Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
én úgy tapasztaltam, hogy a magas gabonártól csökken az állattartási kedv, ami hiányhoz vezet és egy magas állatárhoz vezet
legalábbis a disznónál igy van
Sztm nem lesz tavasszal 40000 fölött. Kereslet-kínálat arány!!!!! Mindenki learat hirtelen sok lesz és nem fogják elengedni az árakat SZTM . ha meg igen akkor megyek oda ahol olcsóbb. Mint az olajtökmaggal anno.
Félre kell majd tenni az esetleges profitot az idei évről és akkor nem lessz gond jövőre sem . ( már ha lessz profit az idén)
Sokan elhitték 2007ben is , hogy tartósan 50 fölött lessz a kuki ára, és azok szoptak is az elkövetkező 2 évben .
Én már adtam el 2 évben is olcsóbban a kukoricát mint amennyiért megtermeltem , úgyhogy fel vagyok készülve az ilyesmire .... ECCER HOPP UTÁNA MEG KOOOPPPP ( csak a kopp az mindig nagyobb mint a hopp)
Megszivjuk,ha felmegy45000 fölé,a maradék álattartó is abbahagyja,és jövőre az ukrán orosz kirgiz exportálni fog megint,baxhatjuk,lesz vagy 20000 aratáskor,a bepiac 2-2,5 millio tonnára vevő,idén meg lesz 5-7millio
Válasz #2627. hozzászólásra
A nyáron fel sem tűnt , de nem az én földjeim felé vágtam, szinte alig kukoricatábla! Ez is, az időjárás is, hozzájárul az emelkedéshez.
Kétéves csúcson a kukorica ára
Kétéves csúcsra emelkedett a kukorica ára a chicagói gabonatőzsdén hétfőn, miután az amerikai mezőgazdasági minisztérium jelezte: az idei termés tizennégy év óta a legalacsonyabb lesz a kedvezőtlen nyári időjárás miatt.
A decemberi szállítású kukorica ára rekord mértékben, 8,5 százalékkal 5,73 dollárra emelkedett bushelenként (egy bushel = 25,4 kilogramm), ami a legmagasabb ár 2008 szeptember óta. Június óta 77 százalékkal drágult a kukorica.
Az amerikai mezőgazdasági minisztérium közlése szerint a 2010/2011-es kukoricatermés 12,664 milliárd bushel lesz a világ legnagyobb kukoricaexportőr országában a korábban várt 13,16 milliárddal, és a tavalyi 13,11 milliárddal szemben.
Elemzők szerint a kukorcia ára hamarosan eléri a hat dollárt bushelenként.
Újabb csúcsra emelkedett a kukorica ára, az amerikai tőzsdén, 45000ft/t.
Matif (párzsi) tőzsde is ujra emelkedett:
57000ft/t. várni kell még az eladással!
Kaptam én is egy ilyen ajánlatot de árat majd aratáskor mondanak, és ugy van az elszámolás,hogy a vizes kukoricábol kiszámolják a netto sulyt és azt fizetik ki. Ki kell számolni,hogy mennyi lenne a száritás,tisztitás és egyéb költségek és annak függvényében érdemes eldönteni de nem tartom rossz megoldásnak én sem.
Kaptam egy ajánlatot,35000ft/tonna 30-as vízig, levonások nélkül.Földről kamionnal szállítva,mérlegelés után azonnal fizetve. Mi a véleményetek? Szerintem megfontolandó. Az ajánlatot Somogyban kaptam.
Látom már vannak ékezetek!Itt hivatalosan senki nem jött ki az árral mindenki a legnagyobb felvásárlóra vár.A szerződött mennyisége felett is szokott vásárolni.Kíváncsi leszek a szabad árra.
Tudjátok itt is ha múlt évbe megépült volna ez a bioetanol üzem , akkor nagyon sokan fellélegeztek volna.Nem fájna a fejük a szárításon.Talán 26-28 % vízzel már jó lett volna.Sajna a másik téma , hogy kb. innen olyan 100-120 km-es körzetbe lettek volna termelők.
Ismerek egy igen tehetös embert!! Ö nagyrészt ebböl gazdagodot meg!!Vagyis mindig a kukoricájának a zömét a szezon elött vagy zömében a szezon kezdetén levágta és köveetkezetesen mindig ere hajt!Sokat gondolkodtam rajta és töbnyire igaza van!Mert azt belátjátok fö szezonban minden olcsóbb.Tehát vagy jóval elöbb vagy letárolni és kivárni! Amugy ez a 4600 körül- i ár igencsak elfogadható föleg ahol a 10T fölé megy a termés!!Ott még a bingó is öszejöhet belölle!!
24597 hozzászólás
Válasz #2646. hozzászólásra
netto 43000/t., most
Válasz #2644. hozzászólásra
A Ti cégetek mennyiért veszi?
Válasz #2644. hozzászólásra
Tegnap a Hajdúsági Gabona 4200-at ígért érte.
Mi még nem adjuk.
Jobban mondva még nem is vágtunk.
Napra van még szedetlen vagy két napra való.
Szabolcsi és Hajdúsági felvásárlási árakat tud valaki?
Meg szárítási díj és bértárolási díj is érdekelne
szerintetek eladjam, vagy várjak? fog emelkedni a kukorica ára?
Válasz #2641. hozzászólásra
Isten őrizz!! Majd tavasszal ha marad!
Válasz #2639. hozzászólásra
eladó?
Válasz #2634. hozzászólásra
Az jó lenne nekem
Válasz #2635. hozzászólásra
nekem van
Válasz #2637. hozzászólásra
Ez mindig így van magas termény ár, alacsony állat felvásárlási ár, de a boltban drágul minden!
Válasz #2636. hozzászólásra
emelkedett a gabonaár, de csökkent a malacár
Válasz #2634. hozzászólásra
De arra is gondoltam, emelkedtek a költségek + a másik évben alig lehetett túladni egyik másik terményen.
Válasz #2633. hozzászólásra
én nem ismerek olyat akinek van raktárban kalászosa
Válasz #2632. hozzászólásra
én úgy tapasztaltam, hogy a magas gabonártól csökken az állattartási kedv, ami hiányhoz vezet és egy magas állatárhoz vezet
legalábbis a disznónál igy van
Válasz #2630. hozzászólásra
Sztm nem lesz tavasszal 40000 fölött. Kereslet-kínálat arány!!!!! Mindenki learat hirtelen sok lesz és nem fogják elengedni az árakat SZTM . ha meg igen akkor megyek oda ahol olcsóbb. Mint az olajtökmaggal anno.
Válasz #2631. hozzászólásra
A nagy terményfelvásárlási ár eddig mindig vissza ütött a másik évben, vagy Te nem úgy látod?
Válasz #2629. hozzászólásra
az állattartókat nem kell sajnálni. aki kitart az kaszálni fog. én is tervezem, hogy megháromszorozom az állatlétszámt
Válasz #2629. hozzászólásra
Félre kell majd tenni az esetleges profitot az idei évről és akkor nem lessz gond jövőre sem . ( már ha lessz profit az idén)
Sokan elhitték 2007ben is , hogy tartósan 50 fölött lessz a kuki ára, és azok szoptak is az elkövetkező 2 évben .
Én már adtam el 2 évben is olcsóbban a kukoricát mint amennyiért megtermeltem , úgyhogy fel vagyok készülve az ilyesmire .... ECCER HOPP UTÁNA MEG KOOOPPPP ( csak a kopp az mindig nagyobb mint a hopp)
Válasz #2628. hozzászólásra
Megszivjuk,ha felmegy45000 fölé,a maradék álattartó is abbahagyja,és jövőre az ukrán orosz kirgiz exportálni fog megint,baxhatjuk,lesz vagy 20000 aratáskor,a bepiac 2-2,5 millio tonnára vevő,idén meg lesz 5-7millio
Válasz #2627. hozzászólásra
A nyáron fel sem tűnt , de nem az én földjeim felé vágtam, szinte alig kukoricatábla! Ez is, az időjárás is, hozzájárul az emelkedéshez.
Válasz #2626. hozzászólásra
ja persze, és hová tegyem?
mondom, hogy ne add el!
Kétéves csúcson a kukorica ára
Kétéves csúcsra emelkedett a kukorica ára a chicagói gabonatőzsdén hétfőn, miután az amerikai mezőgazdasági minisztérium jelezte: az idei termés tizennégy év óta a legalacsonyabb lesz a kedvezőtlen nyári időjárás miatt.
A decemberi szállítású kukorica ára rekord mértékben, 8,5 százalékkal 5,73 dollárra emelkedett bushelenként (egy bushel = 25,4 kilogramm), ami a legmagasabb ár 2008 szeptember óta. Június óta 77 százalékkal drágult a kukorica.
Az amerikai mezőgazdasági minisztérium közlése szerint a 2010/2011-es kukoricatermés 12,664 milliárd bushel lesz a világ legnagyobb kukoricaexportőr országában a korábban várt 13,16 milliárddal, és a tavalyi 13,11 milliárddal szemben.
Elemzők szerint a kukorcia ára hamarosan eléri a hat dollárt bushelenként.
(MTI/Reuters)
Válasz #2619. hozzászólásra
:rolleyes:}
Ja-ja
Újabb csúcsra emelkedett a kukorica ára, az amerikai tőzsdén, 45000ft/t.
Matif (párzsi) tőzsde is ujra emelkedett:
57000ft/t. várni kell még az eladással!
Válasz #2620. hozzászólásra
Kaptam én is egy ilyen ajánlatot de árat majd aratáskor mondanak, és ugy van az elszámolás,hogy a vizes kukoricábol kiszámolják a netto sulyt és azt fizetik ki. Ki kell számolni,hogy mennyi lenne a száritás,tisztitás és egyéb költségek és annak függvényében érdemes eldönteni de nem tartom rossz megoldásnak én sem.
Válasz #2620. hozzászólásra
ez nagyon jó, főleg ha vizes a kuki. engem is érdekelne a dolog. gondolom a mért súlyt fizetik levonás nélkül
Kaptam egy ajánlatot,35000ft/tonna 30-as vízig, levonások nélkül.Földről kamionnal szállítva,mérlegelés után azonnal fizetve. Mi a véleményetek? Szerintem megfontolandó. Az ajánlatot Somogyban kaptam.
Válasz #2616. hozzászólásra
A tamix ad érte ennyit?
Válasz #2615. hozzászólásra
biztos nem KUKORICA morzsoláson voltál
VÁRHATÓAN ez lesz az igazság.....
Látom már vannak ékezetek!Itt hivatalosan senki nem jött ki az árral mindenki a legnagyobb felvásárlóra vár.A szerződött mennyisége felett is szokott vásárolni.Kíváncsi leszek a szabad árra.
Szarvas és környéke 4200-4400 + fa/q.
nem voltam itthol pár napig mi az aktuális ár?
Mi 4500+Áfa-ért szerződtünk úgy egy hónapja!!!!Tolna megye
Válasz #2611. hozzászólásra
Kaposvár Somogy 42
Válasz #2611. hozzászólásra
4000Ft+fa/q - Hajdú-Bihar, Berettyóújfalu környéke...
Üdv Mindenki!!!
Hol milyenek a kuki felvásárlási árak???? Köszi!!!
Válasz #2609. hozzászólásra
Most sokan veszik vizesen a sertéstelepek, de az árral figyelik a közeli nagy felvásárlót.
Válasz #2605. hozzászólásra
Tudjátok itt is ha múlt évbe megépült volna ez a bioetanol üzem , akkor nagyon sokan fellélegeztek volna.Nem fájna a fejük a szárításon.Talán 26-28 % vízzel már jó lett volna.Sajna a másik téma , hogy kb. innen olyan 100-120 km-es körzetbe lettek volna termelők.
bingó!
Kivételesen ma van a Totó, nekem az is elég lenne bingónak, rögtön vennék egy zöldet is , de Deutz-ot.
A 10 t nálunk csak álom....
Ismerek egy igen tehetös embert!! Ö nagyrészt ebböl gazdagodot meg!!Vagyis mindig a kukoricájának a zömét a szezon elött vagy zömében a szezon kezdetén levágta és köveetkezetesen mindig ere hajt!Sokat gondolkodtam rajta és töbnyire igaza van!Mert azt belátjátok fö szezonban minden olcsóbb.Tehát vagy jóval elöbb vagy letárolni és kivárni! Amugy ez a 4600 körül- i ár igencsak elfogadható föleg ahol a 10T fölé megy a termés!!Ott még a bingó is öszejöhet belölle!!
Válasz #2602. hozzászólásra
Tényleg. Kicsit elszámoltam az éveket.
Azért az az év meglátszott rajtunk.
94 óta nekünk az volt a legjobb évünk.
Válasz #2600. hozzászólásra
Májusban már biztosan nem kell.
Válasz #2595. hozzászólásra
2 éve ?? ősszel nem volt 5oe. a kukorica, amire Te emlékszel az 2oo7 ben volt , de én akkkor is eladtam mindent még a nagy csökkenés előtt
Válasz #2600. hozzászólásra
azt pedig nehéz lesz az idén megúszni
Válasz #2598. hozzászólásra
Meg elégednék a 3500-as árral is csak ne kellene szárítani!
Válasz #2597. hozzászólásra
Ez egy szabad fórum.
Mindenki szólhat mindenkihez.
Egyébként sokkal jobb lenne minden évben egy "normális" ár, mint egyszer hopp, másszor kopp.
Válasz #2596. hozzászólásra
Annyiért én is.
Főleg ha a tavalyi évre gondolok.