Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR409.17 FtUSD398.72 FtCHF435.73 FtGBP492.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Jól emlékszem olyan ágazati elemzésekre amiben azt taglalták az "ujságírók " hogy felejtsük el a túltermelés fogalmát mert az mostmár nem lesz .......élelmiszerválság élelmiszerhiány stb ilyeneket irtak a .... spekulációt segítő elemzők
De a cionisták kivonták a forró spekulációs tőkét az árupiacokról aztán kipukkant a lufi és visszaáll a rend . így lesz az inputok árával is csak idő kérdése
Nem ez most épp még nem volt, csak jó ak és sor vetéskor kapott elég műtrágyát amit eddig mi nem csináltunk, meg hogy nem lett elhanyagolva, hogy a parlagfű elnyomja!!
Na meg az, hogy más fajtát vetetünk mind eddig!!!
Ezzel csak az a baj, hogyha nem szórunk műganét a búz/árpa alá ősszel, az sajna meglátszik a termésmennyiségen. Főleg úgy, hogy az idén minden kalászos 70q/ha felett volt. Gondolom a földben 0 tápanyag maradt.
Nem szabad de ha nincs más választásod MUSZÁLY.
Szerintem ell kell hogy kezdődjön a műtrágya árak zuhanása is mert ilyen árakon nagyon le fog csökkenni a kereslet.
.Én tavaszig nem veszek és ha addig nem csökken az ára vagy a termény árak nem emelkednek akkor nem vetünk semmit :((((((
Reggel beszéltem az egyik kupeccel. Aszonta', hogy a kuk. simán befigyel 2000Ft alá, mert mindenki arra játszik, hogy a paraszt nem fogja tudni betárolni, mert nem lesz hova. Ezért mindenki odaadja, akinek még az őszi/tavaszi árpa, búza, napraforgó el van dugva valahova, mert a lízinget/hitelt valamiből fizetni kell. Szép az a dolog, mikor a bank a nyakába teszi a kötelet az embernek, a kupecek meg kirugják a széket a lába alól.
elhittük sokan,mivel energia éhség,meg éhezik az emberiség,szóval volna kereslet,de egy "bizonyos"réteg zsarolja a világot.ez az UTOLSÓ idők jelei.nem sok jövője van az eunak,de lehethogy kevesebb a földnek.
nőni fog a jószág én azon gondolkodom régebb óta,hogy beállitok vagy 15-20 hizómarhát kimondottan trágyagyárnak,hiszen a mai műkaki áraknál el kell gondolkodni.
én meg arra hogy ha esetleg 2009 ben is egy hasonló termés lesz hova öntik a gazdák .................és 2010 ben több 100ezer ha föld ugaron marad a jószágállomány ugyanis már nem fog ujra olyan méretűvé fejlődni
majd rájönnek itt sokan arra ebben az országban hogy nem elég megtermelni a kukoricát árpát stb hanem kénytelen lesz föletetni.
2007-ben az ár a gyenge termés miatt volt magas. Én a hektáronként 3,5tonna tengerivel nagyon nem dörzsöltem a markom. de volt akinek ennyi sem volt. Ha az ár nem lett volna magas én csődölök be (igy legalább nullára kijött) és nem hinném, hogy az állattenyésztő gazdatársaimnak ettől sokkal jobb lett volna, mert az árakat nem mi irányítjuk. Kiváncsi leszek jövőév tavaszán a takarmányárakra.
gondolom jópáran halloták, vagy végig is nézték a csak növényt termesztő gazdák, hogy állattenyésztő kollégájuk mennyit kínlódik és csak veszteséget termel .............de ő bizonyosan dörzsölte a tenyerét hogy "én jól eladtam a gabonát" .
sajnos 2009 után felfüggesztik az intervenciós gabonafelvásárlásokat tehát a biztos piac megszünik .......ja biztosan majd lesz belőle bioetanol !!!!!!!
az olaj árához igazodva jelenleg 108 usd/hordó a magyar kukorica éppen az intervenciós áron érdekli az etanolgyátókat maximum !!!!!!!!
hajrá
nem kell csodálkozni !!!!!!!!!!!
Aki tavaly 5-6 ezerért volt csak hajlandó megválni a kukoricájától ill takarmánygabonájától valószinüleg nem gondolt bele abba hogy ezt a takarmányt valakinek nyereségesen kellene beleetetnie valamilyen állatba.
Nos, ez ugyebár nem sikerült mivel az élőállat felvásárlási árak nem követték a takarmánydrágulást igy megszabadultak az állatoktól sokan akik nem kényszerből csinálták és ez oda vezetett hogy kisebb mennyiségre van igény igy az ára is leesik egy jó közepes évben mint amilyen az idei.
Ha az állatartóknak nem megy csak idő kérdése hogy mikor követik a nvénytermesztő gazdák őket.
Végülis lehet hogy a tavalyi rekordárak bosszulják meg magukat ?
"aki másnak vermet ás maga esik bele."
24598 hozzászólás
Válasz #396. hozzászólásra
Fan mester Te ne magyarázz!
tavasz óta nyavajogsz, hogy milyen aszály van nálatok és 3 to fölött van a szar földön a napra átlagod
Válasz #395. hozzászólásra
mék részen lakol hogy olyan jo termésed lesz?lehet még nekemse lesz olyan termésem,pedig it volt csapadék dögivel.
Válasz #395. hozzászólásra
Persze 2 hektáron
Válasz #393. hozzászólásra
80 már volt néhány éve
most 100 fölött néz ki
Válasz #392. hozzászólásra
szerencsére a múlt heti kánikula megtette jótékony hatását
Válasz #388. hozzászólásra
Géza mennyi számít nálad rekordtermésnek?
Válasz #388. hozzászólásra
az a viz még sok de még a kombájn is rátesz ha jo zöld a kukid.
Válasz #390. hozzászólásra
volt akkor is teendő
Válasz #384. hozzászólásra
látod, látod, ilenek vagytok ti gazdálkodók :-))))
ott vót az egész nyár :-DDDDD
Válasz #387. hozzászólásra
én se aludtam napokig
Válasz #387. hozzászólásra
országos szinten nincs rekordtermés
még jó, hogy nálam az van
de még sok a vizem is 25-30 között
Én dilemmába vagyok,hogy 2600-ért kössek-e szerződést.Nem lesz több? A rekordtermést el lehet felejteni, amit a túl okosok beharangoztak
Válasz #385. hozzászólásra
mert?szerintem a fuvart fizettetik ki.
Válasz #383. hozzászólásra
akkor ott már rafináltabbak voltak
Válasz #382. hozzászólásra
ja, meg a vetési dolgok
látástól vakulásig mostantól
Válasz #376. hozzászólásra
mi 2500-ba kötöttük le,Kaszaper.
Válasz #379. hozzászólásra
Szia Géza!
Aratási örületről beszélsz?
Válasz #380. hozzászólásra
Solton
azt mondják, hogy napi 500 tonnát köthet minden telephely
Válasz #379. hozzászólásra
hol kötötted én ma kérdeztem kétsopronyon
Válasz #375. hozzászólásra
természetesen, de halasszuk késöbbre a dolgot, mert kezd beindulni az őrület
Válasz #376. hozzászólásra
tegnap kötöttem a trigónál 2600-ért 280 tonnát
Jól emlékszem olyan ágazati elemzésekre amiben azt taglalták az "ujságírók " hogy felejtsük el a túltermelés fogalmát mert az mostmár nem lesz .......élelmiszerválság élelmiszerhiány stb ilyeneket irtak a .... spekulációt segítő elemzők
De a cionisták kivonták a forró spekulációs tőkét az árupiacokról aztán kipukkant a lufi és visszaáll a rend . így lesz az inputok árával is csak idő kérdése
Moderálta: (3932) 2013-11-13 12:54:52
most kérdeztem a TRIGÓT 2450+fa talán lekössük mit szóltok hozzá?
Szia Géza!
Személyesen is eltudlak érni valahol?
Vagy telefonon?
Válasz #372. hozzászólásra
ha a kalászosod volt 70q hektáronként, akkor csöndbe kellene, hogy legyél és ne panaszkodj!
Válasz #368. hozzászólásra
Nem ez most épp még nem volt, csak jó ak és sor vetéskor kapott elég műtrágyát amit eddig mi nem csináltunk, meg hogy nem lett elhanyagolva, hogy a parlagfű elnyomja!!
Na meg az, hogy más fajtát vetetünk mind eddig!!!
Válasz #371. hozzászólásra
Ezzel csak az a baj, hogyha nem szórunk műganét a búz/árpa alá ősszel, az sajna meglátszik a termésmennyiségen. Főleg úgy, hogy az idén minden kalászos 70q/ha felett volt. Gondolom a földben 0 tápanyag maradt.
Válasz #359. hozzászólásra
Nem szabad de ha nincs más választásod MUSZÁLY.
Szerintem ell kell hogy kezdődjön a műtrágya árak zuhanása is mert ilyen árakon nagyon le fog csökkenni a kereslet.
.Én tavaszig nem veszek és ha addig nem csökken az ára vagy a termény árak nem emelkednek akkor nem vetünk semmit :((((((
Reggel beszéltem az egyik kupeccel. Aszonta', hogy a kuk. simán befigyel 2000Ft alá, mert mindenki arra játszik, hogy a paraszt nem fogja tudni betárolni, mert nem lesz hova. Ezért mindenki odaadja, akinek még az őszi/tavaszi árpa, búza, napraforgó el van dugva valahova, mert a lízinget/hitelt valamiből fizetni kell. Szép az a dolog, mikor a bank a nyakába teszi a kötelet az embernek, a kupecek meg kirugják a széket a lába alól.
Válasz #368. hozzászólásra
Néhány éve még nem érte meg trágyázni , ilyen műszar árak mellett nagyon megéri!!!!!
Válasz #367. hozzászólásra
trágyázzátok a földet,azért adott 48 mázsát.
Válasz #365. hozzászólásra
De minek!!
Jó a trágya jó a földnek, de ez is veszteség csak azért hogy ne unatkozz neméri meg!!!!!
Válasz #364. hozzászólásra
elhittük sokan,mivel energia éhség,meg éhezik az emberiség,szóval volna kereslet,de egy "bizonyos"réteg zsarolja a világot.ez az UTOLSÓ idők jelei.nem sok jövője van az eunak,de lehethogy kevesebb a földnek.
Válasz #363. hozzászólásra
nőni fog a jószág én azon gondolkodom régebb óta,hogy beállitok vagy 15-20 hizómarhát kimondottan trágyagyárnak,hiszen a mai műkaki áraknál el kell gondolkodni.
ha valaki elhitte hogy itt 4 4,5 ezer forint lesz tartósan a kukorica akkor azt sajnálom
Válasz #362. hozzászólásra
én meg arra hogy ha esetleg 2009 ben is egy hasonló termés lesz hova öntik a gazdák .................és 2010 ben több 100ezer ha föld ugaron marad a jószágállomány ugyanis már nem fog ujra olyan méretűvé fejlődni
majd rájönnek itt sokan arra ebben az országban hogy nem elég megtermelni a kukoricát árpát stb hanem kénytelen lesz föletetni.
Válasz #361. hozzászólásra
2007-ben az ár a gyenge termés miatt volt magas. Én a hektáronként 3,5tonna tengerivel nagyon nem dörzsöltem a markom. de volt akinek ennyi sem volt. Ha az ár nem lett volna magas én csődölök be (igy legalább nullára kijött) és nem hinném, hogy az állattenyésztő gazdatársaimnak ettől sokkal jobb lett volna, mert az árakat nem mi irányítjuk. Kiváncsi leszek jövőév tavaszán a takarmányárakra.
gondolom jópáran halloták, vagy végig is nézték a csak növényt termesztő gazdák, hogy állattenyésztő kollégájuk mennyit kínlódik és csak veszteséget termel .............de ő bizonyosan dörzsölte a tenyerét hogy "én jól eladtam a gabonát" .
sajnos 2009 után felfüggesztik az intervenciós gabonafelvásárlásokat tehát a biztos piac megszünik .......ja biztosan majd lesz belőle bioetanol !!!!!!!
az olaj árához igazodva jelenleg 108 usd/hordó a magyar kukorica éppen az intervenciós áron érdekli az etanolgyátókat maximum !!!!!!!!
hajrá
Válasz #358. hozzászólásra
nem kell csodálkozni !!!!!!!!!!!
Aki tavaly 5-6 ezerért volt csak hajlandó megválni a kukoricájától ill takarmánygabonájától valószinüleg nem gondolt bele abba hogy ezt a takarmányt valakinek nyereségesen kellene beleetetnie valamilyen állatba.
Nos, ez ugyebár nem sikerült mivel az élőállat felvásárlási árak nem követték a takarmánydrágulást igy megszabadultak az állatoktól sokan akik nem kényszerből csinálták és ez oda vezetett hogy kisebb mennyiségre van igény igy az ára is leesik egy jó közepes évben mint amilyen az idei.
Ha az állatartóknak nem megy csak idő kérdése hogy mikor követik a nvénytermesztő gazdák őket.
Végülis lehet hogy a tavalyi rekordárak bosszulják meg magukat ?
"aki másnak vermet ás maga esik bele."
Mondja meg már valaki, szabad-e 88ezerft+áfáért amm.nitrátot venni ? Ennyiért kaptam ma ajánlatot .
Mázsája 2600ft.Azigen. Jó lement az ára.
Válasz #356. hozzászólásra
26
Menyi most a kukorica mázsálya?
jd vegyél az a legjobb nekem van vagy 5 belöle de jó mind!!!!
Válasz #351. hozzászólásra
Nagy Miki?
nekem is az van
Válasz #351. hozzászólásra
www.agrel.fw.hu
Hát ez elég komoly ár,azt hittem hogy olcsób, de azért köszi
Válasz #348. hozzászólásra
szemestermény nedvességmérő 33000ft+postaköltség.tel.:06-30-2876197 nagyon jó,mi is ezt használjuk.
nedvességmérő kb. 100.000 forinttol pl. Dickey John
olyan 35 körül lehet venni használható mérőt