Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hihetetlen ára lesz a kukoricának idén.
Lehet jövőre csak 1 disznónk lesz téli vágásra.
Ha komolyabban belegondolok,és talán ez az ami elkeserít,mert nem az állomány csökkentés volt tervbe hanem az állomány növelés.
ez csak a forgó azért van rajta pár cső meg a szélső 2 soron teli van csövel de kicsik... hétvégén lehet neki indulunk silózni! kb 8 éve nem volt silo itthon de most lesz ami megeszi de nem is fognak abrakot kapni a bikák silo azt annyi nekik
ha lenne bálacsomagolo a közelbe még azt is bevállalnám... felbáláznám zölden!
Nem tudom mért nem rakott címeket a képhez.
Az 1 képen látható a 3héttel később vetett kukorica.
A 2.képen a 3elöbb vetett kuki ugyan abba a földbe.
A3. képen az látható vagy azt akartam hogy látszodjon hogy a két nem egyidejű vetés összeér,csak nem igazán látszik mert mikor sormüvelöztem a később vetett kukit akkor pont ott forgolódtam.
Nekünk is van egy 1,5 ha-os darab , rét, minden évben trágyázva, és 2 q pétisó adva neki sormellé, vetéskor. Azt szoktuk silózni, jelenleg 2,5 méteres a kuki benne , majd lefényképezem Tavaly, lekellett belőle aratni fél hektárt, mert nem kellett annyi siló, 55 q jött le fél hektárról, az E 512-es fülke tetejéig ért a kuki, na ott nyögött a gép rendesen Utána a szártépőzésnél is fogta a gépet Pedig felénk ha már 70 q van hektáronként az már nagyon jó
Nálunk óriási probléma van ebből... Fater vadász, de már nem aktív, öreg már, meg melózik is a helyi agro rt-ben. Aztán az egyéni munkáink is, már nincs ereje kimenni. Többi vadász pedig vagy nyugdíjas és szintén ritkán jár, vagy presztizsből vadászik néha.... Abba is akarjuk hagyni a kuki termesztést, pedig jó növény lenne.. De idén ilyen kár van benne, jövőre meg összetúrják a gabonát, és kezdődik előröl...
Mi kukoricánkban a vadak okoztak kárt, bár az eső is kéne neki... a dülőben kb a felét letaposták és lerágták a magot a csövekről, mi lesz itt őszig, aratásig?
Én csongrád megyei vagyok. Ez a megye már az előző években is megtapasztalhatta azt a kukoricával kapcsolatban, amit most az ország többi fele is. Én azon a kis egy hektáron is buktam, pedig akkor a talajvíz még jó fönt volt, de később nem jött eső és a fele kisült. Ilyen intő előjelek ellenére apám idén újból belevágott. És hatalmasat bukott. Teljes befektetése oda. Locsolni nem tudja és nem is akarja. Elméletekkel persze szépen aládúcolja a bukást.
Nálunk van egy bt 1000 valahány ha-on gazdálkodnak,mikor én vetettem az enyémet addigra az övék már réges rég kisorolt És gyönyörű szép,majd rakok az övékről is képet.
Vetettem egy háznál egy kertbe kb900nöl kukoricát azért hogy darálom a teheneknek így zölden,de elfeleztem a földet az egyik felét 3 héttel később vetettem hogy győzzem eletetni na ott látszik igazán a különbség.
Annyi hogy gazos mert csak sorköz művelözve lett meg egy kicsit ritka is mert ott lett beállítva a gép és bele bele huzigáltam a sorokba,de mindegy mert a célnak tökéletesen megfelel.
Ma etetés után kimegyek és csinálok képeket róluk.
Nem tudom van-e csongrád megyei fórumozó köztetek, de én vasárnap jártam Szegváron a szüleimnél. Van a tanyájuk mellett a szomszédnak egy kb 7 hektáros kukorica táblája, nem tudjuk hogy milyen fajta, május elején lett vetve, 2 méternél magasabb. Úgy néz ki hogy, kb 150 cm-ig fel van sülve,ki van címerezve és most hozza a csövet, de kíváncsiságból megnéztem. A kukorica címere teljesen meg van száradva nincs benne porzó, úgyhogy még ha lesz is eső, termést már nem hoz.
1t pétisót kapott a 3 ha mert akkor már sehol nem volt ammonium nitrát,de előző évekbe nem volt műtrágyázva mert a bérlő nem foglalkozott vele,aztán legfőképp ezért is lett visszavéve tőle.
Nem szoktam vezetni a lehullott csapadék mennyiséget naptárban, de van itt olyan aki felírta sztem...ha megtudom megmondom...egyébként is igen vastag volt a hótakaró, vetéskor még voltak olyan részek hogy a traktor teljesen beleült a sárba...
a képeken amit feltettem DKC 4964, és DKC 4995 (3.kép) látható...Szabolcsban lakom, Kisvárda környéke..2 Ak homokdombtól max 19 AK -ig van itt föld ahol lakom, de abból is csak 1 ha..átlagban 7-15 Ak a jellemző..szántott föld, kombinátozott, vetéssel egy menetben 2q 27%-os péti, 68 ezer vetett szem, Jumbo Turbo gyomirtás...ennyit tudnék jelenleg leírni...
Az ország egész területén lévő fajtasorokat kellene tanulmányozni.Más termőhelyek,más adottságokkal,és így kiszűrni a leggyengébbeket.Akiknek a közelébe van fajtasor,legyenszíves felállítani a rangsort,1 a legjobb,és így lefelé.
Felénk a dekalb meg a pioneer sült ki először, neünk nagytöbbségben syngenta és martonvásári van, azok bírják a legjobban, szép csöveket nevelnek a szárazság ellenére..
A minap hívott szerbiából egy ismerős fiatalember, termelő.
Aztmondja ottsem kell sok kukoricát aratni már.
Nagyon kékzsákosak majdnem csak azt vetik mégis most annak van csak kukoricája aki pió A24-et vetett vagy helyi saját fajtát.
Többhelyütt egyébként 40cm-es tőtávval vetik! Azok jobban bírják a jelentősen kevesebb tőállomány végett, igaz ott 70centis a sortáv.
Itthon meg azt láttam meg, hogy az újonnan jövőre piacra kerülő hibridek közt lesznek ezek az Awumax-os pió anyagok, kimondottan aszálytűrő képességekkel. A fajtasorban meg is látszott hogy amíg az egyébként igenjó anyag mármár bajban volt ezeknek semmi de semmi bajuk nemvolt, nem furulyáztak nem szürkültek.
Kíváncsi leszek az eredményeikre, de eddig szemrevalóak az biztos
24597 hozzászólás
Eső kell sok de sos be.
Hihetetlen ára lesz a kukoricának idén.
Lehet jövőre csak 1 disznónk lesz téli vágásra.
Ha komolyabban belegondolok,és talán ez az ami elkeserít,mert nem az állomány csökkentés volt tervbe hanem az állomány növelés.
Válasz #5843. hozzászólásra
agrocentrálé,Berkesé.
ez csak a forgó azért van rajta pár cső meg a szélső 2 soron teli van csövel de kicsik... hétvégén lehet neki indulunk silózni! kb 8 éve nem volt silo itthon de most lesz ami megeszi de nem is fognak abrakot kapni a bikák silo azt annyi nekik
ha lenne bálacsomagolo a közelbe még azt is bevállalnám... felbáláznám zölden!
Válasz #5829. hozzászólásra
Kié,agrocentrálé.vagy a szabóé?
Válasz #5840. hozzászólásra
A 4. en meg az hogy ez lesz belőle mikor ledarálom.
Eszik mint a sáskák,és tej is van bőven tőle.
Válasz #5840. hozzászólásra
Nem tudom mért nem rakott címeket a képhez.
Az 1 képen látható a 3héttel később vetett kukorica.
A 2.képen a 3elöbb vetett kuki ugyan abba a földbe.
A3. képen az látható vagy azt akartam hogy látszodjon hogy a két nem egyidejű vetés összeér,csak nem igazán látszik mert mikor sormüvelöztem a később vetett kukit akkor pont ott forgolódtam.
Válasz #5828. hozzászólásra
Ez meg az eletetésre szánt kukorica.
Válasz #5838. hozzászólásra
Nekünk is van egy 1,5 ha-os darab , rét, minden évben trágyázva, és 2 q pétisó adva neki sormellé, vetéskor. Azt szoktuk silózni, jelenleg 2,5 méteres a kuki benne , majd lefényképezem Tavaly, lekellett belőle aratni fél hektárt, mert nem kellett annyi siló, 55 q jött le fél hektárról, az E 512-es fülke tetejéig ért a kuki, na ott nyögött a gép rendesen Utána a szártépőzésnél is fogta a gépet Pedig felénk ha már 70 q van hektáronként az már nagyon jó
Ez a bt-s kukorica.
Válasz #5836. hozzászólásra
Búzából csak toklászosat!
Válasz #5835. hozzászólásra
Nálunk ugye az elég hülyén venné ki magát ha vadkárt követelnénk, ki se tudnák fizetni. Át akarunk állni repce+ búza forgóra.
Válasz #5834. hozzászólásra
Faterom vadászmester volt a társaságnál egy pár évig, aztán rájuk van parancsolva, vagy kimennek vagy kifizetik a vadkárt.
Válasz #5833. hozzászólásra
Nálunk óriási probléma van ebből... Fater vadász, de már nem aktív, öreg már, meg melózik is a helyi agro rt-ben. Aztán az egyéni munkáink is, már nincs ereje kimenni. Többi vadász pedig vagy nyugdíjas és szintén ritkán jár, vagy presztizsből vadászik néha.... Abba is akarjuk hagyni a kuki termesztést, pedig jó növény lenne.. De idén ilyen kár van benne, jövőre meg összetúrják a gabonát, és kezdődik előröl...
Válasz #5832. hozzászólásra
Nálunk mikor vadkár van be vannak osztva a vadászok, minden este kinn van valaki a földön. De nem nagyon fordul elő, mert kiirtanak ezek mindent.
Mi kukoricánkban a vadak okoztak kárt, bár az eső is kéne neki... a dülőben kb a felét letaposták és lerágták a magot a csövekről, mi lesz itt őszig, aratásig?
Válasz #5827. hozzászólásra
Én csongrád megyei vagyok. Ez a megye már az előző években is megtapasztalhatta azt a kukoricával kapcsolatban, amit most az ország többi fele is. Én azon a kis egy hektáron is buktam, pedig akkor a talajvíz még jó fönt volt, de később nem jött eső és a fele kisült. Ilyen intő előjelek ellenére apám idén újból belevágott. És hatalmasat bukott. Teljes befektetése oda. Locsolni nem tudja és nem is akarja. Elméletekkel persze szépen aládúcolja a bukást.
Válasz #5814. hozzászólásra
az enyém is ilyen szép zöld,csak nincsenek szemek a csöveken.....
Nálunk van egy bt 1000 valahány ha-on gazdálkodnak,mikor én vetettem az enyémet addigra az övék már réges rég kisorolt És gyönyörű szép,majd rakok az övékről is képet.
Vetettem egy háznál egy kertbe kb900nöl kukoricát azért hogy darálom a teheneknek így zölden,de elfeleztem a földet az egyik felét 3 héttel később vetettem hogy győzzem eletetni na ott látszik igazán a különbség.
Annyi hogy gazos mert csak sorköz művelözve lett meg egy kicsit ritka is mert ott lett beállítva a gép és bele bele huzigáltam a sorokba,de mindegy mert a célnak tökéletesen megfelel.
Ma etetés után kimegyek és csinálok képeket róluk.
Válasz #5826. hozzászólásra
jol néz ki csak meglepö mert nálenk a késöbi vetések a jobak meg amik nem kaptak mükakit hanem bocit
Válasz #5794. hozzászólásra
Nem tudom van-e csongrád megyei fórumozó köztetek, de én vasárnap jártam Szegváron a szüleimnél. Van a tanyájuk mellett a szomszédnak egy kb 7 hektáros kukorica táblája, nem tudjuk hogy milyen fajta, május elején lett vetve, 2 méternél magasabb. Úgy néz ki hogy, kb 150 cm-ig fel van sülve,ki van címerezve és most hozza a csövet, de kíváncsiságból megnéztem. A kukorica címere teljesen meg van száradva nincs benne porzó, úgyhogy még ha lesz is eső, termést már nem hoz.
Válasz #5822. hozzászólásra
Mért kérded ennyire szarul néz ki?
Válasz #5822. hozzászólásra
1t pétisót kapott a 3 ha mert akkor már sehol nem volt ammonium nitrát,de előző évekbe nem volt műtrágyázva mert a bérlő nem foglalkozott vele,aztán legfőképp ezért is lett visszavéve tőle.
Válasz #5810. hozzászólásra
Nem szoktam vezetni a lehullott csapadék mennyiséget naptárban, de van itt olyan aki felírta sztem...ha megtudom megmondom...egyébként is igen vastag volt a hótakaró, vetéskor még voltak olyan részek hogy a traktor teljesen beleült a sárba...
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-07-18 15:08:11
Válasz #5821. hozzászólásra
mükakit szortá rá menyit
Válasz #5817. hozzászólásra
1 hét különbség van a kettő között én 1 héttel előbb vetettem.
Válasz #5818. hozzászólásra
Rossz idők járnak az USA farmerekre is
Válasz #5815. hozzászólásra
meg amikor a tiéd let vetve gondolom a másiké már soralot?
Válasz #5815. hozzászólásra
Ez is ide tartozik még.
Nem messze az enyémtől mag ez a helyzet.
Na ilyen a kukoricám,van azért gond foltokba.
A motor nem az enyém csak javításon van.
Válasz #5807. hozzászólásra
ha kint lesz minden tábla akkor megpróbálom
Válasz #5806. hozzászólásra
A sajátunkat hasonlitottam a többi gazda kukoricájával, és ez itt jobban bejött... Mondjuk a talajművelés sem mindegy..
Hágni a fajtákra fickókáim.
Itt a főd a linyeg.
Jó kis lapályos legyen idén.
De lehet 30 centi homok ........deeeeee alul zsiradékkal.
Ha meg semmi ilyesmi a parasztnak akkor lép életbe a öntözzük meg degyorsan mer megdöglik waze projekt...
Válasz #5808. hozzászólásra
amiket leírtál azok a legjelentéktelenebb dolgok az idén......
a mi a lényeg az a VÍZ!!!!!
mikor ,és mennyit ez most a lényeg?
egyetértek! csak így lehet objektíven "ítélkezni"
a képeken amit feltettem DKC 4964, és DKC 4995 (3.kép) látható...Szabolcsban lakom, Kisvárda környéke..2 Ak homokdombtól max 19 AK -ig van itt föld ahol lakom, de abból is csak 1 ha..átlagban 7-15 Ak a jellemző..szántott föld, kombinátozott, vetéssel egy menetben 2q 27%-os péti, 68 ezer vetett szem, Jumbo Turbo gyomirtás...ennyit tudnék jelenleg leírni...
Az ország egész területén lévő fajtasorokat kellene tanulmányozni.Más termőhelyek,más adottságokkal,és így kiszűrni a leggyengébbeket.Akiknek a közelébe van fajtasor,legyenszíves felállítani a rangsort,1 a legjobb,és így lefelé.
Válasz #5804. hozzászólásra
ezt te sem gondolod komolyan szerintem, ez saját táblákon látszik vagy máséból szűrted le a képet?
....tegnap előtt szemléztem....
Felénk a dekalb meg a pioneer sült ki először, neünk nagytöbbségben syngenta és martonvásári van, azok bírják a legjobban, szép csöveket nevelnek a szárazság ellenére..
Válasz #5802. hozzászólásra
reméljük, mert itt a szárzúzók többet fognak menni, mint a Dér Jánosok...
koordinációs bizottság nem kell az aratáshoz.
Válasz #5792. hozzászólásra
Itt is egy felvásárló 7-8 ezret mondott.
Válasz #5789. hozzászólásra
ott a ........... kipzeld oda az esőt is
No egy kis helyzetjelentés!!!
A minap hívott szerbiából egy ismerős fiatalember, termelő.
Aztmondja ottsem kell sok kukoricát aratni már.
Nagyon kékzsákosak majdnem csak azt vetik mégis most annak van csak kukoricája aki pió A24-et vetett vagy helyi saját fajtát.
Többhelyütt egyébként 40cm-es tőtávval vetik! Azok jobban bírják a jelentősen kevesebb tőállomány végett, igaz ott 70centis a sortáv.
Itthon meg azt láttam meg, hogy az újonnan jövőre piacra kerülő hibridek közt lesznek ezek az Awumax-os pió anyagok, kimondottan aszálytűrő képességekkel. A fajtasorban meg is látszott hogy amíg az egyébként igenjó anyag mármár bajban volt ezeknek semmi de semmi bajuk nemvolt, nem furulyáztak nem szürkültek.
Kíváncsi leszek az eredményeikre, de eddig szemrevalóak az biztos
1ről 120 ne szexöjjetek föl
kikkel dumálok énitten citylakókkal???
Válasz #5795. hozzászólásra
Öntözés nélkül nem rossz,de ha ezért a "kis" mennyiségért dobokat is kell húzgálni az már nagyon nem jó