Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én meg Marcaliban lakom, az idén vetett kukoricáim: nk lemoro, altius, pionner y12, n01, k85. A lazitó 5 késes, Joseytól vettem tavaly szeptemberben, nekem naon megfelel, merem ajánlani bárkinek, eddig 100 ha.-t lazitottam vele, de kopás nem nagyon látszik rajt, a 155 ló sztem kevés az 5 késhez, ahhoz 3as lenne jó, de ismétlem, sztem, de nem lakunk olyan messze 1mástól, h. ott annyira más talajok legyenek
Azé a 33 nyereségért!
Van pl. 10000 ha kukoricája x 33000=......
Nyami nyami jókis summa.........
De ha 200q-val számolok....
JÓ BIZNISZ EZ AZ MG AKÁRHOGY IS SZÁMOLOM!!!!!!!!!
Hali!
Én Nagykanizsa melett lakom,és a haveroméknak segítek a mezőgazdaságba:)
Milyen hibridkukit vetettél?
Hány késés lazító van a nyuszi után?Haveromék is akarnak venni,Jympát nézegetnek 155LE után 5késest.
én is somogyban gazdálkodom, nálunk is 200-210000 ft a kukorica hektáronkénti önköltsége, de az hogy mi ennyit kiteszünk, az a mi bajunk, ettől még nem leszünk hülyébbek!! Képzeld, mi is gondolkozunk, nem ész nélkül gazdálkodunk, te meg örülj neki, h. kihozod kevesebből
Válasz #784. hozzászólásra
A költségeid 207 ezer/ oké és most ha aratáskor netán eladod a termést jó indulattal kapsz a 12tonáért 20 ruppóval 240-et akkor mi a fasznak dollgozztál barátom???? Én nem cukkollak csak gondolkozzál vazzeg!!!!!!!!
Simán vannak ekkora költségek.Akik felénk már 6-7 éve csak kevés nitrogénnel meg alaptrágya nélkül termelnek azok 2007 ben nagyon pofára estek,addig nem volt annyira drasztikus a terméskülönbség.Az idén is harmada volt a buzájuk mint aki jobban költött rá.Lehet hogy az extenziv termesztésé lesz ilyen árakon a jövő de meg kell nézni az ember miken tud spórolni,én inkább a talajmunkákon spórolok,sokan csak a gázolajat számolják de az nagy baromság.
Nálatok 6600 volt a a műtrágya?? Meg 4000 a vetés?? vagy a gépi munkát önköltségi áron értetted?? ( amortizációval, és egyéb költségekkel ( SZJA+TB+nyugdíjj ) stb?
Egyébként sajna ennyi, vagy még több. Nem kalkuláltunk bele gázáremelést, ami októberben szokott lenni...
Válasz #782. hozzászólásra
A nemzeti támogatást tavaly tőlünk lopták el ők egy forintot sem adtak ugyanis nekünk 242-vel fizettek ki ők meg a mi euronkkat januárban dobták piacra 300- felett tehát egy buznyákot sem adtak csak mondták!!!!!!!!
Még nem számoltam bele a Force talajfertőtlenítőt, meg az Invite+Diablo kezelést sem. De az már nyalánkság lenne. A fölalapú, meg nálunk is elmegy a bérletbe...
Egyébként Sándornak meg igaza van, bekaphatják. majd max vetünk kötényből. Aztán a szártépő megeszi....( ha visszatér a nemeti kieg. támogatás )
Válasz #780. hozzászólásra
Voltak olyan évek amikor a fémzárolt vetőmag tiszta üszök és cseszhetem a tápagyagot és ezért most kérnek fajta dilyat na kapják be!!!!!!!
Én teljesen egyetértek ezekkel a költségekkel! És még a bérleti díjat nem is vetted bele, ami egy jelentős költség lehet (mint például a mi térségünkbe)!
ha nem költesz nagy pénzt:
-vetőmagra
-műganyéra
-vegyszerre
-talajmunkára
mást el nem tudok képzelni.
de itt csak 10-30q-ról beszélünk. akkor melyik a rosszabb ????
Én csak annyi földet művelek az összesből, amennyire elég a támogatás, de abból kihozom a legtöbbet. Néhány embernek már megírtam a módszerem a fórumon.
Felénk a dimbes-bombos Somogyban sajnos ennyit bele kell tenni, nincsenek mezőségi talajaink és öntözni sem tudunk :( Sajnos az összköltség fele az aratáskor keletkezik. ( szállítást még nem is írtam ). Ez a helyzet. vannak vidékek, ahol csak akkor veszik meg az árudat, ha a felvásárló végezheti a betakarítási szolgáltatásokat, a kombájn vonulástól a betárolásig. Mi csak a piszkos melót végezzük.
Oké elhiszem hogy ennyibe kerül de mi a fasznak ennyit beletenni a föld be , ez nagy marhaság csak az input-anyag eladók röhögnek a markukba hogy ennyit költesz nem de!!!!!!!
Ez 190 és a saját munkát meg az amortizációt nem számítottam bele. Lehet, hogy én csinálom rosszul. de ennyi tápanyagot ki kell adni mifelénk, hogy meglegyen a 10 tonna.
Egyébként, hogy kell olcsóbban kihozni?
Válasz #763. hozzászólásra
Az a 160 ropi önköltség az már durva ezt te se hiszed el csak mondod, ez már nekem is nagy mese mint termelő ezt nem veszem be!
Egy kicsit drága tüzelő. 1 ha kukorica előállítási költségén, mennyi fát tudtok venni? 160 e forint legalább a kukorica azért nálunk Somogyban kapni 16 m akácot, ami kb. 12 tonna.
Ja és még dolgozni sem kell vele. De meg tudom érteni azokat akik elégetik, meg tudom érteni. Szégyen gyalázat!!
Válasz #760. hozzászólásra
Volt itt egy idős doki ,ő is csöveskukoricával fűtött a kazánjába,de azt mondta alig látta az asszonyt ,mert a kazán mellett ült egész nap,pillanatok alatt leégett
Válasz #757. hozzászólásra
Akor sokhelyen csötörözik majd.. és meg lesz a téli tüzuelö és kész!!Enyi haszna lesz a kukoricának!!Álitolag egész jól ég..
24598 hozzászólás
Válasz #797. hozzászólásra
A lóvét a görbeorrúak a széfbe teszik nem a padlásra!!!!!!!
Válasz #794. hozzászólásra
Oda nem, ott a lóvé van.......
Válasz #795. hozzászólásra
De szépeket álmodtam!
Szép álmok mi?????? :-))))))))
Válasz #790. hozzászólásra
Úgy látom a lányaid ráfeküdtek a gatyádra, és szarul aludtál az éjszaka........
Válasz #793. hozzászólásra
Hát hova?Padlásra zsákba?
Válasz #791. hozzászólásra
Olyan helyre nem teszünk kukkert.....
Válasz #789. hozzászólásra
Én meg Marcaliban lakom, az idén vetett kukoricáim: nk lemoro, altius, pionner y12, n01, k85. A lazitó 5 késes, Joseytól vettem tavaly szeptemberben, nekem naon megfelel, merem ajánlani bárkinek, eddig 100 ha.-t lazitottam vele, de kopás nem nagyon látszik rajt, a 155 ló sztem kevés az 5 késhez, ahhoz 3as lenne jó, de ismétlem, sztem, de nem lakunk olyan messze 1mástól, h. ott annyira más talajok legyenek
Válasz #790. hozzászólásra
És ha csak 20 mázsával számolsz?Mert olyan is van.
Válasz #787. hozzászólásra
Azé a 33 nyereségért!
Van pl. 10000 ha kukoricája x 33000=......
Nyami nyami jókis summa.........
De ha 200q-val számolok....
JÓ BIZNISZ EZ AZ MG AKÁRHOGY IS SZÁMOLOM!!!!!!!!!
Válasz #788. hozzászólásra
Hali!
Én Nagykanizsa melett lakom,és a haveroméknak segítek a mezőgazdaságba:)
Milyen hibridkukit vetettél?
Hány késés lazító van a nyuszi után?Haveromék is akarnak venni,Jympát nézegetnek 155LE után 5késest.
Válasz #787. hozzászólásra
én is somogyban gazdálkodom, nálunk is 200-210000 ft a kukorica hektáronkénti önköltsége, de az hogy mi ennyit kiteszünk, az a mi bajunk, ettől még nem leszünk hülyébbek!! Képzeld, mi is gondolkozunk, nem ész nélkül gazdálkodunk, te meg örülj neki, h. kihozod kevesebből
A költségeid 207 ezer/ oké és most ha aratáskor netán eladod a termést jó indulattal kapsz a 12tonáért 20 ruppóval 240-et akkor mi a fasznak dollgozztál barátom???? Én nem cukkollak csak gondolkozzál vazzeg!!!!!!!!
Simán vannak ekkora költségek.Akik felénk már 6-7 éve csak kevés nitrogénnel meg alaptrágya nélkül termelnek azok 2007 ben nagyon pofára estek,addig nem volt annyira drasztikus a terméskülönbség.Az idén is harmada volt a buzájuk mint aki jobban költött rá.Lehet hogy az extenziv termesztésé lesz ilyen árakon a jövő de meg kell nézni az ember miken tud spórolni,én inkább a talajmunkákon spórolok,sokan csak a gázolajat számolják de az nagy baromság.
Te cukorrépa!
Nálatok 6600 volt a a műtrágya?? Meg 4000 a vetés?? vagy a gépi munkát önköltségi áron értetted?? ( amortizációval, és egyéb költségekkel ( SZJA+TB+nyugdíjj ) stb?
Egyébként sajna ennyi, vagy még több. Nem kalkuláltunk bele gázáremelést, ami októberben szokott lenni...
Kicsit összeszámoltam én is, hogy hogyan jönnek össze a költségek és a következőkre jutottam:
Anyag költségek:
-fémzárolt vetőmag (75.000 mag/ha) 31.500 ft/ha
-műtrágya teljes felületre nitrogén (520kg/ha, 6600ft/q) 34.320 ft/ha
-műtrágya sorába vetéssel egymenetbe (8-20-30, 150kg/ha, 13000ft/q) 19.500 ft/ha
-növényvédőszer (4,5l/ha Lumax) 12.000 ft/ha
Összesen: 97.320 ft/ha
Gépköltség:
-szántás 10.000 ft/ha
-simítózás 2.000 ft/ha
-műtrágyaszórás (24méteres) 2.500 ft/ha
-magágykészítés germinátorral 3.500 ft/ha
-vetés+műtrágyaszórás 4.000 ft/ha
-kultivátorozás 2.500 ft/ha
-vegyszerezés (24méteres) 2.500 ft/ha
-aratás+szállítás 20.000 ft/ha
-szárzúzás 3.000 ft/ha
Összesen: 50.000 ft/ha
Betárolás, tisztítás, szárítás, kitárolás (12 tonnás termésnél):
-betárolás és tisztítás (1.850 ft/t) 22.200 ft/ha
-szárítás (5% vízelvonásnál, 550 ft/1%/t, 2.750 ft/5%/t) 33.000 ft/ha
-kitárolás (35 ft/t) 4.200 ft/t
Összesen: 59.400 ft/ha
Minden egybevéve: 206.720 ft/ha
Továbbá még a bérleti díjat kell hozzáadni!
Nálunk így áll össze egy hektár kukorica önköltsége!
Válasz #782. hozzászólásra
A nemzeti támogatást tavaly tőlünk lopták el ők egy forintot sem adtak ugyanis nekünk 242-vel fizettek ki ők meg a mi euronkkat januárban dobták piacra 300- felett tehát egy buznyákot sem adtak csak mondták!!!!!!!!
Válasz #777. hozzászólásra
Még nem számoltam bele a Force talajfertőtlenítőt, meg az Invite+Diablo kezelést sem. De az már nyalánkság lenne. A fölalapú, meg nálunk is elmegy a bérletbe...
Egyébként Sándornak meg igaza van, bekaphatják. majd max vetünk kötényből. Aztán a szártépő megeszi....( ha visszatér a nemeti kieg. támogatás )
Válasz #780. hozzászólásra
Voltak olyan évek amikor a fémzárolt vetőmag tiszta üszök és cseszhetem a tápagyagot és ezért most kérnek fajta dilyat na kapják be!!!!!!!
Bizony hogy ottvan.Aki aztmondja nem,az góré hibridet ültet,és egyházi módón mütrágyáz,és kapál 1000rel.
Válasz #767. hozzászólásra
Én teljesen egyetértek ezekkel a költségekkel! És még a bérleti díjat nem is vetted bele, ami egy jelentős költség lehet (mint például a mi térségünkbe)!
gondolom azért nem írta bele, mert nem számolt a támogatással.....
Válasz #776. hozzászólásra
Ott van az ahogy Rongyos írta,+földbérleti díj
Válasz #772. hozzászólásra
Hát mostmár qurvára kiváncsi vagyok hogy te mennyiért hozod ki.
Sziasztok
Sajnos nálunk is kb 180-210 ezer/h forintra jőn ki,ha 10t/h szeretnél elérni.
Válasz #773. hozzászólásra
ha nem költesz nagy pénzt:
-vetőmagra
-műganyéra
-vegyszerre
-talajmunkára
mást el nem tudok képzelni.
de itt csak 10-30q-ról beszélünk. akkor melyik a rosszabb ????
Válasz #772. hozzászólásra
mennyiből lehet egyébként kihozni jobb helyeken a kukoricát, mire piacképes ( MSZ szerint ) lesz?
Válasz #770. hozzászólásra
A RONGYOS álltal levezetett termelési összegnél én el sem vetem mert semmi értelme,közel két kilót bedobni hektáronkét indításra az öngyilkosság!!!!!!
Válasz #769. hozzászólásra
Én csak annyi földet művelek az összesből, amennyire elég a támogatás, de abból kihozom a legtöbbet. Néhány embernek már megírtam a módszerem a fórumon.
Felénk a dimbes-bombos Somogyban sajnos ennyit bele kell tenni, nincsenek mezőségi talajaink és öntözni sem tudunk :( Sajnos az összköltség fele az aratáskor keletkezik. ( szállítást még nem is írtam ). Ez a helyzet. vannak vidékek, ahol csak akkor veszik meg az árudat, ha a felvásárló végezheti a betakarítási szolgáltatásokat, a kombájn vonulástól a betárolásig. Mi csak a piszkos melót végezzük.
Válasz #769. hozzászólásra
Te mennyiből tudod megcsinálni?
Oké elhiszem hogy ennyibe kerül de mi a fasznak ennyit beletenni a föld be , ez nagy marhaság csak az input-anyag eladók röhögnek a markukba hogy ennyit költesz nem de!!!!!!!
Nem szántasz?
Válasz #764. hozzászólásra
Nekem ennyire jön ki.
25 vetőmag
40 nitrogén
25 kombinált műkaka
15 talajmunka, kultivátor
15 gyomirtás
20 aratás ( nekem sajna nincs kombájnom )
10 a rosta, mérlegelés
40 szárítás ( 8 % vízelvonásnál )
Ez 190 és a saját munkát meg az amortizációt nem számítottam bele. Lehet, hogy én csinálom rosszul. de ennyi tápanyagot ki kell adni mifelénk, hogy meglegyen a 10 tonna.
Egyébként, hogy kell olcsóbban kihozni?
Válasz #752. hozzászólásra
zuhant is az ára ma rendesen. tán nem az újságban olvastad ?????
még keveslem is.
Válasz #763. hozzászólásra
Az a 160 ropi önköltség az már durva ezt te se hiszed el csak mondod, ez már nekem is nagy mese mint termelő ezt nem veszem be!
Egy kicsit drága tüzelő. 1 ha kukorica előállítási költségén, mennyi fát tudtok venni? 160 e forint legalább a kukorica azért nálunk Somogyban kapni 16 m akácot, ami kb. 12 tonna.
Ja és még dolgozni sem kell vele. De meg tudom érteni azokat akik elégetik, meg tudom érteni. Szégyen gyalázat!!
Válasz #760. hozzászólásra
Volt itt egy idős doki ,ő is csöveskukoricával fűtött a kazánjába,de azt mondta alig látta az asszonyt ,mert a kazán mellett ült egész nap,pillanatok alatt leégett
Válasz #756. hozzászólásra
A kukoricát?
A búzát én is eladtam.
Válasz #758. hozzászólásra
Nem egészen jól hanem kiválóan ég, én is szoktam tüzelni vele a téli javítások alkalmával!
Én 2600+-ba leszerződtem 50 mázsa/ha.Ha fölötte lesz,azt örömmel oda adom 2000 ért is.
Akor sokhelyen csötörözik majd.. és meg lesz a téli tüzuelö és kész!!Enyi haszna lesz a kukoricának!!Álitolag egész jól ég..
Válasz #754. hozzászólásra
CSAK NEHOGY MÉG AZ AKKORI ÁR ALÁ KÍNÁLJANAK MÉG AZOK A SZEGÉNY KERESKEDŐK!!!!!!!! Mert hát recesszió van vagy nem!!!!!!!
Válasz #755. hozzászólásra
Mi már el is adtuk!
Válasz #754. hozzászólásra
Talán a tavalyi év tanulságaként a többség leszerződte a terményét.
Válasz #753. hozzászólásra
Sajnos a tavalyi aratáskori ár fog realizálódni!
Kukorica várhatóan ........
.... betesz nekünk megint idén is.
Amerika minden idők 2. legnagyobb kukorica termését aratja az idén !!!!! :-(((((
Válasz #746. hozzászólásra
Biztos biogáztelepre szállítank és kell a "zöldtömeg" nekik, nemde???????
Válasz #749. hozzászólásra
Most, h. így 14ezredszer rámnézel mintha derengene a pofám mi?
Válasz #748. hozzászólásra
Te is !!!! :-))