Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tavaly elindultam a kis domval a kukiban, jött az árú mint a távirat, mondom még egy traki kell aki beszáll 4. nek szállítani, ha így megy de lehet az sem lesz elég, aztán ahogy beljebb mentem, rájöttem hogy még a 3 ból is elmehetne haza az egyik traki. A vége 75 mázsa/heki lett a nagy találgatásomnak, szóval enyit a becslésről: Igaz tavaly tele volt víznyomással a terület, félek most meg helyi kiégésekkel fogok találkozi nem is kevéssel
Ebben igazad van!!De csak akkor ha szinte homogén nak mondható a tábla ahol a becslést készíted!!De felénk még ekkora táblán belüli eltérés még sohasem volt mint most.. Ezért erre ez a ki számolós módszer alkalmatlan.. Nálunk csak a beszálitás utáni okoskodás az ami járható de az meg már kibb kőnyű..
én is feleslegesnek tartom a számolgatást, mert utána meg jönnek a nagy pofára esések.
mindenesetre gyönyörű a kukink, de akkor sem számolgatok. azt mondom, ha nettóba lesz 90q, helyben vagyok. (de ránézésre jóval jobb)
Szabi! Ne haragudj, hogy beleszólok, de előbb számold meg, hogy 13 méteren hány töved van most. És ebből indulj ki ne a 72000 tő/hektárból. Szerintem most olyan 62-65000 tő van maximum hekinként.
Leszedtem 30 csövet össze vissza a területről, lemorzsoltam kézzel, megmértem a vizét, megmértem a tömegét, vissza számoltam 13%-os víztartalomra és 24 dkg/db-ra jöttem ki. 72e/ha kivetett magom volt.
Ez pont így van nem sok eső volt a nyáron sőt egész agusztusban nagyon meleg volt aé a kukszik megégtek nem beértek, ugy hogy nagy lessz a terméskiesés!! Van a faluban olyan kukszi aminek a szára 2-3 méter és imitt amott van rajta cső!!
Már vízben a -15%-ot az nem rossz főleg,hogy ti meg mindig hozzátok a +15%-ot termésben...(különben a hibrid búzákban nagyobb fantázia van mint akármelyik kukoricában ,ahogy számolgatom...
Tegnap reggel 9óra előtt még 49000Ft/tonna kötöttem a várható termés 30%-át.Ma ugyan azok már csak 47000Ft/tonna ettől reméljük lesz még jobb is, nálunk jó termés ígérkezik.(Pécs környéke)
4950 és 5000-ért is van már kötés...hoppá hoppá rájöttek,hogy az elmúlt három négy hét felezte a kukorica termést...Csak egy példa Bóly körül volt már vágás kerek 40mázsával
Amikről én szedtem talpig szárazak voltak a levelek már persze a kukorica szemeken éreztem némi felületi nedvességet de 30as már biztos nem volt a vize
hát de még most is 30 feletti a vize zöld a kukorica talpától hegyéig.... egyedül a csuhé halott.., de a kényszerérés merre befolyásolja a hektoliter súlyát?
én nem száritgattam a kukoricát nem figyeled mit irtam!!! multkor megmértem eggyet és az vizes volt 400gramm és nem azt mértem meg mégegyszer mert az kicsirázott hanem ma is vettem le egyet az már csak 320gramm volt !!!! én nemszáritgattam semmit!
Egy jó kukoricát néztem 20 volt egy cső.. akkor 5 cső.. +plusz a vetési sűrűség .. nem nagy átlag lesz. Nem az enyém volt, az van ahol nagyon rossz, van közepes.
amit én 2 hete vettem le csövet és megmértem 400gramm volt de szatyorba tartottam nem raktam ki belőle be zöldült meg kicsírázott a kukorica benne....ma mértem megint egy közepes csövet most már csak 320gramm
Hát még az is előfordulhat hogy a kukorica hamarabb jön le mint a napra én olyan 50000 körülivel számoltam és akkor annyira nem lehet mellényúlni ezzel a becsléssel
Ezek a nagy tévedések nem a víztartalom, szemét/törtszem, betakarításkori veszteség, kikelt szem/termő tő arányok miatt és ezek nem bele kalkulása miatt ilyen nagy ????????
Válasz #3948. hozzászólásra
Az meg kibbb sok ám..Ekkora hiba határal hasra ütve részegen is lehet!!Szóval a reális használati értéke kis hiján eléri a 0 -át!! Pláne az idén amikor pl mifelénk is nincs egy épkézláb vetés nemhogy úgy hogy az egy HA-n meglenne mind a 10 E Nm termö terület..
24596 hozzászólás
Nehogy a termésbecslésekből nagy pofára esés legyen...
a szomszédom is learatta a 9t-ás kukját,oszt 5 tonnát adott...
Válasz #3991. hozzászólásra
magyarul többet termett, mint amit számoltál. jöhet a különbözet
bankszámlaszámom:12345678...
Válasz #3976. hozzászólásra
Üdv! Megosztanád velünk is a hibridbúzás számításodat? Köszi
Tavaly elindultam a kis domval a kukiban, jött az árú mint a távirat, mondom még egy traki kell aki beszáll 4. nek szállítani, ha így megy de lehet az sem lesz elég, aztán ahogy beljebb mentem, rájöttem hogy még a 3 ból is elmehetne haza az egyik traki. A vége 75 mázsa/heki lett a nagy találgatásomnak, szóval enyit a becslésről: Igaz tavaly tele volt víznyomással a terület, félek most meg helyi kiégésekkel fogok találkozi nem is kevéssel
Válasz #3989. hozzászólásra
Ebben igazad van!!De csak akkor ha szinte homogén nak mondható a tábla ahol a becslést készíted!!De felénk még ekkora táblán belüli eltérés még sohasem volt mint most.. Ezért erre ez a ki számolós módszer alkalmatlan.. Nálunk csak a beszálitás utáni okoskodás az ami járható de az meg már kibb kőnyű..
Válasz #3990. hozzászólásra
Tavaly 5 mázsát tévedtem ,kevesebbet számoltam.Fizeted?
Válasz #3989. hozzászólásra
ha megosztod a technikát én is kiszámolom. de a különbözetet te finanszírozod.
Válasz #3988. hozzászólásra
A kukiba lehet legpontosabban kiszámolni.
én is feleslegesnek tartom a számolgatást, mert utána meg jönnek a nagy pofára esések.
mindenesetre gyönyörű a kukink, de akkor sem számolgatok. azt mondom, ha nettóba lesz 90q, helyben vagyok. (de ránézésre jóval jobb)
ja én is úgy mértem hogy vissza számoltam májusi morzsoltra! 26 dkg-os 1 cső és 70ezer tő/ha tehát ha igy marad akkor olyan 120mázsa /ha
Mi nem számolgatunk semmit...kb még 1hónap az aratás...majd kdierül mennyi lesz...az már látszik,hogy szar lesz.
Válasz #3983. hozzászólásra
50-el tervezek......csak.........Annyi elég.......
Moderálta: Szabi. (11018) 2011-09-10 14:41:51
Válasz #3983. hozzászólásra
13.3 méteren
Válasz #3981. hozzászólásra
Szabi! Ne haragudj, hogy beleszólok, de előbb számold meg, hogy 13 méteren hány töved van most. És ebből indulj ki ne a 72000 tő/hektárból. Szerintem most olyan 62-65000 tő van maximum hekinként.
Válasz #3981. hozzászólásra
Én 13 méteren megszámoltam a csöveket,annyi ezer cső/ha.Vettem csövet,visszaszámoltam mint te,és 100 mázsa/ha jött ki.P9494 fajta.
Leszedtem 30 csövet össze vissza a területről, lemorzsoltam kézzel, megmértem a vizét, megmértem a tömegét, vissza számoltam 13%-os víztartalomra és 24 dkg/db-ra jöttem ki. 72e/ha kivetett magom volt.
Válasz #3979. hozzászólásra
Üdv . Ha a szára 2-3méter és mégis imitt amott van rajta cső, az inkább vetőmagprobléma lehet szerintem.
Válasz #3978. hozzászólásra
Ez pont így van nem sok eső volt a nyáron sőt egész agusztusban nagyon meleg volt aé a kukszik megégtek nem beértek, ugy hogy nagy lessz a terméskiesés!! Van a faluban olyan kukszi aminek a szára 2-3 méter és imitt amott van rajta cső!!
Válasz #3977. hozzászólásra
Nem lesznek nagyok, figyelhetik..
szerintem nem ajánlatos írkálni még a terméseredményeket sőt még a várhatóakat sem.
sokan figyelik ezt azt oldalt és akkor megy majd a számolgatás
Válasz #3970. hozzászólásra
Már vízben a -15%-ot az nem rossz főleg,hogy ti meg mindig hozzátok a +15%-ot termésben...(különben a hibrid búzákban nagyobb fantázia van mint akármelyik kukoricában ,ahogy számolgatom...
Válasz #3974. hozzászólásra
colomba 35víz
Válasz #3973. hozzászólásra
Milyen fajta, hányas vízzel?
Kukorica átlaga 80ha amit vágtunk bérbe 9.0-9.5t/ha!!!! Na lesz meglepetés még a terméseknél !!!!
Nálunk is jó termés igérkezik!! Hétvégén kezdjük törni!! most olyan 26-27% a víztartalam!!
Tegnap reggel 9óra előtt még 49000Ft/tonna kötöttem a várható termés 30%-át.Ma ugyan azok már csak 47000Ft/tonna ettől reméljük lesz még jobb is, nálunk jó termés ígérkezik.(Pécs környéke)
Válasz #3968. hozzászólásra
hát, sajnos az ország keleti vége ebben is le van maradva a nyugatitól...
Néha mintha nem is ugyanabban az országban élnénk...
itt most is hozza mindenki a -10-15%-ot...
Válasz #3968. hozzászólásra
Ott... itt meg inkább lefele megy
4950 és 5000-ért is van már kötés...hoppá hoppá rájöttek,hogy az elmúlt három négy hét felezte a kukorica termést...Csak egy példa Bóly körül volt már vágás kerek 40mázsával
Üdv mindenkinek!! Árba mit tudtok a kukiról, merre mennyi! nálunk most a csöves 3200 Ft a szemes kombájn alól 3900 FT
Válasz #3965. hozzászólásra
IKR tegnap 4650 netto.
Trigo tegnap 4700 netto.
Tud valaki friss árakat?
Amint láttam Feri bátyánknak a 5007-ese hozni fogja az edig is igencsak magasra tett mércét!!Gondolom ö már nem bajlódik effélével...
Válasz #3962. hozzászólásra
Amikről én szedtem talpig szárazak voltak a levelek már persze a kukorica szemeken éreztem némi felületi nedvességet de 30as már biztos nem volt a vize
Válasz #3959. hozzászólásra
hát de még most is 30 feletti a vize zöld a kukorica talpától hegyéig.... egyedül a csuhé halott.., de a kényszerérés merre befolyásolja a hektoliter súlyát?
Válasz #3959. hozzászólásra
én nem száritgattam a kukoricát nem figyeled mit irtam!!! multkor megmértem eggyet és az vizes volt 400gramm és nem azt mértem meg mégegyszer mert az kicsirázott hanem ma is vettem le egyet az már csak 320gramm volt !!!! én nemszáritgattam semmit!
Egy jó kukoricát néztem 20 volt egy cső.. akkor 5 cső.. +plusz a vetési sűrűség .. nem nagy átlag lesz. Nem az enyém volt, az van ahol nagyon rossz, van közepes.
Válasz #3958. hozzászólásra
Amit csináltok az egy kényszer érést idézz elő.......nem lesz mérvadó eredmény belőle.......
Válasz #3957. hozzászólásra
mi a hülyeség?
Válasz #3955. hozzászólásra
+ ez is hüleség..
Válasz #3953. hozzászólásra
Ez is hüleség
Válasz #3953. hozzászólásra
amit én 2 hete vettem le csövet és megmértem 400gramm volt de szatyorba tartottam nem raktam ki belőle be zöldült meg kicsírázott a kukorica benne....ma mértem megint egy közepes csövet most már csak 320gramm
Ezek inkább ilyen "önnyugtatások" Aztán majd a mázsa meg a kombájn megmondja a frankót
Válasz #3952. hozzászólásra
én meg kb 2 hete szárítom szemesen csont szárazon mérve a cső átlagát jött ki ennyire
Hát még az is előfordulhat hogy a kukorica hamarabb jön le mint a napra én olyan 50000 körülivel számoltam és akkor annyira nem lehet mellényúlni ezzel a becsléssel
Válasz #3950. hozzászólásra
De
Ezek a nagy tévedések nem a víztartalom, szemét/törtszem, betakarításkori veszteség, kikelt szem/termő tő arányok miatt és ezek nem bele kalkulása miatt ilyen nagy ????????
Válasz #3948. hozzászólásra
Az meg kibbb sok ám..Ekkora hiba határal hasra ütve részegen is lehet!!Szóval a reális használati értéke kis hiján eléri a 0 -át!! Pláne az idén amikor pl mifelénk is nincs egy épkézláb vetés nemhogy úgy hogy az egy HA-n meglenne mind a 10 E Nm termö terület..
Válasz #3946. hozzászólásra
hát tavaly a teljes elvetett tőszámmal számoltam és úgy 125 körül jött ki és 95 lett learatva kb 25 % tévedés
Válasz #3946. hozzászólásra
Igy -igy valami hasonlóra tipelnék én is...Na de ez akkor továbra is csak a találgatás szintjén marad!!