Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR407.5 FtUSD388.35 FtCHF428.63 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az első semmit nem ér szerintem, a második sem hiszen közel sem biztos hogy ugyanaz technológia neked jó amit ott csináltak, ha pedig nem tartod máris más fajták jobbak lehetnek. Termelők tapasztalatai szintén viszonylagosak. Mi csak saját tapasztalt alapján döntünk. És tudjuk melyik fajta mire képes a mi területeinken!
Akkor jó... hogy döntöd el hogy mit vetsz? :) lehet 10-20 q is lehet a fajták között és te nem a legjobbat termeled és csak azért nem mert nem tudsz döntést hozni mert hiányzik az információ, nagy hiba szerintem
Mi 16 köbös joskinnal csőfüggönnyel szórjuk 5-6 tartállyal egy hektárra. 25 tonna csak a szippantó ha teli van, vág olyan nyomot, elég lesz rendbe tenni
Válasz #3317. hozzászólásra
Helló.Ha még is szórnál, 40köbmétert minimum, aminek már látható hatása van, hekinként.Max 80köbig, de azt már kétrészletben, és rögtön bedolgozva.Ez kb az a mennyiség amennyit kiveszel a földből évente.80 nál már nemkell a műkaki.
Annyit tudok, hogy a baromfi ganyé nagy P tartalmú.
Szerintem nem nagy üzletet csináltál, asszem hekinként olyan 25-30 m3 szórnak, no meg a szippantóval való szórás az nem olyan, mint nyugaton a spec szóró adapterrel való hígtrágya kijuttatás
Erre felé dicsérik de eléggé elbizonytalanodtam én is mert 300-m3 a tartály és 2havonta telik. 8000db liba a haveromnak ... Nekem kellene elhordani mindig a trágyát kapom ingyen csak a szippanto 1misi volt mikor termeli ki magát? na mindegy kiprobálom egy 10hekist elfelezek és lesz-e különbség?!
A tél miatt ha jól tudom, a fagy beállta után nem szabad szórni, mert nem bedolgozható a területbe. Az lényeges hogy rögtön dolgozd be nehogy valakinek szemet vagyis orrot szúrjon. Mi egy időben sertés hígtrágyát szórtunk de nem igazán jött be. Most biogáz üzemben dolgozzák fel és annak végtermékét szórjuk. Hát szerintem annyi hasznot hoz amennyi kárt csinálunk vele. Szerződtünk rá de szerintem nem sokat ér...
Ja és bács-kiskunban vagyunk itt 6t körüli átlagok vannak mert homokos területek. De azok közül a kötött részeken gazdálkodunk. Ja és most vettem idén kukoricakultivátort mütrágyaszorost , összel higtrágya nyáron 20cm-es kukoricának kultis mütrágyázás hátha termésnövekedés lenne figyelhetö
Ja és bács-kiskunban vagyunk itt 6t körüli átlagok vannak mert homokos területek. De azok közül a kötött részeken gazdálkodunk. Ja és most vettem idén kukoricakultivátort mütrágyaszorost , összel higtrágya nyáron 20cm-es kukoricának kultis mütrágyázás hátha termésnövekedés lenne figyelhetö
Sziasztok! VÉleményeteket kérném: Hígtrágyát szeretnék alászorni a kukorica és a napra alá most eöször összel a szántás elött. Na most ki használta már kinek van rols tspasztalta /mekkora mennyiség ajánlott stb/ /kacsa és liba trágya/ 5m3-es szippantoval szornánk. Mik az elönyei annek esetleg hátrányai?
nekem is vannak sajnos homokos földjeim,tudom miről van szó,de idén abba nem jutott kukorica,de sajnos jövőre lesz pár heki,előre is félek,2200 kuki ár és 30 q termés
én mondjuk azért kérdeztem mert itt is szinte homok földeket adnának ide de azt ingyen de abban még egy rendes termés nem volt de ennyi nitroval viszont lehet benne csak én félek ennyit bele tenni mert ki tudja mi lehet
Hát a komplex hatóanyaga kicsit kevésnek tűnik, a nitrogén meg bőven soknak, de a kuki elvileg bármennyi nitrogént elbír. Én inkább jövőre 2q komplexszel, és 3q nitrogénnel csinálom.
Mi úgy csináltuk hogy egy traki szórta egy meg már kombinátorozta befelé.De ha nagyon modern akarsz lenni akkor frontra előre egy kis permetezőt ami akkora mint a kombinátorod szélessége és hátul meg ugye a kombinátor úgy egy menetbe megy minden
Ezt a baktériumot hogyan szórtad ki? közvetlenül kombinátorozás előtt? Egyébként a szotyi elővetemény nálam is bejött 3q ammónium nitráttal (vetés előtt) lett 110q/ha
24597 hozzászólás
Válasz #3346. hozzászólásra
Már bocs honnan tudod mennyi nitrogén van benne??? Elég gyenge anyag ám. Amúgy 5-6 tehát átlagban csak 5,5.
Válasz #3332. hozzászólásra
Mennyit?????
6 tartály az 96 m3!!!!!!
Az 560 kg N hatóanyag!!!
az már toxikus!
Válasz #3343. hozzászólásra
Ha te gyakorló termelő vagy szerintem te is látod egy növényről hogy jó -e,persze függ a termőhelytől tápanyag stb.
Válasz #3340. hozzászólásra
1 km-nél messzebbre nem szabad hordani. 180-200 ló kell neki.
Válasz #3339. hozzászólásra
Az első semmit nem ér szerintem, a második sem hiszen közel sem biztos hogy ugyanaz technológia neked jó amit ott csináltak, ha pedig nem tartod máris más fajták jobbak lehetnek. Termelők tapasztalatai szintén viszonylagosak. Mi csak saját tapasztalt alapján döntünk. És tudjuk melyik fajta mire képes a mi területeinken!
Válasz #3341. hozzászólásra
18.2-19.9 között
Válasz #3335. hozzászólásra
Vizük mien volt átlagban???
Válasz #3332. hozzászólásra
hány paci kell elé?
ha Borbáson szórjátok írhatnál kimennék megnézni (ha szabad)
Válasz #3338. hozzászólásra
Információ?=Területi képviselő,Régiós bemutatók,termelők tapasztalatai,stb.
Válasz #3337. hozzászólásra
Akkor jó... hogy döntöd el hogy mit vetsz? :) lehet 10-20 q is lehet a fajták között és te nem a legjobbat termeled és csak azért nem mert nem tudsz döntést hozni mert hiányzik az információ, nagy hiba szerintem
Válasz #3336. hozzászólásra
Nem szoktam külön mérni, ránézésre szerintem adja magát.
Válasz #3335. hozzászólásra
de engem nem területeid eloszlása hanem a fajták érdekelnek:)
Válasz #3334. hozzászólásra
Volt ahol 13-14tnyersen és volt egy 5hektáros ahol kb9t viz nyomta a területet.
Válasz #3331. hozzászólásra
Nem külön kellene tudni? Így nem sok értelme van kiírni hogy mit vetett...
Válasz #3330. hozzászólásra
A három fajta átlaga!!!
Válasz #3327. hozzászólásra
Mi 16 köbös joskinnal csőfüggönnyel szórjuk 5-6 tartállyal egy hektárra. 25 tonna csak a szippantó ha teli van, vág olyan nyomot, elég lesz rendbe tenni
Válasz #3330. hozzászólásra
3 átlaga.........
Válasz #3328. hozzászólásra
Na most melyik a 3 közül?
Helló.Ha még is szórnál, 40köbmétert minimum, aminek már látható hatása van, hekinként.Max 80köbig, de azt már kétrészletben, és rögtön bedolgozva.Ez kb az a mennyiség amennyit kiveszel a földből évente.80 nál már nemkell a műkaki.
Termés eredmény 110g/ha szárazon pio9494,pion01,dk4983,62ha-ron.
Válasz #3326. hozzászólásra
Annyit tudok, hogy a baromfi ganyé nagy P tartalmú.
Szerintem nem nagy üzletet csináltál, asszem hekinként olyan 25-30 m3 szórnak, no meg a szippantóval való szórás az nem olyan, mint nyugaton a spec szóró adapterrel való hígtrágya kijuttatás
Erre felé dicsérik de eléggé elbizonytalanodtam én is mert 300-m3 a tartály és 2havonta telik. 8000db liba a haveromnak ... Nekem kellene elhordani mindig a trágyát kapom ingyen csak a szippanto 1misi volt mikor termeli ki magát? na mindegy kiprobálom egy 10hekist elfelezek és lesz-e különbség?!
Válasz #3321. hozzászólásra
A tél miatt ha jól tudom, a fagy beállta után nem szabad szórni, mert nem bedolgozható a területbe. Az lényeges hogy rögtön dolgozd be nehogy valakinek szemet vagyis orrot szúrjon. Mi egy időben sertés hígtrágyát szórtunk de nem igazán jött be. Most biogáz üzemben dolgozzák fel és annak végtermékét szórjuk. Hát szerintem annyi hasznot hoz amennyi kárt csinálunk vele. Szerződtünk rá de szerintem nem sokat ér...
Válasz #3322. hozzászólásra
Akkor lehet haggyuk és ha már igy akkor a kultizáskori mütrágyázásrol mi a véleményetek ? Esetleg mekkora adagot érdemes adni?
Válasz #3322. hozzászólásra
Akkor lehet haggyuk és ha már igy akkor a kultizáskori mütrágyázásrol mi a véleményetek ? Esetleg mekkora adagot érdemes adni?
Válasz #3321. hozzászólásra
Állitólag talajvédelmi okokbol,de ez a törvény,jön a talajvédelmi hatóság és kemény bünti,ha észreveszik
Válasz #3318. hozzászólásra
Az jo és miért nem? Mit zavarja ez öket? /unio/
Arra figyelj,hogy Nov 15-től febr15-ig nem szabad szórni,mióta uniósok vagyunk
Sziasztok! VÉleményeteket kérném: Hígtrágyát szeretnék alászorni a kukorica és a napra alá most eöször összel a szántás elött. Na most ki használta már kinek van rols tspasztalta /mekkora mennyiség ajánlott stb/ /kacsa és liba trágya/ 5m3-es szippantoval szornánk. Mik az elönyei annek esetleg hátrányai?
Válasz #3315. hozzászólásra
khonn
Válasz #3312. hozzászólásra
Nincs mono ,majdnem khonn van
Válasz #3313. hozzászólásra
igy van ,a 6-7 tonnás átlagnak örülünk,idén ez közel van a 9 tonnához,ehez kell tudás és szerencse
Válasz #3311. hozzászólásra
és azokba a rosszabb földekbe csak most lett ilyen jó a kuki az essők miatt amugy meg 3t átlag ????
Válasz #3311. hozzászólásra
Nyomd akkor stereoba a mono-t!
Válasz #3310. hozzászólásra
nekem is vannak sajnos homokos földjeim,tudom miről van szó,de idén abba nem jutott kukorica,de sajnos jövőre lesz pár heki,előre is félek,2200 kuki ár és 30 q termés
Válasz #3307. hozzászólásra
aha kössz !! nem sajnálod az anyagot
én mondjuk azért kérdeztem mert itt is szinte homok földeket adnának ide de azt ingyen de abban még egy rendes termés nem volt de ennyi nitroval viszont lehet benne csak én félek ennyit bele tenni mert ki tudja mi lehet
Válasz #3307. hozzászólásra
Hát a komplex hatóanyaga kicsit kevésnek tűnik, a nitrogén meg bőven soknak, de a kuki elvileg bármennyi nitrogént elbír. Én inkább jövőre 2q komplexszel, és 3q nitrogénnel csinálom.
Mi ma kezdtük az aratást. N01-es 19 vízzel 90q, a 9494 Pio az 115q 22-es vízzel...
Válasz #3305. hozzászólásra
400 kiló 34-es szóróval,150 kg 8-24-24 vetőgéppel,és majdnem tökéletes időjárás,csak sajna volt 5 hét aszály,ja és napra elővetemény
Válasz #3305. hozzászólásra
ezt én sem értettem, nálunk már a 9 tonna is jónak számít.
Válasz #3302. hozzászólásra
ennek a 8 aranykoronás földnek a dózisait hogy mit tettél alá azt elmeséled??? mert érdekel
Válasz #3302. hozzászólásra
Sokan nagyon is meg lennének ilyen eresményekkel elégedve
Válasz #3299. hozzászólásra
A fény nem árt a baciknak, mert valahol ezt olvastam.
Válasz #3300. hozzászólásra
Nálam is leszerepelt 8 aranykoronás földön csak 11 tonnát tudott 21 vizzel,az f73meg 12 tonnát 18vizzel
Itt az y12 adta a 100 mázsát,ősszel 2 mázsa 3x15,tavasszal 2 mázsa yara 8-24-24-el,hagyományosan ekézve töltve,kapálva.
Válasz #3291. hozzászólásra
ez nálam leszerepelt
Válasz #3298. hozzászólásra
Mi úgy csináltuk hogy egy traki szórta egy meg már kombinátorozta befelé.De ha nagyon modern akarsz lenni akkor frontra előre egy kis permetezőt ami akkora mint a kombinátorod szélessége és hátul meg ugye a kombinátor úgy egy menetbe megy minden
Válasz #3285. hozzászólásra
Ezt a baktériumot hogyan szórtad ki? közvetlenül kombinátorozás előtt? Egyébként a szotyi elővetemény nálam is bejött 3q ammónium nitráttal (vetés előtt) lett 110q/ha