Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nálunk Pénteken kapott 35 mm-t kb, de már vasárnap szedtünk egy kicsit, + ma is 110 mázsát, eső előtt 14-es volt a vize, most nem tudom mennyi lett fater csak annyit mondott nem kell szárítani nem lesz vele baj.
nem baromság csak rosszul értelmezed, ha úgy érted hogy menyi vizet vesz fel az télleg baromság mert semennyit, az mind felületi víz lesz neki, és ha meleg szeles idő van akkor 1-2 nap alatt megszárad, nem leadja mert fel sem vette.
Mi az a nagyobb eső!!Ha már senki nem válaszol az ilyen kérdésre.Nálunk a 12.2 kuki vissza ment 16.5-re éscsak 9mm eső volt.Két napja!!Ha fú a szél az sokat segít,de az ilyen nap mint a mai semmit! Ma nem láttuk a napot!Mitől száradna?
ÜDV! Tényleg nem akarok tolakodó, meg erőszakos lenni,csak senki nem válaszolt...
Nem tudjátok, hogy egy nagyobb eső után mennyivel nő a kuki nedvességtartalma, és mennyi idő alatt áll helyre az "eredeti" állapot?
Csodatermés Békés M-ben. DK440 4ha-on 3,5 q, összesen, nem átlagban. DKC4590 30q/ha, DKC 3705 27q/ha. Össz átlagom 19,5q/ha. Jobb lett mint gondoltam, bár nagy örömben nem lehet részem.
Üdv! Tapasztalatok szerint - én még sosem mértem - egy kiadós eső mennyivel nedvesíti vissza a kukit, és mennyi idő alatt áll helyre az "eredeti" állapot?
hektárján 3-5g és az ára csak 6500.. 15000 sem lehetne kijönni. Azt mondják az országban a kukik 50%át lesilozták a maradéknak a felét meg levágták már a magtárak meg ürsek. Megy annak fel az ára szerintem..
Mai nap pozitív csalódás ért, végre nem dugul az asztal, jót tett ez a 36mm eső, a vize nem lett rosszabb, de a szárakat végre lerántják a hengerek, nem törik le és dugul be az asztal, holnap toljuk neki
akkor kb 100 q beszélhetünk az otthoni betároláskoz kell 2x 15 nm fekete fólia 25 kisbála és egy sima betonos földes füves darab ahol akár tavaszig el lehet tárolni akár a garázs elött
a bálákat u alakban leteszed kibéleled a fóliával beleteszed a kukit majd letakarod és rossz gumikkal téglával körbepakolod mint egy silóhalmot hátrány ha szállitasz akkor zsákolni kell de ha akarsz fogni akkor igy kell
Nagyon ügyesek vagytok, de itt szabolcsban nincs 6500-nál jobb ár, és sokan vannak akik nem tudják tárolni, de muszáj vágni mert azt a keveset ami van is, elhordják a ....k, meg a vaddisznó, szarvas, őz(hogy fordulna fel mind),nem beszélve arról, hogy itt nagyon sok a 2-3-5 hektáros "gazda", akinek se gépe, se tárolója, azok meg odaadják annyiért amennyit kinálnak érte, csak vigyék.Mit javasoltok?
24596 hozzászólás
Válasz #7589. hozzászólásra
Nálunk Pénteken kapott 35 mm-t kb, de már vasárnap szedtünk egy kicsit, + ma is 110 mázsát, eső előtt 14-es volt a vize, most nem tudom mennyi lett fater csak annyit mondott nem kell szárítani nem lesz vele baj.
Válasz #7593. hozzászólásra
nem baromság csak rosszul értelmezed, ha úgy érted hogy menyi vizet vesz fel az télleg baromság mert semennyit, az mind felületi víz lesz neki, és ha meleg szeles idő van akkor 1-2 nap alatt megszárad, nem leadja mert fel sem vette.
Válasz #7593. hozzászólásra
Az, hogy ennyit nedvesedne vissza? Vagy mire gondolsz?
Válasz #7591. hozzászólásra
Ez baromság!!!
Válasz #7590. hozzászólásra
Pontosabban a hely?Én is csongrád megyétől 1 km-re vagyok.
Mi az a nagyobb eső!!Ha már senki nem válaszol az ilyen kérdésre.Nálunk a 12.2 kuki vissza ment 16.5-re éscsak 9mm eső volt.Két napja!!Ha fú a szél az sokat segít,de az ilyen nap mint a mai semmit! Ma nem láttuk a napot!Mitől száradna?
Válasz #7579. hozzászólásra
Békés Megye Déli része szintén, majdnem már Csongrád megye. Időben volt vetve ápr. 16-án.
ÜDV! Tényleg nem akarok tolakodó, meg erőszakos lenni,csak senki nem válaszolt...
Nem tudjátok, hogy egy nagyobb eső után mennyivel nő a kuki nedvességtartalma, és mennyi idő alatt áll helyre az "eredeti" állapot?
Válasz #7587. hozzászólásra
Nekem tárolóba 24 tonna,ha érdekli jó pénzért,hívhat.
Válasz #7586. hozzászólásra
Nem tudom,béraratás és a kombájnos szerezte...aztmondta délre ott lesz, övét is ő vette meg. Melettem van a földjük..
Nyilván Cegléd környéki, kérjek majd telszámot tőle?
Válasz #7585. hozzászólásra
Melyik felvásárló?
Hát mi holnap vágjuk le, de még kimenni is félek :(
Pedig felvásárló kijön és ott átveszi 75+komp ért. csak attól félek nem lesz mit átvenni:(
Válasz #7583. hozzászólásra
vége letelt?
Válasz #7582. hozzászólásra
Ja,majd,ha elaludtam.
Válasz #7578. hozzászólásra
most meg állsz bele a 200ha 150 mázsásba o óóóóóó
Válasz #7580. hozzászólásra
Április közepén lett vetve,békés megye déli része.
Válasz #7578. hozzászólásra
MF-es hasonló kérdés ?
köszi
Válasz #7577. hozzászólásra
Mikori vetés? és földrajzilag merre:?
Válasz #7577. hozzászólásra
Nyugodtan örülhetsz,nekem 68 ha átlaga,4 mázsa/ha.
Csodatermés Békés M-ben. DK440 4ha-on 3,5 q, összesen, nem átlagban. DKC4590 30q/ha, DKC 3705 27q/ha. Össz átlagom 19,5q/ha. Jobb lett mint gondoltam, bár nagy örömben nem lehet részem.
Válasz #7574. hozzászólásra
Ebben egyetértettek egy műsorban láttam és hallottam.
Üdv! Tapasztalatok szerint - én még sosem mértem - egy kiadós eső mennyivel nedvesíti vissza a kukit, és mennyi idő alatt áll helyre az "eredeti" állapot?
A Gőgös és a font nem egy csapatban játszanak, szerintem a Gőgös nem garantált semmit sem, de a font sem.
Válasz #7561. hozzászólásra
Ez így igaz.
Egyébként a Gőgös és a Font szerint semmi baj nincs, az állam garantáltan 80000 Ft/ tonna ad az állattartóknak.
Tegnapi akció 225,7q,1 pótonez nem a miénk volt de hektáronként 50q-s átlag volt!
hektárján 3-5g és az ára csak 6500.. 15000 sem lehetne kijönni. Azt mondják az országban a kukik 50%át lesilozták a maradéknak a felét meg levágták már a magtárak meg ürsek. Megy annak fel az ára szerintem..
Levágtuk, a kukit ma, 3.88q/ha
Válasz #7567. hozzászólásra
sajnos keveset vert el a homok meg a jég, érdekes, hogy ott van csak termés
Mai nap pozitív csalódás ért, végre nem dugul az asztal, jót tett ez a 36mm eső, a vize nem lett rosszabb, de a szárakat végre lerántják a hengerek, nem törik le és dugul be az asztal, holnap toljuk neki
Válasz #7566. hozzászólásra
Na annak örülj!!Ma vágtam le egy / mázsásat..Az egyik ügyfélnek..Elhieted hogy ki birta röhögés nélkül..
Válasz #7565. hozzászólásra
nekem meg ahol van cső az 25-ös
Válasz #7563. hozzászólásra
Hellóóó!!Én már napok óta magamal sem viszem a mérö müszert.. LImit alatiak jönnek napok óta!!
Válasz #7563. hozzászólásra
beraktad a mikróba?
10.3% nál szárazabb kukoricát mértetek már?
már pedig kezdtük elhinni h. faxnak a csarnokos tárolás mikor elig kiboritani a rétre télre
A patkányok és egerek fürödnének benne egész télen!
Válasz #7558. hozzászólásra
gondolom ezt nem mondod komolyan..., ebből tavaszra lenne egy 100 mázsás sz.r kupac., akkor inkább menjen most 6500-ért.
Válasz #7546. hozzászólásra
Értem..Murakeresztur?:D
Válasz #7555. hozzászólásra
akkor kb 100 q beszélhetünk az otthoni betároláskoz kell 2x 15 nm fekete fólia 25 kisbála és egy sima betonos földes füves darab ahol akár tavaszig el lehet tárolni akár a garázs elött
a bálákat u alakban leteszed kibéleled a fóliával beleteszed a kukit majd letakarod és rossz gumikkal téglával körbepakolod mint egy silóhalmot hátrány ha szállitasz akkor zsákolni kell de ha akarsz fogni akkor igy kell
Válasz #7555. hozzászólásra
szerintem most akinek nincs pénzre szüksége érdemes bértárolóba is berakni
hozzáteszem, a Dunántúlon mindig is magasabb árak vannak-voltak mint keleten....
Nagyon ügyesek vagytok, de itt szabolcsban nincs 6500-nál jobb ár, és sokan vannak akik nem tudják tárolni, de muszáj vágni mert azt a keveset ami van is, elhordják a ....k, meg a vaddisznó, szarvas, őz(hogy fordulna fel mind),nem beszélve arról, hogy itt nagyon sok a 2-3-5 hektáros "gazda", akinek se gépe, se tárolója, azok meg odaadják annyiért amennyit kinálnak érte, csak vigyék.Mit javasoltok?
Moderátor által módosítva: 2015-04-07 14:05:29
Válasz #7549. hozzászólásra
Értem sajnos szabolcsban mindig kevesebbet adnak érte!
Válasz #7552. hozzászólásra
de kombájntisztán itt már 70e,de emelkedő
Válasz #7550. hozzászólásra
én is 65-ért adtam
Válasz #7550. hozzászólásra
de egyelőre csak ennyit adunk el, a többit betároljuk! had alakuljon ki az ára! de ezek egymásra várnak húzzák halasszák a szezonkezdést!
Válasz #7549. hozzászólásra
Ezt mondtam ,elkezdik adni 6500-ért,mástol se vesznek többért,ekkora b...t
Válasz #7542. hozzászólásra
Szabolcs Újfehértó! Mandabokorra vittük ez kompenzációval annyi,de csak őstermelőknek!
Válasz #7546. hozzászólásra
Molnári?!
Válasz #7537. hozzászólásra