Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.28 FtUSD400.96 FtCHF441.5 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #8195. hozzászólásra
Nálunk van 12 hibrides Dekalb fajtasor, de a területi képviselő még nem rakta ki a táblákat, nem tudom mire vár, a környéken már minden fajtatulajdonos kirakta a tábláit!
ÜDV! Szerintetek a kukorica alsó leveleinek elszáradásához lehet esetlegesen köze a kukorica bogár áldásos tevékenységének?Vagy az csak úgy rágja a gyökerét, hogy addig észre sem lehet venni, amíg ki nem dől?
Szeged környéke az is kapott vizet rendesen, szombaton voltam a jászságban hát ott is lesz kukorica valamikor szerda magasságában lehetett eső arra is mert az út szélén még ott álltak a pocsolyák!!
Szabolcs sem kapott esőt tegnap, pedig nagyon vártuk....de hát .......úgy járunk mint tavaly az Alföldön a gazdák....a homoki kukik kezdik feladni....a lentesebbek még bírják....
Az itt látottak alapján , az enyémet inkább nem rakom fel ,mert kinyírtok.Itt sem volt már rég eső ,de tartja magát .Most csövezik ,meg vagy két méter magas ,de ha nem kap esőt nem fog becsövezni hiába szép
Próbáld ki az Ns Seme valamelyik hosszabb tenyészidejű kukoricáját. Szerb kukorica, ha délebbre tőled megterem akkor nálad is megfog.
Vettünk tőlük naprát, kitelt tele szemek voltak a zsákban, a magyar Neoma meg tele tört szemmel, aszott vackokkal, a fasorba se volt mellette. Ebből arra következtetek, hogy a növényeik a melegebb klímát is jól tűrik, ha még egy normális vetőmagot sem tudtak előállítani itthon. Amúgy most van nálunk Ns 444 próbán. A területi képviselő azt mondta, tavaly a fajtasorban már amikor minden elszáradt ez még akkor is zöld volt. Igaz a vizet is nehezebben adta le...
Vagy hagyj fel a kukoricával, ha idén és tavaly is küszködtél vele és térj rá a naprára.
Bács kisun déli részén is szépen sűlnek a kukoricák
tegnapi zivatarfelhőkből aki kapott az jól járt, aki nem, mint mi az nem
állandóan próbálgatjuk a fajtákat, de mindig is ezt mondtam, nem is fajta a lényeg, hanem az ilyen apró dolgok mint ami tegnap volt, hogy valahol leszakadt az ég és től 600 m-re meg egy csepp sem esett le
ezek rengeteg befolyásolnak, nem is a fajta
Válasz #8163. hozzászólásra
Ferror beírnád milyen fajta kukoricákat fényképeztél a hozzászóllásodban? Nekem van 3 fajta kukorica Oxxigén, DKC4590 és Kassandras. Ezekböl a Kassandras erektív levélállású kukorica és megfigyeltem azt, mihánt melegebb van esö nélkül ez a fajta egyböl furujázik, holott a másik kettönek meg semmi baja se nincsen.
Nem lehet az hogy a tiéd is erektív levélállású, keveset árnyékol, a talaj hamarább szárad az erös napsütés miatt, és ezért néz ki úgy ahogy kinéz?
Sziasztok!
Idén elnézve a kukoricákat azt látom, hogy a legtöbb tövön 3 csőkezdemény jön kifelé, ahogy itt decsi is írta! Nyílván ha nem lesz még hetekig jelentős csapadék, örülni kell majd, hogy ebből egyet felneveljen.
Ahogy ma én is végigjöttem Nyíregyháza és Nagyhalász környékén, és ahol homokos a talaj ott már furulyázik, és tartós esőt nem is mond szóval szerintem 1-2 hétig ha nem lesz csapadék akkor annyi ezeknek a kukiknak...
Akkor az a helyzet ,mint tavaly ahol jó a föld és van tartalék ott lesz , a gyengébben ,meg semmi Mi felénk még rengeteg vízállás van ,de a kukorica akkor is gyenge van akinek semmi nem lesz
A Monták földeken Á-halma felé, az alsó egy két levél sárgul és néhol eléggé elmaradott, ott még sokon nincs címer sem és a forgón belül sok helyen elég alacsony... Ott a vegyszer lehet bejátszott neki kicsit...
24597 hozzászólás
Mai szemle.
Kezdődnek a bajok.
És ahol még tartja magát.
Válasz #8195. hozzászólásra
Nálunk van 12 hibrides Dekalb fajtasor, de a területi képviselő még nem rakta ki a táblákat, nem tudom mire vár, a környéken már minden fajtatulajdonos kirakta a tábláit!
Hétfői képek
Válasz #8190. hozzászólásra
A haveréké ilyen most! Hamarabb lett vetve sokkal, mint az előző amit felraktam az enyémről!
Válasz #8153. hozzászólásra
Nekem van még ilyen kicsi is egy kertben ,hát nem tudom beérik e Í Most ,ha nem jött volna rá eső annyi már furulyált .
Válasz #8181. hozzászólásra
Hát le is maradhatott volna, ne ba@xad fel az agyát azoknak ahol nem esik az eső, és kisül minden!!
Válasz #8189. hozzászólásra
Ennél többet én se hallottam , kukira négy körül ,ha minden jól megy vagy még annyi se
Válasz #8188. hozzászólásra
Majd lesz 2300 mint 3v4 éve.rohadékok.Majdnem beledöglöttem.!
Válasz #8188. hozzászólásra
És a naprára mit hallottál??? Én szűk 9000 ft
új kukorica jövöheti ára 122juró,hajrá agrárkamara,hajrá magyarok
Válasz #8179. hozzászólásra
eltelt a hét, volt eső?
Válasz #8185. hozzászólásra
(m)ellnézést
Válasz #8184. hozzászólásra
hattyú
Válasz #8182. hozzászólásra
sima vízhiány lesz az, nem bogás, a kidőlt kukoricák általában nem száradnak el előtte, sőt után is szépen zöldül, csak libanyakas lesz
Válasz #8181. hozzászólásra
Szép csak még sokat kint kell aludni a kukinak nekem is van hasonló táblám ,de ki tudja még be jön e
ÜDV! Szerintetek a kukorica alsó leveleinek elszáradásához lehet esetlegesen köze a kukorica bogár áldásos tevékenységének?Vagy az csak úgy rágja a gyökerét, hogy addig észre sem lehet venni, amíg ki nem dől?
Kép lemaradt.
Hi.
Válasz #8176. hozzászólásra
Jól mondod semmi eső , homokon már hegyel a tengeri a héten nem kap vizet akkor végé neki
Válasz #8177. hozzászólásra
Itt semmi eső.Még nincs gond,de hamarosan az lesz.
Válasz #8176. hozzászólásra
Szeged környéke az is kapott vizet rendesen, szombaton voltam a jászságban hát ott is lesz kukorica valamikor szerda magasságában lehetett eső arra is mert az út szélén még ott álltak a pocsolyák!!
Szabolcs sem kapott esőt tegnap, pedig nagyon vártuk....de hát .......úgy járunk mint tavaly az Alföldön a gazdák....a homoki kukik kezdik feladni....a lentesebbek még bírják....
dkc 440
vetéskor 200 kg 8-24-24 komplex, kultizáskor 250 kg pétisó
gyomírtó pricipal gold
ennyi
de jól is tettem, a tavalyi évből okulva hogy nem sztár hibrid ment idén
tök mindegy itt a fajta, itt csak a mm számít, ami erre nem sok jutott
mert ha nincs mm, akkor ....hatom meg a kukorica is
Válasz #8173. hozzászólásra
Én sem teszek mert én 2x be is locsoltam , bár lehet magammal szurok ki mert hozzám járnak majd a disznók a négylábúak , meg a fekete kétlábúak.
Válasz #8172. hozzászólásra
Az itt látottak alapján , az enyémet inkább nem rakom fel ,mert kinyírtok.Itt sem volt már rég eső ,de tartja magát .Most csövezik ,meg vagy két méter magas ,de ha nem kap esőt nem fog becsövezni hiába szép
Válasz #8171. hozzászólásra
Felénk egy pár csepp volt csak, kuk napra szárad felfele.
Ha ma nem esik akkor egy része növénynek vége, mert utána egy darabig nemfog esni.
Válasz #8170. hozzászólásra
itthon volt de most megyek körbe a területekre, hogy merre mi a helyzet
Válasz #8168. hozzászólásra
De most csak kaptál esőt!
Válasz #8168. hozzászólásra
Próbáld ki az Ns Seme valamelyik hosszabb tenyészidejű kukoricáját. Szerb kukorica, ha délebbre tőled megterem akkor nálad is megfog.
Vettünk tőlük naprát, kitelt tele szemek voltak a zsákban, a magyar Neoma meg tele tört szemmel, aszott vackokkal, a fasorba se volt mellette. Ebből arra következtetek, hogy a növényeik a melegebb klímát is jól tűrik, ha még egy normális vetőmagot sem tudtak előállítani itthon. Amúgy most van nálunk Ns 444 próbán. A területi képviselő azt mondta, tavaly a fajtasorban már amikor minden elszáradt ez még akkor is zöld volt. Igaz a vizet is nehezebben adta le...
Vagy hagyj fel a kukoricával, ha idén és tavaly is küszködtél vele és térj rá a naprára.
Bács kisun déli részén is szépen sűlnek a kukoricák
tegnapi zivatarfelhőkből aki kapott az jól járt, aki nem, mint mi az nem
állandóan próbálgatjuk a fajtákat, de mindig is ezt mondtam, nem is fajta a lényeg, hanem az ilyen apró dolgok mint ami tegnap volt, hogy valahol leszakadt az ég és től 600 m-re meg egy csepp sem esett le
ezek rengeteg befolyásolnak, nem is a fajta
ennyi
Válasz #8163. hozzászólásra
Ferror beírnád milyen fajta kukoricákat fényképeztél a hozzászóllásodban? Nekem van 3 fajta kukorica Oxxigén, DKC4590 és Kassandras. Ezekböl a Kassandras erektív levélállású kukorica és megfigyeltem azt, mihánt melegebb van esö nélkül ez a fajta egyböl furujázik, holott a másik kettönek meg semmi baja se nincsen.
Nem lehet az hogy a tiéd is erektív levélállású, keveset árnyékol, a talaj hamarább szárad az erös napsütés miatt, és ezért néz ki úgy ahogy kinéz?
ókuki ára telephelyen(szuro-trade)ha jól értesültem akkor netto 4640,esetleg plusz komp...
Sziasztok!
Idén elnézve a kukoricákat azt látom, hogy a legtöbb tövön 3 csőkezdemény jön kifelé, ahogy itt decsi is írta! Nyílván ha nem lesz még hetekig jelentős csapadék, örülni kell majd, hogy ebből egyet felneveljen.
Ahogy ma én is végigjöttem Nyíregyháza és Nagyhalász környékén, és ahol homokos a talaj ott már furulyázik, és tartós esőt nem is mond szóval szerintem 1-2 hétig ha nem lesz csapadék akkor annyi ezeknek a kukiknak...
úgy szintén
a későbben vetettek még tarták magukat úgy ahogy
viszont amit a legelején vetettünk és a fejlettek meg
mintha ez a 2-3 ezer hektár számítani is valamit, ami itt képekben szerepel... vagy egy megye, vagy az egész ország.
Válasz #8160. hozzászólásra
Akkor az a helyzet ,mint tavaly ahol jó a föld és van tartalék ott lesz , a gyengébben ,meg semmi Mi felénk még rengeteg vízállás van ,de a kukorica akkor is gyenge van akinek semmi nem lesz
Válasz #8158. hozzászólásra
Bizony ám
Válasz #8158. hozzászólásra
Na így már más!!
Válasz #8157. hozzászólásra
Egy vagyont költöttem a kukoricára,de ez az aszály tönkre tesz mindent
remélem lesz az ára vagy 7000-8000ft/q még akkor is minuszba lennék
Ezt még kár mutogatni előre, aratásig bármi is történhet, továbbá csinálod a kedvet a neppereknek az "ócsóóóóóóó" kukoricára!!
Szép, nekem tavaly a luxxus duo volt 3 csöves, csak kb ekkorák maradtak aratáskor is a csövek:
Egyébként az volt a leírásában hogy hajlamos a 2 csövűségre:
Min múlik ez egyébként? tápanyagon, fajtán? most MV Tarján van ...
Válasz #8154. hozzászólásra
Szép ! Ma voltam én is szemlén!
DKC 4590 több a 3 csöves mint a kettő.
ez átbaszás szagúKukorica 6800ft
Válasz #8134. hozzászólásra
Kanizsától dél és nyugat.
Válasz #8149. hozzászólásra
A Monták földeken Á-halma felé, az alsó egy két levél sárgul és néhol eléggé elmaradott, ott még sokon nincs címer sem és a forgón belül sok helyen elég alacsony... Ott a vegyszer lehet bejátszott neki kicsit...
Válasz #8148. hozzászólásra
Lehet még jó átlag, jártam felétek is nem látszok ki a sorokból, ráadásul kettesével hozzák a csöveket.
Válasz #8147. hozzászólásra
Ha búza után leesne egy 10-es már nagyon sokat érne neki.