Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Milyen fajta kukorica vetőmagot vessek jövőre? Segítségeteket kérném.Föld 12-13ak humusz 1% alatt,közepes vizgazdálkodásu talaj
Az aktuális árak is érdekelnének.
50 hekin volt netto 5000q mérve
ezek n01, kansas, k67
elég heterogének a táblák, ezért nehéz pontosan megmondani mi mennyi. a vizek is szinte fej, fej mellett
ma vágtunk 9400-at, netto 85q 18-as vizzel. nálam ez leszerepelt
belemértem ma a florenciába 25 a viz. az y12-nek 22 a vize
Nálam tavaly jobb volt, mint az N01, bár csak 1,5 mázsával. Viszont, ha azt is hozzáveszem, hogy a vize is jobb volt két százalékkal, akkor már nem rossz. Ez tavaly azt jelentette, hogy az N01 a szárítóba ment, a Lucius meg az uszályra... Egyébként látványra nem mutat olyan jól, a csövei 2-3 centivel rövidebbek voltak. Ha lemorzsolod, akkor látod, hogy milyen vékony a csutka, és hosszúak a szemek (20 szemsor nem hazudik!) Idén még egyiket sem vágtam le, de most még nagyobb a különbség vízben (4-5%). Nem véletlen, hogy kukaccsősz is még csak ezt tudta vágni. Dalmandon megnéztem az MGSZH kísérletet, és ott most is az egyik legjobb. Tavaly Dalmandon 156 mázsát adott!
na belevágtunk a dk 391-be. 90q/ha 17,5% vízzel. 16-17 Ak-s 1% alatti humuszú területen, ez ugyan 3,5 ha átlaga, de jövő héten tudok többet, illetve akkor lesz dk440 ről eredmény...
Furio 1ha 98q 19viz ilyen még nem volt.... mondjuk ez kapott higtrágyát vetés elött és elöször volt benne kukorica.A többi max 50q és 20körüli viz. a furiotol. Legjobb a hunor martonvásárhely.
Ki milyen kuki árakat tud????
Kisparcellás saját kisérleti eredmények piooneer mérőkocsival bemérve:
DKC 3511 133 q 18%
P A 79 125q 19.4%
P 9400 129q 18.5%
P 9578 135q 19.4%
P 9494 140.5q 19.7%
Lucius 113q 18%
DKC 4590 150q!!! 20.3%
A terület H-Biharban Pocsaj községben volt.20-24 Ak s területek.
Vetőgéppel kiadva 3.5q AN.Elővetemény kukorica.Kivetett tőszám: 70 e.
Egy domboldalas területen volt.Az A79,P9400 megdőlt itt-ott szél miatt,a lucius egy irányból tudtam vágni.
Soha nem vetek luciust!!!!Ez is csak 0.4 ha volt,de elég volt belőle.
na és mondjuk mennyit dob6 a termésen, 1 új beszerzésű, jóképű..... VG?
a nem olyan jóképű, jó régi beszerzésűhőz képest és a vele való összehasonlításbannnnnn......
valaki foglalkozik vagy foglalkozott itt pattogtatni való kukorica termesztéssel??? mert lenne egy iciripiciri föld amin nem tom mit érné meg termeszteni és hirtelen ez ugrott be !! nem tudom mennyire van neki piac és árat se tudok!
Én a Mas 44-et próbáltam idén a vetőmag kb. 30%al olcsóbb mint a konkurencia , de ami lényeg, hogy itt felénk ideálisnak mondható időjárás volt a kukira ilyankor szinte minden hibrid jól terem, de szárazságban dől el melyik az igazi
Megkérdeztem és tényleg mind2-t használják csak az a bibi , hogy pontosat nem tud mert elég sokat a víz vagy megnyomta v. kimosta.
De azt modja , hogy ott kinn szinte elvárás a 12-13 t.
Én is gondolkodtam, hogy megpróbálom idén a maisadort.
Bábolnán volt bemutatójuk, azok aztán fejek voltak, amiket ott mutattak...
Kb 25 centis, vastag hatalmas fejek.
Szal nagyüzemi szinten kb annyit tud, mint a pio, vagy a dkc?
És a vetőmag mennyi volt?
Igen francia , van még egy francia vetőmagos cég a piacon a Maisadour, tőlük próbáltam az idén egy hibridet , ugyanannyit termett mint a vele egy Fao csoportban lévő Dekalb vagy a Pio hibridek
van kísérleti sorban, azthiszem tőszámos parcellákban is 65-75-85ezrekkel vetve is. Bár ezek végét megnyalta a víz. Illetve az egészet, de a végin folyamatosan állt egész évben, kicsit megnyomta a víz látszik rajta, így hogy mennyire mérvadó lesz azt döntse el aki akarja
nagy csodát ne várj tőle a mai hibridektől gyengébb, nálunk a termése tavaly is meg az ideén is 95 mázsa volt. jövőre kipróbáljuk a 4590-et az egy új hibrid hátha jobban terem
Külön táblába akarom őket csak most nem sokat akarok vetni egy 40 hekit aztán fele felébe gondoltam területre és akkor megversenyeztetni őket.Azért is hogy ismerjek meg új fajtát meg hátha többet ad ugyan azon a területen.Csak azt nem akarom hogy egyiket lehetne vágni másikat meg még nem 3-4 hétig
Válasz #2804. hozzászólásra
Nekem Dk 4626-os van , aminek a Fao száma 1-el nagyobb mint a Dkc 440-es.
Sztem az idő most nem igen kedvezett neki.
Pontos eredményt még nem tudok-de jövő héten leszeretném
aratni-ha isten is úgy akarja---ÁÁÁÁmen!
Akkor érdemes külön táblába vetni és nem úgy hogy egy ilyen sor egy olyan:) Szerintem max 1 hét lehet a kettő között. Itt a közelben van nálunk egy emberkének 440, nekünk 391 és szinte egyforma a vize...
A termőhelyi adottságok nagyban befolyásolják egy hibrid termőképességét, de én több olyan kísérletről halottam ahol bizony egyesek meghamisították az eredményeket, itt a termelőhöz kitett kísérletekre gondolok nyilván nem ommi. De sokszor jönnek olyan papírokkal hogy a szomszéd faluban ennyi meg annyi termett...
Volt valakinek idén DKC440-e?Azért kérdem hogy milyen volt mondjuk egy DKC3511hez képest?Mert úgy akarok vetni hogy fele fele arányban csak nem tudom hogy lehetne egyszerre aratni őket mert a 440nek kicsit nagyobb a FAO száma
Mi minden évben már 5-6 éve Dk391-et vetünk, hajlamos a kétcsövűségre, így alacsony 55 ezres tőállomány mellett is képes 100q-t teremni, illetve aszályban nem sül be. A vize volt hogy 14 alatti volt, de többnyire 15-16os így már tárolható ha 2 havonta át van mozgatva és persze nem 5 méterre van felrakva... Idén 17 körüli lesz a vize de holnap belevágunk és kiderül...
KB!! Én is igy látom!! Itt nálunk a falusi szóbeszéd mindig a viharol és néha a bogárol szól!! De amikor egymás melett a pió és a dekalb volt vetve akkor nem volt mit mellé magyarázni.. Én a piót kedvelem és kész..!! Szerintem a dekalbok már tul vanak manipulálva..
Szerintem területe válogatja. Nálunk az A24 és az N01-es Pio hasonló eredményeket hoz, tavaly vetettünk Maristát, az sem lett volna rossz, de gyenge, vékony a szára. Dekalbok jó eredményeket adnak, nekik való területeken, viszont nálunk kicsit nyűgösebb vágni. Minden évben vágok bérbe pár hektárnyi Dekalbot, valamikor volt nekünk is, de szabályosan kirepülnek a csövek az asztalból (bár ez a kombájnos ügyességét kívánja főleg). Mondjuk az tény, hogy jobban leadja a vizet mint a Pio.
24597 hozzászólás
Milyen fajta kukorica vetőmagot vessek jövőre? Segítségeteket kérném.Föld 12-13ak humusz 1% alatt,közepes vizgazdálkodásu talaj
Az aktuális árak is érdekelnének.
Válasz #2840. hozzászólásra
50 hekin volt netto 5000q mérve
ezek n01, kansas, k67
elég heterogének a táblák, ezért nehéz pontosan megmondani mi mennyi. a vizek is szinte fej, fej mellett
ma vágtunk 9400-at, netto 85q 18-as vizzel. nálam ez leszerepelt
belemértem ma a florenciába 25 a viz. az y12-nek 22 a vize
Válasz #2837. hozzászólásra
Nálam tavaly jobb volt, mint az N01, bár csak 1,5 mázsával. Viszont, ha azt is hozzáveszem, hogy a vize is jobb volt két százalékkal, akkor már nem rossz. Ez tavaly azt jelentette, hogy az N01 a szárítóba ment, a Lucius meg az uszályra... Egyébként látványra nem mutat olyan jól, a csövei 2-3 centivel rövidebbek voltak. Ha lemorzsolod, akkor látod, hogy milyen vékony a csutka, és hosszúak a szemek (20 szemsor nem hazudik!) Idén még egyiket sem vágtam le, de most még nagyobb a különbség vízben (4-5%). Nem véletlen, hogy kukaccsősz is még csak ezt tudta vágni. Dalmandon megnéztem az MGSZH kísérletet, és ott most is az egyik legjobb. Tavaly Dalmandon 156 mázsát adott!
Ma levágtuk a DKC 4490-est.
93q bruttó 19-es vízzel.
Ez le volt deszikkálva. Ami nem az 22-23-as vízzel jött le.
Válasz #2835. hozzászólásra
Majd aratás után légyszi írd be, milyen lett.
Kíváncsi vagyok.
köszi
Válasz #2841. hozzászólásra
Oké.De amúgy én nem DKC391et írtam hanem 3511
Tehát 3511 meg 440et tervezek vetni
Válasz #2828. hozzászólásra
na belevágtunk a dk 391-be. 90q/ha 17,5% vízzel. 16-17 Ak-s 1% alatti humuszú területen, ez ugyan 3,5 ha átlaga, de jövő héten tudok többet, illetve akkor lesz dk440 ről eredmény...
Válasz #2839. hozzászólásra
és azok közül amiket vágtál melyik hogy ad?
Válasz #2834. hozzászólásra
nekem van. jól mutat, de még nem vágtunk
Válasz #2836. hozzászólásra
Furio 1ha 98q 19viz ilyen még nem volt.... mondjuk ez kapott higtrágyát vetés elött és elöször volt benne kukorica.A többi max 50q és 20körüli viz. a furiotol. Legjobb a hunor martonvásárhely.
A Luciusról mindenkinek rosszak a tapasztalatai???
Az egyik darab kuki levágva,fajta Stira 108q/ha 21-22% vízzel,holnap kezdem a furiót kíváncsi leszek az mit fog tudni.
Válasz #2834. hozzászólásra
Nekem van belőle 20 Ha ,de még az aratás GYMS megyében nagyon messze van .... DE szépnek ígérkezik az N01-ünket is leveri szerintem pedig az nagy szó!
Válasz #2833. hozzászólásra
Oh...köszönjük a kísérleti eredményeket.
Én sok jót hallottam a P9494-ről, meg ahogy látom szépen is teljesített.
Volt esetleg vkinek még P9494? Vélemény, tapasztalat?
Ki milyen kuki árakat tud????
Kisparcellás saját kisérleti eredmények piooneer mérőkocsival bemérve:
DKC 3511 133 q 18%
P A 79 125q 19.4%
P 9400 129q 18.5%
P 9578 135q 19.4%
P 9494 140.5q 19.7%
Lucius 113q 18%
DKC 4590 150q!!! 20.3%
A terület H-Biharban Pocsaj községben volt.20-24 Ak s területek.
Vetőgéppel kiadva 3.5q AN.Elővetemény kukorica.Kivetett tőszám: 70 e.
Egy domboldalas területen volt.Az A79,P9400 megdőlt itt-ott szél miatt,a lucius egy irányból tudtam vágni.
Soha nem vetek luciust!!!!Ez is csak 0.4 ha volt,de elég volt belőle.
Válasz #2831. hozzászólásra
na ezt az egyet még nem hasonlítottam össze , de szerintem minden évben más a külömbség egy bevált régi és egy JÓ VG között
Válasz #2829. hozzászólásra
na és mondjuk mennyit dob6 a termésen, 1 új beszerzésű, jóképű..... VG?
a nem olyan jóképű, jó régi beszerzésűhőz képest és a vele való összehasonlításbannnnnn......
valaki foglalkozik vagy foglalkozott itt pattogtatni való kukorica termesztéssel??? mert lenne egy iciripiciri föld amin nem tom mit érné meg termeszteni és hirtelen ez ugrott be !! nem tudom mennyire van neki piac és árat se tudok!
hmm????
Válasz #2827. hozzászólásra
Én a Mas 44-et próbáltam idén a vetőmag kb. 30%al olcsóbb mint a konkurencia , de ami lényeg, hogy itt felénk ideálisnak mondható időjárás volt a kukira ilyankor szinte minden hibrid jól terem, de szárazságban dől el melyik az igazi
Válasz #2825. hozzászólásra
Oké köszi!
Válasz #2825. hozzászólásra
Megkérdeztem és tényleg mind2-t használják csak az a bibi , hogy pontosat nem tud mert elég sokat a víz vagy megnyomta v. kimosta.
De azt modja , hogy ott kinn szinte elvárás a 12-13 t.
Válasz #2824. hozzászólásra
Én is gondolkodtam, hogy megpróbálom idén a maisadort.
Bábolnán volt bemutatójuk, azok aztán fejek voltak, amiket ott mutattak...
Kb 25 centis, vastag hatalmas fejek.
Szal nagyüzemi szinten kb annyit tud, mint a pio, vagy a dkc?
És a vetőmag mennyi volt?
Válasz #2811. hozzászólásra
A tegnap esti kis eső miatt elmarad az aratás majd jövő héten vágjuk akkor jelentkezek 440 vs. 391 ügyében...
Válasz #2823. hozzászólásra
Igen francia , van még egy francia vetőmagos cég a piacon a Maisadour, tőlük próbáltam az idén egy hibridet , ugyanannyit termett mint a vele egy Fao csoportban lévő Dekalb vagy a Pio hibridek
Válasz #2822. hozzászólásra
figyi!ez francia v.mag?
ha + , akkor kérdezek 1 emberkét-van itt 1 francia cég
1000 heki felett és nyilván ezt használ:
ma hallottam megbízható forrásból, hogy Caussade nemesitőház egyik hibridje 35 heki átlagában 132q-át termett 22es vízzel ( jövőre tesztelem )
Válasz #2812. hozzászólásra
van kísérleti sorban, azthiszem tőszámos parcellákban is 65-75-85ezrekkel vetve is. Bár ezek végét megnyalta a víz. Illetve az egészet, de a végin folyamatosan állt egész évben, kicsit megnyomta a víz látszik rajta, így hogy mennyire mérvadó lesz azt döntse el aki akarja
Válasz #2811. hozzászólásra
nagy csodát ne várj tőle a mai hibridektől gyengébb, nálunk a termése tavaly is meg az ideén is 95 mázsa volt. jövőre kipróbáljuk a 4590-et az egy új hibrid hátha jobban terem
Válasz #2797. hozzászólásra
az ujjabb hibridekre szerintem már nem igazán jellemző, nekünk a 440-t xarrá verte a vihar a szomszéd 4795 e meg iszinte semmi
Válasz #2792. hozzászólásra
a claas kombájn évek óta olyan tisztaságra vágja hogy nem szoktak levonni , nem töri a magot se, a csutka végét törgeli néha bele
Válasz #2816. hozzászólásra
ez 10 Ak föld,nagyon megvolt elégedve a tulaj
Válasz #2815. hozzászólásra
kösz. akkor amit nyomnak róla a piosok nem teljesen igaz.
Válasz #2814. hozzászólásra
lucius mellett volt 1 tonnával jobb 2%-al vizesebb
Válasz #2813. hozzászólásra
a többihez képest milyen?
Válasz #2812. hozzászólásra
vágtunk,10,5 tonna nyers 26% viz
volt valakinek pio 9578 vetve?
eredmény?
Válasz #2810. hozzászólásra
És jobbnak néz ki a 440?vagy ha már le is arattátok akkor milyen lett a termése?és mit kapott?
Válasz #2808. hozzászólásra
Olyan nem lesz mondom most 1 % van közötte.
Válasz #2807. hozzászólásra
Énis DK 4626 ost vetettem,10 napja 26 vize volt.Szár szép nagy,a fejek kicsik.Nagyon kiváncsi leszek rá,mert tavaly bejött.
Válasz #2806. hozzászólásra
Külön táblába akarom őket csak most nem sokat akarok vetni egy 40 hekit aztán fele felébe gondoltam területre és akkor megversenyeztetni őket.Azért is hogy ismerjek meg új fajtát meg hátha többet ad ugyan azon a területen.Csak azt nem akarom hogy egyiket lehetne vágni másikat meg még nem 3-4 hétig
Nekem Dk 4626-os van , aminek a Fao száma 1-el nagyobb mint a Dkc 440-es.
Sztem az idő most nem igen kedvezett neki.
Pontos eredményt még nem tudok-de jövő héten leszeretném
aratni-ha isten is úgy akarja---ÁÁÁÁmen!
Akkor érdemes külön táblába vetni és nem úgy hogy egy ilyen sor egy olyan:) Szerintem max 1 hét lehet a kettő között. Itt a közelben van nálunk egy emberkének 440, nekünk 391 és szinte egyforma a vize...
A termőhelyi adottságok nagyban befolyásolják egy hibrid termőképességét, de én több olyan kísérletről halottam ahol bizony egyesek meghamisították az eredményeket, itt a termelőhöz kitett kísérletekre gondolok nyilván nem ommi. De sokszor jönnek olyan papírokkal hogy a szomszéd faluban ennyi meg annyi termett...
Volt valakinek idén DKC440-e?Azért kérdem hogy milyen volt mondjuk egy DKC3511hez képest?Mert úgy akarok vetni hogy fele fele arányban csak nem tudom hogy lehetne egyszerre aratni őket mert a 440nek kicsit nagyobb a FAO száma
Ja és úgy nézett ki az első 10 legnagyobb területen termesztett kukoricahibrid itt Magyarországon hogy:
2008ban első 5 hely: 1:DKC3511; 2:DK440; 3:PR37D25; 4:4626; 5:PR38A24
2009ben 1:DKC3511; 2:PR37M81; 3:DK440; 4:PR38A24; 5:PR37N01
2010ben 1:DK440; 2:PR37N01; 3:PR37M81; 4:DKC3511; 5:Occitan
Hát ilyesmi
Mi minden évben már 5-6 éve Dk391-et vetünk, hajlamos a kétcsövűségre, így alacsony 55 ezres tőállomány mellett is képes 100q-t teremni, illetve aszályban nem sül be. A vize volt hogy 14 alatti volt, de többnyire 15-16os így már tárolható ha 2 havonta át van mozgatva és persze nem 5 méterre van felrakva... Idén 17 körüli lesz a vize de holnap belevágunk és kiderül...
Válasz #2798. hozzászólásra
a hosszabb tenyészidejű dekalbok sokkal állóképesebbek mint a koraiak,csak vizesebbek is
Válasz #2798. hozzászólásra
KB!! Én is igy látom!! Itt nálunk a falusi szóbeszéd mindig a viharol és néha a bogárol szól!! De amikor egymás melett a pió és a dekalb volt vetve akkor nem volt mit mellé magyarázni.. Én a piót kedvelem és kész..!! Szerintem a dekalbok már tul vanak manipulálva..
Válasz #2794. hozzászólásra
Szerintem területe válogatja. Nálunk az A24 és az N01-es Pio hasonló eredményeket hoz, tavaly vetettünk Maristát, az sem lett volna rossz, de gyenge, vékony a szára. Dekalbok jó eredményeket adnak, nekik való területeken, viszont nálunk kicsit nyűgösebb vágni. Minden évben vágok bérbe pár hektárnyi Dekalbot, valamikor volt nekünk is, de szabályosan kirepülnek a csövek az asztalból (bár ez a kombájnos ügyességét kívánja főleg). Mondjuk az tény, hogy jobban leadja a vizet mint a Pio.
Válasz #2797. hozzászólásra
vagyis a dekalb összeszarja magát az első vihar után, a pió meg áll mint a f..z