Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz A.I. #22293. hozzászólására
Amúgy az útról szépek ezek a 2,5m es kukoricák de ha belemész látszik, hogy jól áll nekik a távolság szerintem sokan megfognak lepődni aratáskor.
Válasz Gatti #22287. hozzászólásáraIgen sajnos ez az év már elment!
Ez a kukorica már régen halott!
Amíg le nem tárcsázod/el nem temeted addig nem nyugszik meg a lelked!
Ezen túlmenően azonban ami még nagyobb aggodalomra ad okot az az hogy a őszi kalászosok talajműveléséhez/vetéséhez/keléséhez is kellene legalább 100 mm csapadék maximum 3 részletben!
Aztán további 100 mm a bokrosodáshoz/szántáshoz!
A nagy kérdés az hogy ez a mennyiségű csapadék le fog e egyáltalán esni az idén vagy sem?
Mert ha nem akkor leszünk igazán nagy bajban ha a következő évet sem tudjuk tisztességesen elindítani mert akkor az eredmény is többé kevésbé borítékolható! Azt meg már az idén is tapasztalhatjuk milyen árbevétel nélkül!
Kitartást kívánok mindenkinek!
Válasz barazdabetyar. #22285. hozzászólásáraFelénk a Dunántúlon itt Gyermely környékén olyan a kukorica, mint a baloldali, kb mellmagasságnál megállt, csövet nem látok rajta és fel van csavarodva a levele.
Ami érdekes, hogy gyerek koromban onnét tudtam megkülönböztetni, hogy milyen kukoricát vetett a "TéeSZCSé" hogy milyen tőtávval volt vetve, a siló (mert akkoriban még százával voltak tehenek felén) 20-25 centiméterenként volt ültetve a szemes kukorica meg vagy 45-50cm-ként.
Így is volt, hogy mire a silót vágták már a sűrűn vetett állomány kezdet vergődni, de ott nem számított, a szemes az így ritkán ültetve kibírta.
Nem tudom hol siklott ki a vonat , de mostanára nincs állat tartás aminek kéne a siló, de mindenhol siló tőtávval ültetett kukoricákat látok, amik ha van csapadék és műtrágya biztos brutál átlagokat hoznak, de most több száz hektáron kuka az egész.
Válasz Ares 826 #22282. hozzászólásáraBehozná de nem 2x kell locsolni.Itt van amit figyelek.Szalaggal megy az öntözés.Pár hete még a száraz volt a szebb.
Válasz barazdabetyar. #22274. hozzászólásáraHa kétszer belocsolnád azt a pénzt sem hozná vissza amit belefecceltél, s hol van még a rengeteg szopás a csövek dobok kihordásával! Én tudom mert öntöztem búzát is meg kuccát is!
Válasz barazdabetyar. #22276. hozzászólásáraAz öntözés is olyan mint a csiga aki át akar menni a forgalmas úton, oda bizony születni kell. A jól becsatornázott szántókhoz, az a tuti.
Nem mondom, van vele munka, de ott a termésbiztonság.
Válasz barazdabetyar. #22274. hozzászólásáraVolt itt egy idős gazda, és ő mondta mindig az ilyenre "ez még várja az esőt"! Ezen még segítene! Az országban sok van amin már nem!
Válasz cyclo-400 #22269. hozzászólásáraNálam is ami nincs öntözve,az megsült. Csak a laposabb részeken van rajta valamekkora cső.
Itt látszik meddig bírtam belocsolni.
Válasz cross #22268. hozzászólásáraSzóval tavaly én is ilyentájt, ugyan így gyönyörködtem a kukoricában,
most végig kell néznem, hogy az egyik hozott csövet a másik nem.
Ami hozott is csövet azon meg nem lessz szem, vagy nevetségesen kevés.
Nézünk ki a fejünkből és nem tudunk mit tenni , és ennyi.
Virágzáskor 38-39 fok , perzselő száraz forróság, azt mégis bekötött rendesen. Alulról kapta a vizet.
Dél-Békés, ami nincs locsolva annak nagy része KO!
Válasz Josku #22266. hozzászólására Nincs sok állat a környékünkön.Ami van annak összejött annyi széna és lucerna ami elég.A szalmát is inkább szétfuvattuk hogy legalább annyi szerves anyag menjen vissza mert műtrágyát nem sokat fog látni .Ez is visszakerül a talajba.
Válasz barazdabetyar. #22255. hozzászólásáraTalajvízszint “megemelés” lenne csak talán a mindenki számára megfelelő megoldás…..szerintem……szóval duzzasztani kellene de SOS…….öntözés egyre drágább lesz, iszonyatos energia és ember költség lesz és ez a két dolog az, ami biztos, hogy csak drágább lesz hosszabb távon…….
Válasz határjáró #22249. hozzászólásáraMajd utalnak nekünk egy kicsit belőle alföldieknek.Úgy is azt írták az öntözős topikba,milyen merészség kútból öntözni,mivel elfogy az ivóvíz.Nem öntözünk,nehogy szomjan haljanak a dunántúliak.Aztán nem lesz aki betakarítsa ezeket.
Válasz Bigyófelügyelő #22248. hozzászólásáraNem vagyok irigy ember, de most magamban mondom hogy de jó lenne ilyen kukorica. Ma végig néztem a kukoricákat és siralmas. A száradás mellett már a kukorica bogár is nagyon beindult olyan helyeken van rengeteg ahol eddig soha nem volt.
Válasz TeljesenMindegy #22245. hozzászólásáraMajd aratás megmutatja . Tavaly a 9415 is jól nézett ki de a 9363 meg előzte pedig az nem nézett ki olyan jól. De ha nagyon extrém az idő akkor mindegy milyen fajta.
24596 hozzászólás
Válasz A.I. #22293. hozzászólására
Amúgy az útról szépek ezek a 2,5m es kukoricák de ha belemész látszik, hogy jól áll nekik a távolság szerintem sokan megfognak lepődni aratáskor.
Válasz .Richard. #22292. hozzászólásáraAz itt szerencsére nincs. Simán elfogyott a víz neki sajnos.
Válasz VESZTES. :) #22291. hozzászólására
Válasz Borz #22290. hozzászólásáraCsövet már levették és megfőzzük, bár az nem hiba!
Szóval meddő...
Válasz Borz #22290. hozzászólásáraLeette a szarvas?
Válasz Borz #22290. hozzászólásáraTúl van fújva a kerék
Válasz Gatti #22287. hozzászólásáraFelkészül a nyugat... Osztrák határtól 30kmre sok ilyen "szép" kukorica van. Keresd a hibát!
Válasz lemken #22288. hozzászólásáraigen, láthatod milyen repedések vannak, nem lesz egyszerű az ősz sem :(
Válasz Gatti #22287. hozzászólásáraIgen sajnos ez az év már elment!
Ez a kukorica már régen halott!
Amíg le nem tárcsázod/el nem temeted addig nem nyugszik meg a lelked!
Ezen túlmenően azonban ami még nagyobb aggodalomra ad okot az az hogy a őszi kalászosok talajműveléséhez/vetéséhez/keléséhez is kellene legalább 100 mm csapadék maximum 3 részletben!
Aztán további 100 mm a bokrosodáshoz/szántáshoz!
A nagy kérdés az hogy ez a mennyiségű csapadék le fog e egyáltalán esni az idén vagy sem?
Mert ha nem akkor leszünk igazán nagy bajban ha a következő évet sem tudjuk tisztességesen elindítani mert akkor az eredmény is többé kevésbé borítékolható! Azt meg már az idén is tapasztalhatjuk milyen árbevétel nélkül!
Kitartást kívánok mindenkinek!
Itt a vége, de azért pár helyen még a címert kitolta
Jöhet neki a tárcsa
Válasz barazdabetyar. #22285. hozzászólásáraFelénk a Dunántúlon itt Gyermely környékén olyan a kukorica, mint a baloldali, kb mellmagasságnál megállt, csövet nem látok rajta és fel van csavarodva a levele.
Ami érdekes, hogy gyerek koromban onnét tudtam megkülönböztetni, hogy milyen kukoricát vetett a "TéeSZCSé" hogy milyen tőtávval volt vetve, a siló (mert akkoriban még százával voltak tehenek felén) 20-25 centiméterenként volt ültetve a szemes kukorica meg vagy 45-50cm-ként.
Így is volt, hogy mire a silót vágták már a sűrűn vetett állomány kezdet vergődni, de ott nem számított, a szemes az így ritkán ültetve kibírta.
Nem tudom hol siklott ki a vonat , de mostanára nincs állat tartás aminek kéne a siló, de mindenhol siló tőtávval ültetett kukoricákat látok, amik ha van csapadék és műtrágya biztos brutál átlagokat hoznak, de most több száz hektáron kuka az egész.
Válasz Ares 826 #22282. hozzászólásáraBehozná de nem 2x kell locsolni.Itt van amit figyelek.Szalaggal megy az öntözés.Pár hete még a száraz volt a szebb.
Válasz barazdabetyar. #22281. hozzászólásáraJa bocs, Medgyes+Csanádapáca környéke.
Válasz Charlie Firpo #22260. hozzászólásáraSajnos nálunk is vannak ilyenek!
Válasz barazdabetyar. #22274. hozzászólásáraHa kétszer belocsolnád azt a pénzt sem hozná vissza amit belefecceltél, s hol van még a rengeteg szopás a csövek dobok kihordásával! Én tudom mert öntöztem búzát is meg kuccát is!
Válasz cross #22279. hozzászólásáraMelyik település?
Válasz cyclo-400 #22269. hozzászólásáraItt Miskolc mellett egy páran csőtörőre válltunk.
Túl drága lesz a szárítás, kevés a termés.
Válasz barazdabetyar. #22273. hozzászólásáraIgen.
Válasz Gabi 07 #22272. hozzászólásáraCsepegtető.
Válasz barazdabetyar. #22276. hozzászólásáraAz öntözés is olyan mint a csiga aki át akar menni a forgalmas úton, oda bizony születni kell. A jól becsatornázott szántókhoz, az a tuti.
Nem mondom, van vele munka, de ott a termésbiztonság.
Válasz Gabi 07 #22275. hozzászólásáraKb.30 ha.4 darabban.Kellene 8 kutat fúrni,4 szivattyú,200000 méter csepegtető szalag.Lenne 200 tonna kukorica.
Válasz barazdabetyar. #22274. hozzászólásáraVolt itt egy idős gazda, és ő mondta mindig az ilyenre "ez még várja az esőt"! Ezen még segítene! Az országban sok van amin már nem!
Ezek se öntözöttek.Még menthető lenne.
Válasz cross #22268. hozzászólásáraHol dél békésben?
Válasz cross #22268. hozzászólásáraNagyon szép!
A víz az élet!
"Alulról kapta a vizet." ezt kifejtenéd bővebben.
Válasz Josku #22266. hozzászólásáraÉn meg szárzúzom a kaszálni valót Somogyban..mert a kutyának nem kell...
Válasz cyclo-400 #22269. hozzászólásáraNálam is ami nincs öntözve,az megsült. Csak a laposabb részeken van rajta valamekkora cső.
Itt látszik meddig bírtam belocsolni.
Válasz cross #22268. hozzászólásáraSzóval tavaly én is ilyentájt, ugyan így gyönyörködtem a kukoricában,
most végig kell néznem, hogy az egyik hozott csövet a másik nem.
Ami hozott is csövet azon meg nem lessz szem, vagy nevetségesen kevés.
Nézünk ki a fejünkből és nem tudunk mit tenni , és ennyi.
Virágzáskor 38-39 fok , perzselő száraz forróság, azt mégis bekötött rendesen. Alulról kapta a vizet.
Dél-Békés, ami nincs locsolva annak nagy része KO!
Válasz Josku #22266. hozzászólására Nincs sok állat a környékünkön.Ami van annak összejött annyi széna és lucerna ami elég.A szalmát is inkább szétfuvattuk hogy legalább annyi szerves anyag menjen vissza mert műtrágyát nem sokat fog látni .Ez is visszakerül a talajba.
Válasz Charlie Firpo #22260. hozzászólásáraÉrdemes felbálázni? Alig van takarmánynak való Borsodban is, 1x kaszáltunk, aztán ki is sűlt.
Válasz barazdabetyar. #22258. hozzászólásáraAkkor úsztok a pelvétában!
Válasz Füle #22262. hozzászólására ja és a háttérben az üres almafák.
Válasz Füle #22262. hozzászólására nyirség,Nagykálló környéke.
Válasz Charlie Firpo #22260. hozzászólásáraMelyik része, ez siralmas!
Válasz ..,-:) #22256. hozzászólásáraIgen most ezen dolgoznak hogy vissza kell duzasztani és meg kell tartani a csapadég vizet belvizek .
Szabolcs megye .
Válasz barazdabetyar. #22258. hozzászólásáraAmit egy falu egy évben felhasznál, azt 100 hektárra vígan kiöntözöd egy évben. Nem mennyiség.
Válasz ..,-:) #22256. hozzászólásáraBevezették a faluba a szennyvizet,több méterrel lejjebb a talajvíz szint.
Válasz mtz1221 #22252. hozzászólásáraÉn is!
Válasz barazdabetyar. #22255. hozzászólásáraTalajvízszint “megemelés” lenne csak talán a mindenki számára megfelelő megoldás…..szerintem……szóval duzzasztani kellene de SOS…….öntözés egyre drágább lesz, iszonyatos energia és ember költség lesz és ez a két dolog az, ami biztos, hogy csak drágább lesz hosszabb távon…….
Válasz ..,-:) #22254. hozzászólásáraAmúgy igazad van,csak a világ nem úgy működik.Átdugom a slagot a szomszédba,hogy az ő kertje zöldebb legyen?
Válasz barazdabetyar. #22253. hozzászólásáraÉn kérek elnézést…….
Öntözzél nyugodtan csak kútból, majd idővel rájössz…….
Válasz határjáró #22249. hozzászólásáraMajd utalnak nekünk egy kicsit belőle alföldieknek.Úgy is azt írták az öntözős topikba,milyen merészség kútból öntözni,mivel elfogy az ivóvíz.Nem öntözünk,nehogy szomjan haljanak a dunántúliak.Aztán nem lesz aki betakarítsa ezeket.
Válasz III.Gyula #22224. hozzászólásáraA meg mi ??? Valamikor régen mintha hallottam vagy láttam volna hasonlót.
Pátrohai, él és virul, a másikat le sem érdemes fotózni, 352 es.
Második sor kapát kapja, ha már esső nem volt.
Válasz határjáró #22249. hozzászólásáraA bogár az dolgozik rendesen itt is....
Válasz Bigyófelügyelő #22248. hozzászólásáraNem vagyok irigy ember, de most magamban mondom hogy de jó lenne ilyen kukorica. Ma végig néztem a kukoricákat és siralmas. A száradás mellett már a kukorica bogár is nagyon beindult olyan helyeken van rengeteg ahol eddig soha nem volt.
Válasz blsjela #22247. hozzászólására
Válasz TeljesenMindegy #22245. hozzászólásáraMajd aratás megmutatja . Tavaly a 9415 is jól nézett ki de a 9363 meg előzte pedig az nem nézett ki olyan jól. De ha nagyon extrém az idő akkor mindegy milyen fajta.