Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
a belviz után a milo egész jo eredményt hozott.szegedi 277 vagy valami ilyesmi már nem tudom pontosan egyszerüen megsemmisült az aszályban anyári esök sem vertek lelket belé
érdekesség 2000-es évek elején dk4626 55 ezerrel vetve sáros földbe.száradás uán iszonyatos cserepedéstöl puffadástól nagyon szarul kelt ki szinte 40-50 centire sok helyen.kinevelt 2 csövet 126q ha-ént.soha rosszabat.jo kukoricás év volt azis furio 107qha
20 éve igy vetünk megy a vita atőszámon minden fronton ,de még nem csalodtunk benne.esős évjáratban nemigen terem többet a nagyobb tőszám szárazba meg jol vizsgázott a ritkább a mi térségünkben.
orosháza 13.5 ha 2 tábla 3.5 és 10 ha-os területek a kissebbik 4590 anagyobbik p9494 és pr m37 nagyobb részben 94 117qha-ént 13-14 közötti vizekkel.tápanyaggal jol ellátva 55-60 ezer tö.a 10ha-os tábla baromfi trágyával vékonyan megszorva kb 2ha 3éven keresztül kapott szerves trágyát ott a 208 ugy dübörgött mint a fene.kombájnos szerint 30 éves multja szerint alegjobb termés amit vágot.a nyári kb 100mm esőt pont jokor kapta.150kg mas sor mellé p lombtrágya 5 leveles álapotban adangoval gyomirtva.dekalb pioner döntetlen.
itt még a fele határ hátravan, ezután jönnek a jobbak.
1 hete elteltek a szárítók utána mindig 1 kevés eső volt, mire ujra lehetett volna menni addígra műszaki problémák lettek , most meg jönnek az ünnepek
jövő szerdán meg az eső
Érdekes jelenséggel állunk szemben , tavaszi nem szántás csak tárcsa meg gyűrűhenger , szedett vetett magok( érdekes a vetőmagdíjat szedő cégnek azt írtam a kérdésre milyen magot vetettem "KAPARÉK MARADÉK VAKARÉK MINDEGYIKBŐL TÍZ MARÉK" ) coralba dk 471 meg ami a magtárba volt , nos mindez tudott 1-2 mázsa nitrogénnel(rendszeresen trágyázott földek)80q száraz kukoricát, 10-16 Ak -s föld kötött, mint a fene.
Igaz ,hogy a csak a földjeim kétharmada volt bevetve, de az legalább hozott valamit, újfent megállapítást nyert hogy a jóisten ha jókedvében van azt is helyre tudja hozni amit ő maga rontott el!
NK Furio őszi szántásba (10 AK-s középkötött), 62 000 szemmel hektáronként, 170kg nitróval vetve, majd sorra szórva 100kg AN, gyomírtva Adengóval, jég elverte és nem volt túl mutatós: 85,4 mázsa/ha, 15,4%-os vízzel.
Ugyanez tavaszi szántásba, de valamivel jobb földbe, ugyanolyan vetési paraméterekkel, 180kg AN röppentyűssel szórva: 80,2 mázsa/ha, 17,2%-os vízzel.
Itt a környéken 80%-ban Furio meg az Occitan megy, ezek vannak a boltokban is többnyire.
Amiket hallok,én is haveromnak ajánlom majd ezt a 4590-es dkc-t.N01 volt idén is jo lett.meg a kws 2376 is ilyen aszályba homokba adott 6,5tonna körül.
Szerintem aki még nem probált KWS-t én ajánlanám!!!
Búzakísérleteket is olvasgassatok KWS Sirtaki!
martonvásári magok hogy szerepeltek?
nekem volt mv 277 65q terméssel,mondjuk a területet figyelembe véve jó eredmény, de a lényeg hogy a fajsúlya megegyezett a 3511-vel amiről köztudott hogy annak nagyon jó a fajsúlya
Válasz #4657. hozzászólásra
Miért akarjátok meggyőzni?!
Ha Ő magyarságtudatból magyar magot vet, TEGYE.....,
csak ne fikázza azt aki ezt máskép gondolja, többszáz hektáron,sőt 170-180 kilóval veti a búzát akármilyen
hihetetlen is feléjük......
Mivel a saját pénztárcájának senki nem az ellensége!
Sziasztok
Dkc 4685-s tavaszi szántásba (tavasszal meg gondolkoztunk, hogy mi lesz, kacsausztato vagy kukorica föld) 150kg AN 55e tőszám Adengoval gyomirtva( na az fasza lett, pedig volt dolga)80q ha-ként. A kombájnos is mindenáron tudni akarta, hogy ez milyen hibrid pedig hát ebbe meg több is lehetett volna. Gondolom a környékünkön jellemző 60q-hoz volt hozzászokva.
Mondjuk én is meg vagyok vele elégedve, mert a kuki felét eladtuk, tehát a kukitakarmány végül is nekem ingyé van
egyszer vessél mondjuk egy gép alja 3511-est vagy valami dkc-t az mv közé , kapni kisebb kiszerelést is vagy a területi képviselő ad mintát,
és aratáskor nézd meg hogy melyiken meddig telik a tartály.
Magyarként örülnék ha a magyar magok vetekednének ezekkel a csúcs hibridekkel de gazdaként a nyereségességet kell szem előtt tartani.
Válasz #4652. hozzászólásra
Itt is vetettek egy páran magyar kukikat, direkt figyeltem hogy milyenek lesznek , ahol optimális minden ott még mehetősek, de ahol nem ,vagy homokosabb a terület ott végük van. Meg sem közelítik a DK,NK,PIO hibrideket, és ez igaz a naprára is.
Válasz #4640. hozzászólásra
Üdv. A DK440 azért olcsó mert ez a Dekalbnak egy régi magja, A havernak 90g/ha lett úgy hogy csak sor mellé kapott 150kg An-t, de ott is adott 50- 60 mázsákat ahol elhanyagolt, évelő egyszikűvel fertőzött földbe, ráadásul tavaszi szántásba lett vetve
Mi bajotok a magyar magggal. Nekünk Évek őta MV magok vannak kukiból 80-90 q/ha pedig a dűlőt úgy hívják hogy "KAVICSOS" Ez a baj a magyar gazdákkal már nem tudják sokan hogy hogyan nagyzoljanak, magyar magot már el sem vetik, meg stb... Szerintem egyenesen az USA-ból rendeljetek annál alább nem szabad adni semmiképpen sem
van olyan táblám amibe még sose volt kukorica. nem mertem még bele vetni én se. de gondolkodom, hogy 5 év átlagában jobb lenne, mint a trki vagy árpa. érdemesebb volna a 3511, mint pl. 5276?
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat, tapasztalatokat.
Úgy gondolom most, hogy jövőre megpróbálom talán a 3511-et a kavicsosabb táblába, a többibe meg fele-fele arányban a DK440-est és a Pio Stirat, aztán legalább lesz tapasztalat.
Idén volt szegedi meg MV, tegnap a szegedit arattuk. Ma az eső miatt nem, de remélem holnap a többi táblát le tudjuk kapni, azokon MV van.
24596 hozzászólás
Válasz #4677. hozzászólásra
Elinduljak segíteni, azután jó pénzért ott is hagyom.
intenziv termelésre dk4626,dk4590,dk3511,nklucius,prm34,p9494,prn01, gyengébb termelésre dk440,furio,danella,pra24,prm81 extrém helyzetre mt milo.nálunk ezek termékek beváltak.régebben dk471,stira,maresta is jo eredményt hozott.mindig probálgatjuk az ujjabb fajtákat.
gk saroltát vágtam sürü álományt 65qha
a belviz után a milo egész jo eredményt hozott.szegedi 277 vagy valami ilyesmi már nem tudom pontosan egyszerüen megsemmisült az aszályban anyári esök sem vertek lelket belé
p9578 93q/ha
prn01 92qha.sajnos a hazai nemesitésüek nem produkálnak ilyen szép eredményeket.mv norma volt jo kiegyenlitett évjáratban.mv gazda kiváló csötöröre.
Válasz #4686. hozzászólásra
Jövőre én se fogom , de ez az év sok tekintetben különleges volt , most ez a bevétel talán egyensúlyba hoz!
orosháza - dekalbokat 68.000-el vetjük évek óta - bevált - ennél többel azonban itt nem nagyon vetnek inkább 62-65e
érdekesség 2000-es évek elején dk4626 55 ezerrel vetve sáros földbe.száradás uán iszonyatos cserepedéstöl puffadástól nagyon szarul kelt ki szinte 40-50 centire sok helyen.kinevelt 2 csövet 126q ha-ént.soha rosszabat.jo kukoricás év volt azis furio 107qha
20 éve igy vetünk megy a vita atőszámon minden fronton ,de még nem csalodtunk benne.esős évjáratban nemigen terem többet a nagyobb tőszám szárazba meg jol vizsgázott a ritkább a mi térségünkben.
Válasz #4680. hozzászólásra
Hát ehhez szerencse is kell. Én biztos nem merném föltenni az éves bevételem x %-át ilyen magtári magokra.
orosháza gyengébb tápanyaggal szerves trágya nélkül prm34 92qha dk440 90qha dk3511 70-90qha több tábla átlagában 12-15 közötti vizekkel. belvizes területeken kb 5ha mt milo május végi junius eleji vetés minimális talajmüvelés 120kg mas sormellé stellár gyomirto 50-60gha termés 15-16 vizzel kerek gurulós szemek nagy fajsuly.
Válasz #4679. hozzászólásra
Üdv . És az occitan a furio-hoz képest milyen volt?
Válasz #4682. hozzászólásra
ez 72-75000-es tőszámmal még jobb lett volna-szerintem.
orosháza 13.5 ha 2 tábla 3.5 és 10 ha-os területek a kissebbik 4590 anagyobbik p9494 és pr m37 nagyobb részben 94 117qha-ént 13-14 közötti vizekkel.tápanyaggal jol ellátva 55-60 ezer tö.a 10ha-os tábla baromfi trágyával vékonyan megszorva kb 2ha 3éven keresztül kapott szerves trágyát ott a 208 ugy dübörgött mint a fene.kombájnos szerint 30 éves multja szerint alegjobb termés amit vágot.a nyári kb 100mm esőt pont jokor kapta.150kg mas sor mellé p lombtrágya 5 leveles álapotban adangoval gyomirtva.dekalb pioner döntetlen.
Válasz #4676. hozzászólásra
itt még a fele határ hátravan, ezután jönnek a jobbak.
1 hete elteltek a szárítók utána mindig 1 kevés eső volt, mire ujra lehetett volna menni addígra műszaki problémák lettek , most meg jönnek az ünnepek
jövő szerdán meg az eső
Válasz #4679. hozzászólásra
Érdekes jelenséggel állunk szemben , tavaszi nem szántás csak tárcsa meg gyűrűhenger , szedett vetett magok( érdekes a vetőmagdíjat szedő cégnek azt írtam a kérdésre milyen magot vetettem "KAPARÉK MARADÉK VAKARÉK MINDEGYIKBŐL TÍZ MARÉK" ) coralba dk 471 meg ami a magtárba volt , nos mindez tudott 1-2 mázsa nitrogénnel(rendszeresen trágyázott földek)80q száraz kukoricát, 10-16 Ak -s föld kötött, mint a fene.
Igaz ,hogy a csak a földjeim kétharmada volt bevetve, de az legalább hozott valamit, újfent megállapítást nyert hogy a jóisten ha jókedvében van azt is helyre tudja hozni amit ő maga rontott el!
NK Furio őszi szántásba (10 AK-s középkötött), 62 000 szemmel hektáronként, 170kg nitróval vetve, majd sorra szórva 100kg AN, gyomírtva Adengóval, jég elverte és nem volt túl mutatós: 85,4 mázsa/ha, 15,4%-os vízzel.
Ugyanez tavaszi szántásba, de valamivel jobb földbe, ugyanolyan vetési paraméterekkel, 180kg AN röppentyűssel szórva: 80,2 mázsa/ha, 17,2%-os vízzel.
Itt a környéken 80%-ban Furio meg az Occitan megy, ezek vannak a boltokban is többnyire.
Válasz #4675. hozzászólásra
44-45
Válasz #4676. hozzászólásra
még nem
mindenhol befejeződdött már a kuk. betakarítása?
Válasz #4674. hozzászólásra
mezitlábasként hogy kinálnak? keresik igy egyáltalán?
45000ft/t+fa
A 10 éves lucernamagot vagy az egy éves kukimagot köszönöm a válaszod
Válasz #4342. hozzászólásra
"Idénről megmaradt vetőmagról mik a vélemények el lehet vetni jövőre? mik a hátrányai?"
El. Semmi hátránya nincs.
A lucerna mag 10 év múlva is csírázik. Csíráztatjuk és kicsit többel vetjük.
Üdv . Ma beszéltem a helyi nagy cég egyik vezérével, DKC4590 volt nekik és jóval 110 fölött adta nekik
Amiket hallok,én is haveromnak ajánlom majd ezt a 4590-es dkc-t.N01 volt idén is jo lett.meg a kws 2376 is ilyen aszályba homokba adott 6,5tonna körül.
Szerintem aki még nem probált KWS-t én ajánlanám!!!
Búzakísérleteket is olvasgassatok KWS Sirtaki!
Válasz #4668. hozzászólásra
Nálunk 105q-t adott 12-es vízzel Szerintem felkerül a palettára a Pio mellé.
DKC 4590 114q hekinként 21-es viz
Válasz #4664. hozzászólásra
4608-at két nagyobb táblába jövőre kipróbálom , kíváncsi vagyok mit mutat
Válasz #4663. hozzászólásra
Mv 277 83q/ha a dűlő neve "kavicsos" 2q 8-24-24 vetéskor + 2q AN sorra kultizáskor+ jól sikerült gyomírtás. Sztem MV -től ez nem rosz eredmény
előző kérdésemre valaki ?
Pioneer V52, 9494, N01
DKC 4590,4608!!!3511
ezek a tutiK!!!
martonvásári magok hogy szerepeltek?
nekem volt mv 277 65q terméssel,mondjuk a területet figyelembe véve jó eredmény, de a lényeg hogy a fajsúlya megegyezett a 3511-vel amiről köztudott hogy annak nagyon jó a fajsúlya
Válasz #4660. hozzászólásra
ja és 13.5-14-s vizzel.
Miért akarjátok meggyőzni?!
Ha Ő magyarságtudatból magyar magot vet, TEGYE.....,
csak ne fikázza azt aki ezt máskép gondolja, többszáz hektáron,sőt 170-180 kilóval veti a búzát akármilyen
hihetetlen is feléjük......
Mivel a saját pénztárcájának senki nem az ellensége!
Sziasztok
Dkc 4685-s tavaszi szántásba (tavasszal meg gondolkoztunk, hogy mi lesz, kacsausztato vagy kukorica föld) 150kg AN 55e tőszám Adengoval gyomirtva( na az fasza lett, pedig volt dolga)80q ha-ként. A kombájnos is mindenáron tudni akarta, hogy ez milyen hibrid pedig hát ebbe meg több is lehetett volna. Gondolom a környékünkön jellemző 60q-hoz volt hozzászokva.
Mondjuk én is meg vagyok vele elégedve, mert a kuki felét eladtuk, tehát a kukitakarmány végül is nekem ingyé van
Válasz #4658. hozzászólásra
mintha a tavasszal azt írtad volna hogy idén francia magokat is vetsz, hogy szerepeltek?
nálam ugyanez volt!
2007, aszály
DKC 3511: 8-10 tonna
GK hibridek: 6-7,5 tonna
a GK ára volt akkor 18e, a DK 22e, a kukorica ára pedig 50e!
bukta hektáronként 50-160e....
soha többet olcsó mag!
2007.
Aszály.
Öntözés.
DKC-k 117-159q/ha
Magyarok 53-69q/ha.
Egy táblában........
Több esély nincs nálam
egyszer vessél mondjuk egy gép alja 3511-est vagy valami dkc-t az mv közé , kapni kisebb kiszerelést is vagy a területi képviselő ad mintát,
és aratáskor nézd meg hogy melyiken meddig telik a tartály.
Magyarként örülnék ha a magyar magok vetekednének ezekkel a csúcs hibridekkel de gazdaként a nyereségességet kell szem előtt tartani.
Válasz #4637. hozzászólásra
Jó öreg Stira
Itt is vetettek egy páran magyar kukikat, direkt figyeltem hogy milyenek lesznek , ahol optimális minden ott még mehetősek, de ahol nem ,vagy homokosabb a terület ott végük van. Meg sem közelítik a DK,NK,PIO hibrideket, és ez igaz a naprára is.
Válasz #4640. hozzászólásra
Üdv. A DK440 azért olcsó mert ez a Dekalbnak egy régi magja, A havernak 90g/ha lett úgy hogy csak sor mellé kapott 150kg An-t, de ott is adott 50- 60 mázsákat ahol elhanyagolt, évelő egyszikűvel fertőzött földbe, ráadásul tavaszi szántásba lett vetve
Válasz #4651. hozzászólásra
Mi bajotok a magyar magggal. Nekünk Évek őta MV magok vannak kukiból 80-90 q/ha pedig a dűlőt úgy hívják hogy "KAVICSOS" Ez a baj a magyar gazdákkal már nem tudják sokan hogy hogyan nagyzoljanak, magyar magot már el sem vetik, meg stb... Szerintem egyenesen az USA-ból rendeljetek annál alább nem szabad adni semmiképpen sem
Válasz #4637. hozzászólásra
Tavaszi szántás..........Magyar mag..........tutti bukta.........
Kuki levágva!
Nk Symba 80q/ha, ahhoz képest, hogy milyen xarul kelt nagyon jó, p9578 100q/ha.
Soha rosszabbat!
Válasz #4648. hozzászólásra
Ha sütős a terület, akkor valószínűleg a rövid lehet jó, mert annak még juthat elég víz... A későbbinek lehet csak szára lenne
Válasz #4641. hozzászólásra
van olyan táblám amibe még sose volt kukorica. nem mertem még bele vetni én se. de gondolkodom, hogy 5 év átlagában jobb lenne, mint a trki vagy árpa. érdemesebb volna a 3511, mint pl. 5276?
Válasz #4638. hozzászólásra
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat, tapasztalatokat.
Úgy gondolom most, hogy jövőre megpróbálom talán a 3511-et a kavicsosabb táblába, a többibe meg fele-fele arányban a DK440-est és a Pio Stirat, aztán legalább lesz tapasztalat.
Idén volt szegedi meg MV, tegnap a szegedit arattuk. Ma az eső miatt nem, de remélem holnap a többi táblát le tudjuk kapni, azokon MV van.