Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az lesz, bio. Meglátjátok majd, hogy amilyen hülyék az emberek, alakulnak majd gyomvédő szervezetek: "Ne bántsd a paréjt!", "Fogadj örökbe egy acatot!".
Azo-speedem nincs, de mikramidom igen. A dózisban nem vagyok még biztos, de a speed ajánlott dózisából kiindulva ebből elég lesz 10kg/ha, árban annyi, mint egy zsák pétisó, remélhetőleg többet használ majd.
Stohlról jut eszembe a földünkhöz vezető dülőn vagy 3km-en keresztül nő a vadkender a csalán között. Múltkor megyek, látom öreg harcos sarlózza lefelé nagy erőkkel, mondom neki, hova lesz, aszondja a birkáknak, kezesebbek tőle.
idén lett véve a vetőgép!! kihívtunk egy kités szerelőt hogy állítsa be és analfabéta volt mint a seggggg 4 fotocella nem működött és erre is nekünk kellet rájönni hogy mért csipog! majd jövőre jobb lesz! remélem
Nem akarok gyomírtózni, mert ősszel aranyárú almacsemete megy a területre, és nem akarok kockáztatni, hogy a szermaradvány tönkretegye. Esetleg megekekapáztatom vagy rotációzom, oszt ámen.
Hogy legyen min röhögnötök, íme egy "füvesített sorközű" kis tábla, ugyanakkor vetve, gyomírtó nélkül egyszer megkapálva egy hónapja, és a vetésen kívül nem kapott műtrágyát. Ezt a részt akarom levéltrágyázni majd valamivel. Ilyen 80 centis paréjok izmoznak benne, muharbokrokkal karöltve.
vetés: 04.29. NK Furio (170kg AN34)
gyomírtás: 05.19. (Adengo 0,4l)
műtrágya sorra szórva 100kg pétisó: 06.02.
jégverés: 06.05. (olyan caffrangosra verte, mint 3. képen látható, akkor még azok voltak a felső levelek)
Válasz #3629. hozzászólásra
ezért jó az 1szerű gép, a monón csak 1 mutató van ami 1szerre állítja a törlőt meg a levegőt, megnézem hogy milyen stabilan ülnek a furatokon a magok esetleg dupláz-e vagy kimarad. Elindulás után nyomok egy soronkénti oszlopdiadramot és ennyi.
Még sose volt beállítási gondom vele.
Szokta valaki levéltrágyázni a kukkert? Van egy kis tábla, ami csak vetéskor kapott 170-180kg nitrogént, azóta semmit. Kultizni már nem lehet, gondoltam, megpriccolgatom egy kicsit kísérletképpen.
Van N48%-os mikramid, NPK 20/20/20, 5/10/25, 5/15/45. Szerintetek melyikkel, mikor, hányszor, milyen dózisban érdemes lepermetezni a tengerit? Gyümölcsfákra 0.5%-os töménységben szoktam általában.
No meg több tényezés is a dolog.....lehet itt is a traktorülésnél van a legnagyobb......de ne így legyen !
Ha ez évek óta így megy hát nincs több mondani valóm !!!
Baxák meg !!!(Már mint a JD ha ennyire telik a tudásából....)
Ha tízen pár millás v.g.-re futja akkor legyen hozzá idejük is beállítani, mert q-k lazán elmennek de még T-k is ha ilyen mind !!!
Ezt a JD-t vagy állítsátok be(legyen rá idő !!!!!) jövő vetésre normálisan vagy dobjátok a kukába !!!!
Lehet, hogy csak én látom rosszul de borzasztóan xar a tőtáv tartása !!!!!
a mienk is ekkora volt pár éve a jégverés előtt. Utánna meg kb. 2 centi marad belőle, gondolkodtunk mit csináljunk végül meghagytuk ami utóbb kiderült helyes döntés volt. 70-80 q közt termett ez a terület, aki meg újravetette az rosszabbul járt mert a szárazság miatt meg se nőtt a kései állománya. Szóval szerintem ez még nem olyan vészes, 1-2 hét és egyből mást mutat nyugi
Bárhol várható váratlan...Első látásra félelmetes,de azért az eső amivel jött többet használt mint ártott, szerintem...Ilyenkor 5liter amalgerol azért segítene egy kicsit,helyre fog az jönni ,nem a csőveket verte le ,ne aggodj...A szára erős a gyomírtás meg tökéletes...
Válasz #3609. hozzászólásra
Alapkezelte az tuti...De olyan minha kapálta is...Na találjuk ki, biztos nem adengozot,mert inkább összerakta magának "az alkotó" részeket esetleg talán Lumax lehet ha sikerült neki esőt varázsolni ...Ha felül kezelte valamivel akkor csak is Monsoon és max Banvelezett ,mert a gyomból ha volt nem maradt semmi...Egy ami biztos "kukorica VARÁSZLÓval" állunk szemben,mert gyönyörűűű
Ebből ISMÉT az a tanulság,hogy a területre kiszórt és bedolgozott műtrágya sokkal jóbban hasznosult idén(is)...Idén azért mert a földnben több ideje volt szétolvadni..
24596 hozzászólás
Válasz #3642. hozzászólásra
Illetve a tőszám jó általában , de a tő táv nem...
Válasz #3641. hozzászólásra
Az lesz, bio. Meglátjátok majd, hogy amilyen hülyék az emberek, alakulnak majd gyomvédő szervezetek: "Ne bántsd a paréjt!", "Fogadj örökbe egy acatot!".
Azo-speedem nincs, de mikramidom igen. A dózisban nem vagyok még biztos, de a speed ajánlott dózisából kiindulva ebből elég lesz 10kg/ha, árban annyi, mint egy zsák pétisó, remélhetőleg többet használ majd.
Stohlról jut eszembe a földünkhöz vezető dülőn vagy 3km-en keresztül nő a vadkender a csalán között. Múltkor megyek, látom öreg harcos sarlózza lefelé nagy erőkkel, mondom neki, hova lesz, aszondja a birkáknak, kezesebbek tőle.
idén lett véve a vetőgép!! kihívtunk egy kités szerelőt hogy állítsa be és analfabéta volt mint a seggggg 4 fotocella nem működött és erre is nekünk kellet rájönni hogy mért csipog! majd jövőre jobb lesz! remélem
Válasz #3640. hozzászólásra
Oké .
Csak az nem értem mi köze van a tárcsának a pontos tőszámhoz .
A kerék forog , a magok potyognak , csak nem egyforma távolságra , néha sok , néha meg kevés egy adott szakaszra...
Értem , ez bióóóó kukorica lesz...Akkor tegyé rá "Azospídet", ja és ezt a Stohl haver is használhatja...
Válasz #3635. hozzászólásra
Én mondtam már neki,hogy hilyen tárcsával kell vetni.
http://www.deere.com/en_US/ag/readytoplant/pro_max_40.html
Válasz #3638. hozzászólásra
Nem akarok gyomírtózni, mert ősszel aranyárú almacsemete megy a területre, és nem akarok kockáztatni, hogy a szermaradvány tönkretegye. Esetleg megekekapáztatom vagy rotációzom, oszt ámen.
Inkább küld meg valami gyomírtóval és minimum 300lite vízzel az oda ér a levelek alá...
Hogy legyen min röhögnötök, íme egy "füvesített sorközű" kis tábla, ugyanakkor vetve, gyomírtó nélkül egyszer megkapálva egy hónapja, és a vetésen kívül nem kapott műtrágyát. Ezt a részt akarom levéltrágyázni majd valamivel. Ilyen 80 centis paréjok izmoznak benne, muharbokrokkal karöltve.
Lecsekkoltam az a jégeső által legyalult táblát:
vetés: 04.29. NK Furio (170kg AN34)
gyomírtás: 05.19. (Adengo 0,4l)
műtrágya sorra szórva 100kg pétisó: 06.02.
jégverés: 06.05. (olyan caffrangosra verte, mint 3. képen látható, akkor még azok voltak a felső levelek)
normális méretben itt
Válasz #3630. hozzászólásra
És mit kell tenni ha ilyen a sofőrnek ?
Mert kb 8-9 km/h-va ment , a föld röges volt. De ha jó volt is csak ennyivel ment és mégis ...
Menyi Nitrót szoktál rakni a Kukorica alá , és hány adagban ?
Röhögni igy lehet
Hát még én hogy röhögök
Válasz #3629. hozzászólásra
ezért jó az 1szerű gép, a monón csak 1 mutató van ami 1szerre állítja a törlőt meg a levegőt, megnézem hogy milyen stabilan ülnek a furatokon a magok esetleg dupláz-e vagy kimarad. Elindulás után nyomok egy soronkénti oszlopdiadramot és ennyi.
Még sose volt beállítási gondom vele.
Sziasztok!
Szokta valaki levéltrágyázni a kukkert? Van egy kis tábla, ami csak vetéskor kapott 170-180kg nitrogént, azóta semmit. Kultizni már nem lehet, gondoltam, megpriccolgatom egy kicsit kísérletképpen.
Van N48%-os mikramid, NPK 20/20/20, 5/10/25, 5/15/45. Szerintetek melyikkel, mikor, hányszor, milyen dózisban érdemes lepermetezni a tengerit? Gyümölcsfákra 0.5%-os töménységben szoktam általában.
Röhögök !!!!4
A jd-vel faszául lehet vetni ember kérdése az egész !!!!
Mi a csemege kukoricákat is ezel vetjűk legyen kis vagy nagy frakció!!!
A naprát vetni mért nehéz nem értem !!!!
Ja és a konzervgyár csak jd-vel meg esetleg monoval engedi vetni !!!
A csemege kukorica mutatja meg hogy mi a vetőgépő!!!
Válasz #3625. hozzászólásra
No meg több tényezés is a dolog.....lehet itt is a traktorülésnél van a legnagyobb......de ne így legyen !
Ha ez évek óta így megy hát nincs több mondani valóm !!!
Válasz #3627. hozzászólásra
U.a....
ha így veti a kukoricát akkor hogy veti a kis fajsúlyú nagy szemű naprát?
Válasz #3625. hozzászólásra
Baxák meg !!!(Már mint a JD ha ennyire telik a tudásából....)
Ha tízen pár millás v.g.-re futja akkor legyen hozzá idejük is beállítani, mert q-k lazán elmennek de még T-k is ha ilyen mind !!!
Válasz #3624. hozzászólásra
Adhatnál neki tippeket , mert nem nagyon tudnak vele mit csinálni...
Ne csak a duma...
Válasz #3615. hozzászólásra
Ezt a JD-t vagy állítsátok be(legyen rá idő !!!!!) jövő vetésre normálisan vagy dobjátok a kukába !!!!
Lehet, hogy csak én látom rosszul de borzasztóan xar a tőtáv tartása !!!!!
Válasz #3616. hozzászólásra
Ez úgy kihevari mint a sic !!!!
Nem kel vele semit csinálni ha akarod és lóvé is van 2q n-34 kultival deha nincs akor sincs gond!!!!!!!!!!!
ne bántsd, akaratos növény a kuki, majd meglátod, olyan mint a jó asszony igen sokat kíbír, várj 1-2 hetet és utána nézegesd!
csak azt tudom mondani, hogy kitartás, és szerintem sem szabad újravetni
ezt 3 hete verte el elég keményen a jég, de már ekkora
Ezt nálam verte el a jég tavaly, nem annyira csúnya, de 11 tonnát adott nettóban!
a mienk is ekkora volt pár éve a jégverés előtt. Utánna meg kb. 2 centi marad belőle, gondolkodtunk mit csináljunk végül meghagytuk ami utóbb kiderült helyes döntés volt. 70-80 q közt termett ez a terület, aki meg újravetette az rosszabbul járt mert a szárazság miatt meg se nőtt a kései állománya. Szóval szerintem ez még nem olyan vészes, 1-2 hét és egyből mást mutat nyugi
Bárhol várható váratlan...Első látásra félelmetes,de azért az eső amivel jött többet használt mint ártott, szerintem...Ilyenkor 5liter amalgerol azért segítene egy kicsit,helyre fog az jönni ,nem a csőveket verte le ,ne aggodj...A szára erős a gyomírtás meg tökéletes...
Fogadjátok részvétem, ez már azért csúnya.
A topik neve találó. kukorica várhatóan, hát igen . . .
2011.06.09. Kisszállás
mai határszemle
Válasz #3612. hozzászólásra
nálam ilyen az adengó, meg a lumax is
Válasz #3612. hozzászólásra
szerintem ordax
Alapkezelte az tuti...De olyan minha kapálta is...Na találjuk ki, biztos nem adengozot,mert inkább összerakta magának "az alkotó" részeket esetleg talán Lumax lehet ha sikerült neki esőt varázsolni ...Ha felül kezelte valamivel akkor csak is Monsoon és max Banvelezett ,mert a gyomból ha volt nem maradt semmi...Egy ami biztos "kukorica VARÁSZLÓval" állunk szemben,mert gyönyörűűű
Üdv! mi proniccal nyomtuk!! A hatás rögtön látszott,de a sok eső miatt kultizni kellet mert a muhar megindult!!!
Az eminens ?
Mivel gyomirtóztad ?
Dkc 4590!!!
Válasz #3606. hozzászólásra
Szántott,meglátszik,hogy tök elővetemény.
Válasz #3605. hozzászólásra
Vetésnél nem voltam ott,majd rákérdek.
Válasz #3602. hozzászólásra
Ez nem a grubberozottban, hanem a szántottban?
Válasz #3604. hozzászólásra
nem hinném , szerintem annak nem ilyen a levél állása
Válasz #3603. hozzászólásra
Szerintem DKC4995.
Válasz #3602. hozzászólásra
ez milyen pioneer?
3583 -s ban kurva jó a kontroll!
Válasz #3599. hozzászólásra
Gondolom ...
Meg az alá bedolgozott 270 kilo N-t is keveselte szerintem...
Szó ami szó azért elég jó ez a "disk"(is)...Ez csak attól ilyen sárga mert nem kapott esőt???
Úgy másfél hetes képek a céges kukikról(Disk Ripperes).
Azóta kapott sor mellé még 2q Pétit , megázott és már lényegesen nagyobb , zöldebb.
Válasz #3587. hozzászólásra
Ebből ISMÉT az a tanulság,hogy a területre kiszórt és bedolgozott műtrágya sokkal jóbban hasznosult idén(is)...Idén azért mert a földnben több ideje volt szétolvadni..