Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A világ kukprica készlete 15%.(soha nem volt ilyen alacsony) Az USA-ban évszázados aszály van. És a Magyar termés kb. 30-40%-a kuka. Én is soknak tartom de nem gondoltam volna a 6500ft-os búzát se és itt van.
Küszködik még,de valami hihetetlen minden este reggel borús az ég de eső semmi,máskor mikor ilyen felhők vannak olyan felhőszakadás szokott lenni hogy áll az árokba a víz most meg semmi.
Persze ezen túlmenőleg teljes mértékben egyetértek veled, nem könnyű cipő. Azért remélem nem kell becsuknom a "boltot" egy év után mert a nehézségek ellenére nagyon szép foglalatosság!
Én amint már írtam egy éve próbálkozok a gazdálkodással 8 ha-n. Nekem inkább a búza az ami dilemmát okoz.
Ha kiszámolom a költségeit meg egy várható átlagos termést, akkor sehogy se látom a hasznot(optimális esetben) Plusz sokkal bonyolultabbnak tűnik a termesztése mint pl a kukoricáé! Jó mondjuk a muriéták ezt legalább nem szedik le előlem mint pl a kukoricát vagy felénk a meggyet.
Hát igen,nevetséges ez a gazdálkodás főként a kukoricára értem.Kelés előtt azon idegeskedünk hogy sikerüljön a vetés és hogy kikeljen a mag,
kelés után azon idegeskedünk hogy ne legyen fagy,ja és hogy ne kaparja ki semmi.
Mikor már mellkasig ér akkor meg azon hogy nehogy odatévedjenek a szarvasok és kihúzgálják a közepét,aztán mikor jön a cső azon hogy legyen eső,
mikor meg közeleg az aratás azon hogy nehogy odatévedjenek a fekete brigádok,
aratás után meg hogy el lehessen adni.
Úgyhogy azt javaslom hogy jövőre vetés után mindenki vigye ki a sátrat a földre és aratásig be se jöjjön onnan
Ásatni kell egy kutat is amiből lehet öntözni,ezt mindenki tetszőlegesen ásassa a föld nagyságához mérve és akkor semmi féle gond nem lesz,csak jég ne legyen.
Holnap benézek én is a közepébe megnézem van e vadcsapás ezen a földterületen is. Mikor kisebb volt a kukorica jól lehetett látni merre vonulnak át a vadak azóta nem néztem.
Errefelé a fácánokra már golyószóróval kellene vadászni, de a nyulakra is, nagyon túlszaporodtak. Vaddisznók az meg külön rémálom! Vadász társaság azt mondta hogy idén intenzív vadászatot folytatnak. Sok a panasz.
És úgye ebben az időszakban nagyvadat lőni nem lehet ami legfőképp károsítja csak nézegetni lehet ahogy leeszi.Pedig idén vigyázniuk kéne a vadásztársaságoknak mert ha páran benyújtják a számlát akkor leülhet a csapat.
Vannak erre felé azért olyan táblák is ami úgy néz ki mintha már a jövő héten neki lehetne állni aratni,csak egy a gond,nincs rajta cső.
Egy kicsit úgy kéne éreznem mikor csúnya táblát látok hogy,hú milyen jó hogy az enyém még nem ilyen,de nem így érzek sajnos,mert attól nekem nem lesz eső hogy örülök hogy másé kiszárad.
Látom nem csak nálunk kéne az eső.
Egy kicsit el vagyok keseredve a kukorica miatt mert nagy elvárásaim voltak a terméssel kapcsolatban.
Bár most hogy lehűlt a levegő csak a homokosabb részeken pipál,de ha nem jön eső akkor nem kell az aratáson idegeskednem.
Holnap majd rakok képet 2 3 cső jön rajta de eső nélkül még az egér se fog rá menni.
Pedig akkor szarba lesz a haza mert minden tervem a jövőre nézve ettől a csekély 3ha kukoricától múlik.
Uhhh...amikor a remények is elszállnak...az én reményeim is elszálltak,mert a korzo által feltett időjárás oldal ma már korrigálta a tegnap még vasárnapra jósolt nyolc milliméter csapadékot...azt hiszem nekem is fel kell adnom és felajánlom az nfa-nak vegye meg...50napja nem volt eső aztán majd akinek kiosszák az táncol majd örömében...utána meg járhatja az esőtáncot,mert itt minden évben rosszab
Nekünk ez az első évünk, megkérdeztünk sok embert milyen fajtát vessünk és a végén DKC 4983-ra esett a választás. Jól döntöttünk e az majd aratáskor kiderül. Pest megye közepe Monorierdő 18aK-s föld, vetés április 22, 200kg/ha műtrágyával. Az országos átlaghoz képest talán kicsit több eső volt. Levelek száradnak itt is fel de a csövek azért növekednek. Bizakodó vagyok jó lenne az első évet nem egy nagy buktával kezdeni!
Természetesen a csatolt képeken lévő kukoricáknál tudnék rosszabbat és szebbet is találni ez nagyjából egy átlagos.
24597 hozzászólás
Válasz #5795. hozzászólásra
2 hektárról igen 3-ról már nem anyira
Válasz #5792. hozzászólásra
Indulhatsz
tehát a 120 mázsa 7000é az jó???????
A világ kukprica készlete 15%.(soha nem volt ilyen alacsony) Az USA-ban évszázados aszály van. És a Magyar termés kb. 30-40%-a kuka. Én is soknak tartom de nem gondoltam volna a 6500ft-os búzát se és itt van.
Válasz #5790. hozzászólásra
sajnos sok helyen mindeggy mivel kezdődik
Ha a túl élésre akarunk játszani anyinak lennie kell
de ha ez tuti információ máris csomagolok és megyek öntözni..
Csapadék függvénye, elég valószínűtlen, de nincs kizárva
Hali!
Ma hallotam egy kereskedötől, hogy a kukorica ára 7-el fog kezdődni!!!! Szerintetek ez valós lehet?????
Válasz #5788. hozzászólásra
Mi az hogy nuku UV? Attól, hogy nincs 46 fok, attól még eső sincs sok helyen, ahol kellene.
Mosthogy nuku UV meg meleggőz..... a kuk ára padloo s lesz ???
Válasz #5784. hozzászólásra
Akkor semmi csiga ellen meg ilyesmi?
Megfogadom a tanácsod,köszi.
Válasz #5783. hozzászólásra
Akkor van még mit tanúlni F-tol
Válasz #5781. hozzászólásra
Küszködik még,de valami hihetetlen minden este reggel borús az ég de eső semmi,máskor mikor ilyen felhők vannak olyan felhőszakadás szokott lenni hogy áll az árokba a víz most meg semmi.
Válasz #5782. hozzászólásra
athos-t kapott a qrva széltippan miatt,más semmit
Válasz #5781. hozzászólásra
talán kibirja hétvégéig,15tonna biztos nem lesz rajta
Válasz #5780. hozzászólásra
Mi ellen szoktátok permetezni?
Válasz #5780. hozzászólásra
Nálatok még állja a sarat a kukorica?
Itt ami akart az márt elszáradt ami túlélte a hőséget az most elvan.
Válasz #5778. hozzászólásra
tritikálé jobban bírja a homokot,25 heki átlagban 5,8tonnát szedtünk le ,ebben volt igazi futóhomok is,és tak buza árban megvették
Válasz #5777. hozzászólásra
Nálunk most báláznak de egyből viszik is be a gazdaságba ezt elkerülvén!
Válasz #5776. hozzászólásra
Én is bizakodok hogy még lesz valami eső.
Jövőre vagy még az idén a homokos részbe búzát vagy árpát vetek majd kiderül hogy jó döntés lesz e.
Válasz #5775. hozzászólásra
Ja de a szalmát elviszik még a big kockát is.
Válasz #5773. hozzászólásra
Persze ezen túlmenőleg teljes mértékben egyetértek veled, nem könnyű cipő. Azért remélem nem kell becsuknom a "boltot" egy év után mert a nehézségek ellenére nagyon szép foglalatosság!
Válasz #5773. hozzászólásra
Én amint már írtam egy éve próbálkozok a gazdálkodással 8 ha-n. Nekem inkább a búza az ami dilemmát okoz.
Ha kiszámolom a költségeit meg egy várható átlagos termést, akkor sehogy se látom a hasznot(optimális esetben) Plusz sokkal bonyolultabbnak tűnik a termesztése mint pl a kukoricáé! Jó mondjuk a muriéták ezt legalább nem szedik le előlem mint pl a kukoricát vagy felénk a meggyet.
Válasz #5771. hozzászólásra
Reméljük jó lesz a termés.
Nem tudod milyen fajta búzát ültettek itt felénk?
Hát igen,nevetséges ez a gazdálkodás főként a kukoricára értem.Kelés előtt azon idegeskedünk hogy sikerüljön a vetés és hogy kikeljen a mag,
kelés után azon idegeskedünk hogy ne legyen fagy,ja és hogy ne kaparja ki semmi.
Mikor már mellkasig ér akkor meg azon hogy nehogy odatévedjenek a szarvasok és kihúzgálják a közepét,aztán mikor jön a cső azon hogy legyen eső,
mikor meg közeleg az aratás azon hogy nehogy odatévedjenek a fekete brigádok,
aratás után meg hogy el lehessen adni.
Úgyhogy azt javaslom hogy jövőre vetés után mindenki vigye ki a sátrat a földre és aratásig be se jöjjön onnan
Ásatni kell egy kutat is amiből lehet öntözni,ezt mindenki tetszőlegesen ásassa a föld nagyságához mérve és akkor semmi féle gond nem lesz,csak jég ne legyen.
Válasz #5770. hozzászólásra
Úgy tudom hogy vadásznak vaddisznóra.
Válasz #5766. hozzászólásra
Arra félé elég szépek a kukoricák, búzát vágtam ott 10q átlaggal.
Válasz #5764. hozzászólásra
Miért ne lehetne? disznóra lehet , szarvasra is szoktak kiadni engedélyt vadkár miatt
Válasz #5763. hozzászólásra
Holnap benézek én is a közepébe megnézem van e vadcsapás ezen a földterületen is. Mikor kisebb volt a kukorica jól lehetett látni merre vonulnak át a vadak azóta nem néztem.
Válasz #5752. hozzászólásra
keresztet vetett a agyagod is erre má
Válasz #5764. hozzászólásra
Olvastam valahol ,hogy Békésben sok az elhullás mert nincs viz nincs mit igyanak a vadak , a vadásztársaságok lajtoskocsival hordják a vizet.
Válasz #5758. hozzászólásra
Dánszentmiklósi vagyok a föld pedig a "Tini hegy" mögötti sertésteleppel szemben van Felsőnyáregyháza irányában!
Errefelé a fácánokra már golyószóróval kellene vadászni, de a nyulakra is, nagyon túlszaporodtak. Vaddisznók az meg külön rémálom! Vadász társaság azt mondta hogy idén intenzív vadászatot folytatnak. Sok a panasz.
És úgye ebben az időszakban nagyvadat lőni nem lehet ami legfőképp károsítja csak nézegetni lehet ahogy leeszi.Pedig idén vigyázniuk kéne a vadásztársaságoknak mert ha páran benyújtják a számlát akkor leülhet a csapat.
Nekem így néz ki a kuki. Ja és lakója is van!
Vannak erre felé azért olyan táblák is ami úgy néz ki mintha már a jövő héten neki lehetne állni aratni,csak egy a gond,nincs rajta cső.
Egy kicsit úgy kéne éreznem mikor csúnya táblát látok hogy,hú milyen jó hogy az enyém még nem ilyen,de nem így érzek sajnos,mert attól nekem nem lesz eső hogy örülök hogy másé kiszárad.
akkor mi 1 qrva szót nem szóllhatunknem is szólunk
Látom nem csak nálunk kéne az eső.
Egy kicsit el vagyok keseredve a kukorica miatt mert nagy elvárásaim voltak a terméssel kapcsolatban.
Bár most hogy lehűlt a levegő csak a homokosabb részeken pipál,de ha nem jön eső akkor nem kell az aratáson idegeskednem.
Holnap majd rakok képet 2 3 cső jön rajta de eső nélkül még az egér se fog rá menni.
Pedig akkor szarba lesz a haza mert minden tervem a jövőre nézve ettől a csekély 3ha kukoricától múlik.
Akár erre.....!!!!!!!!!!!!!
Válasz #5750. hozzászólásra
Netalán itt Monorierdőn a OMMI mögött van? Hova valósi vagy?
hát ezek nem jók.
Válasz #5754. hozzászólásra
Hasonló repedéseket találtam én is, főleg őntéstalajokon. Pedig itt nem volt lazítva!
Uhhh...amikor a remények is elszállnak...az én reményeim is elszálltak,mert a korzo által feltett időjárás oldal ma már korrigálta a tegnap még vasárnapra jósolt nyolc milliméter csapadékot...azt hiszem nekem is fel kell adnom és felajánlom az nfa-nak vegye meg...50napja nem volt eső aztán majd akinek kiosszák az táncol majd örömében...utána meg járhatja az esőtáncot,mert itt minden évben rosszab
Válasz #5753. hozzászólásra
Tavaly megvolt lazítva lehet azok látszanak, vagy a sorközművelő tárcsája.
Ezek a repedések felérnek 1 lazítással!
Június 13 óta esőt nélkül
Válasz #5712. hozzászólásra
Üdv.
Akkor ez nem csak egyedi probléma. Az enyém pont így néz ki, ugyanez a mag, és az eső is kb ennyi.
Viszont nekem a fogóban ahol zöldebb ott van amelyiken 3cső van, de a többin szinte semmi.
Sziasztok!
Nekünk ez az első évünk, megkérdeztünk sok embert milyen fajtát vessünk és a végén DKC 4983-ra esett a választás. Jól döntöttünk e az majd aratáskor kiderül. Pest megye közepe Monorierdő 18aK-s föld, vetés április 22, 200kg/ha műtrágyával. Az országos átlaghoz képest talán kicsit több eső volt. Levelek száradnak itt is fel de a csövek azért növekednek. Bizakodó vagyok jó lenne az első évet nem egy nagy buktával kezdeni!
Természetesen a csatolt képeken lévő kukoricáknál tudnék rosszabbat és szebbet is találni ez nagyjából egy átlagos.