Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Így igaz, valami kibaxottúl sántít !!!!!
Van saját beszerzésem és van a genezises demó terület pétije............hadd ne írjam, hogy mekkora.............
Környékbeli nagy termelők panaszkodnak a starterekre,ovatosan mondtam már ez a legnagyobb átbaxás,nem hozták a várt eredményeket,vannak olyan lila kukorica táblák,mint a Marisnéni fejkendője!
Válasz #4828. hozzászólásra
Ja az "régen" így volt,csak tudod most "más idők járnak" és ezért "most" ki is a felelős ,nem is tudom ...De Claastra egyből tudná erre a választ :"Az idők "úrai""
Ha 6 centi a beállítás akkor az 6 centi, de volt amit tavasszal lazítóztam szántás nélküli földben és abban is nagyon szupi lett a kelés vele!! Kicsit kísérletezgettem a földekkel de mindig biztosan vet!!
Válasz #4808. hozzászólásra
Ezek égési foltok.Lehet vegyszer, rászort mütrágya vagy felverődött, vagy mikor elolvadt a földön és vizes volt a szél ráfröcskölte illetve megdöllt a szélben és beleért az olvadékba, de lehet a másik verzió is mikor a középrésze mikor még tölcséresre van csavarodva, és megtelik vízzel a bennelévő víz az erős napsugarak hatására lencseként működik, és megégeti a levelet, mikor később növekszik, ez a folt egyre kijjebb esik a levélen, és vele egyűtt növekszik a folt nagysága is.Ez utóbbi verziónak nagyobb a valószínűsége de mindenképpen égési folt.semmit sem jelent a kisebb stresszen kívül, ettől még bőtermés lehet ha más minden rendben van.
Jó, vetettünk mi is 110-115 kg-val amiből fogunk magot, hogy ne gombásodjon, ritka legyen és termett az is 6-7 tonnát de az idén az 1,5-nél többet nem adott volna........
Van valami jó( de valóban jó) kukira lombtrágya ötleted ???????? Kegyetlen xarok az enyémek, olyan, mint ha semmi nitrót nem adtam volna neki............
Az akkor megint" tiszta haszon" lehet..Nálam sem jobb a helyzet ,csak én az elején már megállítottam a költségeket amikor láttam ,hogy nem lesz elég sűrű(ezt az egyet már nem lehet tavasszal befolyásolni)...Pedig szép és mindenki dicséri 1,2 méter magas és szép kalászokkal ,de én tudom hogy nem ezt akartam...sokkal jobbat..a leckét megint megtanulhatunk nincs többé vetés 3,3mázsa alatt "az már biztos"
zn hiány estén a levélerek mentén sárgulás látható,a képen a növény bizonyos fejletségénél .látható a sérülés,hiány tünet lenne,azt a az új leveélen is látni lehetne!
Válasz #4809. hozzászólásra
búzafronton katasztrofális a helyzet, alig van vetve meg ami van is szinte az összes ritka meg kicsik a kalászok. Későn jött meg az eső, és elég sok a törpülés vírussal fertőzött rész a táblák belsejében. A napokban fújtunk 230 hekit, olyan 3-4 tonna közé saccolom ha lesz még eső. És ezek zömében mély földek, 8-9 q műtrágya van alattuk.
24596 hozzászólás
Válasz #4842. hozzászólásra
látom nem csak a péti baxot át
Válasz #4843. hozzászólásra
PhotShop ???
Válasz #4840. hozzászólásra
Így igaz, valami kibaxottúl sántít !!!!!
Van saját beszerzésem és van a genezises demó terület pétije............hadd ne írjam, hogy mekkora.............
Itt mi lehet a hiba oka?
http://www.kali-gmbh.com/en/pdf-broschures/hu-epso-family-leaflet-1112.pdf
Válasz #4840. hozzászólásra
de olyat, hogy még a pétiben sincs hatóanyag
Válasz #4838. hozzászólásra
Környékbeli nagy termelők panaszkodnak a starterekre,ovatosan mondtam már ez a legnagyobb átbaxás,nem hozták a várt eredményeket,vannak olyan lila kukorica táblák,mint a Marisnéni fejkendője!
Válasz #4838. hozzászólásra
ez az epso micsoda?
Válasz #4835. hozzászólásra
A hócipőm is búbig van már a lombtrágyákkal és a lombtrágyázással !!!!!4
Ezt az epso combitopot szórtam 25kg/ha-t, csak, hogy majd ha-t-éé !?
Ja az "régen" így volt,csak tudod most "más idők járnak" és ezért "most" ki is a felelős ,nem is tudom ...De Claastra egyből tudná erre a választ :"Az idők "úrai""
Válasz #4835. hozzászólásra
megéri?
Válasz #4834. hozzászólásra
3 literel 5000ft/ha
Válasz #4826. hozzászólásra
Ára ???????
Heki költség ????
http://www.moraagro.com/media/file/marketing/fosfitex_csalad_kert.pdf
Moderálta: Szabi. (11018) 2012-05-29 21:44:59
Válasz #4830. hozzászólásra
nállatok
Válasz #4827. hozzászólásra
Ha 6 centi a beállítás akkor az 6 centi, de volt amit tavasszal lazítóztam szántás nélküli földben és abban is nagyon szupi lett a kelés vele!! Kicsit kísérletezgettem a földekkel de mindig biztosan vet!!
Ezek égési foltok.Lehet vegyszer, rászort mütrágya vagy felverődött, vagy mikor elolvadt a földön és vizes volt a szél ráfröcskölte illetve megdöllt a szélben és beleért az olvadékba, de lehet a másik verzió is mikor a középrésze mikor még tölcséresre van csavarodva, és megtelik vízzel a bennelévő víz az erős napsugarak hatására lencseként működik, és megégeti a levelet, mikor később növekszik, ez a folt egyre kijjebb esik a levélen, és vele egyűtt növekszik a folt nagysága is.Ez utóbbi verziónak nagyobb a valószínűsége de mindenképpen égési folt.semmit sem jelent a kisebb stresszen kívül, ettől még bőtermés lehet ha más minden rendben van.
Jó, vetettünk mi is 110-115 kg-val amiből fogunk magot, hogy ne gombásodjon, ritka legyen és termett az is 6-7 tonnát de az idén az 1,5-nél többet nem adott volna........
Válasz #4827. hozzászólásra
Nagyon oké!!
Válasz #4824. hozzászólásra
Az sok, nekem volt mikor még 200 sem volt vetve és vágtunk 6 tonnát hekinként 12 ak földben!!
Válasz #4825. hozzászólásra
Akkor oké!
Válasz #4822. hozzászólásra
Fosfitex Zn-mg
Válasz #4819. hozzászólásra
Szia Feri, igazad volt nagyon jó kis gép a vetőgép, egyszerű könnyen kezelhető, örülök hogy megvettem!!
Válasz #4821. hozzászólásra
Én is azt látom, hogy most ismét beigazolódott a 3 fölötti vetés
lehetséges hogy valamilyen rovar hámozgatta meg a leveleket, a homokverés nagyobb folt lenne. Alighanem levéltetű lehet.
Válasz #4819. hozzászólásra
Van valami jó( de valóban jó) kukira lombtrágya ötleted ???????? Kegyetlen xarok az enyémek, olyan, mint ha semmi nitrót nem adtam volna neki............
Válasz #4817. hozzászólásra
Az akkor megint" tiszta haszon" lehet..Nálam sem jobb a helyzet ,csak én az elején már megállítottam a költségeket amikor láttam ,hogy nem lesz elég sűrű(ezt az egyet már nem lehet tavasszal befolyásolni)...Pedig szép és mindenki dicséri 1,2 méter magas és szép kalászokkal ,de én tudom hogy nem ezt akartam...sokkal jobbat..a leckét megint megtanulhatunk nincs többé vetés 3,3mázsa alatt "az már biztos"
Válasz #4812. hozzászólásra
Nálad lehet látni, az tutker!!
Válasz #4818. hozzászólásra
zn hiány estén a levélerek mentén sárgulás látható,a képen a növény bizonyos fejletségénél .látható a sérülés,hiány tünet lenne,azt a az új leveélen is látni lehetne!
Szerintem cinkhiány pont ma néztem a neten.
búzafronton katasztrofális a helyzet, alig van vetve meg ami van is szinte az összes ritka meg kicsik a kalászok. Későn jött meg az eső, és elég sok a törpülés vírussal fertőzött rész a táblák belsejében. A napokban fújtunk 230 hekit, olyan 3-4 tonna közé saccolom ha lesz még eső. És ezek zömében mély földek, 8-9 q műtrágya van alattuk.
Válasz #4815. hozzászólásra
"Homokfúvó"
Válasz #4814. hozzászólásra
azt mi fújja?
Válasz #4812. hozzászólásra
a tied homokverés,az teljesen más
Eu. 53
Étk. 55
Jav. 57
Bérlet(45kg-os) 90-120......
Válasz #4810. hozzászólásra
nem láttál te még szélverést. gyere el mutatok
nekem takarmányra mondtak 5500-t,persze elküldtem
Szerintem szélverés!Csak az öregebb leveleken van,régebbi szél okozhatta,sajnos ilyet én is tapasztaltam!
Búzát kötnének most euro 5300 ,prémium 5800...de több nagykereskedő akinek van saját termelése a hétezres búza árat jósolja ...ez már jelez valamit
Szerintetek mik ezek a foltok a kukorica levelén?
Válasz #4805. hozzászólásra
Válasz #4801. hozzászólásra
Annyiba egy 10q/ha lehet kötnék.
Válasz #4796. hozzászólásra
kisgecik
Válasz #4765. hozzászólásra
Még most is 0.
Válasz #4802. hozzászólásra
nem is akarok kötni,csak a kolléga 3000-ére reagáltam
Válasz #4801. hozzászólásra
Nem kötelező kötni...
Válasz #4800. hozzászólásra
ma 4500-re lehetne kötni,sokat kint alszik még
elkezdtek rebesgetni 3000ft/q körüli árakat..
Válasz #4793. hozzászólásra
Természetesen "ty"-vel!
Faggyú a gyertya....vagy pl. faggyas a birka.
lemaradt..
Válasz #4796. hozzászólásra
Ahogy a keresztségben kapják...