Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
De rafinált vagy.
Bele veted a lucernába a kukoricát hogy a szarvasok összezavarodjanak és ne tudjanak választani és így bosszúból otthagyják az egészet neked.
Jól kitoltál velük!
Különben én is megfigyeltem már hogy lucerna után nagyon jó a kukorica,nem is szabad neki adni semmit.
Kukoricákba bele haraptak akiknek már kezdtek a csövek potyogni, mert már haza értek több hete.............érdekes eredmények vannak a látszólag xarrá száradt kukikon............
32-40q/ha és 25 víz% alatti, ezeken a kényszer éretteken, nincs !!
Nálam a genezisek csináltak termésbecslést a műtrágyás parcellájukon...............7-8q/ha-ra jött ki
Élni és élni hagyni??KIT is?????
akkor jó volt a országnak hogy 20 éve már szociálisan eltartjuk "olcsó-bb" élelmiszerrel a kifosztott rétegeket??azért idézőjeles mert
ha az itt amúgy egyesek által megsajnált kereskedők ráteszik a kis hasznukat már is drága a paraszt terménye !!
szóval nekem ne papoljon senki és ne sajnáljon senkit mert engem se sajnál senki ugyan úgy fizetnem kell a boltban az adóban stb. mint bárki másnak!!
ha drága hát drága és nem érdekel hogy a tőzsde vagy a gazdasági helyzet által mennek az árak.
amúgy szánalmas, itt egyesek véleménye hiszen a gazdának csak egy érdeke lehet.a minél nagyobb profit.
de van aki itt csak félig gazda.....no comment
De tudod mit? Ha találkozunk személyesen, tetszőlegesen ráböksz egy (vagy két) gépre a laptomon (lesz rajta jópárszáz), én meg megmutatom neked, hogy konkrétan milyen árrés volt rajta.
(természetesen oda nem adom, el nem küldöm, de megnézheted. Meg persze a saját megyéd kizárva ;-)
Ha a többi dolgot is úgy tudod, mint ezt, akkor nagyon(!) el vagy tévedve a világban. Ez legfeljebb akkor lehetne igaz, ha csak a tiszta előállítási költséghez képest néznéd.
Persze tudom, hogy a 30 milkacsokis gépen keresnek legalább 7-10 millát!!! Dehogy adja olcsóbban esze ágában sincs, sőt ha még van állami vagy más támogatási forma azt is ráteszik a gép árára, mert a "hülye paraszt úgy is megveszi"!!!
Válasz #7120. hozzászólásra
Nagyon nemes az a gondolat, hogy nem kell az állattenyésztőket tönkre tenni! De, te elhiszed azt, hogy ha te olcsóbban adod az állattenyésztőkre gondolva, akkor a kereskedő is olcsóbban adja, mikor akkora a kereslet? Lény nyugodt ebből csak az lesz, hogy ő még nagyobb profitot ér el. Ez csak akkor működne, ha te közvetlenül a felhasználó állattenyésztőnek adnád el. Nálunk, helyesebben a környékünkön a gazdák közötti ügyletekben ez működik. Én vettem termelőtől árpát 6 ezerért, mikor a kereskedésben 8001,- Ft-ot (nevetséges az 1 forint) kértek érte.
És miért nem lehet úgy,hogy az etanol előállító gyár fizetne az állam felé egy valamilyen adót?És ezt az állam leosztaná az állattartóknak,mint támogatás.
Válasz #7116. hozzászólásra Ha jól akarsz keresni és tudsz tárolni, tavaszig hozzá nem nyúlnék. Addigra kifogynak a tartalékok mindenhol és el fognak szállni az árak, mint 2008-ban.
Válasz #7112. hozzászólásra
hubammeg ne heccelj már fel teljesen .... az akár 20tonnás termés is lehet...
én meg itt szerénykedem a szerény kis 5 tonnámmal
Ezek nagyon szép gondolatok, de amikor te elmész tegyük fel traktort venni egy nagy céghez és megkérded a gép árát, mondják rá, hogy 30 milla te meg válaszolsz hogy csak 15 millád van, szerinted odaadják neked az "élni és élni hagyni" elven, hogy tudjál termelni olcsó élelmiszert??????? Én értem hogy igazából hosszú távra kellene gondolkodni mindenkinek, de miért csak mindig a termelőnek??????????? Volt nálam egy hazai műkaki gyártó képviselője és az árképzésre azt mondta mikor beszélgettünk, hogy a lehető legnagyobb haszonnal adják amiért még megveszik!!! Tehát szerintem nem volt elég a normális haszon, HANEM AZ EXTRA POFIT KELLETT NEKIK!!!!!!!! NA ENNYIT AZ EGÉSZRŐL!!!
Szerintem annak sincs sok értelme, ha valaki csak szimpla rendszert működtet...pl. állattartótelep egy kanyi föld nélkül...e felállásnak a piaci zavarait - mi növénytermesztők - miért finanszírozzuk??
Ez csak átmeneti kupecjáték lesz,nem racionális megoldás.Jómagam is kukoricatermelő vagyok,de belátom,hogy a mohóságunk nem teheti tönkre az állattenyésztőket,nem emelheti végtelenségig az élelmiszer árakat,nem szegényítheti el a társadalom nagy többségét."Élni és élni hagyni" felfogást tartom követendőnek,mértéktartónak és erkölcsösnek.A kereslek.kínálat törvénye,mint gazdaságfilozófia létezhet a gyakorlatban is,de csak átmenetileg.Láthatod:néhány otrszágban a kormányok már igyekeznek elfogadható mederbe terelni a dolgokat!
Tekintettel arra, hogy nem csak itt pusztít az aszály, hanem világszerte, így nem gondolom, hogy a kormányzati kérdés lenne...Sokkal inkább kereslet-kínálati... Az vitathatatlan hogy világviszonylatban évek óta nő a kereslet, így a jelenlegi viszonyok között egyetlen okot- indokot - sem lehet felhozni, ami a kukorica árának akárcsak a stagnálásához, pláne nem a csökkenéséhez vezetne... Sőt, úgy gondolom tovább fog emelkedni, egyenes arányban a csökkenő terméskilátásokkal...
Általában elfogadott: az eladási bruttó ár megegyezik a tőzsedei árral.Itt most a kompenzációs felárra gondolok,nem áfára.A kormányok nem fogják engedni egyik országban sem,hogy nagyon elszaladjanak az árak.
Sziasztok!
Szerintetek érdemes 65000+komp. feláért adni a kukoricát előre lekötve? Ilyen ajánlat érkezett, amit 80 mázsa/hektárig vállalnak. Azért kérdezem, mert a tőzsdei ár felette van, s nem igazán tűnik úgy, hogy csökkenni akarna, de sajnos még csak nem régiben kapcsolódtam be a földművelésbe, s nem igazán vagyok képben. Válaszokat előre is köszi. üdv.
Gratulálok szép , itt egy fickó hozott Erdélyből lila kukoricát , mindenki ki röhögte, ösz visz ha 3000 m2re rakott gyönyörű igaz lett öntözve , neki annyi lesz a kb 3000 m2en mint másnak 1,5 hektáron.
hali
en is erdelyi vagyok itt en felem a kukik eleg jok de viszont odeb 20-30 km mar seminek nem lehet nevezni aki tehete az mar egy hopja le silozta..
Válasz #7099. hozzászólásra
itt a 30-50km-es körzet az ilyesmi, mindegy, h 10, 50 vagy 5000ha-s gazda, mindenkinek ilyen, ezután a körzeten kívül vannak jobbak, ott kaptak esőt többször is
Berettyó RO szakaszának végénél,
június közepétől max. 25mm esett és az is apránként.
és nem olyan visszamaradott derékig érő kukoricát kell elképzelni, hanem 2.5m felettieket,
24598 hozzászólás
Válasz #7140. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
De rafinált vagy.
Bele veted a lucernába a kukoricát hogy a szarvasok összezavarodjanak és ne tudjanak választani és így bosszúból otthagyják az egészet neked.
Jól kitoltál velük!
Különben én is megfigyeltem már hogy lucerna után nagyon jó a kukorica,nem is szabad neki adni semmit.
Válasz #7140. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
ezt elírtam...nem április végi a vetés hanem május végi
Válasz #7143. hozzászólásra
morzsoltan 15dkg, jól látom?
Ha minden száron van,akkor szuper.
A vize 15.7
62000 szemmel vetve, hát ég az önköltség sem.
Kukoricákba bele haraptak akiknek már kezdtek a csövek potyogni, mert már haza értek több hete.............érdekes eredmények vannak a látszólag xarrá száradt kukikon............![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
32-40q/ha és 25 víz% alatti, ezeken a kényszer éretteken, nincs !!
Nálam a genezisek csináltak termésbecslést a műtrágyás parcellájukon...............7-8q/ha-ra jött ki
Ahogy látom, még így is több lesz rajta, mint páran, akik mindent megadtak![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
kukorica várhatóan![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120830175947_t1.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120830180047_t2.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120830180303_t3.jpg)
-április végi vetés(előtte még volt egy kaszálás lucerna)
-2009-es csávázás
-no műtrágya
-no gyomirtó
-no cukor
Élni és élni hagyni??KIT is?????
azért idézőjeles mert![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
akkor jó volt a országnak hogy 20 éve már szociálisan eltartjuk "olcsó-bb" élelmiszerrel a kifosztott rétegeket??
ha az itt amúgy egyesek által megsajnált kereskedők ráteszik a kis hasznukat már is drága a paraszt terménye !!
szóval nekem ne papoljon senki és ne sajnáljon senkit mert engem se sajnál senki ugyan úgy fizetnem kell a boltban az adóban stb. mint bárki másnak!!
ha drága hát drága és nem érdekel hogy a tőzsde vagy a gazdasági helyzet által mennek az árak.
amúgy szánalmas, itt egyesek véleménye hiszen a gazdának csak egy érdeke lehet.a minél nagyobb profit.
de van aki itt csak félig gazda.....no comment
Válasz #7136. hozzászólásra
De tudod mit? Ha találkozunk személyesen, tetszőlegesen ráböksz egy (vagy két) gépre a laptomon (lesz rajta jópárszáz), én meg megmutatom neked, hogy konkrétan milyen árrés volt rajta.
(természetesen oda nem adom, el nem küldöm, de megnézheted. Meg persze a saját megyéd kizárva ;-)
http://www.tozsdecafe.hu/2012/08/29/rosszabb-mar-nem-lehet-csokkenesnek-indult-a-kukorica-arfolyama/
Válasz #7135. hozzászólásra
Ha a többi dolgot is úgy tudod, mint ezt, akkor nagyon(!) el vagy tévedve a világban. Ez legfeljebb akkor lehetne igaz, ha csak a tiszta előállítási költséghez képest néznéd.
Válasz #7133. hozzászólásra
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Persze tudom, hogy a 30 milkacsokis gépen keresnek legalább 7-10 millát!!! Dehogy adja olcsóbban esze ágában sincs, sőt ha még van állami vagy más támogatási forma azt is ráteszik a gép árára, mert a "hülye paraszt úgy is megveszi"!!!
Nagyon nemes az a gondolat, hogy nem kell az állattenyésztőket tönkre tenni! De, te elhiszed azt, hogy ha te olcsóbban adod az állattenyésztőkre gondolva, akkor a kereskedő is olcsóbban adja, mikor akkora a kereslet? Lény nyugodt ebből csak az lesz, hogy ő még nagyobb profitot ér el. Ez csak akkor működne, ha te közvetlenül a felhasználó állattenyésztőnek adnád el. Nálunk, helyesebben a környékünkön a gazdák közötti ügyletekben ez működik. Én vettem termelőtől árpát 6 ezerért, mikor a kereskedésben 8001,- Ft-ot (nevetséges az 1 forint) kértek érte.
Válasz #7126. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
De az a 30 milkás is csak 20 milka,mivel a kereskedő is élni akar,mint ahogy írtátok.
És miért nem lehet úgy,hogy az etanol előállító gyár fizetne az állam felé egy valamilyen adót?És ezt az állam leosztaná az állattartóknak,mint támogatás.
Válasz #7116. hozzászólásra Ha jól akarsz keresni és tudsz tárolni, tavaszig hozzá nem nyúlnék. Addigra kifogynak a tartalékok mindenhol és el fognak szállni az árak, mint 2008-ban.
Válasz #7128. hozzászólásra
Ja, 4 hektáronn!!!
Válasz #7125. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Arra leszek még kíváncsi, hogy a kikötőből hordott műkakit milyen gyártmánynak fogják árulni!!!
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
hubammeg ne heccelj már fel teljesen .... az akár 20tonnás termés is lehet...
én meg itt szerénykedem a szerény kis 5 tonnámmal
Válasz #7125. hozzászólásra
HÚ BAKKER, EGY A GONDOLATUNK!!!
Én értem hogy igazából hosszú távra kellene gondolkodni mindenkinek, de miért csak mindig a termelőnek??????????? Volt nálam egy hazai műkaki gyártó képviselője és az árképzésre azt mondta mikor beszélgettünk, hogy a lehető legnagyobb haszonnal adják amiért még megveszik!!! Tehát szerintem nem volt elég a normális haszon, HANEM AZ EXTRA POFIT KELLETT NEKIK!!!!!!!! NA ENNYIT AZ EGÉSZRŐL!!!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Ezek nagyon szép gondolatok, de amikor te elmész tegyük fel traktort venni egy nagy céghez és megkérded a gép árát, mondják rá, hogy 30 milla te meg válaszolsz hogy csak 15 millád van, szerinted odaadják neked az "élni és élni hagyni" elven, hogy tudjál termelni olcsó élelmiszert???????
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
akkor ezt majd erőltessék rá a BIGE holdingra is
Válasz #7119. hozzászólásra
Kormány jelentős mennyiségű kukoricát fog felvásárolni a hazai hiány megszüntetésére.
http://bet.hu/magyar_egyeb/dinportl/szarm_piaci_termek?strikeid=226100
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
Szerintem annak sincs sok értelme, ha valaki csak szimpla rendszert működtet...pl. állattartótelep egy kanyi föld nélkül...e felállásnak a piaci zavarait - mi növénytermesztők - miért finanszírozzuk??
Válasz #7116. hozzászólásra
Üdv!
Melyik honlapon nézed, pontosan a tőzsdei árakat? Mert én szerintem rosszat nézek...
Válasz #7119. hozzászólásra
Ez csak átmeneti kupecjáték lesz,nem racionális megoldás.Jómagam is kukoricatermelő vagyok,de belátom,hogy a mohóságunk nem teheti tönkre az állattenyésztőket,nem emelheti végtelenségig az élelmiszer árakat,nem szegényítheti el a társadalom nagy többségét."Élni és élni hagyni" felfogást tartom követendőnek,mértéktartónak és erkölcsösnek.A kereslek.kínálat törvénye,mint gazdaságfilozófia létezhet a gyakorlatban is,de csak átmenetileg.Láthatod:néhány otrszágban a kormányok már igyekeznek elfogadható mederbe terelni a dolgokat!
Válasz #7118. hozzászólásra
Tekintettel arra, hogy nem csak itt pusztít az aszály, hanem világszerte, így nem gondolom, hogy a kormányzati kérdés lenne...Sokkal inkább kereslet-kínálati... Az vitathatatlan hogy világviszonylatban évek óta nő a kereslet, így a jelenlegi viszonyok között egyetlen okot- indokot - sem lehet felhozni, ami a kukorica árának akárcsak a stagnálásához, pláne nem a csökkenéséhez vezetne... Sőt, úgy gondolom tovább fog emelkedni, egyenes arányban a csökkenő terméskilátásokkal...
Általában elfogadott: az eladási bruttó ár megegyezik a tőzsedei árral.Itt most a kompenzációs felárra gondolok,nem áfára.A kormányok nem fogják engedni egyik országban sem,hogy nagyon elszaladjanak az árak.
ÜDV! Én nem adnám oda...
Sziasztok!
Szerintetek érdemes 65000+komp. feláért adni a kukoricát előre lekötve? Ilyen ajánlat érkezett, amit 80 mázsa/hektárig vállalnak. Azért kérdezem, mert a tőzsdei ár felette van, s nem igazán tűnik úgy, hogy csökkenni akarna, de sajnos még csak nem régiben kapcsolódtam be a földművelésbe, s nem igazán vagyok képben. Válaszokat előre is köszi. üdv.
Válasz #7113. hozzászólásra
nem kel itten számogatni
nincs 65000 nyugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mindenkiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Válasz #7111. hozzászólásra
Siló kukorica.
A lényeget elfelejtetted! Hány ilyen cső van 1 hektáron
Csakhogy lehelődjön ide az élet.......
------ lemorzsolva 414g.
x nedvességnél 507grammos 18 soros CSŐŐŐŐŐŐ--- hallod Molly??????
mámentünk is.......
50-55 ezer szem hekikent es 250-300kg mutragya
Válasz #7102. hozzászólásra
Gratulálok szép , itt egy fickó hozott Erdélyből lila kukoricát , mindenki ki röhögte, ösz visz ha 3000 m2re rakott gyönyörű igaz lett öntözve , neki annyi lesz a kb 3000 m2en mint másnak 1,5 hektáron.
Válasz #7095. hozzászólásra
55-60 ezer/ha töszámmal vetve
Válasz #7107. hozzászólásra
(ezt meg úgy hogy "se kép se hang"...)
Na "látod" ezt hívják úgy hogy "képcső"...
Válasz #7106. hozzászólásra
A viccet félre téve szép csövek!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Ja!
Válasz #7105. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Fordísd át a képernyőt és akkor te is láthatod a" cső másik oldalát"...
Válasz #7104. hozzászólásra
Ebből a képből hogy bírtad kiszámolni?
Válasz #7103. hozzászólásra
Te ez valami hŕzi vetőmag?Szép és amint látom 20sor van rajta?
ezek a kepek 1 honapja csinaltam![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120828163628_Kep014.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120828163646_Kep013.jpg)
hali![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120828163351_Kep015.jpg)
en is erdelyi vagyok itt en felem a kukik eleg jok de viszont odeb 20-30 km mar seminek nem lehet nevezni aki tehete az mar egy hopja le silozta..
itt a 30-50km-es körzet az ilyesmi, mindegy, h 10, 50 vagy 5000ha-s gazda, mindenkinek ilyen, ezután a körzeten kívül vannak jobbak, ott kaptak esőt többször is
Válasz #7099. hozzászólásra![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
Berettyó RO szakaszának végénél,
június közepétől max. 25mm esett és az is apránként.
és nem olyan visszamaradott derékig érő kukoricát kell elképzelni, hanem 2.5m felettieket,
Válasz #7098. hozzászólásra
Részvétem, itt sem rózsás a helyzet sok errefelé is az ilyen kukorica!! Hol vagy helyileg csak úgy írd körbe a települést??