Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.56 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Most én sem értek veled egyet. Mi az a probléma, amit nem tudsz megoldani GMO nélkül? A kukoricának jobb gyomirtó szerei vannak, mint a Round UP. És nem is sokkal drágábbak. Akkor meg? Még azonos felvásárlási árak mellett is mondjuk elbuksz 4-5 eFt-ot hekinként a gyomirtó miatt, amit kifizetsz a vetőmagra. de a végtermék olcsóbb lenne, ha egy kicsit is kínálati piac lenne, azonnal duszkálnának benne a fevásárlók, hogy letörjék az árakat!
És persze az örök kérdés: Most, ha egy földön eldurvul a gyomflóra, és a szelektív szerek csődöt mondanak, akkor vetsz bele kalászost, és legyomirtod tarlóról. Mit csinálnál, ha a Round Up nem hatna?
És természetesen az sem mindegy, hogy milyen a farmstruktúra. Amcsiban a kukoricaövezetben 30-50 km-en belül egy-két gazda földjei vannak. És még így is volt cirkusz az átkereszteződésből! (Akár a feldolgozó perelt a GMO szennyezés miatt, akár a Monsanto, hogy biztosan feketén fogta a magot....) Szerinted itt mi lenne? Nem lenne egy-két kistermelő, aki kilopatta a magot a szomszéd TSZ-ből, és aztán beönti a közös szárító magtárába, Ugye? Vagy mi lenne, ha valami vihar az izolációs távolságon túl megfertőzne valami vetőmagfelszaporító vagy csemegekukorica táblát, és aztán rádvernének más tételek kártérítését is?
De ha még mindenben megfelelsz is, akkor is milyen jó lenne minden eladott tételt mintavetetni, meg SGS-el vizsgáltatni, hogy GMO-s e, vagy sem? Csak mert van a faluban két vakegér, aki nem 11.000-ért vesz mundjuk adengo-t, hanem 8-ért roundUp-ot....
Én is úgy gondolom, hogy ez az egész GMO arra kell, hogy a Monsanto és a Syngenta (mert ugye ezt általában kifelejtik) piaci előnyhöz jusson a vegyszerpiacon a versenytársakkal szemben, és kapcsoltan adja el a termékeit minél nagyobb területen...
Gyomirtásról pár szót amcsiban és ausztráliban is 1re több a glifo toleráns gyom, tehát hosszútávon a természet győz ezt látni kell 5-10 évig lenne könnyebb a gyomírtás, a rezisztens bogár meg tavaly lett publikálva az usában, tehát tényleg nem értem miért érné meg nekünk a jelenleginél OLCSÓBB kukoricát termelni, ráadásul nem növekedne a termésmennyiség annyival h kikompenzálja a gyengébb árat. És kicsit olvassatok utána délamerikában visszaálltak a nem gmos szójára mert jobb ára és piaca van, nem kell mindig a buta amikat majmolni.
Mit gondoltál?? Sok fele ketyeg már az a bizonyos kukorica bomba!! De ha igy haladunk akkor a napraforgó is felsorakozik mögé!! Eröll enyit!! Még hogy a napraforgó szereti a száraz idöjárást..
Itt az lesz ha egy héten belül nem lesz kiadós eső, mondjuk akkor meg a búza sikérje. Ma láttam olyan felégett kukoricákat, ahol gyengébbek vagy homokosabb a talaj..
Na akkor mutass 1 olyan gmos hibridet ami 70-80% szignifikánsan többet terem, az meg h olcsóbb az mese habbal, ez a monsantónak hatalmas biznisz nem a termelőknek, gomírtásban amit spórolsz az elmegy licensz díjra mert azt is kell fizetned a mag után és nem mellesleg a gmos kuku ára alacsonyabb jelenleg mint a nem gmosé.
Amiről én tudok azok glifo, güfozinát rezisztensek és valamelyik bt toxin termelők (gyapottok bagoly lepke, v kukubogár ellen) ill. ezek kombinációi.
Az meg szerintem szakmailag nem kérdés h a 2 egymás mellett nem fér meg vagy vagy.
A köpönyeg Délmagyarországra nyolc nap kánikulát mutat, 37 fokokkal majd az megválogatja itt a kukit a jövőhéten! Némelyik aszálylovag már most is szépen kezd furulyázni.Mi lesz még augusztusban!
Válasz #5235. hozzászólásra
De a gmo nem csak ez!!!! Vannak olyan kukoricák amelyeket pl. glifozáttal gyomírthatsz vagy olyanok amik nagyon bírják a szárazságot vagy olyan ami semmi különös csak 70-80%-al többet terem optimális körülmények között mint a normál meg még kb. ezer fajta csak mi buták vagyunk hozzá. Szerintem etanolnak símán lehetne gmo-s kukit vetni. Persze nyomonkövetve. Egyébként a 2011-es dolgok is csak a butaságunkat tükrözte, mert a már elvirágzott kukoricákat miért kellet letárcsázni, miért nem lehetet vna belöle etanol?????????????
24597 hozzászólás
Válasz #5292. hozzászólásra
Most én sem értek veled egyet. Mi az a probléma, amit nem tudsz megoldani GMO nélkül? A kukoricának jobb gyomirtó szerei vannak, mint a Round UP. És nem is sokkal drágábbak. Akkor meg? Még azonos felvásárlási árak mellett is mondjuk elbuksz 4-5 eFt-ot hekinként a gyomirtó miatt, amit kifizetsz a vetőmagra. de a végtermék olcsóbb lenne, ha egy kicsit is kínálati piac lenne, azonnal duszkálnának benne a fevásárlók, hogy letörjék az árakat!
És persze az örök kérdés: Most, ha egy földön eldurvul a gyomflóra, és a szelektív szerek csődöt mondanak, akkor vetsz bele kalászost, és legyomirtod tarlóról. Mit csinálnál, ha a Round Up nem hatna?
És természetesen az sem mindegy, hogy milyen a farmstruktúra. Amcsiban a kukoricaövezetben 30-50 km-en belül egy-két gazda földjei vannak. És még így is volt cirkusz az átkereszteződésből! (Akár a feldolgozó perelt a GMO szennyezés miatt, akár a Monsanto, hogy biztosan feketén fogta a magot....) Szerinted itt mi lenne? Nem lenne egy-két kistermelő, aki kilopatta a magot a szomszéd TSZ-ből, és aztán beönti a közös szárító magtárába, Ugye? Vagy mi lenne, ha valami vihar az izolációs távolságon túl megfertőzne valami vetőmagfelszaporító vagy csemegekukorica táblát, és aztán rádvernének más tételek kártérítését is?
De ha még mindenben megfelelsz is, akkor is milyen jó lenne minden eladott tételt mintavetetni, meg SGS-el vizsgáltatni, hogy GMO-s e, vagy sem? Csak mert van a faluban két vakegér, aki nem 11.000-ért vesz mundjuk adengo-t, hanem 8-ért roundUp-ot....
Én is úgy gondolom, hogy ez az egész GMO arra kell, hogy a Monsanto és a Syngenta (mert ugye ezt általában kifelejtik) piaci előnyhöz jusson a vegyszerpiacon a versenytársakkal szemben, és kapcsoltan adja el a termékeit minél nagyobb területen...
http://www.portfolio.hu/piaci_osszefoglalo/arutozsde/tepik_az_agrarpiacokat_9_havi_csucson_a_kukorica.169372.html
kíváncsi vagyok hol áll meg!
Válasz #5293. hozzászólásra
http://www.youtube.com/watch?v=E12jlgAV68Q&feature=youtu.be
Válasz #5293. hozzászólásra
Már csak eső kellene.
Dekalb 440, vetve 04.11.
Válasz #5291. hozzászólásra
nem majmolni akarom őket,hanem mint mindenki több zsét termelni
Válasz #5269. hozzászólásra
Gyomirtásról pár szót amcsiban és ausztráliban is 1re több a glifo toleráns gyom, tehát hosszútávon a természet győz ezt látni kell 5-10 évig lenne könnyebb a gyomírtás, a rezisztens bogár meg tavaly lett publikálva az usában, tehát tényleg nem értem miért érné meg nekünk a jelenleginél OLCSÓBB kukoricát termelni, ráadásul nem növekedne a termésmennyiség annyival h kikompenzálja a gyengébb árat. És kicsit olvassatok utána délamerikában visszaálltak a nem gmos szójára mert jobb ára és piaca van, nem kell mindig a buta amikat majmolni.
Válasz #5274. hozzászólásra
Van neki,de még mekkora
Válasz #5287. hozzászólásra
Oda... Ide "csak" 36-ot... Láttam pipáló kukoricákat már, a mieink még úgy ahogy bírják, de csak egy két nap és ezek is imádkozni kezdenek.
Válasz #5287. hozzászólásra
keddre 39 fokot irnak...........
Válasz #5283. hozzászólásra
Mit gondoltál?? Sok fele ketyeg már az a bizonyos kukorica bomba!! De ha igy haladunk akkor a napraforgó is felsorakozik mögé!! Eröll enyit!! Még hogy a napraforgó szereti a száraz idöjárást..
Válasz #5282. hozzászólásra
Ja, de rózsaszín kell, hogy ne veszítsük el az ambíciónkat, meg a vagyonunkat.
Válasz #5283. hozzászólásra
Itt az lesz ha egy héten belül nem lesz kiadós eső, mondjuk akkor meg a búza sikérje. Ma láttam olyan felégett kukoricákat, ahol gyengébbek vagy homokosabb a talaj..
Válasz #5281. hozzászólásra
Ekkora gáz van nálatok?????????
Válasz #5281. hozzászólásra
itt má csak szárazság lesz
napszemcsitek remillem van
Válasz #5279. hozzászólásra
Most már négyévente van aszály?2009 is az volt a kukoricának.
Válasz #5278. hozzászólásra
elmennék én is szoboravatásra. tudodkinek a sírjához
szombat, vasárnap leszek vizen. pénteken műtik a gyereket mandulával
Válasz #5276. hozzászólásra
full extra behalás várható......
minden nap napozunk kint...... tudjuk mit csinál akár 3 5 10... nap tökfonnyasztó idő
Válasz #5274. hozzászólásra
Mikor mész péntek???? Az nem jó délelőtt és délután is program van, szoboravatás!!
Válasz #5275. hozzászólásra
erre akinek van lehetősége már múlthéten is öntözött
Válasz #5275. hozzászólásra
Tegnap előtt voltam szétnézni, meg ma délelőtt rengeteget romlott...
Indul a kukk árasztás e parasztok....
Aki nem áraszt lehet ..... fölöslegbe is vetegetett
Válasz #5273. hozzászólásra
gyere át a skacokkal. adok narancssárga mellényt
Válasz #5272. hozzászólásra
Mész pöcázni koma????????????????????????????
Vagy indulsz a sógorokhoz vele??????
Válasz #5271. hozzászólásra
nagyon állat! hétvégén vizen leszek
Válasz #5270. hozzászólásra
müxik a jacht
Válasz #5269. hozzászólásra
mi az a force
Válasz #5265. hozzászólásra
akkor is Csabinak van igaza,kint használják már,nem kell force,meg könnyebb a gyomírtás,versenyezz velük,
Válasz #5266. hozzászólásra
Attol h narancssárga vagy még lehet igazad
Válasz #5266. hozzászólásra
Attol h narancssárga vagy még lehet igazad
Válasz #5264. hozzászólásra
Gratula, nem halt meg a remény, van még világosan látó gazda ember itt a fórumonn!!
Válasz #5262. hozzászólásra
Ezt benézted szerintem nem a narancsal kokettált Csabi hanem velem, énmeg nem veled vitáztam hanem Csabival.
Válasz #5255. hozzászólásra
Na akkor mutass 1 olyan gmos hibridet ami 70-80% szignifikánsan többet terem, az meg h olcsóbb az mese habbal, ez a monsantónak hatalmas biznisz nem a termelőknek, gomírtásban amit spórolsz az elmegy licensz díjra mert azt is kell fizetned a mag után és nem mellesleg a gmos kuku ára alacsonyabb jelenleg mint a nem gmosé.
Amiről én tudok azok glifo, güfozinát rezisztensek és valamelyik bt toxin termelők (gyapottok bagoly lepke, v kukubogár ellen) ill. ezek kombinációi.
Az meg szerintem szakmailag nem kérdés h a 2 egymás mellett nem fér meg vagy vagy.
A köpönyeg Délmagyarországra nyolc nap kánikulát mutat, 37 fokokkal majd az megválogatja itt a kukit a jövőhéten! Némelyik aszálylovag már most is szépen kezd furulyázni.Mi lesz még augusztusban!
hagyd rá Csabi ,egyszer talán ő is beismeri ,hogy igazam volt
Válasz #5258. hozzászólásra
Ezért olcsóbb itt a termőföld.Cargill 43500.Fuvart levonják.
Hát, a fene se tudja.. Tavaly ilyenkor volt a legjobb kötésünk, szerencsére csak kicsivel ment lejjebb.
Válasz #5258. hozzászólásra
lesz az még több is!http://www.portfolio.hu/piaci_osszefoglalo/arutozsde/8_havi_csucsra_huztak_a_kukoricat_az_amerikai_szarazsag_miatt.169312.html
47eft/t új kukorica CArgil
Na pont a glifós a GMO, továbbá szerinted mi lesz a sorsa a bioetanol végtermékének?????
Válasz #5242. hozzászólásra
várjál még vele!
Válasz #5235. hozzászólásra
De a gmo nem csak ez!!!! Vannak olyan kukoricák amelyeket pl. glifozáttal gyomírthatsz vagy olyanok amik nagyon bírják a szárazságot vagy olyan ami semmi különös csak 70-80%-al többet terem optimális körülmények között mint a normál meg még kb. ezer fajta csak mi buták vagyunk hozzá. Szerintem etanolnak símán lehetne gmo-s kukit vetni. Persze nyomonkövetve. Egyébként a 2011-es dolgok is csak a butaságunkat tükrözte, mert a már elvirágzott kukoricákat miért kellet letárcsázni, miért nem lehetet vna belöle etanol?????????????
Válasz #5228. hozzászólásra
olcsóbban-egyszerübben-többet ennyi
Válasz #5252. hozzászólásra
Tudom de az már rég meg bukott a multkor is mellé lőttek most 11mm ígértek lett 2 őőőőőő
Válasz #5251. hozzászólásra
Nézd meg vaze!!
Válasz #5250. hozzászólásra
Uhhh a próféta szóljon belőled !!!
Válasz #5247. hozzászólásra
3-5 nap ami magas lesz, utána meg jósolják megint az esőt, nézzetek időképet 30 napost!!
Válasz #5248. hozzászólásra
Ez igaz !!!! De tény hogy ha be üt a guta akkor a kuksz is satnya lesz !
Válasz #5247. hozzászólásra
Nem csak délen van kukorica...