Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Csodálom, hogy még nem indított valaki próbapert!!! Ha legközelebb idejön valami ügynök, és azt mondja nekem egy hibridről, hogy " a legnagyobb aszályban is megtermi a 8 tonnát" akkor azt mondom, neki,
- Ok barátom...de ha nem, akkor a különbözetet TE FIZETED!!!!!
Megérne egy feljelentést az ilyen kijelentés a fogyasztóvédelemnél...mert ezekkel tele vannak a prospektusok..meg tavasszal az óriásplakátok!
Szakértő nem vagyok, de itt a déli részen jó pár éve van sajnos.A Nf nem tudom rágja-e, nem észrevehető nincs kidőlés,de az a tapasztalat hogy második évbe csinál legnagyobb kárt.Többször vetettünk 3szor ugyan oda kukit, és harmadik évbe nem csinált akkora kárt mint másodikba,ezért kérdeztem, de legtöbben kettő év után váltanak.Most is van egy 7ha darabom 15%-a kivan dőlve, másodszor van benne kuki.A Furadan sem sokat segít,de használom, ismerem, nagyon durva szer ésszel kell vele bánni,az elszórt magokat összeszedni mert a fácán nem tud elmenni...illetékes meglátja nagy baj lehet belőle.Én is Nf vetek kuki után.
Nincs szára, itt sem száradnak. Van ahol már csak csőtől lefele van meg a kuki tábla. A felette lévő rész letört. Valahol a környéken beleálltak, de csak este vágják, mert amúgy több pattan mellé, mint az asztalba. Itt 16-18 közötti vize van most, még várunk, ha ezt még szárítani kellene, akkor csapnánk földhöz a sapkát rendesen. Az biztos hogy lesznek meglepetések a jobbnak kinéző táblákban is.
Nem kell drága vetőmag........a 10-14ezres hekis magok ezen top nemesítőktől xarrá vertek itt minden elitet.....legalább is ránézésre jobban bírták. ezek az újak, már nagyon sterilek, labori xarok !!!
Erre felénk lekaptak egy komolyabb táblát ami nagyon jól nézett ki de csak 3,2 T/ha...............sorra vágják az 1 T körülieket, ebben a jó időben 10 nap alatt nem ment le a vizük 1 %-ot !!
Mi átlag 142 gramm szemet mértünk csövenként. Ha ebből lehet becslést csinálni olyan 6 tonnára számolunk átlagban. De ez csak nagyon merész becslés... ha lesz 5 akkor tapsolunk neki...
hát ez az ,bármilyen más ,fantázia nevet kapott volna,meg a leirásban sem az aszálytűrést hangsúlyozták volna ,nem érezném magam átba..va,de igy ....????
szóval érdemes valahol reklamálni szerintetek?
De kell venni Dekalbot!
Hátha lesz NAVARA!
Na jó idén azt is a csókosok nyerték meg!
Kis Pali a vásárolt 500 zsákjával nem tudott nyerni, csak az aki vett 2-3 zsákot a nemlétező földjéhez.
Aszálylovagra visszatérve, a nagy hirveréssel befuttatott "lovag", nálunk sokkal hamarabb megadta magát,mint pl a hozzá képest filléres 440.
És ez nem egyedi eset ,szinte mindenkitől ezt hallani,besült a csoda technika.
Vajon a nemesitő/forgalmazó..stb vállal ezért valami káréritést? vagy érdemesvalahol reklamálni,az égieken kivül?
Válasz #7268. hozzászólásra
Én az enyémet címerhányáskor keményen megöntöztem.Jó,víztartó réti talajom van,igazi kukoricának való.Merem remélni a 10 tonnát.A két csövön együtt 20-22 dkg szem lehet 14%-os víztartalomnál.
Válasz #7258. hozzászólásra
furadánt be kel csempészni valahonan ahol még kaphato ha aban vetés elöt megvan fürdetve a mag alig észrevehetö a bogár még ot se nagyon ahol 3.éve kuki van
Siralom amit a képen lehet látni nekem most kevés kuki vetésem van de ott 40-45 emeleten 16 sor! A beltartalma itt is gyengébb lesz mint szokott de ahogy elnézem a gazdatársaim ott 8 t körüli átlagra számítok!
Szerintem is átlépi a 10000 ft os lélektani határt a kukorica csak az a baj hogy ezt mi fogjuk megszívni(növénytermesztők) mert jövőre már senki nem fog állatot tartani!
Igen.Ez volt a fő probléma.Ha már a témánál vagyunk,most ismét lerakják/lerakták a bogarak a petét.Ha jövőre forgó lesz ezekben a földekben,akkor mi várható?Azt hallottam,h. a forgót is rágja,csak abban még nem rak petét.Ebben a kérdésben kérnék pár szakértői véleményt.
Figyel Te sasoló gazdatárs, félig kömmencs.Kész lettem nagy nehezen, ma is volt 4 gazdatárs minimum 5 óra hosszan az is sok időt elvett, reggel akkor mehetünk.
24598 hozzászólás
Válasz #7288. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120905122032_Kep_001.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120905122058_Kep_002.jpg)
Furiohoz érdemes visszatérni,nekem az egyik legjobb kukoricám idén
Válasz #7282. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Csodálom, hogy még nem indított valaki próbapert!!! Ha legközelebb idejön valami ügynök, és azt mondja nekem egy hibridről, hogy " a legnagyobb aszályban is megtermi a 8 tonnát" akkor azt mondom, neki,
- Ok barátom...de ha nem, akkor a különbözetet TE FIZETED!!!!!
Megérne egy feljelentést az ilyen kijelentés a fogyasztóvédelemnél...mert ezekkel tele vannak a prospektusok..meg tavasszal az óriásplakátok!
Válasz #7295. hozzászólásra
Ezt milyen kártevőre mondjátok?
Szakértő nem vagyok, de itt a déli részen jó pár éve van sajnos.A Nf nem tudom rágja-e, nem észrevehető nincs kidőlés,de az a tapasztalat hogy második évbe csinál legnagyobb kárt.Többször vetettünk 3szor ugyan oda kukit, és harmadik évbe nem csinált akkora kárt mint másodikba,ezért kérdeztem, de legtöbben kettő év után váltanak.Most is van egy 7ha darabom 15%-a kivan dőlve, másodszor van benne kuki.A Furadan sem sokat segít,de használom, ismerem, nagyon durva szer ésszel kell vele bánni,az elszórt magokat összeszedni mert a fácán nem tud elmenni...illetékes meglátja nagy baj lehet belőle.Én is Nf vetek kuki után.
Válasz #7287. hozzászólásra
Inkább nagyon intenzívek!
Ha 2-3 hetente kap esőt akkor jól teremnek, de ha nem, akkor arra már nem készítette fel őket a nemesítőjük.
Válasz #7286. hozzászólásra
Nah ezért mondunk 60q-t... mert 63 ezerrel lett vetve, ellenben mivel ritkább vetés volt így jobban bírta mint a sűrűbben vetettek.
Válasz #7290. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Én úgy néz ki a 4590-el kezdem valszeg a zúzást
Válasz #7285. hozzászólásra
Nincs szára, itt sem száradnak. Van ahol már csak csőtől lefele van meg a kuki tábla. A felette lévő rész letört. Valahol a környéken beleálltak, de csak este vágják, mert amúgy több pattan mellé, mint az asztalba. Itt 16-18 közötti vize van most, még várunk, ha ezt még szárítani kellene, akkor csapnánk földhöz a sapkát rendesen. Az biztos hogy lesznek meglepetések a jobbnak kinéző táblákban is.
Válasz #7289. hozzászólásra
itt elég jók a dekalbok
Válasz #7279. hozzászólásra
nekem lesz jó dekalbom vizes földbe. de tény,hogy azok adták meg magukat a leghamarabb.én azért teszek jövőre is
Válasz #7287. hozzászólásra
a végén még visszatérek a furiohoz
Válasz #7284. hozzászólásra
Nem kell drága vetőmag........a 10-14ezres hekis magok ezen top nemesítőktől xarrá vertek itt minden elitet.....legalább is ránézésre jobban bírták. ezek az újak, már nagyon sterilek, labori xarok !!!
Válasz #7283. hozzászólásra
Az 60 ezer csőnél 80-84 mázsa.Persze akkor 60 ezer,ha 80 ezret vetettél.
Válasz #7283. hozzászólásra
Erre felénk lekaptak egy komolyabb táblát ami nagyon jól nézett ki de csak 3,2 T/ha...............sorra vágják az 1 T körülieket, ebben a jó időben 10 nap alatt nem ment le a vizük 1 %-ot !!
tudsz valami jobbat?
Válasz #7277. hozzászólásra
Mi átlag 142 gramm szemet mértünk csövenként. Ha ebből lehet becslést csinálni olyan 6 tonnára számolunk átlagban. De ez csak nagyon merész becslés... ha lesz 5 akkor tapsolunk neki...
Válasz #7280. hozzászólásra
hát ez az ,bármilyen más ,fantázia nevet kapott volna,meg a leirásban sem az aszálytűrést hangsúlyozták volna ,nem érezném magam átba..va,de igy ....????
szóval érdemes valahol reklamálni szerintetek?
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
De kell venni Dekalbot!
Hátha lesz NAVARA!
Na jó idén azt is a csókosok nyerték meg!
Kis Pali a vásárolt 500 zsákjával nem tudott nyerni, csak az aki vett 2-3 zsákot a nemlétező földjéhez.
Válasz #7274. hozzászólásra
Az biztos, hogy vannak jobbak nála, de azokat nem is aszályos körülményekre írják, de mégis jobb.
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Aszálylovag június végén lóra ült és elvágtatott az országból........
A megoldás: nem kell venni dekalbéktól.
Válasz #7275. hozzászólásra
Na holnap megmérek egy locsolt csövet.
Válasz #7273. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
kb 60ezer termő![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Egyik szomszédomnál 182 gramm, 13-as vízre számolva, durván 40 cső átlaga...........
82ezerrel vetett...............
NA kb mint a sérült NEOMA-val
Válasz #7272. hozzászólásra
20-22 deka
Válasz #7263. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Aszálylovagra visszatérve, a nagy hirveréssel befuttatott "lovag", nálunk sokkal hamarabb megadta magát,mint pl a hozzá képest filléres 440.
És ez nem egyedi eset ,szinte mindenkitől ezt hallani,besült a csoda technika.
Vajon a nemesitő/forgalmazó..stb vállal ezért valami káréritést? vagy érdemesvalahol reklamálni,az égieken kivül?
Válasz #7270. hozzászólásra
Az nagyon gyenge cső.Normális esetben 170-180 gramm 14-es vízzel.
Válasz #7270. hozzászólásra
Csővenként...
Válasz #7267. hozzászólásra
OK.
Válasz #7269. hozzászólásra
Egy csövön 100 gramm???
Válasz #7268. hozzászólásra
Én az enyémet címerhányáskor keményen megöntöztem.Jó,víztartó réti talajom van,igazi kukoricának való.Merem remélni a 10 tonnát.A két csövön együtt 20-22 dkg szem lehet 14%-os víztartalomnál.
Válasz #7265. hozzászólásra
Dehogy is!
Ide kép. 40 ezres vetés, meg a krumpli mellöl kapott minden héten vizet.
Csak kíváncsi lettem volna, hogyha normálisan kapott volna vizet 8 tonnát adott-e volna.
Amúgy hány gramm kukorica szem lehet egy ilyen csövön?
Vagy csövenként milyen átlagok lehetnek.
furadánt be kel csempészni valahonan ahol még kaphato ha aban vetés elöt megvan fürdetve a mag alig észrevehetö a bogár még ot se nagyon ahol 3.éve kuki van
Válasz #7242. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Hát akkor jó irigyek lehetnek nálatok.
Pedig ilyenkor tudnának ám a költségvetésből faragni a bér önözéssel.
Válasz #7263. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
14 tonna.Rénézésre.Megérzésre: 2010-es kép!
Válasz #7257. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
ma le lett vágva a kuk' Makón, szervestrágyázott föld' 1,5q péti vetéskor (04.05.) , occitan 12,5 víz 6500ft+,28q bruttó
Ez ránézésre milyen átlag lehet?
![kuki](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120904210346_kuki.jpg)
Dekalb Aszálylovagon még ennyi sincs.
7246-ra válasz!!!!!!!
Válasz #7256. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
szomszidé
emezek azok
Siralom amit a képen lehet látni nekem most kevés kuki vetésem van de ott 40-45 emeleten 16 sor! A beltartalma itt is gyengébb lesz mint szokott de ahogy elnézem a gazdatársaim ott 8 t körüli átlagra számítok!
Szerintem is átlépi a 10000 ft os lélektani határt a kukorica csak az a baj hogy ezt mi fogjuk megszívni(növénytermesztők) mert jövőre már senki nem fog állatot tartani!
Válasz #7250. hozzászólásra
Azért az dúrva! De máshol még ennyi sem lesz.
Számoljátok, hogy hogyha 200 (kétszáz) forint is lenne egy kiló kukorica, akkor sem hoz annyit mintha azt a 8-10 tonnát/ha 40-ért eladta volna.
Ha tavaly 10 tonnával nem volt profit, akkor idén baj lesz.
Válasz #7247. hozzászólásra
Igen.Ez volt a fő probléma.Ha már a témánál vagyunk,most ismét lerakják/lerakták a bogarak a petét.Ha jövőre forgó lesz ezekben a földekben,akkor mi várható?Azt hallottam,h. a forgót is rágja,csak abban még nem rak petét.Ebben a kérdésben kérnék pár szakértői véleményt.
A korábbi évekhez képest két héttel korábban kezdődött el a kukorica betakarítása Békés megyében, a hektáronkénti termésátlag 3,6-3,7 tonna között alakul.
http://www.agroinform.com/aktualis/Agroinform-Hirszolgalat-Ket-hettel-korabban-kezdodott-a-kukorica-betakaritasa-Bekes-megyeben/20120904-19939/
Válasz #7254. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
A baloldali ez a te "kukid"?
persze a java "ilyen szép " csövet sem hozott
Válasz #7251. hozzászólásra
tavasszal 420 kg/ha 6-26-30 npk
vetéskor 90 kg/ha mas
kutizáskor 150 kg/ha an34%
ennyi ért
mindez szart sem ér, ha nincs hozzá mm
Válasz #7251. hozzászólásra
30g per...... kalááááááász
mostmá szoroz hacc
ez mennyit fog adni kb?![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120904204222_DSC00502.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120904204256_DSC00503.jpg)
itteni 3000ha feletti gazda, mai 100ha átlaga szűk 1.5t/ha, más években 8-10t alá nem nagyon mentek![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Figyel Te sasoló gazdatárs, félig kömmencs.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Kész lettem nagy nehezen, ma is volt 4 gazdatárs minimum 5 óra hosszan az is sok időt elvett,![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
reggel akkor mehetünk.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)