Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ez nagyon jó ötlet csak az a gond hogy nagyon földfüggő a dolog.Nekem van 3ha kukoricám aminek kb negyede olyan földbe van ami enyhén homokos,na ott látszik rendesen a szárazság,de vannak olyan helyek is ami még 2 3 hetet simán kibírna eső nélkül és csak utána kezdene pipálni.
Csináljunk egy kis hasznot ebből a szárazságból...mindenki rakjon fel képet a környékén lévő most legzöldebb kukoricáról,fajta névvel...csak egyet ami még bírja...Ezzel szemben meg mindenki rakjon fel egy ellenpéldát ha nála meg ugyanaból a fajtából van kiszáradt ill éppen száradó állomány...Ennek egy célja van megkeresni azt az egyet amire nem tud senki száradó levélzetű képet felmutatni Ui
ne csodálkozz, mert nehéz is ezt emészteni
sajnos van nekem is olyan talajfolt, ahol már elszáradt a növény és elfeküdt, így most van egy focipályám a föld közepén, jó drágán... csodát nem vártam ugyan, de azóta kicsit lenyugodtam, de azóta sincs kedvem a környékére se menni
Az enyémbe egy szál gaz sincs,sorművelve,mindent megkapott.Van némi kis folt benne,hogy milyen lenne,ha nem sült volna meg.Ott mutatja a 80-100 mázsát.Nem egyszerű végignézni,hogyan megy tönkre.
Valami csoda módon túlélte, 1 hónapja nem látott vizet, csak tegnap, közben rájöttem erős meleg teszi tönkre az északi lejtésű földeken hibátlan a termés viszont ami délre lejt ott rettenetes:( tavaszi vetésnél érdemes figyelembe venni! Üdv
Sziasztok! Én Mezőkegyes környékéről szólnék pár szót. Egyszóval siralmas a helyzet, annyira, hogy az
"érettebb" gazdák ilyet még nem láttak, felülről szárad el.Szerintük termés sem lesz, minket folyamatosan elkerült az eső, ez látszik is, van rossz és ennél is rosszabb tábla. A határkép siralmas.Kérdéses a folytatás, így mi le sem kötünk semmire. Sajnos ez van.Nem tudom állambácsi mivel segíti majd meg Magyarország gazdáit? Mert ugye tudjuk kikre gondolunk, ha leég, megfagy,bármi történik, új lakás, ingyen kaja stb.... Mi mit fogunk kapni?????
Itt nem messze tőletek meg nagyon sok van.A D-k már több mint egy hete kezdtek elszáradni, alsó levelek már oda voltak, mondjuk utána nem volt rohamos a változás. P-k meg inkább csak ott ahol víznyomásos volt a terület (ott is lényegesen később), máshol még most is talpig zöldek, attól függetlenül, hogy furulyáznak nagyon.
az idei látványok alapján, lehet, h a Dés kukoricák aszálytűrőbbek, viszont az idei perverz szárazságot a Pések a nagyobb vegetatív tömeg miatt jobban bírják.
Én azt nézegettem,hogy nemis annyira a víz hiány a baj.A hőség!Leégtek a levelek,és ott,ahol sűrű az állomány,és nem szellőzött,megszorult a meleg.Teszek fel képet,egy táblán belől milyen a különbség,ahol kivágta a sorművelő.
Lőnyiladék Heccikém,lőnyiladék...Tudod azért vadászni is kell...Van aki puskával és van aki kapával,ugye ez mindig így volt...Itt meg mindenki egy jó kukorica hibridre vadászik
Az biztos , hogy ami az idén jól terem , vagy egyáltalán terem valamit , mert itt nálunk most ez a kérdés , azt nyugodt szívvel ellehet vetni bármelyik évben, mert fog teremni. Perverz egy kukoricás év az idei az biztos .
24597 hozzászólás
Válasz #5690. hozzászólásra
Ez nagyon jó ötlet csak az a gond hogy nagyon földfüggő a dolog.Nekem van 3ha kukoricám aminek kb negyede olyan földbe van ami enyhén homokos,na ott látszik rendesen a szárazság,de vannak olyan helyek is ami még 2 3 hetet simán kibírna eső nélkül és csak utána kezdene pipálni.
felénk ,zalában most 5300/mözsö
de el is verte a jég, a bizti. azt mondta rá 80% károm van idáig sacc per kb.
én is rohantam 4600 ért kötni!!!!!
ano, szerintem ne kapkodd el a kötést
ano, szerintem ne kapkodd el a kötést
kukoricát napokban kötött valaki, akinek maradt még valamije? most hogy megy, nem tudjátok?
Csináljunk egy kis hasznot ebből a szárazságból...mindenki rakjon fel képet a környékén lévő most legzöldebb kukoricáról,fajta névvel...csak egyet ami még bírja...Ezzel szemben meg mindenki rakjon fel egy ellenpéldát ha nála meg ugyanaból a fajtából van kiszáradt ill éppen száradó állomány...Ennek egy célja van megkeresni azt az egyet amire nem tud senki száradó levélzetű képet felmutatni Ui
Válasz #5688. hozzászólásra
Pláne ilyen magas árak mellett!
Válasz #5687. hozzászólásra
de az borzasztó érzés, mikor látod a 2,5-3 méteres kukit szétszáradva látni, amin nem lesz semmi
Válasz #5685. hozzászólásra
ne csodálkozz, mert nehéz is ezt emészteni
sajnos van nekem is olyan talajfolt, ahol már elszáradt a növény és elfeküdt, így most van egy focipályám a föld közepén, jó drágán... csodát nem vártam ugyan, de azóta kicsit lenyugodtam, de azóta sincs kedvem a környékére se menni
Válasz #5685. hozzászólásra
Mi is oda adtunk neki mindent amit kell, de jó ha a fele termés megmarad. Ami még jó lenne annak is napokon belül csapadék kellene!
Válasz #5684. hozzászólásra
Az enyémbe egy szál gaz sincs,sorművelve,mindent megkapott.Van némi kis folt benne,hogy milyen lenne,ha nem sült volna meg.Ott mutatja a 80-100 mázsát.Nem egyszerű végignézni,hogyan megy tönkre.
Válasz #5683. hozzászólásra
Hát igen ez elég gázos ez az év .Én nem is ekéztem be még az is plusz költség lenne lesz ami lesz.Eső kéne de nagyon!!!
Válasz #5682. hozzászólásra
Nállunk mind olyan,mint az első.Még reménykedünk,talán az input költséget visszahozza.
Válasz #5681. hozzászólásra
Ez nagyon szép nézd meg ezt!! Az első az halott, a másodikból lesz valami , a harmadik a legjobb.
Válasz #5679. hozzászólásra
4983
Valami csoda módon túlélte, 1 hónapja nem látott vizet, csak tegnap, közben rájöttem erős meleg teszi tönkre az északi lejtésű földeken hibátlan a termés viszont ami délre lejt ott rettenetes:( tavaszi vetésnél érdemes figyelembe venni! Üdv
Válasz #5653. hozzászólásra
Milyen fajta?
Válasz #5674. hozzászólásra
ez amit látol nem volt még
akor megy a rántás éppen e
Válasz #5673. hozzászólásra
puncijussosan
nőnyiladék
őőőőőő
lőnyiladék
ha kibakna a nyamvadék
Válasz #5672. hozzászólásra
Gondolom öntöztök a tanyán is.............kukát elnézve, feltételezem
Válasz #5671. hozzászólásra
lőrés a brazilokra hehehe
Válasz #5671. hozzászólásra
itten rántogatunk ejháte noháte hehehhe
Az út meg minek? Ott fogják kihordani a szajlét a nigrók?
Válasz #5654. hozzászólásra
Hágok a vadakra
Csak a husért nem ölök mint egyesek
Vágod Te kromanyoni ősgyilkos????? heheheheehehhee
Bevagyunk temetve vadhussal -------hessegetem a nyulakat is látni se birom.........
Friss kukorica árat, ajánlatot tud valaki?
Találtam ilyen kukit is.Talán nem lesz 0.
Válasz #5663. hozzászólásra
"Állambácsi segít...."
Bármilyen anyagon is vagy, azonnal hagyd abba!
Válasz #5664. hozzászólásra
Sajnos nagyon igazad van.
Válasz #5608. hozzászólásra
Panaszom odafent meghalgattatott.Az időkép szerint most szinte csak ezen a délalf. közepén esik.
Válasz #5663. hozzászólásra
Állambácsitól? Lóf...t!!!
sajnos ezek is csak a dumában segítenek minket
Sziasztok! Én Mezőkegyes környékéről szólnék pár szót. Egyszóval siralmas a helyzet, annyira, hogy az
"érettebb" gazdák ilyet még nem láttak, felülről szárad el.Szerintük termés sem lesz, minket folyamatosan elkerült az eső, ez látszik is, van rossz és ennél is rosszabb tábla. A határkép siralmas.Kérdéses a folytatás, így mi le sem kötünk semmire. Sajnos ez van.Nem tudom állambácsi mivel segíti majd meg Magyarország gazdáit? Mert ugye tudjuk kikre gondolunk, ha leég, megfagy,bármi történik, új lakás, ingyen kaja stb.... Mi mit fogunk kapni?????
Válasz #5660. hozzászólásra
Itt nem messze tőletek meg nagyon sok van.A D-k már több mint egy hete kezdtek elszáradni, alsó levelek már oda voltak, mondjuk utána nem volt rohamos a változás. P-k meg inkább csak ott ahol víznyomásos volt a terület (ott is lényegesen később), máshol még most is talpig zöldek, attól függetlenül, hogy furulyáznak nagyon.
és ez csak a látszat. mi lesz a megtermékenyüléssel, a pollen életképességével, a leszáradt bibékkel?
Válasz #5659. hozzászólásra
Itt nincs különbség d,meg p között.
az idei látványok alapján, lehet, h a Dés kukoricák aszálytűrőbbek, viszont az idei perverz szárazságot a Pések a nagyobb vegetatív tömeg miatt jobban bírják.
Válasz #5657. hozzászólásra
Reménykedek benne,hogy kiheveri,mint egy jégverést.Egy hetes lehülés,meg remélem egyszer még eső is lesz.
Válasz #5656. hozzászólásra
Első képen a sorművelő szellősre tette,második,ugyan az a sor,egy kicsit arrébb.És ezt minden táblán megfigyeltem.
Válasz #5649. hozzászólásra
Én azt nézegettem,hogy nemis annyira a víz hiány a baj.A hőség!Leégtek a levelek,és ott,ahol sűrű az állomány,és nem szellőzött,megszorult a meleg.Teszek fel képet,egy táblán belől milyen a különbség,ahol kivágta a sorművelő.
Évekig "p" vetettem, tavaly volt először "d", de siralmasan néz ki, az első mindig 50 felett adott, kivéve a 2010 vízálást.
Lőnyiladék Heccikém,lőnyiladék...Tudod azért vadászni is kell...Van aki puskával és van aki kapával,ugye ez mindig így volt...Itt meg mindenki egy jó kukorica hibridre vadászik
Válasz #5651. hozzászólásra
itt mindenki a vizfelvételt sassolja
16mes gyükér előnybe idén
kit érdekel ilyenkor, hogy milyen a vízleadása
keresek vlm kukkos kipet ha találok a 30 40...... közül .....
Az biztos , hogy ami az idén jól terem , vagy egyáltalán terem valamit , mert itt nálunk most ez a kérdés , azt nyugodt szívvel ellehet vetni bármelyik évben, mert fog teremni. Perverz egy kukoricás év az idei az biztos .
Válasz #5646. hozzászólásra
(a Qvilágba de melyikek a szarok?????? nehogy jövőre berendeljünk vagy 2 3 zsákkal mert lepadlooztat...... )