Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.42 FtUSD402.41 FtCHF440.92 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #6541. hozzászólásra
Nem tudom kinek mi a véleménye erről az árnyékolásról de nekem van egy olyan meglátásom hogy azok a fajták, melyeknek a levelei felfelé állnak nem pedig szétborulósak sokkal kevésbé birják a meleget.Azt mondják rájuk hogy így védekeznek.Szerintem meg nem bírják, vagyis sokkal érzékenyebbek azért védekeznek.Következéskép mivel hogy összecsukódnak a leveleik és vigyáz állást gyakorolnak, sokkal kevésbé árnyékolják be a fölget és pont ez árt megneki, szépen megpirul.
Válasz #6532. hozzászólásra
60 ezer jó választás lett volna itt BKK-m.ben, max 65 ig mert másik jobb évjáratokban is be sűl.Eső járta vidéken északon lehet több is,akár 80 ig, persze akkor táp anyaggal is nyomatni kell.Ne bánkodj a menyiség végett ,ha most ilyen, egy esős évben szép fog lenni.Mezögazdaságra különösen érvényes az egyszer fent , egyszerlent.Akkor se lepödj meg ha úgy lessz hogy többször lent.
Szerintem a 40 meg kevés, látszik a képekenn is hogy ritka és nagyon be tud sütni a nap! Ha már van 50-55-ezer hektáronként az már elfogadható az árnyékolásra.
Azt meg majd el felejtettem, h tegnap
Domaszék 39,7C°
Mórahalom 40,4C°
Természetesen ezek mind árnyékban mérve !!!!
De az is természetes, h a TV rádió arról karattyol, hogy nem dőlt meg a meleg rekord, mert max 38C° volt !
Hol mérik ezek ? A holdon ?
Csütörtökön teszek fel megint kísérleti parcellák képeit.
Most teszek pio-t, dek-et, Mg-t, meg ami csak van.
Ha lesz időm talán a naprás parcikról is teszek fel néhány képet.
A csirketrágyára nagyon vigyázz, mert azt ha nem locsolod kellőképpen, akkor több kára van, mint haszna ! Kiéget mindent locsolás nélkül ! ! !
Tudom, mert baromfikat, meg díszfácánokat tenyésztek, szóval már próbáltam én is hidd el ! Viszont, ha tudod locsolni, akkor rendesen odabaxxa magát !
Válasz #6534. hozzászólásra
Tavaly volt brixxo nállam is de N1, és dkc 4490 től is egyértelműen gyengébb volt bár mikor Kaptam a magot kipróbálásra mondták hogy nem a legerősebb fajtájuk. Másoktól hallom hogy egyre többen áttértek Ragtra,oxi, stb bejött nekik.
Köszönöm a saccot, a kérdésedre válaszolva nem szándékosan vetettünk 40-e.t úgy tudtuk, hogy 60e. körül fog vetni, aki nekünk vetett csak amikor visszamaradt egy csomó mag akkor számoltam utána hogy ez nem annyi lett, de akkor már mindegy volt...ezek szerint szerencse, akkor nem örültem. Amúgy pio9025, életem első kukoricája, 200 kg NP10-24 ment rá meg tápkultivátorral 100kb MAS (27%). Elővetemény napraforgó volt. Nagyon gyorsan és lendületesen növekedett, valószínűleg az menette a katasztrófális szemhiánytól hogy ápr 14-én lett vetve, és a júniusi hősokk idejére már nagyban virágzott. Akinek akkor kezdett el azoknak katasztrófális lett a szemhiánya.
Miután elvirágzott nem sok esőt kapott (Lajosmizse) és mostanra már a nagy része ilyen, szépen szárad el, de a szemet megnöveszti. A képen látszik, hogy a második cső már hogy járt...
Nagyon kevés eső volt felénk is.
Most kb két hete összejött 38mm, de sajnos nagyon sok kukoricán ez már nem segített. Hiába van szép nagy szár, de cső az semmi.
Nagyon nagy a szórás van ahol felsült teljesen és van ahol nagyon szépek.
DK440-es
Tegnapi kép
A szélső soron dupla cső a belsőkön csak egy van, de meg vagyok vele elégedve.
Ez a legjobb darabom.
Elővetemény búza, talajlazítózva, mélyszántás, műtrágya csak amit vetéskor kapott, 1,5q Polifoska 8 egy kis starterrel keverve.
Egyébként próbából 6sorra nem szórtam semmi műtrágyát, de semmi különbséget nem látok.
ez a tábla végig ilyen, egyöntetű, szép zöld, jókora csövekkel. egyébként a képeket, sosem a dűlőn csinálom, mindig legalább 20-30méter beljebb megyek. a csövek meg átlagosak, van ahol jobb van ahol gyengébbek.
ez a tábla a töltésről nézve
két kép összevágva. bal szélső cső, az ebben a táblában, a második a jégvertében, amiről már raktam fel képeket korábban.
egyébként jónak látom ezt a hibridet, és nem is drága 20ezer alatt volt zsákja. (70e szem)
Válasz #6523. hozzászólásra
Beljebb megnézted a kukit?
Sok helyen így néznek ki felénk is a kukik, de ha már beljebb mész pár sort, akkor érhetnek meglepetések!
Örüljön akinek zöld még a kukoricaszár , az silónak még elmegy az alföld nagyobb részén már bebálázták a száraz kukoricaszárat.A háromszor öntözőtt talán ad 10-20 mázsát igaz a szár 2,5méter.
Átgondoltam, ezért írtam oda lábjegyzetben.
minden esetre tényleg siralmas nagyon,nagyon sok kuki az idén
Ezzel együtt nagy gebasznak kell leni ott ahol egy 3 éves traki nem termeli ki a törlesztőt
Válasz #6508. hozzászólásra
ugyan ugy mint arra aszáj van de a hazaiak meglepöen türik most meglátszik hogy 50éve it nemesedik nekem is a dekalb utána a pio game over
Hasonló a helyzet!! Üdv Somogyból!! Bár a Budainak szóvá tettük nem régen egy fórumon, hogy terveznek-e valami intézkedést tenni a súlyos aszály kezelésére...azt mondta, hogy "csak várjuk ki a végét, még jó is lehet a kukorica"......a kollégák csak kínjukban röhögtek egy nagyot a teremben...:(
A mostani közel 40 fok adja meg a kegyelem döfést a kukoricának!! Egy két haver nem mert tavaszal 450- 500 faós kukoricát vetni mert nem fog megérni!!Micsoda?? Szeptember elején átaljában lehet a 13 kukoricát aratni!! Ja és mint tavaly szinte egyszerre a napraforgókkal!!
A rómaiak is megmondták: ha egy hadvezér fel tudja mérni, mikor szabad harcba bocsátkozni és mikor nem az győz!! Éljen a HAARP project....csak vennék már észre..
az biztos hogy ebben az évben sok mindenki elgondolkodik a jövőről és járnak a kerekek de általában a paraszt elég szívos hogy ne adja fel egy iylen év után !!!!
A 3ha nak negyede ilyen.
Már csak azzal tudom vigasztalni magam,hogy ez nem az én hibám és hogy lehetne rosszabb is.
Szépen megcsináltam télen a vetőgépet,idegeskedtem egy csomót hogy életemben először vetek és el ne rontsam,mikor kikelt megnyugodtam hogy érdemes volt kínlódni egész télen a vető géppel.Nem is volt semmi gond míg el nem kezdett a cső szemesedni,hanem aztán akkor jött a száraz idő és egy egész éves munkának majdnem annyi.
Hihetetlen ez.
De már látom hogy a szója földeknek is lassan annyi,ez az év nem mondható a gazdák évének.
Biztos vagyok benne hogy egy csomóan le is húzhatják a rolót.
24597 hozzászólás
Válasz #6544. hozzászólásra
Még csoda hogy hozott csövet.
itt az átlag 2-3 tonna körül várható ezek 4-5-6 ra kinéznek
Válasz #6541. hozzászólásra
Nem tudom kinek mi a véleménye erről az árnyékolásról de nekem van egy olyan meglátásom hogy azok a fajták, melyeknek a levelei felfelé állnak nem pedig szétborulósak sokkal kevésbé birják a meleget.Azt mondják rájuk hogy így védekeznek.Szerintem meg nem bírják, vagyis sokkal érzékenyebbek azért védekeznek.Következéskép mivel hogy összecsukódnak a leveleik és vigyáz állást gyakorolnak, sokkal kevésbé árnyékolják be a fölget és pont ez árt megneki, szépen megpirul.
itt a bemutató sorom a környék összes kukoricája qrva szar julius 17 mm eső az is 5 részletben
60 ezer jó választás lett volna itt BKK-m.ben, max 65 ig mert másik jobb évjáratokban is be sűl.Eső járta vidéken északon lehet több is,akár 80 ig, persze akkor táp anyaggal is nyomatni kell.Ne bánkodj a menyiség végett ,ha most ilyen, egy esős évben szép fog lenni.Mezögazdaságra különösen érvényes az egyszer fent , egyszerlent.Akkor se lepödj meg ha úgy lessz hogy többször lent.
Most voltam határszemlén,a 70 ha-on,talán lesz 300 mázsa.
Szerintem a 40 meg kevés, látszik a képekenn is hogy ritka és nagyon be tud sütni a nap! Ha már van 50-55-ezer hektáronként az már elfogadható az árnyékolásra.
Melyik fajta volt vetve a cég kukszia közül???
4983
Azt meg majd el felejtettem, h tegnap
Domaszék 39,7C°
Mórahalom 40,4C°
Természetesen ezek mind árnyékban mérve !!!!
De az is természetes, h a TV rádió arról karattyol, hogy nem dőlt meg a meleg rekord, mert max 38C° volt !
Hol mérik ezek ? A holdon ?
Csütörtökön teszek fel megint kísérleti parcellák képeit.
Most teszek pio-t, dek-et, Mg-t, meg ami csak van.
Ha lesz időm talán a naprás parcikról is teszek fel néhány képet.
Válasz #6486. hozzászólásra
A csirketrágyára nagyon vigyázz, mert azt ha nem locsolod kellőképpen, akkor több kára van, mint haszna ! Kiéget mindent locsolás nélkül ! ! !
Tudom, mert baromfikat, meg díszfácánokat tenyésztek, szóval már próbáltam én is hidd el ! Viszont, ha tudod locsolni, akkor rendesen odabaxxa magát !
Válasz #6531. hozzászólásra
Akkor te földim vagy, ha a sefag ról van szó...:)
Tavaly volt brixxo nállam is de N1, és dkc 4490 től is egyértelműen gyengébb volt bár mikor Kaptam a magot kipróbálásra mondták hogy nem a legerősebb fajtájuk. Másoktól hallom hogy egyre többen áttértek Ragtra,oxi, stb bejött nekik.
Nálunk a RAGT csúnyán le bögött!!Az ügynököt szerintem a jövöben még a környékröl is elkergetik..
Válasz #6525. hozzászólásra
Van felénk is egy OXY tábla , majdnem ilyen jó az is , de itt is az egyik legjobbnak számít.
Válasz #6489. hozzászólásra
Köszönöm a saccot, a kérdésedre válaszolva nem szándékosan vetettünk 40-e.t úgy tudtuk, hogy 60e. körül fog vetni, aki nekünk vetett csak amikor visszamaradt egy csomó mag akkor számoltam utána hogy ez nem annyi lett, de akkor már mindegy volt...ezek szerint szerencse, akkor nem örültem. Amúgy pio9025, életem első kukoricája, 200 kg NP10-24 ment rá meg tápkultivátorral 100kb MAS (27%). Elővetemény napraforgó volt. Nagyon gyorsan és lendületesen növekedett, valószínűleg az menette a katasztrófális szemhiánytól hogy ápr 14-én lett vetve, és a júniusi hősokk idejére már nagyban virágzott. Akinek akkor kezdett el azoknak katasztrófális lett a szemhiánya.
Miután elvirágzott nem sok esőt kapott (Lajosmizse) és mostanra már a nagy része ilyen, szépen szárad el, de a szemet megnöveszti. A képen látszik, hogy a második cső már hogy járt...
Nálunk hat hete nem volt normális(5 mm-nél több),ahol szerencsétlen kukorica tudott fejet hozni ott a sefag megeteti a vadjaival.
Válasz #6529. hozzászólásra
Nagyon kevés eső volt felénk is.
Most kb két hete összejött 38mm, de sajnos nagyon sok kukoricán ez már nem segített. Hiába van szép nagy szár, de cső az semmi.
Nagyon nagy a szórás van ahol felsült teljesen és van ahol nagyon szépek.
Válasz #6528. hozzászólásra
Eső az mennyi volt nálatok "öcsisajt"????????????????Mert ha nem adtál annak a hat sornak és az is így nézki akkor az sok volt biztos!!
Válasz #6527. hozzászólásra
DK440-es
Tegnapi kép
A szélső soron dupla cső a belsőkön csak egy van, de meg vagyok vele elégedve.
Ez a legjobb darabom.
Elővetemény búza, talajlazítózva, mélyszántás, műtrágya csak amit vetéskor kapott, 1,5q Polifoska 8 egy kis starterrel keverve.
Egyébként próbából 6sorra nem szórtam semmi műtrágyát, de semmi különbséget nem látok.
Dekalb 391 vagy 3511.
Mai kép
Válasz #6524. hozzászólásra
ez a tábla végig ilyen, egyöntetű, szép zöld, jókora csövekkel. egyébként a képeket, sosem a dűlőn csinálom, mindig legalább 20-30méter beljebb megyek. a csövek meg átlagosak, van ahol jobb van ahol gyengébbek.
ez a tábla a töltésről nézve
két kép összevágva. bal szélső cső, az ebben a táblában, a második a jégvertében, amiről már raktam fel képeket korábban.
egyébként jónak látom ezt a hibridet, és nem is drága 20ezer alatt volt zsákja. (70e szem)
Válasz #6523. hozzászólásra
Beljebb megnézted a kukit?
Sok helyen így néznek ki felénk is a kukik, de ha már beljebb mész pár sort, akkor érhetnek meglepetések!
képek :
Válasz #6516. hozzászólásra
A jó pókerjátékos tudja, hogy mikor kell bedobni még a jónak tűnő lapokat is, a veszteség minimalizálása érdekében.
van egy félreeső 1,5ha táblánk amit tavaly vettünk, eddig még nem sokszor láttam, tegnap megnéztem.
Ragt Oxxygen
elővetemény kukorica
4q 27% sor mellé
1x gyomírtás (milagro+mustang)
tábla szél
Örüljön akinek zöld még a kukoricaszár , az silónak még elmegy az alföld nagyobb részén már bebálázták a száraz kukoricaszárat.A háromszor öntözőtt talán ad 10-20 mázsát igaz a szár 2,5méter.
Válasz #6518. hozzászólásra
Én is úgy értettem, csak pongyolán fogalmaztam
Válasz #6517. hozzászólásra
nem a trakin múlott,hanem az időjáráson
Válasz #6516. hozzászólásra
Átgondoltam, ezért írtam oda lábjegyzetben.
minden esetre tényleg siralmas nagyon,nagyon sok kuki az idén
Ezzel együtt nagy gebasznak kell leni ott ahol egy 3 éves traki nem termeli ki a törlesztőt
Válasz #6515. hozzászólásra
nem vagy dehogy csak elöb gondold hogy a tiéd viszik épen
Válasz #6502. hozzászólásra
Na az a traki kellene nekem...
Ugye nem vagyok nagyon gonosz?
Válasz #6512. hozzászólásra
haha...azért Budainak nem ez volt az első "szakmai" felszólása
ha felelős szakembert akarnak a Vidékfejlesztési Minisztérium élére akkor mit keres ott Budai?
Válasz #6508. hozzászólásra
ugyan ugy mint arra aszáj van de a hazaiak meglepöen türik most meglátszik hogy 50éve it nemesedik nekem is a dekalb utána a pio game over
Válasz #6511. hozzászólásra
Hasonló a helyzet!! Üdv Somogyból!! Bár a Budainak szóvá tettük nem régen egy fórumon, hogy terveznek-e valami intézkedést tenni a súlyos aszály kezelésére...azt mondta, hogy "csak várjuk ki a végét, még jó is lehet a kukorica"......a kollégák csak kínjukban röhögtek egy nagyot a teremben...:(
A mostani közel 40 fok adja meg a kegyelem döfést a kukoricának!! Egy két haver nem mert tavaszal 450- 500 faós kukoricát vetni mert nem fog megérni!!Micsoda?? Szeptember elején átaljában lehet a 13 kukoricát aratni!! Ja és mint tavaly szinte egyszerre a napraforgókkal!!
Válasz #6509. hozzászólásra
Pedig a táblán nem az áll...
Válasz #6506. hozzászólásra
Stira én úgy tudom!
Válasz #6507. hozzászólásra
Jónak tűnik ...
Mennyire jellemző arra az aszály ?
Mert úgy néz ki , hogy ezek nagyon jó tűrik , erre lettek nemesítve ...
Válasz #6506. hozzászólásra
igen
Válasz #6493. hozzászólásra
Ez valami szerb kukorica féle ugye ?
Válasz #6504. hozzászólásra
Az utolsó két fotón nincs semmi!
Válasz #6496. hozzászólásra
Van ilyen tábla meg olyan is lásd a fotókat!
Na ezen nincs semmi!
Válasz #6492. hozzászólásra
A rómaiak is megmondták: ha egy hadvezér fel tudja mérni, mikor szabad harcba bocsátkozni és mikor nem az győz!! Éljen a HAARP project....csak vennék már észre..
Válasz #6500. hozzászólásra
Igen szívós a paraszt amíg a bank nem visz mindent.
Tegnap vittek el egy 3 éves IH trakit az egyik ürgétől.
Válasz #6500. hozzászólásra
minek örülnénk jo évbe ha nem lene iljen rosz ez is kell
Válasz #6498. hozzászólásra
ehhez a stresszhez hozzá kell szokni sajnos!!!!
az biztos hogy ebben az évben sok mindenki elgondolkodik a jövőről és járnak a kerekek de általában a paraszt elég szívos hogy ne adja fel egy iylen év után !!!!
Válasz #6497. hozzászólásra
Gondoltam ha ránéztek akkor egy picit lehűt titeket.
Meg állt már eleget a műhelybe a gép.
A 3ha nak negyede ilyen.
Már csak azzal tudom vigasztalni magam,hogy ez nem az én hibám és hogy lehetne rosszabb is.
Szépen megcsináltam télen a vetőgépet,idegeskedtem egy csomót hogy életemben először vetek és el ne rontsam,mikor kikelt megnyugodtam hogy érdemes volt kínlódni egész télen a vető géppel.Nem is volt semmi gond míg el nem kezdett a cső szemesedni,hanem aztán akkor jött a száraz idő és egy egész éves munkának majdnem annyi.
Hihetetlen ez.
De már látom hogy a szója földeknek is lassan annyi,ez az év nem mondható a gazdák évének.
Biztos vagyok benne hogy egy csomóan le is húzhatják a rolót.