Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD389.56 FtCHF429.55 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ma én is tartottam terepszemlét a földeken. Nem vagyok elragadtatva a látványtól...
Egyik tábla kukim tiszta sárga, mintha meg lenne érve, mint aratáskor. Ápr. 20.-án lett vetve. Mellette van kuki (nem az enyém), az meg tiszta zöld.
Másik táblám ugyan az a mag, ugyan akkor vetve tiszta zöld.
Szára alapján már vágni lehetne, fejek is le vannak hajolva.
Szerintetek mi lehet ennek az oka? Valami betegséget kapott?
Válasz #2190. hozzászólásra
Ez így is van.Az egyik leg stabillabb termő amely igen koránn megszabadul a víztől, és szeptember elején már 14 alá is szokott menni sajnálom hogy az idénn nem vetettem.
Én tegnap voltam megnézni DKC 3511 átlagba 2 cső van rajta de két jó nagy de sokon van 3 is.A földről szedtem fel egy csövet annak a szemei puhák voltak de szedtem szemet olyanról is ami a száron volt rajta az viszont kemény volt nagyon.Kíváncsi lennék hogy milyen vize lehet.Azt mondta egy ismerős hogy ez a fajta nagyon szépen lefogja adni a vizet.Hát kíváncsi leszek rá
tavaly a nagy aszályban nálam a 4490 és a N01 szinte kilóra ugyanannyit termett a fajtasorban
( szerintem idén sem lessz nagy külömbség köztük sőt az idei tippem az 3q+ a N01 javára )
tegnap néztük a kukikat hát nem lesz rekord kicsik a csövek igaz ki vannak telve de jobbra számítottam és sok ki van dőlve mi lesz itt? fajta pio RESEDA
Válasz #2184. hozzászólásra
Majd ha bent lessz araktárba.Csináltam méréseket.Dekalb4490-PaoN1-Erage-(francia).
Dekalb mindent visz.átlagolva 1 csőre gramban átlaghelyről DK4490-365g-N1-326,és300g-erage293,6gnedvességet nem is mértem mert olyan magas de az erage szárazabb mint a többi.
N1nél két külömbözöző teröletről van ezért kéféle adat.Vélemény?Dekálbnál egyszárnál voltmég legalább 1 kisebb cső tövenként amit nemmértem bele,devan amelyiknélkettő is van. a többi fajtánál az egycsövűség a jellemző.
Az idén kisebb kukoricatermésre lehet számítani az Európai Unióban a tavalyinál, mert csökkent a termőterület és az esős időjárás miatt - elsősorban Németországban - visszaestek a hozamok.
A francia Strategie Grains pénteken nyilvánosságra hozott becslése szerint a huszonhetek 56 millió tonna kukoricát takarítanak be az idén, a tavalyi 57,3 millióval szemben.
Bár a legnagyobb európai termelőnek számító Franciaország az idén is megtartja elsőségét, termelése 1,8 millió tonnával kevesebb lesz, várhatóan 13,6 millió tonna.
Németországban 19,5 százalékos visszaesés várható, 3,64 millióra, miközben az ugyancsak komoly termelőnek számító Spanyolországban nem lesz gond az ellátással a folyamatos öntözésnek köszönhetően.
Közép-Kelet-Európa is jó betakarítási évre számíthat, mivel nőttek a hozamok.
Tudnál segíteni abban hogy ki ajánl érte ennyit? (persze csak ha publikus és akár emailben is), mert minket 40 körüli ajánlatokkal bombáznak csak mostanában. (Tolna megye)
24597 hozzászólás
Ma én is tartottam terepszemlét a földeken. Nem vagyok elragadtatva a látványtól...
Egyik tábla kukim tiszta sárga, mintha meg lenne érve, mint aratáskor. Ápr. 20.-án lett vetve. Mellette van kuki (nem az enyém), az meg tiszta zöld.
Másik táblám ugyan az a mag, ugyan akkor vetve tiszta zöld.
Szára alapján már vágni lehetne, fejek is le vannak hajolva.
Szerintetek mi lehet ennek az oka? Valami betegséget kapott?
Köszi
Válasz #2193. hozzászólásra
feltéve, hogy nem törik derékba, szárban nem valami erős.
Sziasztok!
Én tegnap mértem a DK440-et április 10 vetésű és 24.7 vizű!
Válasz #2192. hozzászólásra
Majd megnézem a végső ugyis az aratás utáni súly lesz most tényleg nem tudom megbecsülni de ma is 20mm nél járunk
Válasz #2192. hozzászólásra
Igaz, nekem is volt már reseda és ha jók a körülmények 10-11 tonna nem akadály.
Válasz #2186. hozzászólásra
A Reseda fajtatulajdonsága, hogy viszonylag kis csövű.
Nagyon csalóka. Nézd meg a csutkáját is. Nagyon jó a csó-csutka aránya.
Válasz #2190. hozzászólásra
Ez így is van.Az egyik leg stabillabb termő amely igen koránn megszabadul a víztől, és szeptember elején már 14 alá is szokott menni sajnálom hogy az idénn nem vetettem.
Én tegnap voltam megnézni DKC 3511 átlagba 2 cső van rajta de két jó nagy de sokon van 3 is.A földről szedtem fel egy csövet annak a szemei puhák voltak de szedtem szemet olyanról is ami a száron volt rajta az viszont kemény volt nagyon.Kíváncsi lennék hogy milyen vize lehet.Azt mondta egy ismerős hogy ez a fajta nagyon szépen lefogja adni a vizet.Hát kíváncsi leszek rá
Válasz #2188. hozzászólásra
tavaly a nagy aszályban nálam a 4490 és a N01 szinte kilóra ugyanannyit termett a fajtasorban
( szerintem idén sem lessz nagy külömbség köztük sőt az idei tippem az 3q+ a N01 javára )
Válasz #2187. hozzászólásra
Én tőbbet vártam tőlle.Megse mértem volna, de mások szoltak hogy ránézésre milyen szép volt, és a csövek gízdák.
Akkor úgy látszik mintha a pio nem bírná ezt a sok esőt pár éve volt , hogy sok fuzáriumos is volt közte de tavaly jól bejött.
tegnap néztük a kukikat hát nem lesz rekord kicsik a csövek igaz ki vannak telve de jobbra számítottam és sok ki van dőlve mi lesz itt? fajta pio RESEDA
Válasz #2184. hozzászólásra
Majd ha bent lessz araktárba.Csináltam méréseket.Dekalb4490-PaoN1-Erage-(francia).
Dekalb mindent visz.átlagolva 1 csőre gramban átlaghelyről DK4490-365g-N1-326,és300g-erage293,6gnedvességet nem is mértem mert olyan magas de az erage szárazabb mint a többi.
N1nél két külömbözöző teröletről van ezért kéféle adat.Vélemény?Dekálbnál egyszárnál voltmég legalább 1 kisebb cső tövenként amit nemmértem bele,devan amelyiknélkettő is van. a többi fajtánál az egycsövűség a jellemző.
Kisebb kukoricatermés az Európai Unióban
Az idén kisebb kukoricatermésre lehet számítani az Európai Unióban a tavalyinál, mert csökkent a termőterület és az esős időjárás miatt - elsősorban Németországban - visszaestek a hozamok.
A francia Strategie Grains pénteken nyilvánosságra hozott becslése szerint a huszonhetek 56 millió tonna kukoricát takarítanak be az idén, a tavalyi 57,3 millióval szemben.
Bár a legnagyobb európai termelőnek számító Franciaország az idén is megtartja elsőségét, termelése 1,8 millió tonnával kevesebb lesz, várhatóan 13,6 millió tonna.
Németországban 19,5 százalékos visszaesés várható, 3,64 millióra, miközben az ugyancsak komoly termelőnek számító Spanyolországban nem lesz gond az ellátással a folyamatos öntözésnek köszönhetően.
Közép-Kelet-Európa is jó betakarítási évre számíthat, mivel nőttek a hozamok.
(MTI)
Baranya: 33.000.-Ft/to. nyersen, 45.000.-Ft/to szárazon.
Válasz #2181. hozzászólásra
Ha jó látom sok cső felfelé van?
Válasz #2180. hozzászólásra
a sajátom sincs még ilyen száraz
Válasz #2179. hozzászólásra
Felénk ennyire érettet még nem láttam.
ez már beértett ( mai kép , nem tok semmit róla ,mert nem a sajátom, de korán ( ápr 15 körül lehetett vetve)
Válasz #2175. hozzászólásra
Be tartják ebben biztos lehetsz még ha nem írjátok le papira akkor is.
Most már nap mint nap keresik a kukát a kereskedők
Megjegyzem szerintem gondok lesznek a kukákkal is. Nincs fajsúly és van bőven gomba fuzi.
Válasz #2175. hozzászólásra
ha 21eznénk akkor ez kb. 19 és 20 ra már nem húzunk lapot
Én is így látom. Korrekt ajánlat, ha be is tartják. Szerintem még ennél is magasabb lesz. De ez egy biztos pont.
Válasz #2173. hozzászólásra
az azért nem gyenge
45+ÁFA telefonba, holnap apám személyesen tárgyal velük.
Válasz #2170. hozzászólásra
Mennyit mondtak?én 12 éve velük intézek mindent
Válasz #2166. hozzászólásra
mennyit igérnek érte ?
Válasz #2169. hozzászólásra
Köszönöm a segítséged! Most egy kicsit megnyugtattál. Valószínűleg, akkor holnap szerződéskötésre kerül sor.
Válasz #2168. hozzászólásra
Ők kifizették a 120000-es naprát 2007-ben,nekem gondom nem volt velük
Válasz #2166. hozzászólásra
És róluk mit tudtok, ha csökkene az ára, akkor lennének annyira korrektek, hogy kifizetik a leszerződött árat vagy visszatáncolnának az üzlettől?
csikágói tőzsde emelkedi egyfolytában
novemberi kukorica ár 44.000ft/t
(Amerikában sem lesz tengeri??)
Válasz #2165. hozzászólásra
Kérdezz rá a hőgyészi agrokémiánál
Válasz #2127. hozzászólásra
Szervusz!
Tudnál segíteni abban hogy ki ajánl érte ennyit? (persze csak ha publikus és akár emailben is), mert minket 40 körüli ajánlatokkal bombáznak csak mostanában. (Tolna megye)
Felénk 42 az esővel nem lessz gond bár két nap alatt lejött 72 mili
Válasz #2159. hozzászólásra
ááá nem meg kell várni míg felfagy a földek miatt is meg hátha előtte lesz 1 száraz idő és szárazfagyon levágni
Válasz #2161. hozzászólásra
24% , hibrid 3511
Válasz #2160. hozzászólásra
víz
Válasz #2159. hozzászólásra
én ma arattam kemény 5 q -át ( elfogyott a kukoricája egy embernek aki bedolgozik nekem)
Tavaly ilyenkor már arattam a 13-as vízzel a kukit,az idén pedig a gatyánkat is elfizetjük a szárításra.
Válasz #2155. hozzászólásra
azzal lesznek gondok az biztos
Válasz #2156. hozzászólásra
most lefele ment,mert itt multhéten 46-ot igértek
Válasz #2154. hozzászólásra
44 telepen most az új ára.
Válasz #2153. hozzászólásra
csak birjuk valahogy leszedni
Válasz #2153. hozzászólásra
látom Téged se foglalkoztat sok minden a kukoricaáron kivül (vagyunk még így ezzel egy páran )
Kukorica ára emelkedik!!!
párizsi tőzs nov. 57.e,-/T
csikágói tőzs nov. 42.e/T
igazuk van a kereskedőknek lesz itthon ujra 50e-res kukorica.
Válasz #2151. hozzászólásra
Kverniből van majd 3 garnitúra kopó cuccom, így marad, meg hát no problemo
Válasz #2149. hozzászólásra
Én a Lemkent nem sokra nézem . Rabe vagy Kverni a tuti...
Válasz #2149. hozzászólásra
csesszél is rá jó nagyot
Válasz #2148. hozzászólásra
Még nem is alkudtam !!!!!!!!!!!
Válasz #2144. hozzászólásra
jól alkudtál !!!!!!
melyik tipus is pontosan??