Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az RAGT-nek van egy Philleaxx nevű kukoricája. Nagyon sok helyről hallottam már hogy dicsérték. Volt/van valakinek ilyen fajtája? Ha igen akkor milyenek a tapasztalatok?
most mértük 17.6 még a viz,csak az a nagyobb bajom ,hogy erdő mellett van a tábla .
már igy is láttam üres,lefaragott csöveket a tábla szélén,meg egy tonna fácánfióka szaladgált ki-be a táblában
Akkor a 4590 estében is lehet többi hibridnél nagyobb vízre számítani? Van egymás mellett N01,A24,4590 kíváncsiak vagyunk mit tudnak fehozni így azonos körülményekkel. Mondjuk hogy a dekalb vizesebb ez már látszott pár hete is.
én 2 héttel hamarabb vetettem el az 500 FAO s kukit mint mellettem a 330 körülit....és ő egy héttel korábban vágja mint én 12 es vízzel nekem meg 14-15 körüli lesz de valószínű hogyha nem lenne ilyen szárazság akkor még novemberbe is elég vizes lenne !!!!
Azt mondja már meg nekem valaki, hogy hogyan csinál 15 körüli vizzel 9 t kukoricát. Én ahol gazdálkodom (SZ-SZ-B), ha 20 alá megy a vize akkor jo, meg a 8-9 tonnás átlag.
"jó" lehet az (persze hogy nem jó) nekem ma Győr környékén 46-48 nettót mondtak, több helyen is érdeklődtem, hét végén bele kellene csapni mert 15,5-ös a vize nincs mire várnom.
Normál körülményekről beszélgettünk előbb, tiszta sor hogyha ilyen sanyarú sorsra jutott valaki a kukoricával akkor az ember kompromisszumképes, főleg ha ideje is van rá nyugodtan.
Az utóbbi ajánlatod az jó!
Felénk így 18-19ezer jönne ki, az már valami, és a gazdának is marad pénze 300-350EFt bevételből. A munkát meg normálisan kell elvégezni és kész
Na látjátok eröl beszélek!!Menyire nincs ez az egész arányba... Már azon is gondolkodtam valahogy úgy is meglehetne ezt a témát közeliteni mint a silózásnál vagy sujra vagy üzem órára..Csak az a baj mindig van olyan marha aki megbolonditja ezt az egész bizniszt és borul az egész.. Mert a néhány tonásat anyiért vágjuk mint a 10 felettit ami abszurd és botrányos csak nem tudunk mit tenni kell a meló és szükül a kör szerintem felénk 2 hét és minden le lesz vágva és hali..
na ugy látszik akkora baromságot irtam ,hogy a net is elment,de levezetem ,reggel beállunk egy 30 hekis táblába,toljuk 11-el,egésznapra jut 8 ürités ,(kb 1,5 to/heki)5 órakkor végzek a 30 hekivel ,mennyit kérjek 25-öt?
NA épp ez az b meg...Amig a minap bajkolódtam egy 110 kukoricával pont ezen gondolkodtam hogy mekora marhák is vagyunk.. hát menyivel egyszerübb pénz szerzési forrás néhány heki tuti jó kukorica mint egy tizen miliós gépet korcolni egész héten.. Kp az a szitu az aratási dijal mint amikor a pincérnek a KV házban boravalót anak..
Ha 5000 forint a kukorica mázsája akkor 3 mázsa kukoricáért bárki levágja,annyiért a hülyének is megéri,fölösleges kombájnt fenttartani, mert ez egy 100mázsás termés esetén csak 3%.
Az a baj ezzel az egészel hogy ere fele a sok barom a gázolaj felhasználás + 1 forintért dolgozott sokáig és ezért a munkabár a béka pics ája alatt marattt Most meg azt se tudjuk hogy kezdjünk hozzá az ár emeléshez!!!!
ja-ja
Szerintem 17-ért ajándék és a gazdának segítség, hogy levan vágva! Mert itt felénk nem annyira könnyű ez a dolog persze mindenkié a legfontosabb és leghamarabb akarja arattatni, azthiszik mekkorát fog rajta a bérmunkát szolgáltató mikor közben a saját 100hektár meg ott áll még lábon érted...
Mi a francért megy az ebmer maszekba azokra a kis fődekre? 2hektár 4hektár mikor mennyi. Azért mert annyira biznisz mi!?
SEGÍTSÉG a parasztnak és 22ért sem volna ez így sok!
24596 hozzászólás
Az RAGT-nek van egy Philleaxx nevű kukoricája. Nagyon sok helyről hallottam már hogy dicsérték. Volt/van valakinek ilyen fajtája? Ha igen akkor milyenek a tapasztalatok?
most mértük 17.6 még a viz,csak az a nagyobb bajom ,hogy erdő mellett van a tábla .
már igy is láttam üres,lefaragott csöveket a tábla szélén,meg egy tonna fácánfióka szaladgált ki-be a táblában
Válasz #4192. hozzászólásra
Orosháza és környékén vagyunk.
P9578-ot tegnap leharaptuk.
körülményekhez képest tűrhető lett.
4590-et hétfőn kezdjük, nemsok kaját kapott...:innocent:}
Válasz #4192. hozzászólásra
Most mérettem 9.2 holnap vágom, hétfőn még nem volt jó.
Válasz #4191. hozzászólásra
Tudtommal mi egy környéken vagyunk, akkor kb nálunk is ez a helyzet. Mi pénteken kezdjük.
P9578 - 11,8-12,2%
4590 - 14,8-15,2%
friss adatok
Válasz #4186. hozzászólásra
Akkor a 4590 estében is lehet többi hibridnél nagyobb vízre számítani? Van egymás mellett N01,A24,4590 kíváncsiak vagyunk mit tudnak fehozni így azonos körülményekkel. Mondjuk hogy a dekalb vizesebb ez már látszott pár hete is.
Válasz #4187. hozzászólásra
jó évben kicsit, rossz évben nagyot
Válasz #4187. hozzászólásra
még nem vágtuk a hétvégén kiderül remélem ..
Válasz #4184. hozzászólásra
Azért az nagy FAO különbség, gondolom a termésen is látszik!
Nekem a legvizesebb a d4490 16-os a tobbi 360-380 as mind 12,14 között van
Válasz #4178. hozzászólásra
nálam még a florencia is lement 20-ra tavaly. idén meg nagyon nem volt nehéz száraz kukit csinálni
Válasz #4181. hozzászólásra
én 2 héttel hamarabb vetettem el az 500 FAO s kukit mint mellettem a 330 körülit....és ő egy héttel korábban vágja mint én 12 es vízzel nekem meg 14-15 körüli lesz de valószínű hogyha nem lenne ilyen szárazság akkor még novemberbe is elég vizes lenne !!!!
Válasz #4180. hozzászólásra
Ezt akartam mondani, mint Dinnyés Laci, azért érdekel. Toljad csak Feco. Ne törődjél semmivel, egyél zsemlét kiflivel.
Válasz #4180. hozzászólásra
engem azért érdekelne
Még a korai vetés nagyon nagyon fontos, ez idén mifelénk majdnem annyira befolyásolja a vizet mint a FAO érték.
van még ettől furább is, de nem írom le, mert megint kikapok...
Föld, műtrágya, éghajlatnak megfelelő hibrid, megfelelő időjárás, talajápolás, jó talajmunka. Meg persze egy csipetnyi szerencse is.
Azt mondja már meg nekem valaki, hogy hogyan csinál 15 körüli vizzel 9 t kukoricát. Én ahol gazdálkodom (SZ-SZ-B), ha 20 alá megy a vize akkor jo, meg a 8-9 tonnás átlag.
erre ma reggel mondták hogy 45-46 ezer ft
tegnap mérettük a korai kukit, 13,5-ös a vize. ugyhogy amint lehet rá kell menni. a fene sem gondolta, hogy ilyen hirtelen ledobja a vizet...
Válasz #4174. hozzászólásra
Itt is hasonló a helyzet!Aszálykár vadkár(lopáskár)
Válasz #4172. hozzászólásra
Nekünk késői lett a vetés, kell még kb. 3 hét mire elfogadható szintre szárad. A termés max 5-6 tonna/ha lesz (talán), de a vadkár napról-napra nő
Válasz #4171. hozzászólásra
Baja környékén is 47000-et kinálnak
Válasz #4171. hozzászólásra
"jó" lehet az (persze hogy nem jó) nekem ma Győr környékén 46-48 nettót mondtak, több helyen is érdeklődtem, hét végén bele kellene csapni mert 15,5-ös a vize nincs mire várnom.
A Pápa-Celldömök összekötő út környéki településekről van itt valaki (pl. Nyárád, Nemesszalók, Mersevát, Dabrony, stb.) ?
Ezen a területen -Észak-Dunántúl középső régiója- tud valaki árakat mondani? Nekem nemrég 45-46e+Áfa/t árat mondtak.
Válasz #4169. hozzászólásra
Komoly faszi ül azon a gépen!!!Azt két kört utána kézzel szedetted össze vele????????
Válasz #4168. hozzászólásra
tavaly baszki volt olyan, hogy menet közben bezárodott ennek a faxnak és ment két kört mire észrevette
Válasz #4166. hozzászólásra
sőt, te menetközben állitod a rostákat
Válasz #4165. hozzászólásra
vagy fordítva?
Válasz #4162. hozzászólásra
időnként nekem kell rászólnom a kombájnosra, hogy mit állítson, mert magától nem jön rá
Válasz #4130. hozzászólásra
több mint tegnap
de kevesebb mint holnap
Válasz #4159. hozzászólásra
Vannak itt sasolók, de akivel tegnap össze dolgoztam ezek után nekem 10 mond, képes rá, de Ő /kőműves is/, duplájáért indítana...
Válasz #4157. hozzászólásra
Amerikában, meg kötelező.
Válasz #4158. hozzászólásra
Kezdesz érteni a kombájnhoz, ez már a vétel kezdete.
nálunk 19e + áfa - és ez már erősen alkudott ár az 50ha-ra
Válasz #4159. hozzászólásra
Normál körülményekről beszélgettünk előbb, tiszta sor hogyha ilyen sanyarú sorsra jutott valaki a kukoricával akkor az ember kompromisszumképes, főleg ha ideje is van rá nyugodtan.
Az utóbbi ajánlatod az jó!
Felénk így 18-19ezer jönne ki, az már valami, és a gazdának is marad pénze 300-350EFt bevételből. A munkát meg normálisan kell elvégezni és kész
Válasz #4156. hozzászólásra
én ugy számoltam a reális ár a 12000ft hekinként +1000ft tonnánként ár lenne az aratásért
Válasz #4155. hozzászólásra
ha nem zárnád el tökig a felső rostát, akkor több lenne az ürités
Válasz #4154. hozzászólásra
Még az is több mert az általában 10% szokott lenni.
Válasz #4155. hozzászólásra
Na látjátok eröl beszélek!!Menyire nincs ez az egész arányba... Már azon is gondolkodtam valahogy úgy is meglehetne ezt a témát közeliteni mint a silózásnál vagy sujra vagy üzem órára..Csak az a baj mindig van olyan marha aki megbolonditja ezt az egész bizniszt és borul az egész.. Mert a néhány tonásat anyiért vágjuk mint a 10 felettit ami abszurd és botrányos csak nem tudunk mit tenni kell a meló és szükül a kör szerintem felénk 2 hét és minden le lesz vágva és hali..
na ugy látszik akkora baromságot irtam ,hogy a net is elment,de levezetem ,reggel beállunk egy 30 hekis táblába,toljuk 11-el,egésznapra jut 8 ürités ,(kb 1,5 to/heki)5 órakkor végzek a 30 hekivel ,mennyit kérjek 25-öt?
Válasz #4152. hozzászólásra
NA épp ez az b meg...Amig a minap bajkolódtam egy 110 kukoricával pont ezen gondolkodtam hogy mekora marhák is vagyunk.. hát menyivel egyszerübb pénz szerzési forrás néhány heki tuti jó kukorica mint egy tizen miliós gépet korcolni egész héten.. Kp az a szitu az aratási dijal mint amikor a pincérnek a KV házban boravalót anak..
itt felénk egy cég, ha náluk szárítod, akkor két hónapig ingyen tárolja, utánna meg 250+fa/t/hó.Ha végűl nem ők veszik meg, akkor a kitár 250+fa/t.
Válasz #4151. hozzászólásra
Ha 5000 forint a kukorica mázsája akkor 3 mázsa kukoricáért bárki levágja,annyiért a hülyének is megéri,fölösleges kombájnt fenttartani, mert ez egy 100mázsás termés esetén csak 3%.
Válasz #4150. hozzászólásra
Az a baj ezzel az egészel hogy ere fele a sok barom a gázolaj felhasználás + 1 forintért dolgozott sokáig és ezért a munkabár a béka pics ája alatt marattt Most meg azt se tudjuk hogy kezdjünk hozzá az ár emeléshez!!!!
Válasz #4148. hozzászólásra
Jut eszembe, a múlt héten venni kellett 2 hátsó gumit..70/ darabról indítottak..
Válasz #4148. hozzászólásra
Sokan nem gondolnak bele a kopás után az alkatrészbe, s a gép esetleges valamikori cseréjébe.
Válasz #4144. hozzászólásra
ja-ja
Szerintem 17-ért ajándék és a gazdának segítség, hogy levan vágva! Mert itt felénk nem annyira könnyű ez a dolog persze mindenkié a legfontosabb és leghamarabb akarja arattatni, azthiszik mekkorát fog rajta a bérmunkát szolgáltató mikor közben a saját 100hektár meg ott áll még lábon érted...
Mi a francért megy az ebmer maszekba azokra a kis fődekre? 2hektár 4hektár mikor mennyi. Azért mert annyira biznisz mi!?
SEGÍTSÉG a parasztnak és 22ért sem volna ez így sok!
Válasz #4145. hozzászólásra
A claas kombihoz van kukszi átszerelő a szecskázóhoz!!