Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #5544. hozzászólásra
Én meg délen és még le sem tudunk ásni 50cm mélyre ...Jővő héten kéne szorgalmazni a katasztrófa súlytotta terület kihirdetését
Én a szárazság miatt már tavaly buktam a kukoricával. A gyomirtózás nem jött be, a táblát eléggé ellepte a gaz és a magasabb, sívó homokosabb részen totál kiszáradt minden. Egy hektárról 30 mázsát szedtünk le. Akkor még máshol több eső volt. Most az ország túlnyomó részének gazdatársadalma megtapasztalja azt a kínt, mérget, amit én tavaly. Azon a részen, ahol a kuki volt már tavaly se esett több cirka 270 mm-nél. Az pedig már félsivatag.
Az a helyzet,hogy ez már nem nevezhető aszálynak ami most van,de nem is tudom minek lehetne nevezni. az aszályban legalább minden novény ad termést az egyik többet a másik kevesebbet. De az idei évbe lesznek olyan kukoricák amik nem fognak semmit teremni az aratásra fordított gázolaj árát sem fogják behozni
Válasz #5534. hozzászólásra
Írsz egy szép bejelentő kárigényt a szegedi ig. hoz.Ők küldenek egy válasz levelet hogy igényedet tudomásul vették,és jogos e a követelés nagysága kifognak menni felmérni.Igaz hogy két hónap után rákérdeztem hogy hol tart az ügy,és udvarias hangnemben közölték hogy gyorsan utánna néznek.Párnapon belül kaptam egy helybenhagyó levelet és egyútal át utalták az összeget is.
Ha be van jegyezve a vezetékjog akkor felszólítás nélkül köteles megtéríteni az okozott kárt, ha nem akkor lefényképezni felszólítani , ha lehet ügyvéddel és úgy közölni a kárigényt, fizetni fognak!!!
Mit lehet tenni ha a 32 ha-os kukoricaföldemen lévő villanyoszlopokra a DÉMÁSZ kihúzott egy újabb sor drótot és letaposta a kukoricát az oszlopok mentén ahogy végig vonult a táblán.
Mikorra mondják az esőt, én valahogy nem látom...:( Qrva nagy gondok vannak felénk is...úgy dőlnek az un. aszálylovagok, mintha mg42-vel szórnák őket az SS katonák...
bács kiskun déli része
S2-S3 minőségű, átlag 30 AK föld
jégesőt kapott 6 hó 9-én, azóta ma reggel pár mm-t
dkc 4590 vetés április 20
márciusba 420 kg/ha 6-26-30 npk bekombinátorozva, vetéskor 90 kg/ha mas, kutivátorozásnél 140 kg/ha 34% N
tavaly előtt 450 q marhatrágya kiszórva
szóval úgy gondolom kaja van neki,
DE DE
MINDEZ SZART SEM ÉR HA NINCS ESŐ
ezt mondtam már, a termelés sikeressége szinte majdnem csak azon múlik, hogy hány mm esett a földedre
ja arról nem is beszélve, hogy ősszel szántás során is az ekére szerelt símítóval zártam a talajt illetve tavasszal is minden megtettem, hogy megőrizzem a vizet a földben
Nálunk még a szél se fújt.Körbe minden hol villámlót.(Medencéből figyeltük tőlünk akár 10km-re szakad a eső vagy a jég!!!nekünk is van kukorica de a hétvégén nem kap esőt akkor lehet zúzózni!!!
szarrá verte a jég az egész táblát
de nemcsak a kukoricát. van mellette 20ha étkezési forgónk, azt is a másik 13ha darab meg a 2km-re van tőle azt már meg se merjük nézni.
Kollégák ide is jött egy kis eső nem sok de örülni kell annak is ami lett.
Pár mm eshetett de nekünk még nem volt nagy a baj csak éppen elkezdett furujázni főleg a táblák végén .
Felénk a helyzet az hogy a dekalb-ok elég jók már ami nekünk van az elég jól viseli ezt az időt.
De más vetőmagmárkákkal összehasonlítva sokkal jobb képet mutat mint bármi más.
Hiába hasonlítgatjuk a vetőmag márkákat mert tudni kellene hogy milyen volt az elvetett mag fajtaszáma.
És akkor lehetne hasonlítgatni hogy az aszálytűrő fajok hogy viselik az időjárást stb.
Mi kifejezetten aszályra készültünk na meg homokon is van 15ha és ott másra nem is számítottunk.
Azt tudom kijelenteni hogy jól elmunkált trágyázott földön + műtrágyázott kultúrában esetleg lombtrágya is- a kukorica jól néz ki felénk.
De nem sokáig bírta volna így sem eső nélkül max-1 hét ebben a 36 fokos hőségben.
ezt azért még nem lehet kijelenteni egyértelmüen. én sajnos nem kaptam dekalb magot csak néhány zsákkal, de van kisérlet és remélem, hogy nem sajnos. tavaly kisérletbe volt ami szemre csúnyát mutatott és súlyra meg több volt, mint ami szemre szebbnek tünt
Szóval a kukorica várhatóan nagyon kevés lesz és ebből kifolyólag nagyon drága. Hetven-nyolcvanezres tonnánkénti ár elképzelhető? Aki tudott öntözni vagy aki kapott a napokban esőt (esetleg mind a kettőt), az nyert, a többi meg bukott. Jó nagyot.
24597 hozzászólás
Válasz #5544. hozzászólásra
Én meg délen és még le sem tudunk ásni 50cm mélyre ...Jővő héten kéne szorgalmazni a katasztrófa súlytotta terület kihirdetését
Senkinek nincs mély helyen frankó földön vetve vagymivan??????????
Sunnyogtok?
Én a szárazság miatt már tavaly buktam a kukoricával. A gyomirtózás nem jött be, a táblát eléggé ellepte a gaz és a magasabb, sívó homokosabb részen totál kiszáradt minden. Egy hektárról 30 mázsát szedtünk le. Akkor még máshol több eső volt. Most az ország túlnyomó részének gazdatársadalma megtapasztalja azt a kínt, mérget, amit én tavaly. Azon a részen, ahol a kuki volt már tavaly se esett több cirka 270 mm-nél. Az pedig már félsivatag.
Válasz #5542. hozzászólásra
Én északon vagyok 50centire ástam le ásóval csont száraz
Válasz #5541. hozzászólásra
Le se lesz érdemes vágatni.
Válasz #5541. hozzászólásra
Talán pusztító szárazságnak lehetne hívni. Az ország elsivatagosodása, főleg annak déli részén, gőzerővel folyik.
Az a helyzet,hogy ez már nem nevezhető aszálynak ami most van,de nem is tudom minek lehetne nevezni. az aszályban legalább minden novény ad termést az egyik többet a másik kevesebbet. De az idei évbe lesznek olyan kukoricák amik nem fognak semmit teremni az aratásra fordított gázolaj árát sem fogják behozni
Válasz #5539. hozzászólásra
Az ám! Azért ennél többet vártam tőle!
Válasz #5531. hozzászólásra
Ez az aszálylovag?
Válasz #5537. hozzászólásra
Nem változik jelentősen.
Szerintetek mennyi lessz a vetőkukorica ára a jövőben?
Írsz egy szép bejelentő kárigényt a szegedi ig. hoz.Ők küldenek egy válasz levelet hogy igényedet tudomásul vették,és jogos e a követelés nagysága kifognak menni felmérni.Igaz hogy két hónap után rákérdeztem hogy hol tart az ügy,és udvarias hangnemben közölték hogy gyorsan utánna néznek.Párnapon belül kaptam egy helybenhagyó levelet és egyútal át utalták az összeget is.
Ha be van jegyezve a vezetékjog akkor felszólítás nélkül köteles megtéríteni az okozott kárt, ha nem akkor lefényképezni felszólítani , ha lehet ügyvéddel és úgy közölni a kárigényt, fizetni fognak!!!
Mit lehet tenni ha a 32 ha-os kukoricaföldemen lévő villanyoszlopokra a DÉMÁSZ kihúzott egy újabb sor drótot és letaposta a kukoricát az oszlopok mentén ahogy végig vonult a táblán.
Most hogy nézegetem a kukoricát...nem csak a széna lesz drága!
Válasz #5531. hozzászólásra
Nem bírta ki a kánikulába...
DKC 4795 Kánikula Vitéz Bizonyít!!!
Válasz #5529. hozzászólásra
tegnapra, mára mondta az esőt főleg ide északkeletre nem látok rá nagy esélyt..
Válasz #5527. hozzászólásra
Mikorra mondják az esőt, én valahogy nem látom...:( Qrva nagy gondok vannak felénk is...úgy dőlnek az un. aszálylovagok, mintha mg42-vel szórnák őket az SS katonák...
Válasz #5521. hozzászólásra
Odabaszcsizik. De ne parázz, nálunk sokaknak ilyen. Erre már eshet naponta 100mm, akkor is halál van.
.....nem kell idő jégeső,, akkor lenne még csak gond...nagyjából bírják a kukik...most pedig már esőőt is ígér..
Válasz #5521. hozzászólásra
Sajnálom. Nálam is az egyik darab ilyen.
Válasz #5510. hozzászólásra
pedig sokan örülnének most egy mindent taroló jégesőnek
Válasz #5508. hozzászólásra
Saját
régi szép idők!
a topik címének megfelelően kukorica várhatóan
bács kiskun déli része
S2-S3 minőségű, átlag 30 AK föld
jégesőt kapott 6 hó 9-én, azóta ma reggel pár mm-t
dkc 4590 vetés április 20
márciusba 420 kg/ha 6-26-30 npk bekombinátorozva, vetéskor 90 kg/ha mas, kutivátorozásnél 140 kg/ha 34% N
tavaly előtt 450 q marhatrágya kiszórva
szóval úgy gondolom kaja van neki,
DE DE
MINDEZ SZART SEM ÉR HA NINCS ESŐ
ezt mondtam már, a termelés sikeressége szinte majdnem csak azon múlik, hogy hány mm esett a földedre
ja arról nem is beszélve, hogy ősszel szántás során is az ekére szerelt símítóval zártam a talajt illetve tavasszal is minden megtettem, hogy megőrizzem a vizet a földben
Válasz #5516. hozzászólásra
Lesz ára biztos, csak sokaknak nem lesz mit vágni.
Válasz #5518. hozzászólásra
sajnos így van
Válasz #5517. hozzászólásra
sőt, napról napra többet.
napsütésről napsütésre egyre többet.
(ha lesz egyáltalán vágás... ugye)
Válasz #5516. hozzászólásra
sokat
vágáskor mi árat tippeltek?
Válasz #5514. hozzászólásra
Remélem most is hoz annyit,mert van alatta anyag rendesen.3q 0-25-25,3q mas.
Válasz #5513. hozzászólásra
Baxki , ez 90 napos kuki!
Nekem ez volt 2007-ben másodvetésbe árpa után és aszályos évbe is 4-5 t-t adott.
NK Arobase
Egy kis Dkc 4590:
Nálunk még a szél se fújt.Körbe minden hol villámlót.(Medencéből figyeltük tőlünk akár 10km-re szakad a eső vagy a jég!!!nekünk is van kukorica de a hétvégén nem kap esőt akkor lehet zúzózni!!!
szarrá verte a jég az egész táblát
de nemcsak a kukoricát. van mellette 20ha étkezési forgónk, azt is a másik 13ha darab meg a 2km-re van tőle azt már meg se merjük nézni.
itt már nem lesz navara
Válasz #5504. hozzászólásra
Személyem szerint az új Ford ranger lenne a befutó jelenleg!
Szerinte ez most a leg karajabb!
Eső esett ittis úgyhogy dzsipó téren alakúlt a helyzet, tehát kimegyek összesarazom a régebbi navarát, 16-os mudterranokat
Válasz #5487. hozzászólásra
Ezeket a képeket a szoszédban csináltad, a "sógoroknál"???????
Válasz #5488. hozzászólásra
Ezzel meg felvered!!!
Kollégák ide is jött egy kis eső nem sok de örülni kell annak is ami lett.
Pár mm eshetett de nekünk még nem volt nagy a baj csak éppen elkezdett furujázni főleg a táblák végén .
Felénk a helyzet az hogy a dekalb-ok elég jók már ami nekünk van az elég jól viseli ezt az időt.
De más vetőmagmárkákkal összehasonlítva sokkal jobb képet mutat mint bármi más.
Hiába hasonlítgatjuk a vetőmag márkákat mert tudni kellene hogy milyen volt az elvetett mag fajtaszáma.
És akkor lehetne hasonlítgatni hogy az aszálytűrő fajok hogy viselik az időjárást stb.
Mi kifejezetten aszályra készültünk na meg homokon is van 15ha és ott másra nem is számítottunk.
Azt tudom kijelenteni hogy jól elmunkált trágyázott földön + műtrágyázott kultúrában esetleg lombtrágya is- a kukorica jól néz ki felénk.
De nem sokáig bírta volna így sem eső nélkül max-1 hét ebben a 36 fokos hőségben.
Válasz #5504. hozzászólásra
csak sokat alszanak még az ég alatt
. bár a csűrbe lenne már minden, a gépek be se férjenek, annyi legyen (mindenkinek ezt kívánom )
Válasz #5503. hozzászólásra
Ez a beszéd! A navara zsírkaraj, itt több nagymenőnek az van.
Válasz #5501. hozzászólásra
a-a
konkrét elképzelések vannak
fekete 190 lovas Navara. kasztni mattitva, emelve, 17-es mud terrainokkal
és még mindig esik. 20-25mm kb eddig. csak az elején volt egy 2 perces meggy nagyságú jég az is esővel. remélem nem bántotta annyira a portékat
Válasz #5498. hozzászólásra
ezt azért még nem lehet kijelenteni egyértelmüen. én sajnos nem kaptam dekalb magot csak néhány zsákkal, de van kisérlet és remélem, hogy nem sajnos. tavaly kisérletbe volt ami szemre csúnyát mutatott és súlyra meg több volt, mint ami szemre szebbnek tünt
Válasz #5500. hozzászólásra
Gondolom a Ford-katalógust átfutottad már, hogy milyen színekkel rendelhető az F650!
15mm eső... eddig
Szóval a kukorica várhatóan nagyon kevés lesz és ebből kifolyólag nagyon drága. Hetven-nyolcvanezres tonnánkénti ár elképzelhető? Aki tudott öntözni vagy aki kapott a napokban esőt (esetleg mind a kettőt), az nyert, a többi meg bukott. Jó nagyot.
Válasz #5497. hozzászólásra
ugyan ezt látom én is mindenhol, hogy mintha a dekalbok előbb meghaltak volna, csak nem mertem leírni. de akkor télleg ez lehet a szitu.