Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sk Laci #22383. hozzászólásáraCsak kb.25%-a ilyen.Többi még lehet ma lejelentve aszálykárra.Szerintem nem ritka csak eszi a vad,meg van sok kis fele nagyságú cső nélküli szár.Kép nem adja a valóságot.
Válasz Borz #22290. hozzászólásáraNa ahogy alakul. Zala és Vas megye bőven termel cső nélküli kukkricát. Kiváncsi leszek a visszhangra miiért nem terem csak zöld. Van 60 centis kukoricám de van rajta cső. Kicsi de van. Lehet jobb ha ránéznek a tulajok mert valami nagy hiba lett.
Ezekből még lehet valami normális kukorica, ha mondjuk a héten kapna esőt?
Alsó levelek elszáradtak, de a cső alatti leveleknek a vége van csak elszáradva. Van ahol már van rendes cső, van ahol még csak nagyon kicsi, éppen látszik a levél meg a szár között.
Válasz blsjela #22366. hozzászólásáraDekalb, úgy rémlik 4897-es, majd megnézem. Amúgy 4590-es volt rendelve, de állítólag a nemesítő nem tudta szállítani. Ezért ezt adták, elvileg dupla ára volt, de a 4590-es árán adták.
Próbáltam már több fajtát mellévetésben is, de mindig a dekalb volt a nyerő.
Csak azért útálom a dkc-t mert állandóan kivonják a bevált régebbi magokat.
Válasz Gabi 07 #22369. hozzászólásáraÉn saját kombájnnal könnyen beszélek, de tegnap cimborával pont ezt beszéltük, hogy ha saját málét el kell takarítani, akkor gabona asztal fel, ami szemet lehet összeszedünk, aztán a szecskázás és terítés is meglesz... Nekem 6-7 sor megy a W540 18 láb széles asztalba, neki az S760 pont dupla... Ő csak 11km/h-t tud 2. váltó fokozatban, nála 3.-ban nincs full motorfordulat. Viszont az én jószágom 3. fokozatban is tudja a 2400+ motorfordulatot, én tuningoltam! Mivel lehet kevés lesz a 6-7 sor 11 km/h-val...
Válasz GEORGOSZ #22367. hozzászólásáraKánikulába kötött, de a kukorica bogár rágta le de teljesen a bibeszálat, a csuhélevelek hegyén csak egy luk van. Ilyet még én sem láttam!
Ennek KO, ez csak zúzva lesz.
Válasz Gandhy #22326. hozzászólásáraÉn azt látom ,hogy búza elővetemény és vésőeke birja a legjobban de a szántott is jó de csak kalászos után.
mt tigerezett kuk után az halva született...
Válasz Gabi 07 #22363. hozzászólásáraEz nagyon gatya... Csak az aszály miatt ilyen, esetleg rágta a selymet a diabrotica is? Ha ilyet esetleg be akarsz takarítani, akkor gabona asztallal! Ebből a kukorica adapter semmit nem fog a ferdefelhordóig eljuttatni... Nagyon sajnálom, ennyire siralmasat rég láttam!
Válasz Gabi 07 #22363. hozzászólásáraMilyen fajta ? Nekem a 38 fokba porzott a P0023 és a P9911 is nem volt semmi gond fele max 5-6 szem hiány volt. Az idei év kacifántos nagyon. És majd hogy tud az ember talajt csinálni az őszieknek
Válasz cross #22362. hozzászólásáraAmi lóg az már nem . Lassan is adja le a vizet és szedni nem szed semmit . Nekem van 3ha ami elég kőtőtt talaj ott meg a kukorica bogár intézte el sajna van repedés a talajban itt ott 10-15cm . Meglepődtem hogy a 0023 a homok illetve a félig kőtőtt talajon szebb mint a kőtőtt részen . Ez a 3ha talán javít az átlagon .
Válasz Gabi 07 #22363. hozzászólásáraCsak azért kérdeztem,mert kb ilyen állapotú kukorica gazdájának mondtam,hogy megvenném tőle és be báláznám. Tegnap kapott 9 mm esőt és szerinte attól majd helyre jön.
Válasz csontii #22361. hozzászólásáraEsőt tegnap kaptunk, meglepetés 3mm-t.
De a kukoricát idénre már elengedtem. Pár hete nem idegelem magam tovább rajta.
Innen én nem várok semmit, jó ha 40%-on van cső.
Az is ilyen:
Válasz blsjela #22350. hozzászólásáraA locsoltban is foltokban megégett. 41 fok volt tegnap. Itt-ott lógnak a csövek. Ezek vajon szednek még magukra? Mármint a lógó csövek.
Itt is kisült a bukta!
Tegnap előtti képek.
A lehetőség meg volt benne, csak vizet nem kapott hozzá!
Cső kezdemény alig van rajta, és az is hiányosan kötött.
Válasz blsjela #22350. hozzászólásáraMost megnyugodtam, az én csöveimmel is ez történt, két nap alatt szinte minden második lekonyult. Borzasztó mennyiségű poloskával.
Válasz lemken #22344. hozzászólásáraOszt azóta beindult a strand idő, a felhőtlen időtöltés és ameddig tart minnyus 1 millió tonna/ hét. Tudtak valamit a szagértők, innen már könnyű kalkulálni.
24596 hozzászólás
Válasz Balázs. #22388. hozzászólásáraÜdv. Segíts már egy kicsit mi az az aqua max os kukorica.?
Válasz Balázs. #22394. hozzászólásáraEz homok? Hány aranykoronás föld mert attól is függ. Meg persze a fajtától.
Válasz Koczka József #22389. hozzászólásáraNyíregyháza
Válasz vén cigány #22392. hozzászólásáraÁpr 23 . Csak fao 320 -340-370 esek .
Jan tól eddig 230 mm volt
Válasz blsjela #22391. hozzászólásáraGondolom április eleji vetés, mert ezek már kész csövek.
4nap 38° eredménye .
Nem panaszkodom de a vízleadással lesznek gondok meg a szárításí kőltség is.https://youtu.be/TB7r5KjZAFs
Válasz Balázs. #22388. hozzászólásáraCsak sajna most aqua min. van, mégpedig nagyon-nagyon.
Válasz Balázs. #22388. hozzászólásáraSzia merre vagy mely település.
Aqua max-os kukorica csak jobb mint a többi így tartja magát most is
Üdv. Sy. Carioca kukoricája volt valakinek 2021-ben, mik a tapasztalatok, víz leadás, termés átlag?
Válasz rongyos #22379. hozzászólásáraAz igaz mert a kukorica már előtte meghal.
Válasz Sk Laci #22383. hozzászólásáraCsak kb.25%-a ilyen.Többi még lehet ma lejelentve aszálykárra.Szerintem nem ritka csak eszi a vad,meg van sok kis fele nagyságú cső nélküli szár.Kép nem adja a valóságot.
Válasz Borz #22290. hozzászólásáraNa ahogy alakul. Zala és Vas megye bőven termel cső nélküli kukkricát. Kiváncsi leszek a visszhangra miiért nem terem csak zöld. Van 60 centis kukoricám de van rajta cső. Kicsi de van. Lehet jobb ha ránéznek a tulajok mert valami nagy hiba lett.
Válasz barazdabetyar. #22381. hozzászólásáraNeked jól néz ki a kukoricád.
Drótférges a parcella, hogy ennyire ritka?
Válasz jocika0502 #22378. hozzászólásáraNem vagy egyedül, ha a Duna vizét kapná meg se lenne jobb.
Válasz barazdabetyar. #22380. hozzászólásáraMin -Till.
Válasz jocika0502 #22378. hozzászólásáraa remény hal meg utoljára....
Ezekből még lehet valami normális kukorica, ha mondjuk a héten kapna esőt?
Alsó levelek elszáradtak, de a cső alatti leveleknek a vége van csak elszáradva. Van ahol már van rendes cső, van ahol még csak nagyon kicsi, éppen látszik a levél meg a szár között.
Válasz Chillout #22376. hozzászólásáraEgy szót nem szólnék, ha a 80 százalékán ilyen lenne.
Nem értem mi ez a sok negatív felhang, hogy nem lesz termés. Ha a vonalzó megfelelően végére rakom akkor ez bizony egy 30 centis cső.
(és ez is csak kb. minden harmadikon...)
Válasz őszapó58 #22372. hozzászólásáraMegnéztem, 07.05.-től 07.23.-ig aszály van nálatok! Add be!
Válasz őszapó58 #22372. hozzászólásáraAgrárkár-enyhítési térképen volt nálatok aszály? Ha nem tudod megnézni, településnevet írj, és megnézem. Egyébként add be, abból baj nem lehet! Max visszavonod!
Válasz blsjela #22366. hozzászólásáraDekalb, úgy rémlik 4897-es, majd megnézem. Amúgy 4590-es volt rendelve, de állítólag a nemesítő nem tudta szállítani. Ezért ezt adták, elvileg dupla ára volt, de a 4590-es árán adták.
Próbáltam már több fajtát mellévetésben is, de mindig a dekalb volt a nyerő.
Csak azért útálom a dkc-t mert állandóan kivonják a bevált régebbi magokat.
Kukoricára lehet már aszálykárt beadni? már jócskán benne vagyunk a 15 napba.
Válasz Gabi 07 #22369. hozzászólásáraÉn saját kombájnnal könnyen beszélek, de tegnap cimborával pont ezt beszéltük, hogy ha saját málét el kell takarítani, akkor gabona asztal fel, ami szemet lehet összeszedünk, aztán a szecskázás és terítés is meglesz... Nekem 6-7 sor megy a W540 18 láb széles asztalba, neki az S760 pont dupla... Ő csak 11km/h-t tud 2. váltó fokozatban, nála 3.-ban nincs full motorfordulat. Viszont az én jószágom 3. fokozatban is tudja a 2400+ motorfordulatot, én tuningoltam! Mivel lehet kevés lesz a 6-7 sor 11 km/h-val...
Válasz csontii #22364. hozzászólásáraAz ilyenre jöhetne már a duna vize is, az sem segítene.
Ez már elúszott!
Válasz GEORGOSZ #22367. hozzászólásáraKánikulába kötött, de a kukorica bogár rágta le de teljesen a bibeszálat, a csuhélevelek hegyén csak egy luk van. Ilyet még én sem láttam!
Ennek KO, ez csak zúzva lesz.
Válasz Gandhy #22326. hozzászólásáraÉn azt látom ,hogy búza elővetemény és vésőeke birja a legjobban de a szántott is jó de csak kalászos után.
mt tigerezett kuk után az halva született...
Válasz Gabi 07 #22363. hozzászólásáraEz nagyon gatya... Csak az aszály miatt ilyen, esetleg rágta a selymet a diabrotica is? Ha ilyet esetleg be akarsz takarítani, akkor gabona asztallal! Ebből a kukorica adapter semmit nem fog a ferdefelhordóig eljuttatni... Nagyon sajnálom, ennyire siralmasat rég láttam!
Válasz Gabi 07 #22363. hozzászólásáraMilyen fajta ? Nekem a 38 fokba porzott a P0023 és a P9911 is nem volt semmi gond fele max 5-6 szem hiány volt. Az idei év kacifántos nagyon. És majd hogy tud az ember talajt csinálni az őszieknek
Válasz cross #22362. hozzászólásáraAmi lóg az már nem . Lassan is adja le a vizet és szedni nem szed semmit . Nekem van 3ha ami elég kőtőtt talaj ott meg a kukorica bogár intézte el sajna van repedés a talajban itt ott 10-15cm . Meglepődtem hogy a 0023 a homok illetve a félig kőtőtt talajon szebb mint a kőtőtt részen . Ez a 3ha talán javít az átlagon .
Válasz Gabi 07 #22363. hozzászólásáraCsak azért kérdeztem,mert kb ilyen állapotú kukorica gazdájának mondtam,hogy megvenném tőle és be báláznám. Tegnap kapott 9 mm esőt és szerinte attól majd helyre jön.
Válasz csontii #22361. hozzászólásáraEsőt tegnap kaptunk, meglepetés 3mm-t.
De a kukoricát idénre már elengedtem. Pár hete nem idegelem magam tovább rajta.
Innen én nem várok semmit, jó ha 40%-on van cső.
Az is ilyen:
Válasz blsjela #22350. hozzászólásáraA locsoltban is foltokban megégett. 41 fok volt tegnap. Itt-ott lógnak a csövek. Ezek vajon szednek még magukra? Mármint a lógó csövek.
Válasz Gabi 07 #22359. hozzászólásáraHa még kapna esőt hozna még valamennyi termést?
Válasz Gabi 07 #22359. hozzászólásáraEz egy szép zöld primőr cucc az enyémhez képest. Az úgy fest most, mint normál időben októberben.
Itt is kisült a bukta!
Tegnap előtti képek.
A lehetőség meg volt benne, csak vizet nem kapott hozzá!
Cső kezdemény alig van rajta, és az is hiányosan kötött.
Válasz Bigyófelügyelő #22353. hozzászólásáraIgen .
Válasz blsjela #22350. hozzászólásáraÜdv a klubban.
Válasz Bigyófelügyelő #22353. hozzászólásáraa tegnapi és a mai nap nagyon sokat kivett a kukoricákból, napraforgókból felénk is
Válasz Petyu #22354. hozzászólására
Na azt hiszem itt is taccsra vágta a 40 fok, semmi nem lesz.
Válasz blsjela #22352. hozzászólására4 nap meleg kivégezte a brutál zöld kukoricádat? Na hétfőn megnézem én is...
Válasz mocsencsi1 #22351. hozzászólásáraAz a baj hogy itt a vízleadás lesz a gond nincs zőld tömeg ami leadja .
Válasz blsjela #22350. hozzászólásáraMost megnyugodtam, az én csöveimmel is ez történt, két nap alatt szinte minden második lekonyult. Borzasztó mennyiségű poloskával.
Ilyen lett 4 nap alatt .
Válasz ..,-:) #22342. hozzászólásáraÍgy ahogy mondod.
Válasz Bigyófelügyelő #22335. hozzászólásáraAz idén párásitani kellesz, nem száritani, legalábbis mifelénk
Válasz lemken #22344. hozzászólásáraOszt azóta beindult a strand idő, a felhőtlen időtöltés és ameddig tart minnyus 1 millió tonna/ hét. Tudtak valamit a szagértők, innen már könnyű kalkulálni.