Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
van termom is és az 15-ös a vize. morzsolva fasza 10 dekás csövek vannak. a pio még vizes, de dupla akkora csövek vannak rajta. tavaly a pio F73-as annyit termett, mint a 5143-as csak 2-vel szárazabb volt
Igen ezt is irtam már hogy egy 19-es Dekalb sokkal kevesebb kakaóval megszárad mint egy ugyanolyan nedvességü Pijó, csak ez azokat nem érinti akik nem száritanak
Válasz #869. hozzászólásra
Miért,kevesebbet kell hogy teremjen?
Ugyan nekem a brió tavaly 4tonnát adott,a neoma idén 3,5t,de nincs két egyforma évjárat.
Lépek, mert elfogyott a szigetelő anyag, este lehet, hogy még visszanézek, de nagyon-nagyon szar este a rendszer. A trakit vitassátok már meg...légyszi !!!
Volt fajsúlya ?????
Erre nagyon könnyűek a neomák.
A legjobb fajsúlyú eddig az A90-es pio 4 t/ha, csodák csodájára.
Nagyon jó fajsúlyban volt az alego de 2,7-nél megállt.
Az E82 ismét gáz.
Én 3t/ha körülire várom a naprát (75 heki fele Brió fele Alexandra a forgók meg Neoma).
Azonos körülmények között mennyivel terem kevesebbet a Neoma a Briónál?
Válasz #864. hozzászólásra
A neoma nálam bruttó 35q adott 7-8 közti vizzel.(4t-át vártam ,de ne legyünk mohók)
A 14--es kukit szerintem bátran lehet tárolni ,ha jól emlékszem annyi a magyar szabvány is.
Mi 14-14,5 közé szárítunk és be van tárolva úgy 4,5-5 m magasan. A 13-ast simán be tudnád tárolni, csak előtte tisztítsd ki, mert a tisztítás a legfontosabb !!!!!!!
Amúgy javaslok egy kuki fajtát annak akinek nincs sok helye és van rengeteg pénze.....bukni......MTI Milo 0,5 hekin(teszt) 17 q, 28,4% víz. JA !! Ez 100 napos kuki lenne, és el volt vetve a többivel időben, áprilisban. Ki kellet vágni a sorból, mert 2 hét múlva semmi sem lett volna belőle. 2007-ben meg tudod 6,8 t/ha szárazban. Ez az év is másmilyen aszályt hozott.....
De kircsi volna ha nem kellene száritani...
13-as vizzel már simán be merném tárolni 3 méter magasságra, de a 14-est azt már száritnai kellene ( szerintem nem ússzuk meg száritás nélkül)
vágtam ma 1.5 heki naprát is (Neoma ) 2.8t/ha 9%-os nedvességgel ( keveslem a termést , mert ez kva jól nézett ki )
24598 hozzászólás
Válasz #896. hozzászólásra
Az más a szerződött ! Én a napi árra lennék kíváncsi !
Válasz #894. hozzászólásra
Ott van leírva !
Válasz #893. hozzászólásra
27.80-ba szerződtem. a jövő héten szállítjuk
Válasz #888. hozzászólásra
440 az idén tarolni fog rendesen.
Válasz #890. hozzászólásra
mennyivel vetetted?
Válasz #891. hozzászólásra
Mennyi ?
Hol ?
Válasz #888. hozzászólásra
az lehet, de az a lényeg, hogy nálam azonos körülmények között két fajta között mekkora különbség van
Válasz #885. hozzászólásra
itt felette beszélnek bőven:O
Válasz #882. hozzászólásra
nekem a 3511-esen 180g-szem van a csöveken ( 15 csövet morzsoltam),a vize meg 17%.
65.000 -es tőszámmal számolva az nem is olyan gyenge
3-as lesz? :-))
nekünk a dk 440 en az átlag cső morzsolva és leszáradva(3napig konyhaasztalon:))20 és fél deka
azért kiváncsi leszek, hogy az idei fél termésből, mikor lesz csúcs
Válasz #881. hozzászólásra
de érdekes módon a dekalb szárazabbnak látszik a fakósága miatt, mint a szárazabb (műszerrel) pio
Válasz #883. hozzászólásra
2-es nem lesz benne, mire bejön a csúcs.
Ma autókáztam egy kevesett és a délebb területeken már rendes nagy táblákat láttam learatval kukiból !!! Csak lestem !
ki milyen árat hallott a kukira?
Válasz #878. hozzászólásra
van termom is és az 15-ös a vize. morzsolva fasza 10 dekás csövek vannak. a pio még vizes, de dupla akkora csövek vannak rajta. tavaly a pio F73-as annyit termett, mint a 5143-as csak 2-vel szárazabb volt
Válasz #880. hozzászólásra
Na ja ! De anno, a nagy bosnyák piacra be nem lehetett vinni a dekalbot a hypozott színe miatt.
Válasz #879. hozzászólásra
Igen ezt is irtam már hogy egy 19-es Dekalb sokkal kevesebb kakaóval megszárad mint egy ugyanolyan nedvességü Pijó, csak ez azokat nem érinti akik nem száritanak
Válasz #878. hozzászólásra
És szárítani is rengeteg energia. Már mint egy másik hybrid ugyon olyan víztartalmához képest.
Válasz #875. hozzászólásra
Ezé utálom a piót
Az fasza !
nem !!
minimális veszteség szokott lenne a 3511 -nél adapter által
Válasz #874. hozzászólásra
nem potyognak a csövek?
ma mértem nekem a pio még 30 körül van. a jobb részeken még felette.
Válasz #862. hozzászólásra
dekalbok igy állnak nálunk
3511 -es 12-13 %
391-es 10-12%
Miért,kevesebbet kell hogy teremjen?
Ugyan nekem a brió tavaly 4tonnát adott,a neoma idén 3,5t,de nincs két egyforma évjárat.
Lépek, mert elfogyott a szigetelő anyag, este lehet, hogy még visszanézek, de nagyon-nagyon szar este a rendszer. A trakit vitassátok már meg...légyszi !!!
Nálam tavaly a neoma 5-7 q-val többet adott, mint a brio.
Válasz #866. hozzászólásra
Volt fajsúlya ?????
Erre nagyon könnyűek a neomák.
A legjobb fajsúlyú eddig az A90-es pio 4 t/ha, csodák csodájára.
Nagyon jó fajsúlyban volt az alego de 2,7-nél megállt.
Az E82 ismét gáz.
Válasz #866. hozzászólásra
Én 3t/ha körülire várom a naprát (75 heki fele Brió fele Alexandra a forgók meg Neoma).
Azonos körülmények között mennyivel terem kevesebbet a Neoma a Briónál?
Válasz #867. hozzászólásra
Még lábon ! Zöld, mint a valamire való traki ! :-)))
Válasz #865. hozzászólásra
Naprát levágtad ?
Termés ?
A neoma nálam bruttó 35q adott 7-8 közti vizzel.(4t-át vártam ,de ne legyünk mohók)
A 14--es kukit szerintem bátran lehet tárolni ,ha jól emlékszem annyi a magyar szabvány is.
Mi 14-14,5 közé szárítunk és be van tárolva úgy 4,5-5 m magasan. A 13-ast simán be tudnád tárolni, csak előtte tisztítsd ki, mert a tisztítás a legfontosabb !!!!!!!
Amúgy javaslok egy kuki fajtát annak akinek nincs sok helye és van rengeteg pénze.....bukni......MTI Milo 0,5 hekin(teszt) 17 q, 28,4% víz. JA !! Ez 100 napos kuki lenne, és el volt vetve a többivel időben, áprilisban. Ki kellet vágni a sorból, mert 2 hét múlva semmi sem lett volna belőle. 2007-ben meg tudod 6,8 t/ha szárazban. Ez az év is másmilyen aszályt hozott.....
Válasz #863. hozzászólásra
De kircsi volna ha nem kellene száritani...
13-as vizzel már simán be merném tárolni 3 méter magasságra, de a 14-est azt már száritnai kellene ( szerintem nem ússzuk meg száritás nélkül)
vágtam ma 1.5 heki naprát is (Neoma ) 2.8t/ha 9%-os nedvességgel ( keveslem a termést , mert ez kva jól nézett ki )
Válasz #862. hozzászólásra
Én az alábbi vizet a Dkc 4964 -nél mértem,nem lehetetlen,hogy egy korábbi FAO még szárazabb.
Válasz #861. hozzászólásra
Én is mértem ma 3511-est 17% nedv.
Egy elég megbízható embertöl hallottam , hogy valaki vágott 12.5 %-os kukoricát létezhet ez , vagy csak túloztak?
Válasz #860. hozzászólásra
Dekalbokat mértem ma 14-15%közti víztartalommal.Lassan lehet aratni!
MA kaptam ajánlatot kukira 22eft/tonna száraz.
Lesz itt probléma a kukoricával... szeptember végére 18 a tavalyi mélypontot eléri szerintem..
Válasz #858. hozzászólásra
ÁÁÁÁÁÁHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
NA EZT BEBUKTAM .DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Válasz #857. hozzászólásra
Várom 1 óra mulva!!
Válasz #855. hozzászólásra
MEGMONDOM ÖSZINTÉN NEM VOLTAM MÉG BENNE DE EZEK UTÁN MUSZÁLY LESZ
HAHA :DDD
Válasz #855. hozzászólásra
huha HUHA !!
NA MOST MIT IS MODJAK RÁ MERT NEM NÉZTEM :))))))))))
ÉRIK AZ FASZÁN :DDDDDDDDDD
Válasz #854. hozzászólásra
A sajátra lenék kiváncsi !!!
Válasz #853. hozzászólásra
DE ! MIÉRT ??
Válasz #852. hozzászólásra
Szegfűnél nem jártál ???
Válasz #851. hozzászólásra
ÉRNEK A KUKIK A PACSIRTA KÖTELESI RÉSZEKEN PISZOKUL!!
MEGHÁT MINDENÜT :))
Válasz #850. hozzászólásra
HÁT AZAZ !!
Válasz #849. hozzászólásra
K P
Válasz #847. hozzászólásra
ANNAK AKINEK KIN MARADT A CSE. BO.?????