Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408 FtUSD393.08 FtCHF431.78 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A gyapottok bagolylepke egy vándor faj. Délről jön. Nálunk nem nagyon telel át, tehát nem vszínű hogy itt maradt tavajról. Habár az éghajlat melegedése miatt, már megfigyelték egy-két helyen az áttelelését itthon is.
Feco
Sajnos ez nem olyan mint a kukoricabogár, hogy lesepri egy 1-2000 forintos piretroid. Ha már berágott a csőbe onnan nem lehet kiszedni!!! Akkor kell permetezni amikor a tojásrakás van.
Legalább két permetezés kell 1. Címerhányás 2. 7-9 nap múlva.
De ez főleg csak a csemegések gondja.
nekünk is elég bogaras 1 darab de a földszomszédunk permetezte bogár ellen ..és az övé se sokkal különb... tehát itt csak azzal lehet védekezni hogy váltóvetést alkalmazunk !!!!!
Válasz #1827. hozzászólásra
Igen , de azt mondja egy 40éve a szakmában lévő kolléga nem tudom ilyenkor már kiírtani!?Lehet hogy tavaly átellenben csemege volt vagy 200 egy kollégának, és itt maradt a petéje?
Ha bérbe locsoltatod hidassal sajnos sok a kijuttatás díjja. Ha saját lenne a gép én nem néznék oda a 1-2 liter üzemanyagnak, meg 1000-2000 HUF vegyszer ktg-nek, mert 4000+ kukoricaáron gyorsan megtérül...
Tudod a múltkor, beszéltünk a /tok moly lepkét/ van benne , fórumus kollágák és az én tanácsadóm is azt mondja nem érdemes vele foglalkozni, mivel takarmány,sajnos van benne!
1, ez augusztusi teljesítés, a novemberi 187 juró
2, lassan 2. hónapja fujják a spekulánsok az árutőzsdét. Szerintem nagyobb lufi lesz, mint a 2007-es.
3. mind észak amerikában, mind nyugeteurópában, mind középeurópában, és Ukrajna-Oroszország párosban is várakozás alatti termések vannak. Minden egy irányba mutat, szóval szerintem aratás után mindent eladni, amíg csak veszi valaki, mert borzasztóan nagy gebasz lesz. Gabonafélék normál ára 3000-4000 ft között van. Ettől többet nem lehet kitermelni sem húsból, sem tejből, sem pedig etanolból. Csodák pedig nincsenek.
A tőzsdei spekuláció nem a parasztok területe, nem kell ebbe belefolynunk egyikőnknek sem.
A fajtasoromban ( sehol semmi tábla jól eldugva valahova ahol senki sem látja , a hibridek sorrendjét is csak én tudom ) van pár DKC és PIO ( csak azok amelyek nálam számításba jöhetnek , FAO 3-400 csoport ) és szerintem nem lessz köztük több mint 5 q terméskülömbség ( tavaly is kb. annyi volt )
Nálunk általában ugyanannyi az ár mint HU-ban ,ha olcsóbb lenne akkor letámadnának bennünket a HU-s kamionok, de általában ott olcsóbb úgyhogy inkább a RO -s kamionok hordják .
Nem mondok árat , mert úgy érzem bármit is mondani felelőtlenség , de reménykedek a "csodában", ami nekem = a nagy termés nagy árral ( józanul gondolkodva ezt kizártnak tartom , bár ismerek olyan termelőt is aki 2007 őszén 110q-ás átlagot értékesített kb 220 jurós/t áron , öntözetlen területröl , úgyhogy bármi előfordulhat , )
én kis igényű vagyok , ha megmarad 2-300 juró / ha akkor már elégedett vagyok
(eddig még nem volt olyan év , hogy ne maradt volna annyi , úgyhogy idén is van okom reménykedni , de szomorúan gondolok azokra is akiknek talán a 200 juró/ t-ás ár sem elég magas ahhoz , hogy nyereségre tegyenek szert )
Valószínű ,hogy betakaritáskor megpróbálják még "letörni" 30 környékére , ( mint ahogy az árpához is 20 ft-ért szerettek volna hozzájutni),ezért észnél kéne lenni ősszel a parasztoknak és nem odaadni xaré -hugyé ...
"A Magyar Agrárkamara is állást foglalt az ügyben, és levélben értesítette a Vidékfejlesztési Minisztériumot, hogy az adott területekre hirdessen ki a tárcavezető vis maior helyzetet. Ezzel ugyanis az említett termelői kötelezettségek érvényüket veszítenék, vagyis az adásvételi szerződések során sem kellene fedezetvásárlást, kötbért felvállalni."
24598 hozzászólás
Helló mindenkinek!
TPeti ,múltkor kérdezted,hogy miként viselkedik a 76E-rel vetett Dk -440-es,nyomok pár képet:
Válasz #1846. hozzászólásra
Az már nem rossz!
Ezért már érdemes lekötni...
Attala(Tolna megye)43 920 Ft/t kompenzációval!!!!!!!Ez már talán valami.....Nem??????
a tegnapi vihar Békés megye középső részén,rendesen megdöntötte a kukoricát, napraforgóról nem is beszélve..
Válasz #1839. hozzászólásra
IKR Kukoricafeldolgozó Kft. (Nagyigmánd)
Most változtatták meg a nevét, hogy a név jobban tükrözze a tevékenységüket:
CORNMILL HUNGARY Kft. lett, csak a név változott.
39 200 Ft Attala
Válasz #1836. hozzászólásra
Annyi,te szerződtél?
Decemberi tőzsdei ár:::: 46.800Ft
Kaposvár körül is 40 hőgyész
Válasz #1838. hozzászólásra
Ki?
40000-ért köt a Kukoricafeldolgozó.
AUG 225 !!!!!!Nov. 199 euro
a BÉT-en +2100 FT/T KUKINÁL IS ÉS BÚZÁNÁL IS 1 nap alatt
Válasz #1835. hozzászólásra
28?
Válasz #1814. hozzászólásra
Nem,a Csukával van szerződésem.
39000
Válasz #1832. hozzászólásra
Megnéztem a vetőmag zsákot Pr 38R92 származási hely Szerbia.
Válasz #1830. hozzászólásra
A gyapottok bagolylepke egy vándor faj. Délről jön. Nálunk nem nagyon telel át, tehát nem vszínű hogy itt maradt tavajról. Habár az éghajlat melegedése miatt, már megfigyelték egy-két helyen az áttelelését itthon is.
Feco
Sajnos ez nem olyan mint a kukoricabogár, hogy lesepri egy 1-2000 forintos piretroid. Ha már berágott a csőbe onnan nem lehet kiszedni!!! Akkor kell permetezni amikor a tojásrakás van.
Legalább két permetezés kell 1. Címerhányás 2. 7-9 nap múlva.
De ez főleg csak a csemegések gondja.
nekünk is elég bogaras 1 darab de a földszomszédunk permetezte bogár ellen ..és az övé se sokkal különb... tehát itt csak azzal lehet védekezni hogy váltóvetést alkalmazunk !!!!!
Válasz #1827. hozzászólásra
Igen , de azt mondja egy 40éve a szakmában lévő kolléga nem tudom ilyenkor már kiírtani!?Lehet hogy tavaly átellenben csemege volt vagy 200 egy kollégának, és itt maradt a petéje?
Válasz #1828. hozzászólásra
Talán most jó!EZAZ
Válasz #1826. hozzászólásra
http://www.plantprotection.hu/modulok/magyar/maize/cotton_maize.htm
Magamnak
Válasz #1824. hozzászólásra
Ha bérbe locsoltatod hidassal sajnos sok a kijuttatás díjja. Ha saját lenne a gép én nem néznék oda a 1-2 liter üzemanyagnak, meg 1000-2000 HUF vegyszer ktg-nek, mert 4000+ kukoricaáron gyorsan megtérül...
Válasz #1825. hozzászólásra
Én is azt mondom,meg reménykedek,hiszek a kollégáknak várom a végerdményt!
Válasz #1824. hozzászólásra
Bas....a meg...
Válasz #1823. hozzászólásra
Tudod a múltkor, beszéltünk a /tok moly lepkét/ van benne , fórumus kollágák és az én tanácsadóm is azt mondja nem érdemes vele foglalkozni, mivel takarmány,sajnos van benne!
Válasz #1821. hozzászólásra
Szép.
Válasz #1820. hozzászólásra
A víz állásos 2 hétig víz alatt volt!
Válasz #1820. hozzászólásra
Ami nem volt víz állásos,
Kukorica a volt víz állásos területen,
Mi is kíváncsian várjuk a várható árat. Talán idén szerencsésebben jövünk ki.
Válasz #1817. hozzászólásra
Gyönyörködünk a napfelkeltében,aztán vissza a mama mellé.
Válasz #1815. hozzászólásra
Csak 3-an kelünk ilyen korán?
Válasz #1811. hozzászólásra
Igen és ez diktálja az irány vonalat, kiváncsi leszek nálunk az októberi árra!?
Válasz #1813. hozzászólásra
"A tőzsdei spekuláció nem a parasztok területe, nem kell ebbe belefolynunk egyikőnknek sem "
De haszonélvezői azért lehetünk néha ...,ha úgy adódik .
Laci*!
szerződtél szabadegyházával?
három megjegyzés:
1, ez augusztusi teljesítés, a novemberi 187 juró
2, lassan 2. hónapja fujják a spekulánsok az árutőzsdét. Szerintem nagyobb lufi lesz, mint a 2007-es.
3. mind észak amerikában, mind nyugeteurópában, mind középeurópában, és Ukrajna-Oroszország párosban is várakozás alatti termések vannak. Minden egy irányba mutat, szóval szerintem aratás után mindent eladni, amíg csak veszi valaki, mert borzasztóan nagy gebasz lesz. Gabonafélék normál ára 3000-4000 ft között van. Ettől többet nem lehet kitermelni sem húsból, sem tejből, sem pedig etanolból. Csodák pedig nincsenek.
A tőzsdei spekuláció nem a parasztok területe, nem kell ebbe belefolynunk egyikőnknek sem.
Csak nehogy nagyot szoljon.
EZT a grafikont sasoljátok!!
(ez a Páriszi tőzsde kukorica indexe)
(valami nagy manipulációt sejtek a háttérben )
ha ez a lufi egyszer kipukkan akkor megint mi termelők fogunk cumizni ..... de ne legyen igazam
Válasz #1807. hozzászólásra
A fajtasoromban ( sehol semmi tábla jól eldugva valahova ahol senki sem látja , a hibridek sorrendjét is csak én tudom ) van pár DKC és PIO ( csak azok amelyek nálam számításba jöhetnek , FAO 3-400 csoport ) és szerintem nem lessz köztük több mint 5 q terméskülömbség ( tavaly is kb. annyi volt )
Válasz #1802. hozzászólásra
ha felérik ésszel akkor talán megteszik
Válasz #1807. hozzászólásra
Nálunk általában ugyanannyi az ár mint HU-ban ,ha olcsóbb lenne akkor letámadnának bennünket a HU-s kamionok, de általában ott olcsóbb úgyhogy inkább a RO -s kamionok hordják .
Nem mondok árat , mert úgy érzem bármit is mondani felelőtlenség , de reménykedek a "csodában", ami nekem = a nagy termés nagy árral ( józanul gondolkodva ezt kizártnak tartom , bár ismerek olyan termelőt is aki 2007 őszén 110q-ás átlagot értékesített kb 220 jurós/t áron , öntözetlen területröl , úgyhogy bármi előfordulhat , )
Válasz #1806. hozzászólásra
Egyébként nálatok akkorára milyen árat remélsz , és milyen átlagot tippelsz akkor magadnak?
Sok van legalább abból a szépből , DKC-k?
Válasz #1805. hozzászólásra
én kis igényű vagyok , ha megmarad 2-300 juró / ha akkor már elégedett vagyok
(eddig még nem volt olyan év , hogy ne maradt volna annyi , úgyhogy idén is van okom reménykedni , de szomorúan gondolok azokra is akiknek talán a 200 juró/ t-ás ár sem elég magas ahhoz , hogy nyereségre tegyenek szert )
Válasz #1804. hozzászólásra
És maga Pista mennyit remél Br. EURO/ha abból a szép tengeriből ?
Válasz #1801. hozzászólásra
Valószínű ,hogy betakaritáskor megpróbálják még "letörni" 30 környékére , ( mint ahogy az árpához is 20 ft-ért szerettek volna hozzájutni),ezért észnél kéne lenni ősszel a parasztoknak és nem odaadni xaré -hugyé ...
Válasz #1802. hozzászólásra
"A Magyar Agrárkamara is állást foglalt az ügyben, és levélben értesítette a Vidékfejlesztési Minisztériumot, hogy az adott területekre hirdessen ki a tárcavezető vis maior helyzetet. Ezzel ugyanis az említett termelői kötelezettségek érvényüket veszítenék, vagyis az adásvételi szerződések során sem kellene fedezetvásárlást, kötbért felvállalni."
Válasz #1801. hozzászólásra
Főoldali cikk szerint,ha vis majorra nyílvánít a kormány,akkor van kiút.
Válasz #1799. hozzászólásra
Bax6om én adásvételit kötöttem ,abból nincs kiugrás...
Válasz #1799. hozzászólásra
jó lenne ,ha lehetne már "komment"-elni a cikkeket !!!!
Válasz #1798. hozzászólásra
Már az illetékesek,foglalkoznak a kötbér eltörlésén,lázsd főoldali cikk.Talán akkor jó áron értékesíthetnénk.