Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv!
Adjak meg átvevőknek telszámait privátba? 3at is tudok, 2 5700 1 meg 5500ért veszi, ki akarják használni hogy itt kicsivel jobb lesz a termés mint máshol
Na nyugi legyen már , ne keljen már rendet vágnom köztettek . Itt is próbálkoznak a öregeket , 1-2-3 hektárost be palizni 5500 ért , és valaki oda adta hiába lett neki szólva hogy drágább is lesz ez van.
Nem gondolom, hogy feszkót szítanék, csak leírtam egy fajtával kapcsolatos tapasztalataimat az idei évben. Nehogy már csak azok siránkozhassanak, akiknek eső híján nem lett termés. Sajnálom és is őket, de most ezen a tájon kedvezett az időjárás. A 2010es dolgokat pedig elhiheted, nem a kisújjamból szopkodtam
"........Az irigykedő és rosszmájú mejegyzéseket tevő kollégáknak csak annyit, hogy 2010ben amikor a homokon nekik 100q/ha fölötti volt a termésátlaguk én sem irigykedtem stb........."
Igazad van addig, hogy 2010, homok, 100 q, volt benne részem, kemény 2 hekiig, majd 80 hekin 25q, mert úszott a tengeri, és volt amit következő évben tárcsáztam le ! De most még 25 sem lesz !!!!! Szóval én szép csendben örülnék, nem pedig szítanám a feszkót...............
Pécs környéki vagyok négy fajtát vetettünk,Mv Tarján, 64q/ha,Dkc 4590, 29q/ha, Dkc 4795,(aszály lovag)52q/ha,Lg 2306,50.3q/ha, A 4590-es alig kötött, cső nélküli 2,5m szárral,sajnos nekem nem jött be.
Ezek az összehasonlítások (Pio vs DK)csak akkor mérvadóak, ha egy táblában egymás mellett a két vagy több fajta, de még így sem biztos mert ha éppen az egyik egy kis mélyedésbe került sokkal jobb mint a másik.
Felénk az aszálylovag sült meg először.
Van egy táblánk ahol 10 ha N01 közepébe van vetve
egy zsák 4590-es. Szemre semmi különbség nincs, de meg fogjuk mérni.
Itt bár még kintvan mindenkinek a kukorica de a Dekalb útcahosszal veri a Pioneert, a dkc 4590-en majd dupla csövek vannak mint a Pio p9494, pedig a pio egy 4 hektáros kisérleti tábla
Válasz #7354. hozzászólásra
Igenis van köze az árakhoz,mivel a kereskedők nagyon is jól taktikáznak,de ahogy írod van még idő,mivel még nem aratnak felétek.Az biztos hogy az ár amit írtál nevetséges talán lesz jobb ajánlat is.Mi felénk nagyon száraz kukoricák vannak 12-14%-vízzel.
Még itt nem vágják a kukoricát, jobb lesz mint az országos átlag, bár itt is vannak nagyon rosszak, de az árnak semmi köze a terméshez, akkor ennyi erővel ha beviszed valahova és mielőtt leadod megkérdezik mennyi és ha 50q felett van akkor 1000forinttal olcsóbban veszik, ilyen nincs.... Ha kell kamion elviszi 400 forintért mázsáját a Dunáig ,azon nem fog múlni ha itt szórakozni fognak az emberrel
24596 hozzászólás
Válasz #7378. hozzászólásra
Üdv!
Adjak meg átvevőknek telszámait privátba? 3at is tudok, 2 5700 1 meg 5500ért veszi, ki akarják használni hogy itt kicsivel jobb lesz a termés mint máshol
Válasz #7392. hozzászólásra
Mintha láttam volna valahol már itt a fórumon.Képet meg irányárat üzem órát.Most hol nézhetem meg, melyik hirdetésben.
Válasz #7393. hozzászólásra
IGEN...brutto 6-ért
Válasz #7392. hozzászólásra
6 cilinder? az 1az1 be mint a 91xx Steyr? Piros fehérbe szebb .
Válasz #7391. hozzászólásra
115cs
Válasz #7390. hozzászólásra
90-100 közt gondolkozok.
Az IH?
Válasz #7389. hozzászólásra
Traki 130 le
Válasz #7388. hozzászólásra
Egyszerre 5-öt is nézegetek, de lassan dönteni kellene, de még nem publikus.
Válasz #7387. hozzászólásra
van valami a placcon?
Válasz #7386. hozzászólásra
Szavatok parancs. Most olvastam végig, a hirdetéseket nézegetem.
Válasz #7385. hozzászólásra
köszi
Sanyi bácsi modizz már alább
Na nyugi legyen már , ne keljen már rendet vágnom köztettek . Itt is próbálkoznak a öregeket , 1-2-3 hektárost be palizni 5500 ért , és valaki oda adta hiába lett neki szólva hogy drágább is lesz ez van.
Az occitan 12körüli vizzel van a dekalbnak még szinte zöld a szára de cső nem mindenütt van ahol van ott is kicsi...
Üdv. Bács megye homokban havernak le lett vágva 2ha 16q lett rajta ... ajajjj mi most kezdjük dk440 és occitán szár az van csak a csövekkel van baje..
Válasz #7380. hozzászólásra
ez van ha lebukik valaki
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-09-07 21:09:34
Válasz #7377. hozzászólásra
a 3 ik képen látható hogy szinte majdnem egész szemcseméretben ott van, ahogy a kulti kiszórta
bács kiskun déli része
ezért harácskodok állandóan esős topikban azért a tetvedék esőéért
Válasz #7375. hozzászólásra
elég analfabéta vagy ,ha ilyen ajánlatot kapsz ,valaki már tizes körüligér, te meg ennyit nemá,itt valami sántít
4590
ma a akukisorból kivettem egy ásonyomnyi földet
május végi kultizáskor kiszórt 150 kg/ha an 34% látható a képen
ennyi eső volt rá
utolső eső júli 28 azóta egy nyomorult szem sem bírt esni
Válasz #7363. hozzászólásra
Nem gondolom, hogy feszkót szítanék, csak leírtam egy fajtával kapcsolatos tapasztalataimat az idei évben. Nehogy már csak azok siránkozhassanak, akiknek eső híján nem lett termés. Sajnálom és is őket, de most ezen a tájon kedvezett az időjárás. A 2010es dolgokat pedig elhiheted, nem a kisújjamból szopkodtam
Válasz #7349. hozzászólásra
Ha nem tudsz olvasni, ne válaszolj légyszi. NEM kereskedő vagyok, én kaptam ezt az ajánlatot
Válasz #7373. hozzászólásra
Inkább gondolkozz szemét, ocsú, bála tüzelésben !!! Állítólag a pb 440ezer tonnája.........
Válasz #7371. hozzászólásra
Nem, mert látszott, hogy nem sok értelme lesz az idén ,ami terem azt megszárítja a nap. Majd jövőre..talán
Válasz #7369. hozzászólásra
Whadöfack sávos? Részletezd
Válasz #7370. hozzászólásra
megcsináltad a gáztartályos projektet?
Válasz #7367. hozzászólásra
Ez bent van 100 méterre a végétöl nem sérült meg csak hőgutát kapott és valahogy próbálna életben maradni
Van már eredmény a Szekszárdi sávos kukorica termésről(1000 hektár felett csinálták így)...eddig 35mázsa az átlag...és nem nagyon lesz több
Válasz #7367. hozzászólásra
ilyen az enyém is. és nem sérülés miatt
Válasz #7366. hozzászólásra
Van táblában is vagy csak ahol pl. állományban taposási sérült ???
Válasz #7364. hozzászólásra
Más a bunkó és más a hü.ye........
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-09-07 21:10:19
Válasz #7345. hozzászólásra
"........Az irigykedő és rosszmájú mejegyzéseket tevő kollégáknak csak annyit, hogy 2010ben amikor a homokon nekik 100q/ha fölötti volt a termésátlaguk én sem irigykedtem stb........."
Igazad van addig, hogy 2010, homok, 100 q, volt benne részem, kemény 2 hekiig, majd 80 hekin 25q, mert úszott a tengeri, és volt amit következő évben tárcsáztam le ! De most még 25 sem lesz !!!!! Szóval én szép csendben örülnék, nem pedig szítanám a feszkót...............
Válasz #7361. hozzászólásra
Felénk is ezek lesznek a csúcsok !!!!
egyik gazdatársnak 40hekiről 700q jött le
ma este kezdjük az enyémet
Pécs környéki vagyok négy fajtát vetettünk,Mv Tarján, 64q/ha,Dkc 4590, 29q/ha, Dkc 4795,(aszály lovag)52q/ha,Lg 2306,50.3q/ha, A 4590-es alig kötött, cső nélküli 2,5m szárral,sajnos nekem nem jött be.
Válasz #7357. hozzászólásra
Ezek az összehasonlítások (Pio vs DK)csak akkor mérvadóak, ha egy táblában egymás mellett a két vagy több fajta, de még így sem biztos mert ha éppen az egyik egy kis mélyedésbe került sokkal jobb mint a másik.
Felénk az aszálylovag sült meg először.
Van egy táblánk ahol 10 ha N01 közepébe van vetve
egy zsák 4590-es. Szemre semmi különbség nincs, de meg fogjuk mérni.
Válasz #7355. hozzászólásra
Hát próbálnak mindenkit minnél jobban átverni, a kis öreg parasztot jól meghúzzák, de pl. ez a fórum is sokat segít a tájékozódásba
Válasz #7356. hozzászólásra
Itt bár még kintvan mindenkinek a kukorica de a Dekalb útcahosszal veri a Pioneert, a dkc 4590-en majd dupla csövek vannak mint a Pio p9494, pedig a pio egy 4 hektáros kisérleti tábla
Dunántúl Fejér megye Dekalb 440-es 68q/h 15 % viz.Előző évben búza volt.Képet nem tudom feltenni,de itt a Dekalb bejött.
Válasz #7354. hozzászólásra
Igenis van köze az árakhoz,mivel a kereskedők nagyon is jól taktikáznak,de ahogy írod van még idő,mivel még nem aratnak felétek.Az biztos hogy az ár amit írtál nevetséges talán lesz jobb ajánlat is.Mi felénk nagyon száraz kukoricák vannak 12-14%-vízzel.
Válasz #7353. hozzászólásra
Még itt nem vágják a kukoricát, jobb lesz mint az országos átlag, bár itt is vannak nagyon rosszak, de az árnak semmi köze a terméshez, akkor ennyi erővel ha beviszed valahova és mielőtt leadod megkérdezik mennyi és ha 50q felett van akkor 1000forinttal olcsóbban veszik, ilyen nincs.... Ha kell kamion elviszi 400 forintért mázsáját a Dunáig ,azon nem fog múlni ha itt szórakozni fognak az emberrel
Válasz #7352. hozzászólásra
Milyen termés átlagok vannak felétek?
Válasz #7351. hozzászólásra
Miskolc térségében
Itt 5500ft/mázsával akarják az ember szemét kiszúrni.......
Nekem ma 68e+komp ígértek Baranyában,tud valaki esetleg jobb árat?
Válasz #7348. hozzászólásra
na huzz innen,qrva kereskedők
Nálunk ma 5,7-et igértek +levonások
Válasz #7346. hozzászólásra
Szuper!Itt nem lesz ennyi!