Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #6295. hozzászólásra
bocs de még magyarba nem is látam zmájt 4éve a románok meghüjültek 1,5év alat 50darab zmáj222 est eladtunk nekik inét gondoltam
ettől szarabbon volt tavaly 120
hát csaklesz 30deka 1 klaszon
najó csak kicsit h. fölocsudjon a nép
nem kell magunkat fölhuzni
csakmert vannak szar napok meg hetek........
A kánaán nem lehet olyan messze no .......
Kétsoros vontatott. A típusa KKP-2c.
Utólag lett átalakítva puttonyosra.
Képem az nincs róla, de majd holnap csinálok, úgyis elő kell venni mert felújításra szorul, ha így haladunk augusztus végén már törni kell.
( a kutyát nem érdekli itten milyen az a pár tő pár sor kukkunk ----------nembaj szemetek leszünk kivételesen .... direkt is beteszem........nehogy bealvadjanak a csókák e )
A vetésforgó nem megfelelő több szempontból is.
1x a naprát kalászos után lenne érdemes vetni mert a kalászos a gyomokat egy kicsit visszaszorítja a következő évre is mivek ha jól van művelve a gyom nem tud magot hullajtani ezért kevesebb lesz belőle.
A napraforgó nagyon megszívja kizsigereli a földet és ha egy kicsit utánna számolsz könnyen lehet hogy a csikos naprát nem igazán éri meg termelni főleg hogy az ára nagyon tud ingadozni időjárástól függően.
Egy jó tritikálé amivel kevesebb gond van mint a búzával tud annyi bevételt termelni mint a napraforgó.
De itt sem szabad elfelejkezni arról hogy ami a növénynek kell azt meg kell adni neki.
A legjobb egy jó trágyázással kezdeni a földművelést nem olcsó de utánna ha az idő jó akkor a termés is biztosított pár évig.
Hajdú-Bihar megyében Hajdúböszörmény-Püspökladány-Debrecen (4-es főút) környéken nagyon szép a kukoricák! Ott környékén intenzíven locsolják. Szóját is láttunk, az is szép volt.
Fekete földben van, enyhén kötött.
Nem szoktam sűrűre vetni csak 55000/ha.
Én csövesen töröm le azért is nem vetem sűrűre, inkább nagyobb csövek legyenek mint sok kis apró.
Most ezen a táblán sajnos így is sok apró cső lesz, sőt van olyan szár ami csövet sem hoz.
Van egy 1hektáros darabom aminek búza volt az előveteménye, talajlazítózva volt és mélyszántás DK440-es ezzel semmi gond nincs, teljesen zöld és most kapott 40mm esőt.
10-15Ak, réti földjeink vannak zömében, az a baj. az öreg szerint csak étkezési csikos forgónak való, ezért a vetésforgó csikos forgó-kukoricából áll. kiéli a földet, nem akar kalászost. na az a lényeg, hogy sajnálja az inputot.
ezért akarom jővőre saját erőből megnyomni egy kis öntözéssel. hátha lenne egy jó hibriddel, elég kajával meg öntözéssel 12-13t. akkor csak hinne már nekem, hogy megéri többet is befektetni...
Milyen szemsűrűséggel vetetted ?
Nekem is van, félhomokos barna földben (22AK) P9578 65k szemmel vetve, és július óta küzdök vele, hogy ne süljön fel. Addig iszonyatos tempót diktált, szinte verhetetlennek bizonyult. A meleget nem bírja, ez sajna kiderült.... Én azóta locsolom éjjelente... Szintén Csongrád megye.
ahh persze
nem most akarok, hanem jövőre, amit írtam már itt egyszer. lesz egy 13+2,5ha tábla amit tudnék öntözni.
nem olyan nagy a gazdaságunk, hogy ne lehetne, vagy nem kellene akarni a maximumot kihozni belőle. ezt az 50 hektár szántót jobban is lehetne művelni.
amúgy erre most nagyon szép a határ, nem is volt sosem ennyi vetve. pl a lenti 14ha táblából eddig 1 ha sosem volt, meg máskor is ki kellett hagyni egy hektárnyi lapost.
ez lett volna azaz év amitől megindalhuttunk volna, ez az aszályos idő ezeknek a fekete lapos földeknek kedvezett volna, na de hát elverte a jég. remélem azért még így lesz rajta.
majd még augustusban rakok fel pár képet, meg aratáskor jönnek a számok.
én már ezen nemtudok segíteni, csak a jóistenen múlik minden. jövőre azért mindent megpróbálok, főleg az öntözést, azt fogom erőltetni. öntöződobra biztos nem ad pénzt az öreg, de egy szivattyút, 100-200m tömlőt meg egy keretet a télen összetákolok. majd meglátja, hogy lehet ezekben a szr földekben is 10t fölött termelni, csak akarni kell.
Jégverte kukorica!
Csütörtökön fényképeztem, átlagos csövek, a tábla végét még annyira sem verte el jég, ott még szebbek a csövek és vastagabbak, és 2 teljes meg egy kicsi van rajtuk. Az elején csak ilyenek vannak mint a fényképen, és egy.
A bal szélső kisebb cső, Polux vagy Brixxo, valami gyengébb fajta, látszik is.
A jégverés óta elég jó idő jár a táblára, nincs az a nagy meleg és csapadék is volt. Azóta kb 50mm esett, tegnap 16. A jéggel együtt szerintem 70mm is megvan.
Mi tengeri lett volna ezen a táblán, te jó Isten. Szerintem meg lehetett volna az első 10t-ás is...
Üdv!
Nekem is van P9578-as kukoricám és sajnos ugyan így néz ki mint amit itt látni.
Merem állítani, hogy a környéken ez volt a legdrágább mag ami vetve volt, de egyben a legrosszabb is lett.
Mellette a dollár él és virul.
Kis korában nagyon szépen indult, talán a legszebb volt a határban, de a július eleji nagy meleget nem bírta.
24597 hozzászólás
Válasz #6295. hozzászólásra
bocs de még magyarba nem is látam zmájt 4éve a románok meghüjültek 1,5év alat 50darab zmáj222 est eladtunk nekik inét gondoltam
Válasz #6294. hozzászólásra
Ez jó mondás.
Válasz #6292. hozzászólásra
Magyarország Csongrád megye.
Válasz #6293. hozzászólásra
ez az év is csak 1 akadály
át köll ugrani
aki meg sokat pakol a hátára ne csodálkozzon h. nembir ugrani
Válasz #6291. hozzászólásra
Én a 22-ről álmodtam, de most az eső után hátha eléri majd a harmincat, könnyen vagyok, erre több levágva, sílózva.De legalább az önköltség hátha.
Válasz #6282. hozzászólásra
erdélyi vagy?
Válasz #6290. hozzászólásra
ettől szarabbon volt tavaly 120
hát csaklesz 30deka 1 klaszon
najó csak kicsit h. fölocsudjon a nép
nem kell magunkat fölhuzni
csakmert vannak szar napok meg hetek........
A kánaán nem lehet olyan messze no .......
Válasz #6289. hozzászólásra
Így gondoltam , vagy 122.Legyen szerencséd hozzá, ebben benne van a közel három számjegy, de legyen több.
Válasz #6288. hozzászólásra
mitbánomén ha csak 160 lesz is érted SB
Válasz #6286. hozzászólásra
Lemaradt szorozva kettővel, vagy az egyes?
Válasz #6285. hozzászólásra
rákészültünk no
tábla mindenféle
delegalább ződ meg kalászos
Válasz #6279. hozzászólásra
ott a dob mellette
megrántjuk asszem
köll az a 61 mázsa
Válasz #6283. hozzászólásra
Értem,csak rákészültél, s addigra megjött az égi áldás.Lesz ezen rendesen, aki saccol, s nyer mi a nyeremény?
nofaszikáim ha kimegyek mit tegyek oda h. ideinek látszódjon ?
táblát hogy oooooooooopppsssssss 2012 ?
Válasz #6280. hozzászólásra
mondom h. nem
csak kinyestem utat
de ez nemkapott
eső volt neki vlm
Válasz #6268. hozzászólásra
Kétsoros vontatott. A típusa KKP-2c.
Utólag lett átalakítva puttonyosra.
Képem az nincs róla, de majd holnap csinálok, úgyis elő kell venni mert felújításra szorul, ha így haladunk augusztus végén már törni kell.
Válasz #6276. hozzászólásra
Ez 2010-es képe!!!
Válasz #6279. hozzászólásra
Most már nem, de kapott ez öntözést vagy kétszer-háromszor.
Válasz #6272. hozzászólásra
Ezt fölösleges is lenne öntözni ha ilyen jól bírja, azt az 50-60q-át így is meg fogja adni
Válasz #6277. hozzászólásra
Szerinted,szerintem is.
Válasz #6276. hozzászólásra
hogyne
mermá 80adszor nized 1 perc alatt
De ismerős kép.
Válasz #6273. hozzászólásra
Te meg neszódle a pár napos kipecskénket
Válasz #6269. hozzászólásra
"Egy jó tritikálé () tud annyi bevételt termelni mint a napraforgó."
Tritikálé 40X 5.500Ft
Napra 25X 13000Ft
Ne tavalyi képeket mutogass!
Válasz #6270. hozzászólásra
( a kutyát nem érdekli itten milyen az a pár tő pár sor kukkunk ----------nembaj szemetek leszünk kivételesen .... direkt is beteszem........nehogy bealvadjanak a csókák e )
Válasz #6269. hozzászólásra
naprát kalászos után nem?Csak mert a napra a foszfor 70-80%át visszahagyja a következő növénynek.
keressek 1 viszonylag türhető tanyasi öntözetlent?
mármint kipet róla
Válasz #6261. hozzászólásra
A vetésforgó nem megfelelő több szempontból is.
1x a naprát kalászos után lenne érdemes vetni mert a kalászos a gyomokat egy kicsit visszaszorítja a következő évre is mivek ha jól van művelve a gyom nem tud magot hullajtani ezért kevesebb lesz belőle.
A napraforgó nagyon megszívja kizsigereli a földet és ha egy kicsit utánna számolsz könnyen lehet hogy a csikos naprát nem igazán éri meg termelni főleg hogy az ára nagyon tud ingadozni időjárástól függően.
Egy jó tritikálé amivel kevesebb gond van mint a búzával tud annyi bevételt termelni mint a napraforgó.
De itt sem szabad elfelejkezni arról hogy ami a növénynek kell azt meg kell adni neki.
A legjobb egy jó trágyázással kezdeni a földművelést nem olcsó de utánna ha az idő jó akkor a termés is biztosított pár évig.
Válasz #6264. hozzászólásra
az mijen magánjáro kép van?
Válasz #6266. hozzászólásra
Azt hazafelé láttam, amúgy Debrecen-Józsa utáni "telken" voltunk a leendő MAVIR alállomásnál.
Válasz #6265. hozzászólásra
Az M35 pródi pihenőnél mindkét oldalon az enyémet láthattad, remélem az aratás után is fogok "dicsekedni", az egyik siló, a másik áru.
Hajdú-Bihar megyében Hajdúböszörmény-Püspökladány-Debrecen (4-es főút) környéken nagyon szép a kukoricák! Ott környékén intenzíven locsolják. Szóját is láttunk, az is szép volt.
Válasz #6263. hozzászólásra
A legismertebbek a ZMAJ-ok, de nekem kétsoros orosz csőtörőm van.
Válasz #6262. hozzászólásra
te felétek milyen csötöröt használtok
Válasz #6260. hozzászólásra
Fekete földben van, enyhén kötött.
Nem szoktam sűrűre vetni csak 55000/ha.
Én csövesen töröm le azért is nem vetem sűrűre, inkább nagyobb csövek legyenek mint sok kis apró.
Most ezen a táblán sajnos így is sok apró cső lesz, sőt van olyan szár ami csövet sem hoz.
Van egy 1hektáros darabom aminek búza volt az előveteménye, talajlazítózva volt és mélyszántás DK440-es ezzel semmi gond nincs, teljesen zöld és most kapott 40mm esőt.
Válasz #6259. hozzászólásra
10-15Ak, réti földjeink vannak zömében, az a baj. az öreg szerint csak étkezési csikos forgónak való, ezért a vetésforgó csikos forgó-kukoricából áll. kiéli a földet, nem akar kalászost. na az a lényeg, hogy sajnálja az inputot.
ezért akarom jővőre saját erőből megnyomni egy kis öntözéssel. hátha lenne egy jó hibriddel, elég kajával meg öntözéssel 12-13t. akkor csak hinne már nekem, hogy megéri többet is befektetni...
Válasz #6252. hozzászólásra
Milyen szemsűrűséggel vetetted ?
Nekem is van, félhomokos barna földben (22AK) P9578 65k szemmel vetve, és július óta küzdök vele, hogy ne süljön fel. Addig iszonyatos tempót diktált, szinte verhetetlennek bizonyult. A meleget nem bírja, ez sajna kiderült.... Én azóta locsolom éjjelente... Szintén Csongrád megye.
Válasz #6258. hozzászólásra
Mi baj a földdel? vadak? Nekünk csak az a bajunk
Válasz #6257. hozzászólásra
ahh persze
nem most akarok, hanem jövőre, amit írtam már itt egyszer. lesz egy 13+2,5ha tábla amit tudnék öntözni.
nem olyan nagy a gazdaságunk, hogy ne lehetne, vagy nem kellene akarni a maximumot kihozni belőle. ezt az 50 hektár szántót jobban is lehetne művelni.
amúgy erre most nagyon szép a határ, nem is volt sosem ennyi vetve. pl a lenti 14ha táblából eddig 1 ha sosem volt, meg máskor is ki kellett hagyni egy hektárnyi lapost.
ez lett volna azaz év amitől megindalhuttunk volna, ez az aszályos idő ezeknek a fekete lapos földeknek kedvezett volna, na de hát elverte a jég. remélem azért még így lesz rajta.
majd még augustusban rakok fel pár képet, meg aratáskor jönnek a számok.
Válasz #6256. hozzászólásra
Mit akarsz ezen öntözni?Az "ország"legjobb kukoricája a tied.
Válasz #6255. hozzászólásra
én már ezen nemtudok segíteni, csak a jóistenen múlik minden. jövőre azért mindent megpróbálok, főleg az öntözést, azt fogom erőltetni. öntöződobra biztos nem ad pénzt az öreg, de egy szivattyút, 100-200m tömlőt meg egy keretet a télen összetákolok. majd meglátja, hogy lehet ezekben a szr földekben is 10t fölött termelni, csak akarni kell.
Válasz #6253. hozzászólásra
Láttam már ilyent, s a végén elég jó lett a termés, sikerüljön Neked is!
Válasz #6250. hozzászólásra
Ilyenkor már ki elég zöld. Legyen szerencséd hozzá!
Ragt Oxxygen
Jégverte kukorica!
Csütörtökön fényképeztem, átlagos csövek, a tábla végét még annyira sem verte el jég, ott még szebbek a csövek és vastagabbak, és 2 teljes meg egy kicsi van rajtuk. Az elején csak ilyenek vannak mint a fényképen, és egy.
A bal szélső kisebb cső, Polux vagy Brixxo, valami gyengébb fajta, látszik is.
A jégverés óta elég jó idő jár a táblára, nincs az a nagy meleg és csapadék is volt. Azóta kb 50mm esett, tegnap 16. A jéggel együtt szerintem 70mm is megvan.
Mi tengeri lett volna ezen a táblán, te jó Isten. Szerintem meg lehetett volna az első 10t-ás is...
Július 3
Július 6-án elverte a jég.
Július 9
Július 26
Nemzetközi mérce. cigisdoboz
Válasz #6242. hozzászólásra
Üdv!
Nekem is van P9578-as kukoricám és sajnos ugyan így néz ki mint amit itt látni.
Merem állítani, hogy a környéken ez volt a legdrágább mag ami vetve volt, de egyben a legrosszabb is lett.
Mellette a dollár él és virul.
Kis korában nagyon szépen indult, talán a legszebb volt a határban, de a július eleji nagy meleget nem bírta.
Csongrád megye.
Válasz #6247. hozzászólásra
Dekalbot nem láttam még itt kitáblázva
Válasz #6249. hozzászólásra
Ki vannak telve a csövek szemmel, de kérdés kineveli e.
Válasz #6243. hozzászólásra
Felénk is vannak ilyenek, de mikor megnézed a csöveken alig van szem, itt milyenek a csövek?
Válasz #6241. hozzászólásra
Kivárunk.