Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Amerikai kukorica ár már elkezdett ujra felfelé menni,
lehet csak picit megállt az ára:
http://www.cmegroup.com/trading/agricultural/grain-and-oilseed/corn.html
Ez most egy külön történet megint. Ez úgy nézett ki, hogy szlovákiába hordták kamionok. Azt mondták hogy vigyük amennyit tudunk, ma visszaérnek a kamionok és viszik ezt is. Víz nem számít, vissza számolják majd a súlyt 16%-ig plusz 2% szemét levonást csináltak VOLNA. Ugyanis ma csörgött a csávó hogy álljunk le egy kicsit amíg a kamionok visszaérnek. Már bent volt 700q erre ma délután közölte hogy kijelentették hogy nem kell több nekik és ami bent van azt is vigyük ahova tudjuk mert nem tudnak neki mit csinálni. Úgyhogy az a biznisz kiesett és egész délutános játékjuk volt apáméknak hogy hordták a kukoricát máshova.
30mázsa műtrágyát 10hektárra szoktak kiszórni. Ez már hülyeség. Vagy az egész táblára szórtál ki ennyit?
Mi hektárokra számítunk mindig, úgy írjad mert különben Paldoo kiveri a balhét
20q komplex + 10q Nitrogén
Pioneer A24-es és N01-es. Tavaly előtt az N01 helyén lucerna volt ez még egy kis plusz. Minusz pedig az a nagy jégverés amit kapott.
nekem a Dekalb 440 70q/heki lett 20-21es vízzel. pontosan majd holnap mert akkor húzzák át a kocsikat a szárítóba. (vazze aratáskor 15:30ig van mázsaház hihetetlen)
vakoló homokon csak istálló gané-t kapott.
Basis+DMA6 kombinációval lett fújva a tarlón sétálva csak tarackot találtam ill foltokban vaddohányt.
Jó hát ennél már csak rosszabbak lesznek. A többi tábla nem ilyen fényes, mi sem számolunk 70 mázsás össz átlagnál többre. Aztán adja isten hogy ne így legyen
4000-ért hordjuk most Nagyszénásra a legvizesebbet, olyan 1200q körüli mennyiséget. De Kaszaperen 4200+kompiért kötik, meg úgy a környéken majdnem mindenhol.
Hát a mienk tényleg nem fogja földhöz vágni a piacot, 85-90q között van a száraz súly.
Csak mellékesen, múltkor emlegettem vetőmag kereskedőnek, hogy a TVben egy okos 200q-t jósolt termésátlagnak. Még a pio-s üzletkötő is kiröhögte. Laboratóriumban is lehetetlen
24597 hozzászólás
Válasz #2438. hozzászólásra
Hajdú-Biharban is veszik 4800+Áfá-ért. 20-as vízzel lehet vinni, nem számolnak szárítást.
Amerikai kukorica ár már elkezdett ujra felfelé menni,
lehet csak picit megállt az ára:
http://www.cmegroup.com/trading/agricultural/grain-and-oilseed/corn.html
Válasz #2443. hozzászólásra
megvetted?
Válasz #2443. hozzászólásra
kombájn
minek azt még tisztitani?
Válasz #2441. hozzászólásra
milyen tisztítód van a szárító elött?
Ma mértem vizet: 20,8% Dk 49-64 (kézzel morzsolt minta)a kombi még rátesz 1-2%-ot,de látom vannak lényegesen nyersebb táblák...
Válasz #2440. hozzászólásra
ma nem csökkent az ár.....olyan sokat
ki mennyit hallott kukoricára?
Válasz #2438. hozzászólásra
darázs keverő
Válasz #2435. hozzászólásra
Ki vette 4800-ért Jb-be
Válasz #2436. hozzászólásra
Majd csinálok akkor
Válasz #2434. hozzászólásra
Addig nem várok eredményre
Válasz #2432. hozzászólásra
fizet azonnal. de a száritásnál vannak turpisságok. máshol már kevesebbet adtak volna és halasztott fizetéssel
Válasz #2433. hozzászólásra
majd novemberben
hogy B meg.....
Vágott már valaki 3511et mostanság?
Válasz #2430. hozzászólásra
Rengetegen veszik vizesen csak a fizetési kondíciókra lennék kíváncsi mert fél a koma, manapság.
Válasz #2429. hozzászólásra
280-al
Válasz #2428. hozzászólásra
én eladtam 5 kamionnal jászberénybe 48-ért csak hát vizes volt mint állat
Válasz #2428. hozzászólásra
milyen árfolyammal????
Válasz #2426. hozzászólásra
Tonnáját
Válasz #2426. hozzászólásra
Van vagy 283.
Válasz #2425. hozzászólásra
waze mennyivel osztottál????
Válasz #2423. hozzászólásra
163
Válasz #2423. hozzászólásra
163
Válasz #2421. hozzászólásra
számítsd át euróra mennyiért is........
Válasz #2416. hozzászólásra
Szárítva vagy nedvesen? Ár?
Válasz #2419. hozzászólásra
Akkor mem eladtam,megeggyeztem
Válasz #2417. hozzászólásra
Lesz itt még balhé máshol is az átvétel, meg a szárítás körül, a fizetést meg sem merem említeni!
Válasz #2416. hozzászólásra
húha
és már le is van vágva?
vagy csak iszol a medve bőrére előre?
Válasz #2414. hozzászólásra
A 10 hektárra, annyira nem vagyunk mi burzsulyok, Bocsi máskor értelmesebben fogalmazok
Válasz #2411. hozzászólásra
Ez most egy külön történet megint. Ez úgy nézett ki, hogy szlovákiába hordták kamionok. Azt mondták hogy vigyük amennyit tudunk, ma visszaérnek a kamionok és viszik ezt is. Víz nem számít, vissza számolják majd a súlyt 16%-ig plusz 2% szemét levonást csináltak VOLNA. Ugyanis ma csörgött a csávó hogy álljunk le egy kicsit amíg a kamionok visszaérnek. Már bent volt 700q erre ma délután közölte hogy kijelentették hogy nem kell több nekik és ami bent van azt is vigyük ahova tudjuk mert nem tudnak neki mit csinálni. Úgyhogy az a biznisz kiesett és egész délutános játékjuk volt apáméknak hogy hordták a kukoricát máshova.
Válasz #2415. hozzászólásra
elattam a kukit,
Válasz #2413. hozzászólásra
no nemá
ébresztőőőőőő
10 mázsa nitróba van monnnnnnnndjuk 270--------340 kilóóóóóó NNNNNN
annyit már csaknem szórtatok ki TEEEEEEEEEEEE........
Válasz #2413. hozzászólásra
30mázsa műtrágyát 10hektárra szoktak kiszórni. Ez már hülyeség. Vagy az egész táblára szórtál ki ennyit?
Mi hektárokra számítunk mindig, úgy írjad mert különben Paldoo kiveri a balhét
Válasz #2412. hozzászólásra
Kísérleti jellegel megkínáltuk ezt a 11 hekit hogy mit tud így. Tudott volna elég sokat, ha nem veri agyon a jégeső, de így visszafogott lett a dolog.
Válasz #2410. hozzászólásra
30 mázsa anyag per hektó?
ti aztán nem játszotok......
Válasz #2410. hozzászólásra
Helló Hartmy! Mennyi a szárítási tisztítási díj, stb?
Válasz #2409. hozzászólásra
20q komplex + 10q Nitrogén
Pioneer A24-es és N01-es. Tavaly előtt az N01 helyén lucerna volt ez még egy kis plusz. Minusz pedig az a nagy jégverés amit kapott.
Válasz #2404. hozzászólásra
Ez milyen fajta volt amit vágtatok ilyen átlaggal?és milyen kaját kapott?
Válasz #2396. hozzászólásra
Hát nem számol fel tisztítást mert úgy van vele hogy majd a szárításon behozza azt is
Válasz #2405. hozzászólásra
Már kérdeztem de nincs neki,azért köszi. Ha véletlen tud valaki irjon kösz...
nekem a Dekalb 440 70q/heki lett 20-21es vízzel. pontosan majd holnap mert akkor húzzák át a kocsikat a szárítóba. (vazze aratáskor 15:30ig van mázsaház hihetetlen)
vakoló homokon csak istálló gané-t kapott.
Basis+DMA6 kombinációval lett fújva a tarlón sétálva csak tarackot találtam ill foltokban vaddohányt.
azt hittem a júliusi három hét szárasság kinyírta
Válasz #2403. hozzászólásra
Kiskőrösön van egy kombájn bontós srác, nála próbálkozz, szerintem neki van.
Válasz #2401. hozzászólásra
Jó hát ennél már csak rosszabbak lesznek. A többi tábla nem ilyen fényes, mi sem számolunk 70 mázsás össz átlagnál többre. Aztán adja isten hogy ne így legyen
Nem tudtok vhol fortschritt-e514-eshez sürgösen kukoricarostát és a szalmarázoládákra takarolemezt???
Válasz #2396. hozzászólásra
És szárítást?
Válasz #2398. hozzászólásra
85-90 mázsa?Örülj neki,itt a 60 jó ha meglesz.
Makó-Rákos
Válasz #2395. hozzászólásra
4000-ért hordjuk most Nagyszénásra a legvizesebbet, olyan 1200q körüli mennyiséget. De Kaszaperen 4200+kompiért kötik, meg úgy a környéken majdnem mindenhol.
Válasz #2380. hozzászólásra
Hát a mienk tényleg nem fogja földhöz vágni a piacot, 85-90q között van a száraz súly.
Csak mellékesen, múltkor emlegettem vetőmag kereskedőnek, hogy a TVben egy okos 200q-t jósolt termésátlagnak. Még a pio-s üzletkötő is kiröhögte. Laboratóriumban is lehetetlen