Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF438.02 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
tegnap vágtunk száritóba 27-es volt a vize. n01-es. nyomni kell mert a jövő héttől megint kapjuk az áldást. ha igy haladunk 1 hónap múlva jön a hó és várhatjuk mig elovad
azért ilyen se volt még, hogy szezonban jött 2 kamion is azonnal. kérdeztem, hogy mire ez a nagy sietség? azt mondja a koma, hogy nem tudnak lemenni az aszfaltról. sok helyen probléma lesz a szállítás
Maszek sem felejtett el vetni hahahaha
és semmi több
Azért az ott fődet túrók kiváltságos helyzetben vannak valóban. Ugyanannyi munkával sokkaltöbbet lehet termelni, de sokkal kevesebbel is rálehet verni egyéb országrészekre...
itt folyamatosan 9fok körüli hőmérséklet, hűvös hideg nyirkos esős kőkemény télelőtti őszi idő van.
Szóval nemlesz rózsás a helyzet. Sokhelyütt nemtudjuk majd csak fagyon aratni, addig a termés több nemlesz csak kevesebb, vadkár lopáskár csőhullás stbstb...
ebbpl gazdagodjonak meg a spekulánsok, ne a termelő hasznát vigye el
értelek!
nyugiiii!
sokaknak a 6tonna is szép lesz!
főleg, hogy egy negyedét elvitte az árvíz másikat a belvíz.
Mi betároljuk a kukoricát akármilyen is lesz, hely van rá jó, aztán amikor a legjobban kérik utána két percel adjuk és rosszul nem fogunk járni.
Hszoboszló környékén azért 11-12 tonnás kukorica nem megy csoda számban. Ha megvan a megfelelő mennyiségű csapadék hozzá. A területek zöme kiválló adottságú (Hajdúsági löszhát). Persze tudni kell kihasználni az adottságokat. Nem gondolom, hogy egy-két ilyen hsz. befolyásolná az árak alakulását.
Nálunk is 26 % volt az utolsó mérésnél. Mikorra lesz ez 20-as ilyen 14-15 fokos "hőségben".
Cimbikém mesélj már!!!
mit vettél???
csak nem azt a folyékony műtrágyás 12soros régebbi témát???
alkatrészeket honnan fogod venni rá?
mesélj részleteket,mert kezdek 'felizgulni'
Ma arattuk le az utolsó napránkat, és találtunk a széliben 7 zsák leszedettet, gazzal gondoan letakarva.Föntről beleláttunk a mellette levő kukoricába, abban pedig 3 halom összedobált kukorica volt.
Ma az egyik gépem elkezdte vágni a tengerim 12t/ha körűl jön az átlag szárazon,de még nincs levágva a tábla !! Nem akartam elhini !! és enél van job is
A termelők kibúvókat keresnek,hogy a 3000 körüli áron lekötött terményt ne kelljen leadniuk...
Felmerült bennem a gondolat,hogy szépen leszorítják az árat és okafogyottá válik a sírás -rívás.
24597 hozzászólás
Válasz #2344. hozzászólásra
Bárki mondhat eredményt ha tud. Nálunk az 1. csövek rövidek. Pont a termékenyülés idejében volt nagy meleg, és nem lett teljes a kötés a 2. csövön.
Válasz #2344. hozzászólásra
még jó, hogy a kombájnos nem ürétésre dolgozik, hanem ha-ra
Válasz #2343. hozzászólásra
nálunk nem gond az összeszedés. valahol átlag környéki termés lesz
Válasz #2343. hozzászólásra
mézga szerint? szar
Válasz #2339. hozzászólásra
Termésátlag milyen lesz, az átlaghoz képest? Mondjuk ha mindent össze tudtok szedni...
Válasz #2340. hozzászólásra
Válasz #2338. hozzászólásra
viz az volt nálad is, ha megizzadtál.
megegyeztem a vizpárolóra. végül is olajos lett a téma
Válasz #2337. hozzászólásra
mutassa meg homokon mit tud,de idén mi is megmutatjuk,de ha csak annyi lessz akkor tökön szúrom magam
Válasz #2336. hozzászólásra
tegnap vágtunk száritóba 27-es volt a vize. n01-es. nyomni kell mert a jövő héttől megint kapjuk az áldást. ha igy haladunk 1 hónap múlva jön a hó és várhatjuk mig elovad
Válasz #2337. hozzászólásra
és még bambi is kapható
ott a strand a szájukban, akármikor aratásközben beugranak egy gyógyvízre az inasok
Válasz #2333. hozzászólásra
szegények nem ismerik a kaszinózás érzést
Nálunk már 17%-os a vize, alig várjuk hogy a napraforgónak vége legyen és vághassuk.
Válasz #2328. hozzászólásra
azért ilyen se volt még, hogy szezonban jött 2 kamion is azonnal. kérdeztem, hogy mire ez a nagy sietség? azt mondja a koma, hogy nem tudnak lemenni az aszfaltról. sok helyen probléma lesz a szállítás
Válasz #2333. hozzászólásra
Maszek sem felejtett el vetni hahahaha
és semmi több
Azért az ott fődet túrók kiváltságos helyzetben vannak valóban. Ugyanannyi munkával sokkaltöbbet lehet termelni, de sokkal kevesebbel is rálehet verni egyéb országrészekre...
Válasz #2329. hozzászólásra
tehát ott a hülye is tud jó kukoricát termelni,persze ha nem felejt el vetni
itt folyamatosan 9fok körüli hőmérséklet, hűvös hideg nyirkos esős kőkemény télelőtti őszi idő van.
Szóval nemlesz rózsás a helyzet. Sokhelyütt nemtudjuk majd csak fagyon aratni, addig a termés több nemlesz csak kevesebb, vadkár lopáskár csőhullás stbstb...
ebbpl gazdagodjonak meg a spekulánsok, ne a termelő hasznát vigye el
Cső!
Nálunk Szarvas környékén szerdán mérettem 21-21-es vízzel és Dekalb egyik új hibridje volt az.
Itt 1 helyen ma már vágattak libásoknak 20.5-osan.
értelek!
nyugiiii!
sokaknak a 6tonna is szép lesz!
főleg, hogy egy negyedét elvitte az árvíz másikat a belvíz.
Mi betároljuk a kukoricát akármilyen is lesz, hely van rá jó, aztán amikor a legjobban kérik utána két percel adjuk és rosszul nem fogunk járni.
Hszoboszló környékén azért 11-12 tonnás kukorica nem megy csoda számban. Ha megvan a megfelelő mennyiségű csapadék hozzá. A területek zöme kiválló adottságú (Hajdúsági löszhát). Persze tudni kell kihasználni az adottságokat. Nem gondolom, hogy egy-két ilyen hsz. befolyásolná az árak alakulását.
Nálunk is 26 % volt az utolsó mérésnél. Mikorra lesz ez 20-as ilyen 14-15 fokos "hőségben".
Válasz #2327. hozzászólásra
irkálni a 12-13 tonnát,hétfőn meg 30000 lesz a kukorica ára,legalább lefele torzitana
Válasz #2325. hozzászólásra
most kire mire gondolsz???
ez így érthetetlen önmagában!
írd ki konkrétan bátyja!!!
Válasz #2317. hozzászólásra
Cimbikém mesélj már!!!
mit vettél???
csak nem azt a folyékony műtrágyás 12soros régebbi témát???
alkatrészeket honnan fogod venni rá?
mesélj részleteket,mert kezdek 'felizgulni'
Azt nem értem,hogy egyesek miért dicsekednek valótlan adatokkal ,és nem gondolkoznak,hogy nézik a fórumot mások is
Mi újság a kukoricával ?
Aki vágja adatokat mondhat!
Melyik fajta mit tud és milyen nedves!
Köszi
Maszek, mit adtál neki, hogy azt az átlagot érted el?
Milyen fajtával? Milyen földön?
Válasz #2301. hozzászólásra
nem kéne ilyen eredményeket beírni ............
Válasz #2320. hozzászólásra
oké, majd próbálkozunk. Még egyszer, köszi.
Válasz #2319. hozzászólásra
LevegŐt belefujni a folyadékot meg kiszoritja !!
Válasz #2315. hozzászólásra
Csak a mienkben folyadék van, majd ki kell találni h hogyan fejjük le.
Válasz #2316. hozzászólásra
nekem is annyi sajna
Válasz #2315. hozzászólásra
Oh, simán. Még világosban megnéztem a white vetőgépet!
Ha beesőzik, fel is tesszük, szntem.
Válasz #2314. hozzászólásra
26-27% De vágjuk !!
Válasz #2311. hozzászólásra
Sikerült hazaérni ??
és milyen a vize?
Válasz #2310. hozzászólásra
milyen fajta? nálam f73, n01, y12, k67, kansas, lucius nagyon jó
florencia, f38 leszerepelt
Válasz #2310. hozzászólásra
csak kérdem
és hol a többi tuning?
talajbannnnnnn????????
Válasz #2309. hozzászólásra
nekem egész vetőgépaljak üresek sok 10 méteren keresztül! Ma is kimentem, de nem volt kint senki. Talán jobb is!
Válasz #2307. hozzászólásra
Mért hihetetlen ??
Ma arattuk le az utolsó napránkat, és találtunk a széliben 7 zsák leszedettet, gazzal gondoan letakarva.Föntről beleláttunk a mellette levő kukoricába, abban pedig 3 halom összedobált kukorica volt.
meg hősugárzóval idén
Válasz #2305. hozzászólásra
na ne szivass
kopasz nitrogénnel csinálsz 120+ ot????
Én az ország másik vége.Kaposvár
Válasz #2302. hozzászólásra
Ja! dkc 5170 2q n-34 vetéskor sorjára meg 3q n-34 et
Válasz #2302. hozzászólásra
hszob
nálam csak 100q van. pedig raktam a sor mellé3q linzit
Az igen!Merre termelsz?Milyen fajták?
Ma az egyik gépem elkezdte vágni a tengerim 12t/ha körűl jön az átlag szárazon,de még nincs levágva a tábla !! Nem akartam elhini !! és enél van job is
Válasz #2299. hozzászólásra
milyen kibuvókat lehet találni egy szerződésben?
A termelők kibúvókat keresnek,hogy a 3000 körüli áron lekötött terményt ne kelljen leadniuk...
Felmerült bennem a gondolat,hogy szépen leszorítják az árat és okafogyottá válik a sírás -rívás.
annyi ja