Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Annyit tudok mondani,hogy felénk,zala megye Nagykanizsa-Zalakaros térsége.....Nem olyan jók a kukik mint szoktak...ritka lesz a 10tonnás termés..inkább a berkes részekbe lesz ha lesz....
Amugy mi kimaradtunk az elmult napok esőjéből sajnos pár kmre északra vonultak a jo 20mm-t ado esők...de ez van...
Én ezt szoktam nézni, furcsa módon, pontosabb mint a magyar, igaz angolul van. De nem gáz, a diagrammok emigyen vannak:
1. Hőmérséklet
2. Felhőtakaró
3. Csapadék
Az óra meg ZULU-ban van megadva (azaz a Greenwich-i idő, vagy még más néven GMT), ami nálunk ZULU +2óra (tehát 8Z = 10óra), Erdélyben meg természetesen ZULU+3
http://www.fallingrain.com/world/HU/index.html
..itt szépen ki kell keresni a saját faludat, majd azt az oldalt simán be lehet tenni könyvjelzőbe.
én nem bántom a dekalbot mert mindeggyik egyformán rossz de szemre ezek néznek ki a legszarabbul a fajtasorban is.(nem nálam). egyébként kiváncsi vagyok lesz e mérhető eredmény
Felénk a dekalb a legjobb homokon sincs különösebb baja.
Nem lehet egy típusú vetőmagot beskatujázni hogy rossz vagy jó.
Figyelembe kell venni a talaj típust a vetőmag fajtáját vetési időt csapadék eloszlását stb.
Nagyon sokváltozós a dolog.
Sokan blamálják most a dekalbot,de felénk nincs különbség.Én nem vetőmagba ,meg fajtába látom a problémát.Ez nagyon összetett dolog.A légmozgás se egyforma a határba,van ahol jár a levegő,van ahol megszorult,és megsült.
Én 100 heki kék zsákost vetettem az ujjakból 25-30 ak földekbe az egész le van égve van itt fajtasor is ezek néznek ki a legszarabbul a többi nemesítőé egy árnyalattal jobbak talán azon csövek is lesznek
Itt már nem is lesznek fejek...és ne legyél "nyugodt",szerintem ennél a fajtánál viszont "nyugodtan" lehetne reklamálni...Van egyáltalán valahol ahol bírta?
A Hajdúságra most nagyon igaz a mondás:" A kuyta is oda sz... ahol már van".
Sajnos itt nálunk a bihari rész mintha másik ország lenne nem ugyan az a megye.
A baloldalon PioN01 a szomszédé valami más. Július 6. kép
Pioneer fajtasorból két kép. Első N01 a második P9175.
Válasz #5716. hozzászólásra
Hajdúság ,itt tegnap is volt 14 mm eső ,pici jéggel , és ez már a második jég az idén.
A kuki egyszerűen mondva szép , nem sült ,két cső kint , a szemek lassan telnek , a remény nagy ,csak az a sok kint töltött nap még óvatosságra int , de amikor 95 mázsa termett akkor se volt szebb, tehát itt jól állunk.
Az árakra térve a fentiek miatt nálunk nem dobálóznak olyan nagy számokkal mint máshol ,de egy 5000 feletti árat el tudunk képzelni ,el tudunk fogadni, ja és akkor lesz nyereségtartalom is!!
Kérhetnék mindenkit, hogy írja meg az ország mely részén van? Így elég nehéz egységes képet kialakítani.
Mindenesetre nálam (Kecskemét mellett) az állomány 1/3-a még él, csövek is vannak(persze nem minden növényen). DKC 4490-est vetettem, 150Kg N hatóanyaggal réti talajba. Nagy valószínűséggel sajnos ez a maradék sem éli túl a további víztelenséget. Elszomorító.
Lehet, hogy a jövőben nem szabad öntözési lehetőség nélkül kukoricát vetni? Kinek mi a véleménye?
Na azért az enyém se rossz:) Címert már régen hányta, de a cső nem jelent meg. A múltheti 8 mm esővel idén 113mm-nél tartunk. Ebben benne van a 40cm-es hó is.
A kukorica DKC4590, aszálytűrő fajta. Egy monsantós azt mondta ne izguljak majd jön a cső is. Mondtam neki ha idén lesz 20q akkor jövőre is ezt az aszálytűrőt sz..rt veszem. Csak nem fogom elvetni!
Ahogy figyeltem az időjárást, a Balaton felett és az északkelet magyarországi régióban van még remény. Cegléd alatt vége a dalnak. Az ásott kutunkból szinte eltűnt a víz, a fúrt kútból Szegeden meg teljesen.
Bal oldalt, 1 hét különbséggel lett vetve, sárgább szomszédomé ha jól tudom DKC 5007. Én DKC-4995 vetettem nem volt sorközmű. 33 AK-s termőföld.
Szintén azon a földön, kicsit feljebb ide Luxxus Duo ment sok volt a fenyércirok esőt ez sem kapott sorközmű sem volt, helyenként mégis 4 cső.
Ez a legnagyobb meglepi, homokon van, DKC 4995 szintén, csak alapkezelve volt.
...nagyon szívesen felrakom a képeket azokról amik zöldek, csak sok képet kellene feltennem...itt nagyon kevés az olyan kuki amelyiket kinyírt volna a szárazság...az a kicsit dombosabb területeken van egy-két ilyen de az csak egy pár heki....a lentesebb földeken minden zöld...tegnap szemlét tartottam, láttam 3 csöves DKC 4995-öt...de majd mai nap folyamán járok arra és teszek fel képeket ha gondolod...
Nekem is van olyan táblám ami már két hete agonizál, de lehetetlen megöntözni. Meg egyébként is erre nem vagyok én sem felkészülve hogy mindent egyszerre öntözzek,már így is egy hete se éjjelem se nappalom ,mert két dobbal nyomom.Mentem ami menthető, csak a költségek nagyok.
Nálunk a Syngenta Seed-től a FURIO nevü kukorica, ami viszonylag olcsó, a homokon nem gyúladt föl olyan mértékben mind a Pioneer-től a PR37M34 RIBERA.
A FURIO 2010.-ben 100q átlagot hozozz hekiként.
2011-ben FURIO 70q-t produkált, míg a Pioneer COLOMBA (siló) 75-öt adott.
de a colombát idén mellőztük mert a furiónak tavaj 17-es vize mellet, a colombának 21-es vize lett, de jobban adott. Árba ugyan ott jöttünk ki.
Hát ha tvaj se volt jó a termés az aszály mellet, akkor most mi lesz
Idén még hó sem esett a télen, tavaj legalább az volt
ja, én nem kapkodtam el, 3 hete mondtam, hogy talán 187 euro/tonna a kukorica, akkor azt mondtátok, hogy hülyeség, meg 60 ezret a 14,5 feletti fehérjéjű búzára.
egyelőre semmit sem adtam el.
24597 hozzászólás
Válasz #5742. hozzászólásra
Még a "tanya" is rajta van...ez repülögépes talá beválik
Annyit tudok mondani,hogy felénk,zala megye Nagykanizsa-Zalakaros térsége.....Nem olyan jók a kukik mint szoktak...ritka lesz a 10tonnás termés..inkább a berkes részekbe lesz ha lesz....
Amugy mi kimaradtunk az elmult napok esőjéből sajnos pár kmre északra vonultak a jo 20mm-t ado esők...de ez van...
Válasz #5740. hozzászólásra
nem tudom, hogy van e összefüggés, csak azt, hogy másnap jött a telefon és nagyon keresnek valamit
lehet idén is lever 20ha 12tonnás
240 ha 1tonnást?
Válasz #5733. hozzászólásra
Én ezt szoktam nézni, furcsa módon, pontosabb mint a magyar, igaz angolul van. De nem gáz, a diagrammok emigyen vannak:
1. Hőmérséklet
2. Felhőtakaró
3. Csapadék
Az óra meg ZULU-ban van megadva (azaz a Greenwich-i idő, vagy még más néven GMT), ami nálunk ZULU +2óra (tehát 8Z = 10óra), Erdélyben meg természetesen ZULU+3
http://www.fallingrain.com/world/HU/index.html
..itt szépen ki kell keresni a saját faludat, majd azt az oldalt simán be lehet tenni könyvjelzőbe.
én nem bántom a dekalbot mert mindeggyik egyformán rossz de szemre ezek néznek ki a legszarabbul a fajtasorban is.(nem nálam). egyébként kiváncsi vagyok lesz e mérhető eredmény
Válasz #5735. hozzászólásra
Gondolod,hogy van összefüggés az itteni anyázásnak az apeh ellenőrzéshez? Mert ha igen akkor tényleg komoly bajok vannak ebben az országban.
Válasz #5735. hozzászólásra
Gondolod,hogy van összefüggés az itteni anyázásnak az apeh ellenőrzéshez? Mert ha igen akkor tényleg komoly bajok vannak ebben az országban.
Csak nem akar eső lenni, erre sokat le kell kaszálni, vagy zúzni, talán 25g/ha-os átlag lehet a többin.
Válasz #5733. hozzászólásra
Kíváncsi leszek,hozzánk 22.-én délután 5-8 órakor lesz eső.
Tavalyról lementettem: Idén hogy fog alakulni a kukoricák közti verseny
Válasz #5732. hozzászólásra
jún 4-én nagyon anyáztam itt a g fideszt. jún 5 óta vizsgálgat az apeh
kuki, napra termés meg köszöni jól van. kalászos 15 q/ha. szerencsére még 10% se volt vetve belöle
Válasz #5731. hozzászólásra
Felénk a dekalb a legjobb homokon sincs különösebb baja.
Nem lehet egy típusú vetőmagot beskatujázni hogy rossz vagy jó.
Figyelembe kell venni a talaj típust a vetőmag fajtáját vetési időt csapadék eloszlását stb.
Nagyon sokváltozós a dolog.
http://www.sat24.com/
Fenti link valós műholdfelvétel, ezt nézzétek, na a magyar f*st:) Reméljük az a szép nagy kiterjedésű felhő eléri a hazánkat!
Válasz #5730. hozzászólásra
csöndben vagy mostanában.......
vagy nagyon faxa minden,vagy nagyon xar........
Válasz #5729. hozzászólásra
Sokan blamálják most a dekalbot,de felénk nincs különbség.Én nem vetőmagba ,meg fajtába látom a problémát.Ez nagyon összetett dolog.A légmozgás se egyforma a határba,van ahol jár a levegő,van ahol megszorult,és megsült.
Válasz #5729. hozzászólásra
én is annyit rendeltem. szerencsére csak 13-at kaptam belöle
Válasz #5728. hozzászólásra
Én 100 heki kék zsákost vetettem az ujjakból 25-30 ak földekbe az egész le van égve van itt fajtasor is ezek néznek ki a legszarabbul a többi nemesítőé egy árnyalattal jobbak talán azon csövek is lesznek
Válasz #5712. hozzászólásra
Itt már nem is lesznek fejek...és ne legyél "nyugodt",szerintem ennél a fajtánál viszont "nyugodtan" lehetne reklamálni...Van egyáltalán valahol ahol bírta?
Válasz #5726. hozzászólásra
.............off.........gyere skypera..........
ennek mehet a silózó,vagy 2 hét múlva a zúzó.
Ja a kép lemaradt
Felsőlajoson a P9025 ilyen. Új mag, nem tudom mennyit terem most de ha bizonyít akkor biztos megtartjuk. Eső már itt sem várható.
Válasz #5718. hozzászólásra
A Hajdúságra most nagyon igaz a mondás:" A kuyta is oda sz... ahol már van".
Sajnos itt nálunk a bihari rész mintha másik ország lenne nem ugyan az a megye.
A baloldalon PioN01 a szomszédé valami más. Július 6. kép
Pioneer fajtasorból két kép. Első N01 a második P9175.
Válasz #5706. hozzászólásra
Sry térség lemaradt:) Pestmegye. Ceglédbercel és Albertirsa utobbi a homokos terület.
Vetés április 29-30
Balról egy KFT kukija jobról az enyém
Balra egy KFT kukoricája, jobra az enyém
Orosháza, állomány fele épp hogy él...
Hajdúság ,itt tegnap is volt 14 mm eső ,pici jéggel , és ez már a második jég az idén.
A kuki egyszerűen mondva szép , nem sült ,két cső kint , a szemek lassan telnek , a remény nagy ,csak az a sok kint töltött nap még óvatosságra int , de amikor 95 mázsa termett akkor se volt szebb, tehát itt jól állunk.
Az árakra térve a fentiek miatt nálunk nem dobálóznak olyan nagy számokkal mint máshol ,de egy 5000 feletti árat el tudunk képzelni ,el tudunk fogadni, ja és akkor lesz nyereségtartalom is!!
Válasz #5715. hozzászólásra
Kérhetnék mindenkit, hogy írja meg az ország mely részén van? Így elég nehéz egységes képet kialakítani.
Mindenesetre nálam (Kecskemét mellett) az állomány 1/3-a még él, csövek is vannak(persze nem minden növényen). DKC 4490-est vetettem, 150Kg N hatóanyaggal réti talajba. Nagy valószínűséggel sajnos ez a maradék sem éli túl a további víztelenséget. Elszomorító.
Lehet, hogy a jövőben nem szabad öntözési lehetőség nélkül kukoricát vetni? Kinek mi a véleménye?
nem a mi táblánkat fotóztad le?!
sajnos a hasonlóság nem a véletlen műve...
a 4590 itt sem bírta, kész.
Válasz #5711. hozzászólásra
és azt nem kérdezted meg tőle, hogy ha már elvirágzott, de cső még sehol, akkor hogyan fog termékenyülni?
vagy ő fogja hozni a pollent zsákba?
Az eszem megal az elóbb hivtak 6FT kössemle.
Képek!
Na azért az enyém se rossz:) Címert már régen hányta, de a cső nem jelent meg. A múltheti 8 mm esővel idén 113mm-nél tartunk. Ebben benne van a 40cm-es hó is.
A kukorica DKC4590, aszálytűrő fajta. Egy monsantós azt mondta ne izguljak majd jön a cső is. Mondtam neki ha idén lesz 20q akkor jövőre is ezt az aszálytűrőt sz..rt veszem. Csak nem fogom elvetni!
Válasz #5709. hozzászólásra
Ahogy figyeltem az időjárást, a Balaton felett és az északkelet magyarországi régióban van még remény. Cegléd alatt vége a dalnak. Az ásott kutunkból szinte eltűnt a víz, a fúrt kútból Szegeden meg teljesen.
Válasz #5708. hozzászólásra
Nyíregyháza mellett még van remény ma is kapott esőt most így néz ki ez mai fotó!
Válasz #5705. hozzászólásra
keleten...szabolcsban...
Válasz #5706. hozzászólásra
Alakul,erre gondoltam...ez így látványos
Bal oldalt, 1 hét különbséggel lett vetve, sárgább szomszédomé ha jól tudom DKC 5007. Én DKC-4995 vetettem nem volt sorközmű. 33 AK-s termőföld.
Szintén azon a földön, kicsit feljebb ide Luxxus Duo ment sok volt a fenyércirok esőt ez sem kapott sorközmű sem volt, helyenként mégis 4 cső.
Ez a legnagyobb meglepi, homokon van, DKC 4995 szintén, csak alapkezelve volt.
A képek 5 naposak.
Válasz #5704. hozzászólásra
merre vagy az országba?
Válasz #5690. hozzászólásra
...nagyon szívesen felrakom a képeket azokról amik zöldek, csak sok képet kellene feltennem...itt nagyon kevés az olyan kuki amelyiket kinyírt volna a szárazság...az a kicsit dombosabb területeken van egy-két ilyen de az csak egy pár heki....a lentesebb földeken minden zöld...tegnap szemlét tartottam, láttam 3 csöves DKC 4995-öt...de majd mai nap folyamán járok arra és teszek fel képeket ha gondolod...
Nekem is van olyan táblám ami már két hete agonizál, de lehetetlen megöntözni. Meg egyébként is erre nem vagyok én sem felkészülve hogy mindent egyszerre öntözzek,már így is egy hete se éjjelem se nappalom ,mert két dobbal nyomom.Mentem ami menthető, csak a költségek nagyok.
A Dél Alföldön gyakorlatilag vége a kukoricának. Eső nem várható, ami még vegetál, annak is vége most már.
Nálunk a Syngenta Seed-től a FURIO nevü kukorica, ami viszonylag olcsó, a homokon nem gyúladt föl olyan mértékben mind a Pioneer-től a PR37M34 RIBERA.
A FURIO 2010.-ben 100q átlagot hozozz hekiként.
2011-ben FURIO 70q-t produkált, míg a Pioneer COLOMBA (siló) 75-öt adott.
de a colombát idén mellőztük mert a furiónak tavaj 17-es vize mellet, a colombának 21-es vize lett, de jobban adott. Árba ugyan ott jöttünk ki.
Hát ha tvaj se volt jó a termés az aszály mellet, akkor most mi lesz
Idén még hó sem esett a télen, tavaj legalább az volt
Válasz #5699. hozzászólásra
mennyiért adnád el a kukoricát?
Válasz #5692. hozzászólásra
ja, én nem kapkodtam el, 3 hete mondtam, hogy talán 187 euro/tonna a kukorica, akkor azt mondtátok, hogy hülyeség, meg 60 ezret a 14,5 feletti fehérjéjű búzára.
egyelőre semmit sem adtam el.
Válasz #5697. hozzászólásra
De azért egy próbát megér,Hátha valamennyire ki lehetne szűrni azt a fajtát amely bírja a szárazságot.