Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
írtam a múltkor má h. 23tt vertek a fejembe annooooo
h. ez a rekord
aztán azóta........
lehet a paraszt el is kezdett termelni nemcsak szarakodik.........
Amilyen az időjárás volt ebben az évben, nem is csoda.
Örülhetünk a jó közepesnek is.
Mondjuk mi még nem vágtunk egy szemet sem, de úgy gondolom, 70 q körül lesz.
S egy mg-i műsor szerint van 200 q-s. Mondjuk itt mifelénk még sosem volt....
lassan már 5-6 tonnás repceátlagok lesznek mi meg örülünk a 10-11 t-ás kukoricának?
valami nincs ezzel rendben
egy Dekalbos figura mondta 1x , hogy laboratóriumi körülmények között termeltek 31 tonnát is , és ennek mi jó esetben is csak a harmadát tudjuk pedig az idén még a csapadékhiányra sem panaszkodhatunk
Látom még a legjobb termések amiket beírtok is csak gyenge közepesnek számítanak .
A 100q/ha már a 80 as években sem volt nagy kunszt , haladni kell a korral nem csak látszatgazdálkodást folytatni
A kukorica jelenlegi árszintje viszonylag stabilnak tűnik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) áruszekciójának határidős gabonapiacán, de öt forintos euró ármozgás már ezer forintot is mozdít az áron, így az árfolyamváltozások jelentős árelmozdulást okozhatnak a jegyzésekben - mondta Török Sándor, az Agrokont Brókerház Zrt. elnöke.
A kukorica jegyzése a BÉT áruszekciójának határidős gabonapiacán a legközelebbi, novemberi határidőre tonnánként 47,5 ezer forinton zárt, a decemberi határidő pedig 47,7 ezer forinton. A különbség indokolt és piacszerű, a 47 ezer forint körüli árszint pedig viszonylag stabilnak mutatkozik a budapesti tőzsdei kereskedésben.
A szója és a repce magas árát a chicagói, illetve párizsi tőzsdei jegyzések alakítják jelenleg, a kukoricáét más tényezők is így a már megkezdődött, de elhúzódó betakarítás fejleményei - mondta Török Sándor. Hozzátette: a betakarítás húzódása mondhatni természetes, a gyakran csapadékos időjárás következtében azonban a csövek víztartalma túlságosan magas ahhoz, hogy egészséges módon be lehessen takarítani az idei termést.
Nem csoda tehát, ha egyelőre bizonytalan mindenki a várható kukoricatermés mennyiségét illetően, mindenesetre a piac összességében eléggé elfogadható termésmennyiségre számít. Korábban 7,5, újabban 7 millió tonnás termést emlegettek, az Agrokont elnöke szerint a 7,5 millió tonnához közelíthet majd a végső eredmény. Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy egyelőre nincs olyan megbízható vágásmennyiség, amelyre átlagot lehetne előrevetíteni.
A külföldi hatások közül az elmúlt időszakban a vártnál alacsonyabb termésre vonatkozó amerikai bejelentés hatott a leginkább a kukorica árára - mondta Török Sándor.
Az Egyesült Államokban előreláthatóan az elmúlt tizennégy év legalacsonyabb kukoricatermését takarítják be az idén a kedvezőtlen nyári időjárás miatt. Miután ezt a napokban az amerikai mezőgazdasági minisztérium közölte, a chicagói gabonatőzsdén kétéves csúcsra nőtt a kukorica ára, ami 77 százalékos drágulás június óta.
van itt is 1 tanyasinak csemegéje
jó későn vetette
frankó zöld volt
már nem az....
körbe száradtak fokozatosan a többi kukoricák ez meg olyan fasza haragos....... voltttt
Válasz #2884. hozzászólásra
Negativ rekord?? Hát akkor az mi lesz amit tegnap láttam?? Néhány napja olyan zöld volt mint a JD festék és most megcsipte a fagy!! Tehát most hol zöld hol fehér rajta a levél...
És a szemek meg még tejesek.. Na akkor abol mi lesz?? Föleg ha még jön ránk fagy?? Ja amiért fontos lenne az az hogy nekem kelene learatni..
Válasz #2852. hozzászólásra
A néhány átlagos cső alapján való termésbecslés nagyon tud csalni. Már csak azért is, mert az ember hajlamos "átlagos" csőként azért egy kicsivel jobbat letörni... A korrekt(ebb) becslés az lenne, ha 13 métert sorban letörsz, és az eredményt szorzod ezerrel (ugye, kb. 13 ezer folyóméter vetés van egy hektárban 72,5 cm-re vetve). Ez is csak egyöntetű, homogén táblában működik.
Válasz #2858. hozzászólásra
Ma levágtuk a Lucius vs. N01 táblát, az eredmények:
N01 105 mázsa nettó, 23-as vízzel
Lucius 105,5 mázsa nettó, 19-es vízzel.
Az termés forma-forma (tavaly is hasonló volt:M01 90, Luc 91,5 mázsa), de 4% víz azért jelentős, mert nincs saját szárítóm
Ötletek, tippek, infók hogy hova áll majd be az ár ???????????? szerintem 8000 huf környékén lesz február végéjig, emelkedik márciust 15-ig tartsa az árát és azután kezd csökkenni
4000-4200+áfa/komp nálunk a szárított. Mi még szezon előtt leszerződtünk 4300+kompenzációra. A nem szerződöttet pedig Szlovákiába viszik 3%szemét levonással, vízet pedig visszaszámolják 15%-ig. Ma pakolják a kamionokat, elméletben szerdán fizetnek.
itt számlásan 4200+áfát akarnának leszárított kukoricára adni.
egyéb útonmódon 4500-at...
Akkor ez nem nagy ár...
valamennyit elkell adni úgyis, mert kellessz egy kis papíranyag az őszimunkákra, aztán meg majd meglátjuk később merre mennek majd az árak. Szerintem jövőre megint magas lesz mint most nyáron is már egész jóvolt.
Úgy gondolom, ott kevesebbért tudnák eladni, mert akkor mi a csodáért hoznák ide.
Átjártak egy ideig a zöldhatáron, csak lebuktak.
Így 50 km-t kell most megtegyenek, hogy le tudják vágni a kukoricát. Naprájuk is volt többszáz hektár, azt még úgy vágták, hogy itt jártak át, nem a rendes határátkelőn. De addig jár a korsó a kútra.........
Válasz #2863. hozzászólásra
Régebben írtam , hogy volt itt 1 emberke kb. 1-1.5 hónapja amikor még senki nem aratott -akkor ő már 20-21-es vízzel nettó 4.000 ft-ért nyomta kamionra.
Persze rom.ba
a Hajdúságban csak annak rossz a kuki termés aki elfelejti elvetni.
Nálunk(nyirség) most kezd beindulni a vágás 20,5-23,5 közöttiek a vizek, és nem nagyon vannak 100 q feletti táblák.
ma egésznap és még holnap is maszekba vágok a szomszédoknak(volt állami gazdaság) Nekik 208-as megájuk van, azzal megyek párban. Nemtudom milyen pontosan, valamilyen Dekalbos kukorica van nekik, már csak vagy 10hektár maradt szerintem, összesen 60hektár volt. 21-23-as vizekkel 5-6tonnás átlag körül jön le róla összvissz... bár most jön a jobb része, de kkor is harmatgyenge.
Valaki akinek tényleg szép kukoricája van segítsen már nekem!
kézzel morzsoljon le a tábláról egy adott fajtából 4 átlagos jellemző csövet egy zacskóba, majd mérje már meg grammos mérlegen!
Én tesztelgettem így, vizeket is mértem, eddig a 4csőről a legtöb 960gramm lemorzsolt mag volt. Ezt ha leszámítom szárazra mittudomén 200gramm csövenként. 75ezerrel vetettük, tegyükfel 70maradt belőle, akkor ez nagyon szép lesz. Ha az elmélet hozza magát a gyakorlatban.
Csak tényleg kíváncsi lennék nagyonjó pl hajdúsági táblákból 4 csőről mennyi szem jön le, hogy tudnék hasonlítani mihez.
ja legkevesebb 660gramm volt
Bocs. Azt hiszem, nem jól értettelek. Ez a határon innen van, Te meg ha jól értem, Romániban kérdezted. Azt nem tudom. Talán Grün-dy meg tudja mondani.
gRATULÁLOK! nEM Semmi átlagokat írtok! Örülök hogy neketek így sikerült én nem tudom milyen lesz még nem vágtunk semmit! de 20 és 25 % közötti lesz a víz!
24597 hozzászólás
Válasz #2894. hozzászólásra
Csak tudod, nem mindegy, hogy az okos ember hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik...
írtam a múltkor má h. 23tt vertek a fejembe annooooo
h. ez a rekord
aztán azóta........
lehet a paraszt el is kezdett termelni nemcsak szarakodik.........
Válasz #2892. hozzászólásra
Hááááát.... tudod, messzeiről jött ember azt mond, amit akar.... Az azért már túlzás.
Válasz #2891. hozzászólásra
Hát igen, Gőgös volt államtitkár úrnak lehet igaza van, nagyon szerette hangoztatni, hogy itt mindenki hülye és képtelen gazdaságosan termelni!
Válasz #2891. hozzászólásra
Amilyen az időjárás volt ebben az évben, nem is csoda.
Örülhetünk a jó közepesnek is.
Mondjuk mi még nem vágtunk egy szemet sem, de úgy gondolom, 70 q körül lesz.
S egy mg-i műsor szerint van 200 q-s. Mondjuk itt mifelénk még sosem volt....
Válasz #2890. hozzászólásra
lassan már 5-6 tonnás repceátlagok lesznek mi meg örülünk a 10-11 t-ás kukoricának?
valami nincs ezzel rendben
egy Dekalbos figura mondta 1x , hogy laboratóriumi körülmények között termeltek 31 tonnát is , és ennek mi jó esetben is csak a harmadát tudjuk pedig az idén még a csapadékhiányra sem panaszkodhatunk
Válasz #2890. hozzászólásra
az enyém is csak gyenge közepes , de ha 1x azt mondják lehet 20 t-át is termelni akkor miért nem tud senki???????
Válasz #2889. hozzászólásra
A Tied közelíti a 200q/ha átlagot?
...mert volt már itt szó olyanról is.
Vagy azt is felülmúltad?
Látom még a legjobb termések amiket beírtok is csak gyenge közepesnek számítanak .
A 100q/ha már a 80 as években sem volt nagy kunszt , haladni kell a korral nem csak látszatgazdálkodást folytatni
Stabil a kukorica tőzsdei ára
kukorica aratás
A kukorica jelenlegi árszintje viszonylag stabilnak tűnik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) áruszekciójának határidős gabonapiacán, de öt forintos euró ármozgás már ezer forintot is mozdít az áron, így az árfolyamváltozások jelentős árelmozdulást okozhatnak a jegyzésekben - mondta Török Sándor, az Agrokont Brókerház Zrt. elnöke.
A kukorica jegyzése a BÉT áruszekciójának határidős gabonapiacán a legközelebbi, novemberi határidőre tonnánként 47,5 ezer forinton zárt, a decemberi határidő pedig 47,7 ezer forinton. A különbség indokolt és piacszerű, a 47 ezer forint körüli árszint pedig viszonylag stabilnak mutatkozik a budapesti tőzsdei kereskedésben.
A szója és a repce magas árát a chicagói, illetve párizsi tőzsdei jegyzések alakítják jelenleg, a kukoricáét más tényezők is így a már megkezdődött, de elhúzódó betakarítás fejleményei - mondta Török Sándor. Hozzátette: a betakarítás húzódása mondhatni természetes, a gyakran csapadékos időjárás következtében azonban a csövek víztartalma túlságosan magas ahhoz, hogy egészséges módon be lehessen takarítani az idei termést.
Nem csoda tehát, ha egyelőre bizonytalan mindenki a várható kukoricatermés mennyiségét illetően, mindenesetre a piac összességében eléggé elfogadható termésmennyiségre számít. Korábban 7,5, újabban 7 millió tonnás termést emlegettek, az Agrokont elnöke szerint a 7,5 millió tonnához közelíthet majd a végső eredmény. Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy egyelőre nincs olyan megbízható vágásmennyiség, amelyre átlagot lehetne előrevetíteni.
A külföldi hatások közül az elmúlt időszakban a vártnál alacsonyabb termésre vonatkozó amerikai bejelentés hatott a leginkább a kukorica árára - mondta Török Sándor.
Az Egyesült Államokban előreláthatóan az elmúlt tizennégy év legalacsonyabb kukoricatermését takarítják be az idén a kedvezőtlen nyári időjárás miatt. Miután ezt a napokban az amerikai mezőgazdasági minisztérium közölte, a chicagói gabonatőzsdén kétéves csúcsra nőtt a kukorica ára, ami 77 százalékos drágulás június óta.
Gazdakör/AgroLine
2010. október
Válasz #2885. hozzászólásra
van itt is 1 tanyasinak csemegéje
jó későn vetette
frankó zöld volt
már nem az....
körbe száradtak fokozatosan a többi kukoricák ez meg olyan fasza haragos....... voltttt
Válasz #2885. hozzászólásra
Hát abból nem sok minden lesz.Kukorica szerzödés bontásra vmi jó ötlet?
Válasz #2884. hozzászólásra
Negativ rekord?? Hát akkor az mi lesz amit tegnap láttam?? Néhány napja olyan zöld volt mint a JD festék és most megcsipte a fagy!! Tehát most hol zöld hol fehér rajta a levél...
És a szemek meg még tejesek.. Na akkor abol mi lesz?? Föleg ha még jön ránk fagy?? Ja amiért fontos lenne az az hogy nekem kelene learatni..
Válasz #2882. hozzászólásra
Sziasztok. Kukorica,ápr.25.-én vetve,negativ rekord 42-es vizzel,totális katasztrófa.
Válasz #2881. hozzászólásra
Repce elővetemény ősszel 200q/ha szerves trágya,vetéskor semmit, kapáláskor 2q/ha pétisó a föld 17Ak.
A néhány átlagos cső alapján való termésbecslés nagyon tud csalni. Már csak azért is, mert az ember hajlamos "átlagos" csőként azért egy kicsivel jobbat letörni... A korrekt(ebb) becslés az lenne, ha 13 métert sorban letörsz, és az eredményt szorzod ezerrel (ugye, kb. 13 ezer folyóméter vetés van egy hektárban 72,5 cm-re vetve). Ez is csak egyöntetű, homogén táblában működik.
Válasz #2880. hozzászólásra
Hany aranykoronas a szanto, es mennyi mukakit kapott???
Kukorica levágva,április 22. vetve Furio 72000 szem/ha 123q/ha 20-21 vízzel,itt a mostani ajánlat 4300Ft+áfa vagy kom.
Válasz #2858. hozzászólásra
Ma levágtuk a Lucius vs. N01 táblát, az eredmények:
N01 105 mázsa nettó, 23-as vízzel
Lucius 105,5 mázsa nettó, 19-es vízzel.
Az termés forma-forma (tavaly is hasonló volt:M01 90, Luc 91,5 mázsa), de 4% víz azért jelentős, mert nincs saját szárítóm
Válasz #2877. hozzászólásra
Azért a technika sem mindegy, bár nem tudom ezen a téren mekkora különbség van az 514-es és a Lexion között
Válasz #2876. hozzászólásra
nekünk vágott lexion olyat ami helyenként 40es vízzel volt és makulátlanok voltak a szemek mintha 15lenne
Válasz #2875. hozzászólásra
18-as vízzel vágtuk a miénket, haversrácét azt 20 és 23 között, de van neki olyan amit a kombájn szétdörgöl
Nem tudom, hogy hol milyen vizesek... de itt meg siman szet lehet harapni a szemet(kenodik)
Válasz #2870. hozzászólásra
Ötletek, tippek, infók hogy hova áll majd be az ár ???????????? szerintem 8000 huf környékén lesz február végéjig, emelkedik márciust 15-ig tartsa az árát és azután kezd csökkenni
Válasz #2872. hozzászólásra
Nálunk is itt körül mozog.
Neked meg huss tanulni!!!!
Válasz #2871. hozzászólásra
4000-4200+áfa/komp nálunk a szárított. Mi még szezon előtt leszerződtünk 4300+kompenzációra. A nem szerződöttet pedig Szlovákiába viszik 3%szemét levonással, vízet pedig visszaszámolják 15%-ig. Ma pakolják a kamionokat, elméletben szerdán fizetnek.
itt számlásan 4200+áfát akarnának leszárított kukoricára adni.
egyéb útonmódon 4500-at...
Akkor ez nem nagy ár...
valamennyit elkell adni úgyis, mert kellessz egy kis papíranyag az őszimunkákra, aztán meg majd meglátjuk később merre mennek majd az árak. Szerintem jövőre megint magas lesz mint most nyáron is már egész jóvolt.
Beugrottam gyorsan.....
Bács : 4600 + Áfa ajánlat szárítottra.
Ami érdekes: Kombájntól 4200-4500+ Áfa mért súlyban fizetve semmi levonás.
Termések eléggé szarok
Ötletek, tippek, infók hogy hova áll majd be az ár ????????????
Válasz #2868. hozzászólásra
Valami olyasmi.
Válasz #2867. hozzászólásra
figyi!
Tavasszal is csak a kocsik mentek át - de nem megpakolva.
mi ez ha nem p.mosás?
Válasz #2865. hozzászólásra
Az nem volt rossz bolt....
Válasz #2864. hozzászólásra
Úgy gondolom, ott kevesebbért tudnák eladni, mert akkor mi a csodáért hoznák ide.
Átjártak egy ideig a zöldhatáron, csak lebuktak.
Így 50 km-t kell most megtegyenek, hogy le tudják vágni a kukoricát. Naprájuk is volt többszáz hektár, azt még úgy vágták, hogy itt jártak át, nem a rendes határátkelőn. De addig jár a korsó a kútra.........
Régebben írtam , hogy volt itt 1 emberke kb. 1-1.5 hónapja amikor még senki nem aratott -akkor ő már 20-21-es vízzel nettó 4.000 ft-ért nyomta kamionra.
Persze rom.ba
Ezt még nem hallottam.
Csak akkor mi a biznisz , hogy itt olcsóbban adja el?
Válasz #2862. hozzászólásra
...meg befelé is hozzák.
Igaz, olyanok, akik innen járnak át megművelni a földeket. De nem kint értékesítik, ha nem idehaza.
Válasz #2861. hozzászólásra
ne gondold , hát innen viszik kifele
Válasz #2849. hozzászólásra
Olcsó román kukoricával ijeszetgetnek ?
Sziasztok! Bács megyében friss kukorica árat tudnátok mondani ! Köszi
Jó estét mindenkinek!
Érdeklődni szeretnék,hogy Vas megyében kitud kukorica átvevő helyet, és hogy mennyiért veszik?
Levágtuk az N01-et jobbat mutatott........
21-22% víz, nettó 90q/ha.
A Luciustól mindenesetre jobb lett.
A morzsolásos termésbecslés szerint 10-11 tonnásnak kellett volna lennie.
csalós ez a morzsolgatás nekünk az átlag cső 165g volt csontszárazra kiszárítva itthon és így lett 96 mázsa/ha
a Hajdúságban csak annak rossz a kuki termés aki elfelejti elvetni.
Nálunk(nyirség) most kezd beindulni a vágás 20,5-23,5 közöttiek a vizek, és nem nagyon vannak 100 q feletti táblák.
Válasz #2853. hozzászólásra
Na ez király.
Én morzsolnék de nincs időm, messze el marad a 110-130 mázsás átlag jó ha 80-van meg van.
Üdv.
Hajdúságban: Pio v52 mikor 25-ös volt a vize termést becsültem, a súly 226g/5cső átlagában, 70ezres tőszámmal vetve szárazra számolva. Betakarításkor: 19-es víz, 118q/Ha fizető súly.
Pio Reseda: 25-ös víznél 202g/5cső átlagában, 70ezres tőszámmal vetve, szárazra számolva.
Betakarításkor: 18-as víz 110q/Ha fizető súly. Műtrágya: tavasszal 350kg pétisó + 38AK föld.
ma egésznap és még holnap is maszekba vágok a szomszédoknak(volt állami gazdaság) Nekik 208-as megájuk van, azzal megyek párban. Nemtudom milyen pontosan, valamilyen Dekalbos kukorica van nekik, már csak vagy 10hektár maradt szerintem, összesen 60hektár volt. 21-23-as vizekkel 5-6tonnás átlag körül jön le róla összvissz... bár most jön a jobb része, de kkor is harmatgyenge.
Valaki akinek tényleg szép kukoricája van segítsen már nekem!
kézzel morzsoljon le a tábláról egy adott fajtából 4 átlagos jellemző csövet egy zacskóba, majd mérje már meg grammos mérlegen!
Én tesztelgettem így, vizeket is mértem, eddig a 4csőről a legtöb 960gramm lemorzsolt mag volt. Ezt ha leszámítom szárazra mittudomén 200gramm csövenként. 75ezerrel vetettük, tegyükfel 70maradt belőle, akkor ez nagyon szép lesz. Ha az elmélet hozza magát a gyakorlatban.
Csak tényleg kíváncsi lennék nagyonjó pl hajdúsági táblákból 4 csőről mennyi szem jön le, hogy tudnék hasonlítani mihez.
ja legkevesebb 660gramm volt
Bocs. Azt hiszem, nem jól értettelek. Ez a határon innen van, Te meg ha jól értem, Romániban kérdezted. Azt nem tudom. Talán Grün-dy meg tudja mondani.
4000-4300 Ft közt mozog.
Magyarhomorog IKR :4300.
A Gabonánál 4000.
Valakinek ven ismerettsége románia Ártánd-körüli részén? Mennyi most arra a kukorica?
Válasz #2846. hozzászólásra
gRATULÁLOK! nEM Semmi átlagokat írtok! Örülök hogy neketek így sikerült én nem tudom milyen lesz még nem vágtunk semmit! de 20 és 25 % közötti lesz a víz!