Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kukorica letudva, az első 5 heki még 6 tonna feletti átlaggal jött le, de utána sikerült leszorítani 4 tonnáig, olyan sz.r volt a többi.
Az utolsó tábla 6,5q/ha 200eFt feletti költséggel.....
Természetesen volt szerződésem is...
eredmények kb. fele a 2011-es évnek
Monalisa 39q/ha 15-16-os vizzel
v52-es 52q/ha 18-as vizzel
N01-es 57q/ha 17-es vizzel
PR9578-as 50q/ha 15,5-os vizzel
reméljük majd lesz jobb év is
Kukorica Termésverseny 2012-ben is Axiál Kft. támogatással
Tavaly decemberben Bodorics Pál, a Répcevölgye 2001 Kft. ügyvezetője vehette át Nagy Tibortól, az Axiál Kft. Gépüzletágának vezetőjétől az 500.000,- Ft értékű, Axiál alkatrész vásárlási keretet biztosító különdíjat, melyet a hazai Kukorica Termésversenyen legjobb helyezést elérő Axiál partnernek ajánlott fel a cég.
Az idei évben immáron negyedik alkalommal rendezik meg a Kukorica Termésversenyt hazánkban. A Magyar Kukorica Klub által szervezett megmérettetés célja, hogy pontosabb képet kapjunk az ország kukoricatermő-kapacitásáról, valamint, hogy a termelőkkel a kukoricatermelésben használható hatékony, korszerű és eredményesebb termelést segítő módszereket ismertessék meg. Az aszályos év és az alacsony terméshozamok ellenére idén is több mint 60 versenyző vett részt a megmérettetésben, mely egyre nagyobb figyelemre tart számot a hazai termelők között. Az Axiál Kft. a tavalyi év folytatásaként 2012-ben is 1 millió forinttal támogatja a Kukorica Termésversenyt. Az összeg egyik fele a lebonyolítás költségvetéséhez járul hozzá, míg a másik felét, a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan, a termésversenyen legjobb terméseredményt elérő Axiál partnernek ajánlják fel 500.000,- Ft értékű Axiál alkatrész vásárlási keret formájában. Az Axiál, mint a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb gép és hozzá kapcsolódó műszaki szolgáltatásokra szakosodott vállalkozása, a verseny célkitűzéseivel összhangban jelentős termelői kiugrási lehetőséget lát a kukoricatermelésben, illetve a kukorica termésátlagok növelésében. A támogatással a bajai központú cég egyértelműen a kukorica hazai terméspotenciáljának magasabb szintű kihasználásához kíván hozzá járulni.
ja, jó ott ahol volt csapadék,de ő volt az egyik legelső aki összeomlott az aszályba(az igazi aszályban mert azt ne nevezzük aszálynak ahol 6-7 tonnánál több termett az idén)
Y12! engem még nem hagyott cserben..3. éve vetem...a nagyágyúk közül neki van stabil termése...nem azt mondom, hogy húúúha, de a jó évben a 9-1o tonna meg van...a szar évben meg stabilan 4-5.
Pedig kívülről úgy látszott megsínylette, szürke volt mint egy nádas, összetekerve úgy a levele hogy már nem is volt levele...
marha érdekes jelenségek voltak idén.
Az biztos hogy pirítani a nagyon hosszúak tudnak rendesen, de itt északon nagyon ritka amikor korrekt vízekkel vághatóak, pl idén.
2010-ben a 300-akat is 25-28-as vízekkel vágtuk, 380-ast 30-assal
Ma én is szedtem,( nem magamnak) 3511est! Nem igazán voltam megelégedve,a mennyiséggel talán,60q per heki, de borzasztóan morzsolódott elöl az asztalban,meg pattogott hogy majd kiverte az ablaküveget!Elég jól szóródott, már én magam sokalltam!
Válasz #7962. hozzászólásra
Akkor még a végén kiderül hogy mindenki idióta aki műtrágyát szór.Neked most szerencséd volt, jó fajta, talán laposabb föld ki tudja,de ki kell hogy ábrándítsalak hosszú távon bejön a műtrágyázás.
Két éve nem látott trágyát földön 35 M/ha kukorica átlagba ,sok XXXXXXX szomszéd szórta a műkakit ész nélkül lett is nekik 6 M /ha.Meg mondta öregapám a műszar az nem SZAR.De még a gazdálkodáshoz nem értő gazdák lesznek hagy éljenek a műtrágya gyártók is.
Mindenki az aratáson aggódik,az enyémet ma aratják és kiderül a nagy mennyiség átlaga.
Mégis én már a vetésen gondolkodom,szerintetek ha én szórok 3q/ha 27% műkakit vetés előtt és 3q/ha akkor mikor már a kuki térd magasságig nőttés még kap lombtrágyát is akkor mennyire számíthatok hektáronként kukoricánál átlagos időjárásnál?
És mire árpánál?
És melyik árpa ad többet a tavaszi vagy az őszi?
Tudom én még nincs itt az ideje de mégis fontos lenne hogy tudjak kalkulálni.
24597 hozzászólás
Válasz #7996. hozzászólásra
CG 62-63
somogy: kukorica levágvan 1,8-7tonna közötti számokkal a vége 3,8t/ha lett sajnos. ki mennnyi hallott kukoricára?
Kukorica letudva, az első 5 heki még 6 tonna feletti átlaggal jött le, de utána sikerült leszorítani 4 tonnáig, olyan sz.r volt a többi.
Az utolsó tábla 6,5q/ha 200eFt feletti költséggel.....
Természetesen volt szerződésem is...
Felétek van még vágni való kukorica?
Lassan mind elfogy a határból és várjuk, hogy az ára is elmozduljon felfelé.
Ti hogy látjátok?
eredmények kb. fele a 2011-es évnek
Monalisa 39q/ha 15-16-os vizzel
v52-es 52q/ha 18-as vizzel
N01-es 57q/ha 17-es vizzel
PR9578-as 50q/ha 15,5-os vizzel
reméljük majd lesz jobb év is
Kukorica Termésverseny 2012-ben is Axiál Kft. támogatással
Tavaly decemberben Bodorics Pál, a Répcevölgye 2001 Kft. ügyvezetője vehette át Nagy Tibortól, az Axiál Kft. Gépüzletágának vezetőjétől az 500.000,- Ft értékű, Axiál alkatrész vásárlási keretet biztosító különdíjat, melyet a hazai Kukorica Termésversenyen legjobb helyezést elérő Axiál partnernek ajánlott fel a cég.
Az idei évben immáron negyedik alkalommal rendezik meg a Kukorica Termésversenyt hazánkban. A Magyar Kukorica Klub által szervezett megmérettetés célja, hogy pontosabb képet kapjunk az ország kukoricatermő-kapacitásáról, valamint, hogy a termelőkkel a kukoricatermelésben használható hatékony, korszerű és eredményesebb termelést segítő módszereket ismertessék meg. Az aszályos év és az alacsony terméshozamok ellenére idén is több mint 60 versenyző vett részt a megmérettetésben, mely egyre nagyobb figyelemre tart számot a hazai termelők között. Az Axiál Kft. a tavalyi év folytatásaként 2012-ben is 1 millió forinttal támogatja a Kukorica Termésversenyt. Az összeg egyik fele a lebonyolítás költségvetéséhez járul hozzá, míg a másik felét, a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan, a termésversenyen legjobb terméseredményt elérő Axiál partnernek ajánlják fel 500.000,- Ft értékű Axiál alkatrész vásárlási keret formájában. Az Axiál, mint a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb gép és hozzá kapcsolódó műszaki szolgáltatásokra szakosodott vállalkozása, a verseny célkitűzéseivel összhangban jelentős termelői kiugrási lehetőséget lát a kukoricatermelésben, illetve a kukorica termésátlagok növelésében. A támogatással a bajai központú cég egyértelműen a kukorica hazai terméspotenciáljának magasabb szintű kihasználásához kíván hozzá járulni.
felénk a laposon /ha 70-80 mázsa lett
Válasz #7987. hozzászólásra
ja, jó ott ahol volt csapadék,de ő volt az egyik legelső aki összeomlott az aszályba(az igazi aszályban mert azt ne nevezzük aszálynak ahol 6-7 tonnánál több termett az idén)
Válasz #7980. hozzászólásra
Amit én eddig tudok rekorderként, az DEKALB , 17-es vízzel 15 t /ha
2/3-a letudva.
Sz-Sz-B
7 ha NK Lucius -> 71q / ha
3 ha DKC 4795 -> 60q / ha
A 3 ha nál volt egy kis "lopáskár". De nem jelentős.
4 ha DKC 4795 ös maradt. Jöv. hétre. Az kicsit "vizesebb" földbe került. Nem homokba.
6100-6200 /q ért veszik a környéken.
Válasz #7961. hozzászólásra
Nem értem miért szidják ennyire..jó kapott csapadékot meg később is lett vetve ami még sztem rátett a jó termésre de ez egy elég jó fajta!
Válasz #7976. hozzászólásra
Y12! engem még nem hagyott cserben..3. éve vetem...a nagyágyúk közül neki van stabil termése...nem azt mondom, hogy húúúha, de a jó évben a 9-1o tonna meg van...a szar évben meg stabilan 4-5.
Y12 szerintem, olcsóbbak közül az m81
Válasz #7979. hozzászólásra
apr35f38(fao 510)nekem is nagyon jól szerepelt..
Válasz #7982. hozzászólásra
Pedig kívülről úgy látszott megsínylette, szürke volt mint egy nádas, összetekerve úgy a levele hogy már nem is volt levele...
marha érdekes jelenségek voltak idén.
Az biztos hogy pirítani a nagyon hosszúak tudnak rendesen, de itt északon nagyon ritka amikor korrekt vízekkel vághatóak, pl idén.
2010-ben a 300-akat is 25-28-as vízekkel vágtuk, 380-ast 30-assal
Ami 14t/ha termett ebben az aszályban,az a növény nagyon jól érezhette magát.Gratulálok
Válasz #7980. hozzászólásra
14tonna körül már annak mondható
Mekkora terméssel lehet rekorder idén egy fajta?
420Fao feletti pioneer-ok odapirítottak idén-is!
Alacsonyabb fao-ból az N01 adta keményen, még koraibbakból a P9025 és A79 ami felénk jól tartja magát.
De a rekorderek a hosszú anyagok, igaz vizük is 23-as körül van
Felénk az NO1 és az Y12 jött be...de mindenhol más...
Amugy a furio nem rossz mag..viszonylag olcso...és jó!
Annyiba tudok segíteni neked, hogy a PR37M34/RIBERA
nagyon alul teljesített a Syngenta Furio mellett.
Pioneeren belül melyiket látjátok jó (csúcs) hibridnek?
Válasz #7974. hozzászólásra
Igen, ahogy körbekérdezgettem itt a környéken, mindenki xarban van kukorica ügyileg.
De még mindig jobb a helyzet, mint az Alföldön.
Válasz #7973. hozzászólásra
idén nem hogy nem rosz, egyenesen jóóóóóóóóóó
Pioy12
55q/ha átlag.
Körülményekhez képest elégedett vagyok.
Amúgy az idén milyen fajták szerepeltek jól? Akinek volt több fajta is vetve mik a tapasztalatok?
ekkora ba...t még dicsexik is a hülyeségével
Ahogy le szakad a cső,már a törőlécen morzsolódik!Ezáltal ott le is szóródik.Én nem tudtam mit kezdeni vele!
A szórással nem lehet semmit csinálni?
Válasz #7966. hozzászólásra
szintén zenész. 15-35 közöttiek lettek. a vége 30q! majd legközelebb...
Válasz #7965. hozzászólásra
Egy bő hete vágtunk 4590-est az is szóródott, meg a csövek is elég könnyen potyogtak.
Na nekem is meglett a nagy aratás,30q/ha.
Az vigasztal hogy lehetett volna sokkal rosszabb is.
Ma én is szedtem,( nem magamnak) 3511est! Nem igazán voltam megelégedve,a mennyiséggel talán,60q per heki, de borzasztóan morzsolódott elöl az asztalban,meg pattogott hogy majd kiverte az ablaküveget!Elég jól szóródott, már én magam sokalltam!
szevasztok nekem vetéskor volt aLÁ 2 M MÜTRÁGYA 5 Ha termés 30t
Akkor még a végén kiderül hogy mindenki idióta aki műtrágyát szór.Neked most szerencséd volt, jó fajta, talán laposabb föld ki tudja,de ki kell hogy ábrándítsalak hosszú távon bejön a műtrágyázás.
Válasz #7927. hozzászólásra
Két éve nem látott trágyát földön 35 M/ha kukorica átlagba ,sok XXXXXXX szomszéd szórta a műkakit ész nélkül lett is nekik 6 M /ha.Meg mondta öregapám a műszar az nem SZAR.De még a gazdálkodáshoz nem értő gazdák lesznek hagy éljenek a műtrágya gyártók is.
Moderálta: (575) 2012-10-07 17:57:57
Válasz #7954. hozzászólásra
Mennyi esőt kapott? Az számított az idén csak!
Válasz #7958. hozzászólásra
nem akarok nagyon beleszólni, de tavaly a 3511-es 1,5ha-n adott 150q-t...
az éven egy ismerősnek 160-at...
8 Ha (16AK) 63,6q/Ha, 17,3-as vízzel -dkc 3511
Sokkal rosszabra számítottam. (Mosonmagyaróvár)
+ 1t-át földről felszedtünk ,
Válasz #7957. hozzászólásra
qrva egyszerű,nagyon kényes az aszályra,náluk volt csapadék itt meg nem
Válasz #7956. hozzászólásra
Na akkor ez hogy van?
Válasz #7955. hozzászólásra
mit hulladék, szemét ,itt több embernek nullást produkált idén
Válasz #7954. hozzászólásra
Az pedig egy hulladék fajta...
hát emberek nem akarok lelombozó lenni..de én 125q/ha dkc 3511-est arattam!igaz nem nagy terület, de akkor se számítottam ennyire!
Ez jó ó szöveg,lőjőn mellé akinek 7 anyja van
Válasz #7949. hozzászólásra
Sajnos nem áztatta vér a földet , csak kikényszerítik hogy szerezek egy ilyet.http://www.vadaszat-vadaszbolt.hu/?oldal=2&kat=517&termek=5425
Mindenki az aratáson aggódik,az enyémet ma aratják és kiderül a nagy mennyiség átlaga.
Mégis én már a vetésen gondolkodom,szerintetek ha én szórok 3q/ha 27% műkakit vetés előtt és 3q/ha akkor mikor már a kuki térd magasságig nőttés még kap lombtrágyát is akkor mennyire számíthatok hektáronként kukoricánál átlagos időjárásnál?
És mire árpánál?
És melyik árpa ad többet a tavaszi vagy az őszi?
Tudom én még nincs itt az ideje de mégis fontos lenne hogy tudjak kalkulálni.
Válasz #7915. hozzászólásra
Na lőttek neked? Vagy neked lőttek?Mert nem mindegy...mit lőnek"
Válasz #7946. hozzászólásra
lópikulát,Valtrát inkább eladok mint veszek,sok van belűle,most Lexire gyúrok