Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem tudom,hogy felétek honnan vannak ezek a 4...kezdődő kukoricaárak,valamelyik reggel a Hajnaltáj cimü műsorban a Kossuth rádión már 3... kezdődő árakról diskuráltak...
Válasz #5089. hozzászólásra
Így van ,igen erre gondoltam és arra is amit a cargil ma "benyomott"...(ezzel most mindenkinek) de szerencse még vetés előtt gondoltam erre és ezért nincs is egy szem kukorica sem a "határomba" elvettve
Sajnos az egyik táblában két napon keresztül 38 C˙ mértem, ha nem lesz a héten eső akkor vége,zúzásra kerül. Drága trágya lesz.
Sajnos ezt nem lehet öntözni. Mindent megtettem érte amit emberileg lehet, de esőt nemtudok fakasztani.
Nálunk (dél-szabolcs) 4 egymást követő napon összesen 60 mm csapadék hullott le zivatarokból, ez kb 3-4 napja volt, de ma még a kuki alatt ragadt a cipőre a sár!
Reggelente azért ha van harmat, akkor a kuki összeszed magának annyi vizet, hogy kihúzza valahogy, reméljük!
Pio 9025 04.25 vetve 72e szem. 170 kg 6-20-30 bedolgozva, 200 kg 27 péti sor mellé, 5 kg kesrűsó és 5 kg mikramid álományba 10 levélbe. Gyomírtás Pro Nik csomag7 levélbe
Üdv Mindenkinek. Aki beletud menni és van rá pénze igyekezzen, mert a kukoricánál eldől részben a termés a negyvenedik és ötvenedik nap között,ugyanis ez az időszak az ami meghatározza a jövőt , mert ebben az időben a legintenzívebb a kukorica tápanyagfelvétele.
De egyébként ma néztem a kukorica belsejét,mindent látsz szinte, kiveszel egy átlagos tövet,tapétakéssel a szárat felhasítod végig és láthatod a fejlettséget, kis túlzással a jövődet is.(Az időjárást most tegyük félre).
Ma láttam egy olyan tábla kukoricát is amit a kalászfehérítő már lehámozott, néhol a levelek már megcsavarodtak, , a betelepülőkre jó lesz odafigyelni,nagy kárt okoznak.
Nem dekalb!
Altius.Most fejből pontos idő dátumokat nem tudok de április elején volt a vetés ilyesmiket kapott hogy :vetéssel egy menetbe 180kg\ha 8:24:24 es startert,vetés után kelés előtt totális gyomirtásnál(mert repce helyére lett vetve) kapott még 180 liter nitrosolt,utána gyomírtva lett Armada csommaggal,fejtrágyának a múlt héten kapott még 100 liter nitrosolt,illetve kapott volna még 100 litert csak amint az ábra is mutatja nem tudunk belemenni
http://www.huminisz.hu/Naprára ezt rendeltem,holnap hozzák.Kapok grátisz 5 ha kukira cinkeset,lesz mellette megafol.Tökbe is lesz megafol,meg kondisol-os kísérlet.
Nem rossssz ez...A kérdés ilyenkor ki mit csinálna? Elöször is "vissz(ik a)majort" jelentenék be ,mindenhova...biztos ami biztos...Aztán meg gyorsan megkapálnám az egészet,de természetesen csakis töltögetővel együtt...na de miért is?...Elérkeztünk a harmadik "oldalhoz" amivel "kacsánknak" még tartozom....Ez az az esett amikor nem okozz szinte semmi nyomott a kukoricán a műtrágyaszórós rászórás éa ezt a töltögetővel teljes mértékben a tőre tolhatjuk...itt most kinyomnék másfél mázsa karbamidot(csakhogy borzoljam a kedélyeket)...Tulajdonképpen ezt teszük akkor is amikor a vetés előtt felületre szórt műtrágy a elolvad a kapálásig kb öt tiz centi mélysegre max és töltögetővel az összes abban a sávban lévő beruházott tápanyagot a gyökérre koncentráljuk...
24596 hozzászólás
minden meglehet...
de jelen állapot nem erre utal...
http://www.cmegroup.com/trading/agricultural/grain-and-oilseed/corn.html
Nem tudom,hogy felétek honnan vannak ezek a 4...kezdődő kukoricaárak,valamelyik reggel a Hajnaltáj cimü műsorban a Kossuth rádión már 3... kezdődő árakról diskuráltak...
Válasz #5089. hozzászólásra
Így van ,igen erre gondoltam és arra is amit a cargil ma "benyomott"...(ezzel most mindenkinek) de szerencse még vetés előtt gondoltam erre és ezért nincs is egy szem kukorica sem a "határomba" elvettve
ez a cargil mekkora egy f.......!!!! menyen az édes any...!!!
Kinek hány napot bir még ki a kukoricája a károsodásig vagy az elengedhetetlen öntözésig?? Kinek mekkora az inger küszöbe??
40.200 ft/tonna Cargil
Sajnos az egyik táblában két napon keresztül 38 C˙ mértem, ha nem lesz a héten eső akkor vége,zúzásra kerül. Drága trágya lesz.
Sajnos ezt nem lehet öntözni. Mindent megtettem érte amit emberileg lehet, de esőt nemtudok fakasztani.
Moderálta: (575) 2012-06-19 09:43:44
Válasz #5086. hozzászólásra
Erre gondolsz ? Itt a mostani esők előtt már ilyenek volt ak a kötöttebb földek...ez 05.31-én készült kép
Válasz #5085. hozzászólásra
180kg de márc.végén még repce volt a földbe.
Válasz #5082. hozzászólásra
Csütörtökre mondja az esőket, mondjuk jöhetne vagy háromnapos, s utána aratáskor egy két pihentető egy héten egyszer.
A jővő(det is elve)heti 38 fokos forróság ra gondolsz?...Nagy gondok lehetnek még itt,már most találtam olyan táblát ahol repedések vannak a földben
Válasz #5080. hozzászólásra
mennyi nitro van alatta /ha.
Nálunk (dél-szabolcs) 4 egymást követő napon összesen 60 mm csapadék hullott le zivatarokból, ez kb 3-4 napja volt, de ma még a kuki alatt ragadt a cipőre a sár!
Reggelente azért ha van harmat, akkor a kuki összeszed magának annyi vizet, hogy kihúzza valahogy, reméljük!
Ettől félek én is,volt 15mm eső kettő nap alatt kb20 záporból...mire jött a következő zápor az előtte lévő felszáradt.
Asszem kedd-szerda magasságában a kuki erre elvéreznek felénk........
Válasz #5078. hozzászólásra
Pio 9025 04.25 vetve 72e szem. 170 kg 6-20-30 bedolgozva, 200 kg 27 péti sor mellé, 5 kg kesrűsó és 5 kg mikramid álományba 10 levélbe. Gyomírtás Pro Nik csomag7 levélbe
13ak földbe(homok)4490-es,nem rossz de ez még változhat,előttünk a nyár.
ha tesztek fel képeket, akkor a hibrid megnevezése mellé esetleg lehetne vetésidőt is írni, az idei évben elég nagy eltérések is akadtak ilyen téren
Válasz #5077. hozzászólásra
Mai határszemle Pio 9025
Mire jók ezek a kölkök.
Válasz #5073. hozzászólásra
Na ilyenem nekem is van ám.
1 hete csináltam.
zöldfülű vagyok a nitrosol terén , és azt szeretném kérdezni mennyibe kerül ? vagy hogy van kicsomagolva és mennyit érdemes kirakni belőle?
Válasz #5070. hozzászólásra
nitrosol a levélre ment telibe vagy valami speckó módon?
Üdv Mindenkinek. Aki beletud menni és van rá pénze igyekezzen, mert a kukoricánál eldől részben a termés a negyvenedik és ötvenedik nap között,ugyanis ez az időszak az ami meghatározza a jövőt , mert ebben az időben a legintenzívebb a kukorica tápanyagfelvétele.
De egyébként ma néztem a kukorica belsejét,mindent látsz szinte, kiveszel egy átlagos tövet,tapétakéssel a szárat felhasítod végig és láthatod a fejlettséget, kis túlzással a jövődet is.(Az időjárást most tegyük félre).
Ma láttam egy olyan tábla kukoricát is amit a kalászfehérítő már lehámozott, néhol a levelek már megcsavarodtak, , a betelepülőkre jó lesz odafigyelni,nagy kárt okoznak.
Válasz #5070. hozzászólásra
Kösz,megnéztem.Kicsit bonyolultnak tűnik,én sima ráfolyásosban gondolkodom.
Válasz #5069. hozzászólásra
Sorműveléssel igen.Katt a nevemre nem rég raktam fel arról is képeket, a gépről az "életképek a gazdálkodás mindennapjairólba "
Válasz #5065. hozzászólásra
100 liter nitrot hogyan juttattátok ki?Sorműveléssel?Ha igen,a szerkezet érdekelne.
Válasz #5049. hozzászólásra
Efgenek: ha van pénzed azonnal menjetek bele 2.5 l/ha Megafollal,talán a 45ft-os kuki még ezt is elbirja...
Válasz #5052. hozzászólásra
A terv hasonló, de még belemenni pár napig nem lehet. Van sok víz, több mint elég.
Válasz #5065. hozzászólásra
Na most "pofára estem",de "ebbe már ne menjünk bele"
Válasz #5064. hozzászólásra
Nem dekalb!
Altius.Most fejből pontos idő dátumokat nem tudok de április elején volt a vetés ilyesmiket kapott hogy :vetéssel egy menetbe 180kg\ha 8:24:24 es startert,vetés után kelés előtt totális gyomirtásnál(mert repce helyére lett vetve) kapott még 180 liter nitrosolt,utána gyomírtva lett Armada csommaggal,fejtrágyának a múlt héten kapott még 100 liter nitrosolt,illetve kapott volna még 100 litert csak amint az ábra is mutatja nem tudunk belemenni
Válasz #5063. hozzászólásra
Na mesélj erről a dekalbról valamit,mert megérdem(eljük)li...
Kukoricánk mostanság.(179centi vagyok amúgy )Kultivátorozással kapott egy 100 liter nitrosolt még a múlt héten úgy látszik hatott neki.
Válasz #5061. hozzászólásra
Az sok!Én 55905ft/25 literért vettem.
Válasz #5059. hozzászólásra
60 körül volt netto/ kanna 25
Válasz #5058. hozzászólásra
http://www.huminisz.hu/Naprára ezt rendeltem,holnap hozzák.Kapok grátisz 5 ha kukira cinkeset,lesz mellette megafol.Tökbe is lesz megafol,meg kondisol-os kísérlet.
Válasz #5058. hozzászólásra
Mennyibe?
Válasz #5056. hozzászólásra
vettem 150 lityót a naprácskámra
nitrót meg valami kegyszert neki amalgerol és társai, lesz még ebből kukorica
Ha van pénz,egy kis megafolt neki.
Válasz #5053. hozzászólásra
szerintem van ott tápanyag nem egy elhanyagolt kukinak néz ki
Rafinált gyerek vagy Vág az eszed mint a borotva
Válasz #5047. hozzászólásra
Nem rossssz ez...A kérdés ilyenkor ki mit csinálna? Elöször is "vissz(ik a)majort" jelentenék be ,mindenhova...biztos ami biztos...Aztán meg gyorsan megkapálnám az egészet,de természetesen csakis töltögetővel együtt...na de miért is?...Elérkeztünk a harmadik "oldalhoz" amivel "kacsánknak" még tartozom....Ez az az esett amikor nem okozz szinte semmi nyomott a kukoricán a műtrágyaszórós rászórás éa ezt a töltögetővel teljes mértékben a tőre tolhatjuk...itt most kinyomnék másfél mázsa karbamidot(csakhogy borzoljam a kedélyeket)...Tulajdonképpen ezt teszük akkor is amikor a vetés előtt felületre szórt műtrágy a elolvad a kapálásig kb öt tiz centi mélysegre max és töltögetővel az összes abban a sávban lévő beruházott tápanyagot a gyökérre koncentráljuk...
Válasz #5050. hozzászólásra
Az egy pár nappal korábbi volt.
Válasz #5049. hozzászólásra
Akkor nagy területen végvonult.Csanádapáca,csaba fele,több km. két oldalt az út mentén elintézte.
Válasz #5048. hozzászólásra
Kicsit délebbre Battonya. Tegnapi jég.
Válasz #5047. hozzászólásra
Csanádapáca?Ma jártam arra,ilyet láttam.