséges hasznot de általában eröss nulla vagy önköltség vagy teljes bukta ezt sajn be kell látni de hol is van 200 év leg hüvösebb nyara?????????????
Itt is kez problémássá vállni az esőhiány, nemlesz jó kukoricás év!
Pláne amit tavasszal nagyon nyomott a víz vagy víznyomás után későn vetettük el xart sem ér.
Ha nem lesz legalább 45-50ezres ára idén nagyobb bukták lesznek országszerte mint tavaly volt vagy bármikor.
Válasz #8351. hozzászólásra
Ezzel kicsit vitatkoznék, kelet európában szinte csak gmo s szar szólyát kevernek be a takarmányba, nem termelhetjük de importálni lehet ész nélkül, szakmabeli vagyok de még nem láttam gmo mentes szólyából készült takarmányt:)
Válasz #8350. hozzászólásra
usa ba 3 hete még 45 fok volt legalábbis rádioba ezt tolták
Válasz #8350. hozzászólásra
Egy dél olasz fuvar költsége 10000 ft/tonna.
Akkor az usa-ból mennyiért hozzák ide?
Azt a gmos xart amúgy sem veszi meg senki élelmiszeripari célra.
Csak az lesz balhés fiúk ha pl az USA területen meg esős idő van meg hűvös ott jobban terem majd valszeg és emiatt lehet nem lesz magas ára ha itt szar lesz nagyon akkor sem! Mondjuk a hűvös nem jó neki de még mindig jobb hogy esik rá az eső mint itt hogy 1 hónapja sem volt már eső!
Válasz #8347. hozzászólásra
Egy kicsit elszámolta magát a kolega.
Ma én is belelestem 1-2 tábla tengeribe,hát kezdenek bajok lenni,a homokosabb foltokba fejmagasságig szárazak a levelek.A problémák kezdenek komolyak lenni,Apropó, a vad által kis korban leharapott kukorica fejet hoz,de cimert nem,a közelböl vajon megtermékenyül?
Válasz #8346. hozzászólásra
Akkor az nem volt jó üzlet.