Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1196. hozzászólásra
35 mázsa a fizető súly 23 Ha átlagában , az étkezési kukorica még 20 feletti a vize az még vár a sorára . Amúgy 11-13% közötti vízzel vágtuk a kukoricát . Csak a támogatás marad meg az idén a kukoricán
Elkezdtek csörögni a telók, dunántúlról kínálnak 1800-1900-ért kombájntól kukit, 14-15-ös vízzel, a súlyt visszaszámolják 13-ra. Komoly tételeket. Mi lesz itt ??????
Olajosmagvak
A hét közepén emelkedett az olajosmagvak ára a nemzetközi tőzsdén. Ennek az az oka, hogy az előrejelzések szerint a
jövő hét végére fagyok várhatók az Egyesült Államokban. Ezért a spekulánsok a tőzsdén most vásároltak szójababot és
kukoricát. Attól tartanak, hogy károsodik a termés a fagy következtében, s jelentűsen emelkednek majd az árak. Még nem
világos, hogy ezek az események meddig befolyásolják a piacot. Itt Magyarországon, még nem változtak az árak. Dunai
kikötőben a napraforgó továbbra is 180,00–185,00 EUR (49 300–50 700 forint) tonnánként szeptember-októberre. Magyarországon
a repcére alig kötnek üzletet.
De, mert már volt egy megegyezésünk, és akkor szólt a barát, hogy pihizik az egyik gépe(a 10-ből), akkor neki fizessek.
De hülyéket nem akarok írni, majd megkeresem a szerződésüket.
Válasz #1169. hozzászólásra
horrorisztikus
sztem a legdrágább maszeknál is sokkal drágább,legalábbis irányárba
meg állandóan foglalt minden már hónapokra előre
Gabona
Magyarországon gabonában még mindig nagyon kevés kereskedő van. Az árpa láthatóan felkészült az intervencióra.
Az étkezési búza ára 90,00–95,00 EUR (24 700–26 000 Ft)/tonna gazdaságból indulva. A takarmány búza tonnája pillanatnyilag
80.00 EUR (21 900 Ft) gazdaságból indulva. A kukorica új termésének október-decemberi árfolyama 85,00 EUR-nál
(23 300 Ft) kezdődik tonnánként. Magyarországon jó termés várható, mintegy 7 millió tonna. Ebből kb. 3–3.5 millió tonnát
szánnak exportra. Az aratás még csak most kezdődik. Egyelőre alig zajlik értékesítés a piacon. Magasabb árakban reménykednek
a kereskedők. Az osztrákok azonban máris árulják a kukoricát Olaszországban
Egy barátomé, így kissé barátibb az ár is, de ahogy számolom, annyiba van, mint ha bérbe csináltatnám, csak így én megyek vele és úgy csinálom ahogy nekem tetszik.
Asszem nálam is annyi óránként de nincs mögötte teljesítmény. MOst írok mindent a 836-ról is, de jobb a fogyasztása sokkal kevesebb, és megy, nincs gondolkodás.
Válasz #1162. hozzászólásra
nekem a fogyasztásom nem vészes max 30 óránként csucsterhelésen,a sullyal vannak gondjai tárcsázásnál,az mtzkről már mindent leszettem aztán erre raktam de kevés.
Válasz #1155. hozzászólásra
értelmetlen mert ingadozik a termőréteg vastagsága 20tól 50 centiig táblán belül sokszor,
ezért is nem szántok hanem lazítózok.Tavaly 8,5 tonnát becsültem aztán 11 lett,pont az ilyen foltok miatt.
Válasz #1150. hozzászólásra
nálunk sok helyen van 2 cső ezért nem tudok normális termésbecslést csinálni,meg kell haraptatni de annyira vizes hogy a daráló se vinné le.
most jut eszembe, hogy irták többen, hogy 3-4-5 csövet hozott a kukijuk ,nálam is 2-3 volt a jellemző, maradt meg ebböl valakinél egynél több ? mert nálam nem , csak ahol hiányos volt ott lett egy normál meg 1 kissebb cső
24598 hozzászólás
Válasz #1197. hozzászólásra
35q, és nullás?
De olcsón termeltek.
Válasz #1196. hozzászólásra
35 mázsa a fizető súly 23 Ha átlagában , az étkezési kukorica még 20 feletti a vize az még vár a sorára . Amúgy 11-13% közötti vízzel vágtuk a kukoricát . Csak a támogatás marad meg az idén a kukoricán
Válasz #1195. hozzászólásra
Nettó?
Végeztünk az aratással hát siralmas nagyon az eredmény . 35 mázsa/ha és 2500+kompi az ára . Úgy hogy épp nullás a kuki az idén .
egy kobmeter csoveskukorica mennyi kilo lehet??
Elkezdtek csörögni a telók, dunántúlról kínálnak 1800-1900-ért kombájntól kukit, 14-15-ös vízzel, a súlyt visszaszámolják 13-ra. Komoly tételeket. Mi lesz itt ??????
Válasz #1191. hozzászólásra
Itt utánna 10 milis eső nem volt.
Válasz #1189. hozzászólásra
nálunk is Jul. 18-ám volt az utlsó "komolyabb" eső 16 mm
azóta 3x volt 10mm alatt ami lószart se ért
Válasz #1189. hozzászólásra
Az már épp elég,most néztem a feljegyzésem,itt június 21.-én volt 22 mm-er.ez előtt,és után jelentéktelen esők voltak.Egész évben 123 mm. volt.
Válasz #1188. hozzászólásra
Júli 18-án ázott meg utoljára kiadósan.
Válasz #1186. hozzászólásra
Meg esőt!
Válasz #1185. hozzászólásra
REmélem!
Válasz #1184. hozzászólásra
102,50bruttó átlag
95,91nettó "
Dkc 49-64,Dk 440,3511,Dkc4626,
Valamikor ápr 20körül volt vetve.
3,5q AN-ot kapott,semmi mást.
Válasz #1183. hozzászólásra
a kalászosoknál jövedelmezőbb volt?
Válasz #1183. hozzászólásra
termés,víz,fajta,vetés ideje,na és persze mit kapott?
Kukorica aratás befejezve!Ilyen korán még soha nem sikerült mióta gazdálkodom.
Válasz #1180. hozzászólásra
Már rájött a fickó...
Remélem nem árul L...
Válasz #1178. hozzászólásra
Ki nem lehet zárni ezt se...
Válasz #1178. hozzászólásra
yó8
ki az a Paldoo?
Válasz #1177. hozzászólásra
noo tegnap ugyanezt írtam Szabolcsnak..."a remény":-)
Válasz #1177. hozzászólásra
Viszlát !
Paldoo máma elég laza volt.....tán nem bábolnán járt ???:-)))) Gyanús,gyanús a pókeres !!!
Válasz #1176. hozzászólásra
ja semmi
beleért a bilibe a kezem és felébredetem
tudod a remény halmeg utoljára
Válasz #1175. hozzászólásra
Hacsak ???????????? .........
.......nem írod meg emilen....:-))
Válasz #1173. hozzászólásra
Nagyon jó kilátások :-(((((((((((
jövőre nem kell agyalni , mit vessünk, mert tutira bukta lesz minden (hacsak:.........)
Válasz #1171. hozzászólásra
Azért ezt sosem értem, hogy állandóan foglaltak, de mikor lemegyek bajára mindig áll bent 10-15 db.
Olajosmagvak
A hét közepén emelkedett az olajosmagvak ára a nemzetközi tőzsdén. Ennek az az oka, hogy az előrejelzések szerint a
jövő hét végére fagyok várhatók az Egyesült Államokban. Ezért a spekulánsok a tőzsdén most vásároltak szójababot és
kukoricát. Attól tartanak, hogy károsodik a termés a fagy következtében, s jelentűsen emelkednek majd az árak. Még nem
világos, hogy ezek az események meddig befolyásolják a piacot. Itt Magyarországon, még nem változtak az árak. Dunai
kikötőben a napraforgó továbbra is 180,00–185,00 EUR (49 300–50 700 forint) tonnánként szeptember-októberre. Magyarországon
a repcére alig kötnek üzletet.
De, mert már volt egy megegyezésünk, és akkor szólt a barát, hogy pihizik az egyik gépe(a 10-ből), akkor neki fizessek.
De hülyéket nem akarok írni, majd megkeresem a szerződésüket.
horrorisztikus
sztem a legdrágább maszeknál is sokkal drágább,legalábbis irányárba
meg állandóan foglalt minden már hónapokra előre
Gabona
Magyarországon gabonában még mindig nagyon kevés kereskedő van. Az árpa láthatóan felkészült az intervencióra.
Az étkezési búza ára 90,00–95,00 EUR (24 700–26 000 Ft)/tonna gazdaságból indulva. A takarmány búza tonnája pillanatnyilag
80.00 EUR (21 900 Ft) gazdaságból indulva. A kukorica új termésének október-decemberi árfolyama 85,00 EUR-nál
(23 300 Ft) kezdődik tonnánként. Magyarországon jó termés várható, mintegy 7 millió tonna. Ebből kb. 3–3.5 millió tonnát
szánnak exportra. Az aratás még csak most kezdődik. Egyelőre alig zajlik értékesítés a piacon. Magasabb árakban reménykednek
a kereskedők. Az osztrákok azonban máris árulják a kukoricát Olaszországban
Válasz #1168. hozzászólásra
ahan azt hittem Munax vagy mi a lószar
nem tod azok mennyié adják???
Válasz #1167. hozzászólásra
Egy barátomé, így kissé barátibb az ár is, de ahogy számolom, annyiba van, mint ha bérbe csináltatnám, csak így én megyek vele és úgy csinálom ahogy nekem tetszik.
Válasz #1164. hozzászólásra
mennyiért bérled a trakit?
napra ? ü.ó-ra fizetz? ha szarrá megy ki fizeti?
kiváncsi vok hogy működik ez a gépbérléses mese , mert nem tok róla semmit
Válasz #1165. hozzászólásra
Jaj eszt ne kérdezd(itt), mert olvassák a kereskedők is, és ezért lebaxnak holnap engem.
Válasz #1164. hozzászólásra
a zöldekbe ki a legjobb szted árilag?
Válasz #1163. hozzászólásra
Asszem nálam is annyi óránként de nincs mögötte teljesítmény. MOst írok mindent a 836-ról is, de jobb a fogyasztása sokkal kevesebb, és megy, nincs gondolkodás.
Válasz #1162. hozzászólásra
nekem a fogyasztásom nem vészes max 30 óránként csucsterhelésen,a sullyal vannak gondjai tárcsázásnál,az mtzkről már mindent leszettem aztán erre raktam de kevés.
Válasz #1161. hozzászólásra
Hát ja. Itt sem jobb a helyzet. Most amit kaptam 836-ost a tm-hez képest ég és föld.
Válasz #1160. hozzászólásra
300 körül csinálok ezzel a izével
egykét éjjelt le kell benn nyomni ha nem szerzek mellé vmit
csakhát ezek a tré árak
Válasz #1159. hozzászólásra
Látom téged is a zöld vas gondolkodtat !
Válasz #1157. hozzászólásra
ha lekötöttem volna a fölit is 3 ra akkor lehet h lenne 7830 as
Válasz #1156. hozzászólásra
igy van !
tarka földet nem létezik megsacolni :)
Válasz #1156. hozzászólásra
Az sosem baj, ha kevesebbre becsülöd ! Aföle akkor talált píííízzzzzz ! :-))
Válasz #1155. hozzászólásra
értelmetlen mert ingadozik a termőréteg vastagsága 20tól 50 centiig táblán belül sokszor,
ezért is nem szántok hanem lazítózok.Tavaly 8,5 tonnát becsültem aztán 11 lett,pont az ilyen foltok miatt.
Válasz #1153. hozzászólásra
Szedj le 20-30 csövet, oszt morzsolj,számolj.
Az öntözöttben elvétve.:-(((( Rosszabb, mint 2007 volt.
nálunk sok helyen van 2 cső ezért nem tudok normális termésbecslést csinálni,meg kell haraptatni de annyira vizes hogy a daráló se vinné le.
kivétel nélkül mind viszaszivta a második csövét "szivarra"
vagy esetleg volt rajta 10-20 szem !!!
Szintén zenész!
Válasz #1148. hozzászólásra
most jut eszembe, hogy irták többen, hogy 3-4-5 csövet hozott a kukijuk ,nálam is 2-3 volt a jellemző, maradt meg ebböl valakinél egynél több ? mert nálam nem , csak ahol hiányos volt ott lett egy normál meg 1 kissebb cső