Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR411.18 FtUSD396.67 FtCHF438.4 FtGBP496.77 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Bontsd le az elejét hajtásház le huzd ki a töröhengereket , uj éket bele és gooo. Ha nincs szétnyalva. Volt nekem is ilyen probléma .. Idö mondjuk az kell rá szánj rá fél napot a szerelésre két emberrel.
Tudom csak napközben nem érünk rá ezzel foglalkozni azért keresek embert aki megcsinálja kifiztem a munkadijat és ennyi ,mi nem érünk rá napközben ha ráérünk és neki állunk akkor meg már vágni kellene .
Köszi! Jól egész évben tele vagyunk. az üdülési csekket és a szép kártyát nem tekintik az emberek pénznek és bátran költik. Már vannak magyar fajta tyúkjaim ( jól jönne egy kis kukorica nekik ) . A vendégeim, pedig élvezik a strandidőt..igaz, hogy a locsolás miatt 3o rongy a vízszámlám...de kihozom jól..
Ilyenkor nyomatom a tüzifagyártást is..lerohantak a népek..
Elnyírta a csőstiftet,vagy nincs is benne,és a tengelyben az ékpálya tönkre ment!Lehet még a törőhengerben is!!Ezáltal mozog a tengelyen, csavarodik és összever.
haliho érdekes dolog van a kukoricában ugy néz ki sok helyen mintha szél pusztított volna illetve a sorokban sok ki van dőlve de nem egy irányba azt hittem terep előkészités volt a mórék által de erre utaló nyomot cipőnyom nem találtam sem keréknyomot lehettek e őzek a csövek rajta vannak a ledőlt száron őznyomokat sem láttam a pusztításhoz néhol egy csorda kellett volna felénk disznó nincs szarvas nincs
amit észrevettem ha kicsit meglököm a szárat dől mint a sicc de akkor miért minden második borult el?
na ez mitől lehet a szárakon két cső is van
kb fél ha on és nem egyformán
Van benne taposás is rendesen, meg van ahol ki van "fürödve" a föld. A vadászok nemrégen építettek a föld melletti semlyékben etetőt az őzeknek. Meg randalíroznak, kocsival belehajtanak a talpon lévő kukoricába ! Én is azon töröm a fejem, nem -e bevárrni kéne őket egyszer.....csak akkor nem fizetnének a vad kárért. Tegnap du amikor kimentem akkor is 4-5 őz rohant ki a kukoricából ! Talán még 3-4 cső összesen van a 2 hektáron.....pedig nagyon jól bírta, mert ezt a földet gödörből locsoltuk is
De piacra vinni nem tudunk semmit. Meg a takarmány árakon is meg fog látszani.
Meg arról se ártana most már elmélkedni, hogy akkor mi lesz, ha továbbra se lesz értékelhető mennyiségű csapadék és így megyünk majd neki a jövő évnek.
Itt a rendőrök a böngészést eltűrik egy szót se szólnak , csak hát a már zsákban lévő csőről ki a fene mondja meg hogy a kombájn hagyta el , vagy az álló kukoricáról törték le.
Válasz #7461. hozzászólásra
Ez igaz úgy nyüzsögnek itt is, mint a darazsak és nem lehet velük mit kezdeni . Nappal ha kimész őrködni elszaladnak előled éjszakára visszamennek.A rendőröket meg leszarják. Azt mondják a büntetést inkább leülik.Ha meg agyon ütöm őket én megyek sittre na most mit tegyen az ember ?
Akinek Pilis és Nyáregyháza közt van kukoricája az nem gépezzen hanem húzón ki a földre 20 perce jöttünk ott vagy 50 biciklis cigus van ott , elsőnek azt hittük csak böngésznek ahol már vágva lett , de az állóba is voltak.
Válasz #7453. hozzászólásra
Az fasza , maszekba voltam ma 2400 ölről csövesen 190 mázsát vittem be az eszem megállt ! Mondtam is ilyen nincs , de a saját szememnek azért hiszek.
Keservesen learattunk kb két hektárt, 14-es víz, kb 40-50 mázsa lesz a termés, nálunk mindíg ennyi szokott lenni, szerencsére felénk nem volt olyan nagy aszály. Elég kellemetlen gond volt, kb száz méterenkénk feltelt az asztal szármaradvánnyal és ki kellett pucolni, mellettem mentek és piszkálták kifeléfka 421-es adapter.
Válasz #7451. hozzászólásra
Ma csőtörőztük a kukit egy hektár termése ,olyan száraz hogy pereg a szem .Ahhoz képest ,hogy aszály volt egész jó . Majdnem két teli EB 8-as pótkocsival volt rajta.
Mi ma letoltuk a napraforgót.
Nem panaszkodom, mert 2,66t/ha lett.
6-os vízzel.
Szinte hihetetlen hozam 20AK-s földön, mert idén 170 mm csapadékunk volt eddig,
24596 hozzászólás
Bontsd le az elejét hajtásház le huzd ki a töröhengereket , uj éket bele és gooo. Ha nincs szétnyalva. Volt nekem is ilyen probléma .. Idö mondjuk az kell rá szánj rá fél napot a szerelésre két emberrel.
Válasz #7491. hozzászólásra
Tudom csak napközben nem érünk rá ezzel foglalkozni azért keresek embert aki megcsinálja kifiztem a munkadijat és ennyi ,mi nem érünk rá napközben ha ráérünk és neki állunk akkor meg már vágni kellene .
Válasz #7486. hozzászólásra
Válasz #7480. hozzászólásra
Köszi! Jól egész évben tele vagyunk. az üdülési csekket és a szép kártyát nem tekintik az emberek pénznek és bátran költik. Már vannak magyar fajta tyúkjaim ( jól jönne egy kis kukorica nekik ) . A vendégeim, pedig élvezik a strandidőt..igaz, hogy a locsolás miatt 3o rongy a vízszámlám...de kihozom jól..
Ilyenkor nyomatom a tüzifagyártást is..lerohantak a népek..
kuki levágva 17q/heki 13.7viz
Elnyírta a csőstiftet,vagy nincs is benne,és a tengelyben az ékpálya tönkre ment!Lehet még a törőhengerben is!!Ezáltal mozog a tengelyen, csavarodik és összever.
Válasz #7487. hozzászólásra
Esetleg kukoricamoly???
Itt bővebben...
haliho érdekes dolog van a kukoricában ugy néz ki sok helyen mintha szél pusztított volna illetve a sorokban sok ki van dőlve de nem egy irányba azt hittem terep előkészités volt a mórék által de erre utaló nyomot cipőnyom nem találtam sem keréknyomot lehettek e őzek a csövek rajta vannak a ledőlt száron őznyomokat sem láttam a pusztításhoz néhol egy csorda kellett volna felénk disznó nincs szarvas nincs
amit észrevettem ha kicsit meglököm a szárat dől mint a sicc de akkor miért minden második borult el?
na ez mitől lehet a szárakon két cső is van
kb fél ha on és nem egyformán
Válasz #7482. hozzászólásra
Vagy sorozza be az összeset, aztán támadtassuk velük Romániát ! Ha nyernek miénk Romániai, ha veszítenek miénk Magyarország !
Így is, úgy is jó !
Ui: Bocs a Románoknak, velük nem sok a gondom !
Válasz #7438. hozzászólásra
Van benne taposás is rendesen, meg van ahol ki van "fürödve" a föld. A vadászok nemrégen építettek a föld melletti semlyékben etetőt az őzeknek. Meg randalíroznak, kocsival belehajtanak a talpon lévő kukoricába ! Én is azon töröm a fejem, nem -e bevárrni kéne őket egyszer.....csak akkor nem fizetnének a vad kárért. Tegnap du amikor kimentem akkor is 4-5 őz rohant ki a kukoricából ! Talán még 3-4 cső összesen van a 2 hektáron.....pedig nagyon jól bírta, mert ezt a földet gödörből locsoltuk is
Kérdésem viszont lenne ,hogy.: A kettő szélső töröhengerek néha összeérnek mi van csapágyas? De hol ? Szedett már szét vki ilyet?
Hell. Oros 4011 es asztalra van elado dupla szijtárcsám ami a ferdére megy rá ha érdekel vkit,...
Válasz #7480. hozzászólásra
mocskos retkesfaszú feketelábúak letaroltak 2 heki szép kukoricám,hogy viktorunk huzná a farkára az öszzeset
hát sajnos itt bács kiskun déli részén ennyire brutál a helyzet
Válasz #7468. hozzászólásra
a panzió, hogy müködik?
Válasz #7476. hozzászólásra
Apám egykori komája azt mondta az ilyenre "hallod komám ez akkora mint a kisfiam fa@za"
Hú baxki!!!!!
2-3,sajnos, ha van mindegyiken.
azt a k..va, milyen eredményeket írtok
akkor az ilyen csutfaszokról milyen termést lehet számolni?
Válasz #7472. hozzászólásra
Erre sok, teljesen mindegy milyen fajta 4-7g/ha.
Válasz #7455. hozzászólásra
Válasz #7472. hozzászólásra
Fú gyerekek, abból még a vetőmag se futja ki!
Válasz #7471. hozzászólásra
Nekem 5007-es,5 mázsa/ha.
hát egy hétmázsát sikerült hektáronként szerepelni nagy teljesitmény az aszályt igysikerült meglovagolni
Hát tudnak ezek "dolgozni".
Válasz #7466. hozzászólásra
De piacra vinni nem tudunk semmit. Meg a takarmány árakon is meg fog látszani.
Meg arról se ártana most már elmélkedni, hogy akkor mi lesz, ha továbbra se lesz értékelhető mennyiségű csapadék és így megyünk majd neki a jövő évnek.
Válasz #7467. hozzászólásra
Basszus merre vagy?? mert én is Tab környékén gazdálkodom( tam )...
felbőgtek a kombájnok, csak mennek csak mennek és nem találnak semmit szinte, 1,95tonna 13.8%-os víz, észak somogy
A gyenge kukoricatermés is elég lehet a hazai igényekhez
http://www.agroinform.com/aktualis/Agroinform-Hirszolgalat-A-gyenge-kukoricatermes-is-eleg-lehet-a-hazai-igenyekhez/20120911-19967/
Válasz #7448. hozzászólásra
nálam is volt olyan amin 1 kör volt tavaly egy tartály, most meg 10
Valamit még egyszer meg(súly) vagy fel(terület) kell mérni!!
Válasz #7462. hozzászólásra
Itt a rendőrök a böngészést eltűrik egy szót se szólnak , csak hát a már zsákban lévő csőről ki a fene mondja meg hogy a kombájn hagyta el , vagy az álló kukoricáról törték le.
Ez igaz úgy nyüzsögnek itt is, mint a darazsak és nem lehet velük mit kezdeni . Nappal ha kimész őrködni elszaladnak előled éjszakára visszamennek.A rendőröket meg leszarják. Azt mondják a büntetést inkább leülik.Ha meg agyon ütöm őket én megyek sittre na most mit tegyen az ember ?
Akinek Pilis és Nyáregyháza közt van kukoricája az nem gépezzen hanem húzón ki a földre 20 perce jöttünk ott vagy 50 biciklis cigus van ott , elsőnek azt hittük csak böngésznek ahol már vágva lett , de az állóba is voltak.
Válasz #7456. hozzászólásra
Azt hiszem hunor!
Videó0070
Válasz #7457. hozzászólásra
Több tucat bagmeg
Most lehet csorgatni
Válasz #7454. hozzászólásra
Már csak azt kéne tudni hány 30 dekás csőved van ,nem hektáronként, hanem összesen
Ez valami črdekes fajta...
Az fasza , maszekba voltam ma 2400 ölről csövesen 190 mázsát vittem be az eszem megállt ! Mondtam is ilyen nincs , de a saját szememnek azért hiszek.
6 cső 28as vizzel 1,8kiló magv
szeretjük a mocsarat
Keservesen learattunk kb két hektárt, 14-es víz, kb 40-50 mázsa lesz a termés, nálunk mindíg ennyi szokott lenni, szerencsére felénk nem volt olyan nagy aszály. Elég kellemetlen gond volt, kb száz méterenkénk feltelt az asztal szármaradvánnyal és ki kellett pucolni, mellettem mentek és piszkálták kifeléfka 421-es adapter.
Válasz #7451. hozzászólásra
Ma csőtörőztük a kukit egy hektár termése ,olyan száraz hogy pereg a szem .Ahhoz képest ,hogy aszály volt egész jó . Majdnem két teli EB 8-as pótkocsival volt rajta.
ebbe milyen kukorica várható? 45ös bakkancs
(ma is szavazz a bukósisakos naprára)
Mi ma letoltuk a napraforgót.
Nem panaszkodom, mert 2,66t/ha lett.
6-os vízzel.
Szinte hihetetlen hozam 20AK-s földön, mert idén 170 mm csapadékunk volt eddig,
Válasz #7448. hozzászólásra
14 hekin 1 lexi(cca60q) tartály kukszi 28%-as víz...............sajátom
Válasz #7446. hozzászólásra
Vagyis kié?