Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.68 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gatti #22179. hozzászólásáraÉn max tőltő kapával bele mennék de mást nem adnák neki szerintem ne dolgozd be ne vágd le majd lesz aszájkár max be kell adni . De ha lesz egy kis eső 2-3t lehet rajt .
Válasz cross #22172. hozzászólásáraNagyon szép állomány! Személy szerint nekem is van lassan címerező de nem bánom ilyen melegben hogy csúszik a címer egy kicsit... Egy jó eső után tolhatja, bár ilyen forróságban mutatja felénk a kialakulható zivatart amiből sok jó nem szokott kisülni. ..
Jobbra május 1-jei másodvetés. (Az elsőt közel 100%-ban kiették a varjak. Mottó: ne spórolj a Koriton!)
Az április elején vetettek annyival vannak előrébb, hogy már bőszen virágzanak.
A vetésfehérítők is igen szépen megtalálták, és lassan beindulnak a kukoricabogarak is.
Válasz Gatti #22170. hozzászólásáraItt 36-37 volt a csúcs. Igen a naggya nekem már poroz köt is . Volt az a nagyobb eső 6-7 napja az párnapig adott párát. Más nam tud az ember. Csak várni. Volt olyan év hogy 2-2.5 kukoricát. Erzézett le a gazda 110ha mert 1ha 0.2t/ha volt és 2m kukorica csak nem porzott .
Válasz GREVEN #22165. hozzászólásáraAzt azért tegyük hozzá, hogy olvastam én itt olyan recepteket ami kopasznak is hajmeresztő. Szárazságban legalábbis tuti
Válasz mocsencsi1 #22164. hozzászólásáraMi idén azt tapasztaltuk,hogy a lombtrágya a kalászost eső nélkül egyszüen lesütötte. Szarrá égett.
Nem hogy tovább bírta volna, sokkal hamarabb feladta, rásült a zászlós levél
Pont a vetőmagnak tervezett táblánk járt igy,aminek a legtöbbet próbáltuk megadni, 30 AK nagyon jó földön.
Válasz Földönfuto #22157. hozzászólásáraNapról napra javít rajta, mint kopasz muffon a hajolaj.Nem, hogy károsodik a virágpor, hanem szabályosan megég, cső nélküli kukorica lesz?
Válasz mtz1221 #22159. hozzászólásáraGondolom a lombtrágya miatt tartja magát ! Amu az is lehet probléma hogy 72e lett vetve , felénk 69e töl nem szokták többel.. [régiöregek] 1,5 napot kell még kibirni. Hátha....
Válasz Földönfuto #22157. hozzászólásáraFog. Itt is aki idén spórolt a műtrágyán, és csak lomtrágyát használt gabonákban, mind 5 tonnán felül aratott. De ez (remélem) lehet 10+ évenként van az életben.
Válasz Földönfuto #22157. hozzászólásáraa lombtrágyák konkrétan a stresszes időszakokban domborítanak nagyot, ahogy influenza ellen a Kalmopyrin-forraltbor kombó
Válasz Gandhy #22147. hozzászólásáraEgyes részeken ma kezdet el sárgulni , többi rész csa toronyba furulyál... hátha ... talán 2-3 napot kibirja ugy vagyok vele...
Válasz Gatti #22148. hozzászólásáraSzombatra felénk mondja a záport zivatart 70% ra kelet Mo. Igaz a jó Istenre van bízva , de tartja még 9l / ha lombtrágya ami 2 hete lett fújva rá.. pénteken v szombaton készítek egy képet és meglátjuk.
Köszi.
Válasz Miért nem esik? #22149. hozzászólásáranekem 2020-ban is volt egy jégverésem, a búzatábla 2/3-ra 85%-os kárt állapított meg a szakértő, az eleje nem kapott, így a teljes méretre 67% jött ki
Válasz erdeizsolt1990 #22145. hozzászólásáraCsak az a baj jelenlegi állás szerint nem nagyon várható utána se csapadék, max jövőhét szerda környékén de az meg hol van még... nem sok remény van már, örökké nem birják a növények.
nekem volt cca. 15 éve egy olyan jégverésem, hogy a köldökig-mellig érő kukorica(még nem tolta ki a címert) összes levele a földön volt, olyan volt a tábla, mint egy zöld pálcikaerdő
aztán rájött az idő és 5-6 tonna körül arattuk
akkor 5 mázsával arattam a búzát, a tavaszi árpa szerencsére már lement, akkora terrort tolt ránk a Nagy Építész fentről, hogy volt olyan gazda, aki szószerint elsírta magát mellettem
24596 hozzászólás
Válasz apuci #22187. hozzászólásáraAzzal. Kb 4ha-t tudok locsolni a dinnye mellett. Ami nincs locsolva az sz@rrá ég.
Válasz Ares 826 #22193. hozzászólásáraÉn nem vettem egy négyzetmétert sem. De van aki tavaly nekiugrott 14hektárnak 60millkóért.
Válasz Ares 826 #22193. hozzászólásáraAdhatsz érte kevesebbet, csak akkor nem kapsz
Válasz K__K #22191. hozzászólásáraPont az ilyen évek miatt nem lett volna szabad ennyi péééééééééééézt adni érte!
Válasz Ares 826 #22190. hozzászólásáraEzen a vidéken jelenleg tök mindegy hogy hova vetetted a kukoricát.
Itt azon lesz cső, amit a kiskertbe vetettek el 30 szemet csemege kukoricának és megöntözik minden nap.
Átlag 40koronás nehézföld, 5millio/ha árfekvésben.
Válasz blsjela #22169. hozzászólásáraHomokba mi a faszért vetsz kuccát???????????
Válasz Gatti #22179. hozzászólásáraVetés után hengerezted is a földet???
KeletMagyarországon?! Aszálykombájn beindult!
Részvétem minden Fórumozó Kollégának!
Itt most nincs az az eső ami valamitermésthozna!
Válasz cross #22172. hozzászólásáraCsöpivel?
Válasz Gatti #22179. hozzászólásáraEzt sajnos már csak egy kiadós eső mentheti meg, 10-20mm maximum pár napot ad neki.
Válasz tarkamacska #22178. hozzászólásáraVégtelen víz nem létezik, aratásig meg még jó pár forró nyári nap áll ez előtt is, szára már van, a termés még kétséges...
Válasz cross #22172. hozzászólásáraAltalaj öntözés?
Válasz Bárány #22173. hozzászólásáraHol gazdálkodsz, a kukorica övezetben! Csak akkor a napraforgót nem értem, hiszen ott szójának kellene lennie.
Jaj de szép! Olyan jó nézni is.
Idén ilyet még nem láttam élőben, és már nem is fogok, legalábbis itt keleten, ha csak nem öntözött!
Válasz Gatti #22179. hozzászólásáraÉn max tőltő kapával bele mennék de mást nem adnák neki szerintem ne dolgozd be ne vágd le majd lesz aszájkár max be kell adni . De ha lesz egy kis eső 2-3t lehet rajt .
Válasz GREVEN #22165. hozzászólásáraTavaly. Dettó!
Válasz Bárány #22173. hozzászólásáraJövőre kivonják a koritot, úgy hallottam.
kezdi feladni, pár nap és teljesen megadja magát ha nem kapunk esőt.
Válasz Miért nem esik? #22176. hozzászólásáravégtelen vízzel a tied is ugyan így nézne ki...
Válasz Bárány #22173. hozzászólásáraHihetetlen, mintha egy másik kontinens lenne, és ilyen kései vetés így megnőtt, hiába na, azért a víz az úr!!!
Válasz cross #22172. hozzászólásáraNagyon szép állomány! Személy szerint nekem is van lassan címerező de nem bánom ilyen melegben hogy csúszik a címer egy kicsit... Egy jó eső után tolhatja, bár ilyen forróságban mutatja felénk a kialakulható zivatart amiből sok jó nem szokott kisülni. ..
Válasz Bárány #22173. hozzászólásáraKorit forever!
viszont disznó ellen az sem volt hatásos nálam az idén, de legalább a varjak leszoktak rólam
Jobbra május 1-jei másodvetés. (Az elsőt közel 100%-ban kiették a varjak. Mottó: ne spórolj a Koriton!)
Az április elején vetettek annyival vannak előrébb, hogy már bőszen virágzanak.
A vetésfehérítők is igen szépen megtalálták, és lassan beindulnak a kukoricabogarak is.
Békés megye. Nem provokációnak szántam.
Szár már van, cső az még kérdéses ebben a pokoli időben. Vizet kap alulról...
Válasz Gatti #22170. hozzászólásáraItt 36-37 volt a csúcs. Igen a naggya nekem már poroz köt is . Volt az a nagyobb eső 6-7 napja az párnapig adott párát. Más nam tud az ember. Csak várni. Volt olyan év hogy 2-2.5 kukoricát. Erzézett le a gazda 110ha mert 1ha 0.2t/ha volt és 2m kukorica csak nem porzott .
Válasz blsjela #22169. hozzászólásáraMeg a légköri aszály. Itt egész nap fújt a szél és 38-39 fok volt.
Van ilyen is . hiába a csapadék forró a homok.
Válasz GREVEN #22165. hozzászólásáraAzt azért tegyük hozzá, hogy olvastam én itt olyan recepteket ami kopasznak is hajmeresztő. Szárazságban legalábbis tuti
Válasz GREVEN #22165. hozzászólásáraIgen, én is pont így jártam!
Válasz mocsencsi1 #22164. hozzászólásáraMég a végén kiderül,hogy jobb lett volna ha glifóval fújom le.
Válasz mocsencsi1 #22164. hozzászólásáraMi idén azt tapasztaltuk,hogy a lombtrágya a kalászost eső nélkül egyszüen lesütötte. Szarrá égett.
Nem hogy tovább bírta volna, sokkal hamarabb feladta, rásült a zászlós levél
Pont a vetőmagnak tervezett táblánk járt igy,aminek a legtöbbet próbáltuk megadni, 30 AK nagyon jó földön.
Válasz Földönfuto #22157. hozzászólásáraNapról napra javít rajta, mint kopasz muffon a hajolaj.Nem, hogy károsodik a virágpor, hanem szabályosan megég, cső nélküli kukorica lesz?
Válasz Földönfuto #22162. hozzászólásáraNálam biztos oldotta volna stresszt ha egy wellnesre elmegyek ebből a pénzből
Válasz Gandhy #22158. hozzászólásáraAkkor jó lesz az.Majd jövő héten ránézek él-e még
Válasz mtz1221 #22159. hozzászólásáraEzt speciel a várható hőhullám miatt adtam
Válasz mtz1221 #22159. hozzászólásáraGondolom a lombtrágya miatt tartja magát ! Amu az is lehet probléma hogy 72e lett vetve , felénk 69e töl nem szokták többel.. [régiöregek] 1,5 napot kell még kibirni. Hátha....
Válasz Földönfuto #22157. hozzászólásáraFog. Itt is aki idén spórolt a műtrágyán, és csak lomtrágyát használt gabonákban, mind 5 tonnán felül aratott. De ez (remélem) lehet 10+ évenként van az életben.
Válasz Földönfuto #22157. hozzászólásáraa lombtrágyák konkrétan a stresszes időszakokban domborítanak nagyot, ahogy influenza ellen a Kalmopyrin-forraltbor kombó
Válasz erdeizsolt1990 #22151. hozzászólásáraSzerinted fog segiteni a lombtrágya?Majdnem két hete én is lefújtam,épp, hogy bele tudtam menni
Válasz kovacszoltanvince #22154. hozzászólásáraMeg 2002-is, sőt 92-is. 24-meg 26-ba lesz ismét jó termés.
Nálúnk 2007 száraz 8,9 átlagos 10 tengernyi eső 5 ak homokon 14-16 t/ha volt az átlag. 11-12-13 száraz 14 esős 18-19-20átlag 21száraz.
Válasz Sanyee #22146. hozzászólásáraIgazad van! 2012 csont száraz volt!
Válasz Miért nem esik? #22149. hozzászólásáraén is azért imádkozok minden nap, hogy taroljon le mindent a jég 100%os kárra, de ez se jön be.
Válasz Gandhy #22147. hozzászólásáraEgyes részeken ma kezdet el sárgulni , többi rész csa toronyba furulyál... hátha ... talán 2-3 napot kibirja ugy vagyok vele...
Válasz Gatti #22148. hozzászólásáraSzombatra felénk mondja a záport zivatart 70% ra kelet Mo. Igaz a jó Istenre van bízva , de tartja még 9l / ha lombtrágya ami 2 hete lett fújva rá.. pénteken v szombaton készítek egy képet és meglátjuk.
Köszi.
Válasz Miért nem esik? #22149. hozzászólásáranekem 2020-ban is volt egy jégverésem, a búzatábla 2/3-ra 85%-os kárt állapított meg a szakértő, az eleje nem kapott, így a teljes méretre 67% jött ki
Válasz Gandhy #22147. hozzászólásáraIlyen jégeső miatt itt sokan sírnának, igaz, örömükben!!!
Válasz erdeizsolt1990 #22145. hozzászólásáraCsak az a baj jelenlegi állás szerint nem nagyon várható utána se csapadék, max jövőhét szerda környékén de az meg hol van még... nem sok remény van már, örökké nem birják a növények.
Válasz erdeizsolt1990 #22145. hozzászólásáraamíg a szár alsórésze nem sárgul, addig simán
nekem volt cca. 15 éve egy olyan jégverésem, hogy a köldökig-mellig érő kukorica(még nem tolta ki a címert) összes levele a földön volt, olyan volt a tábla, mint egy zöld pálcikaerdő
aztán rájött az idő és 5-6 tonna körül arattuk
akkor 5 mázsával arattam a búzát, a tavaszi árpa szerencsére már lement, akkora terrort tolt ránk a Nagy Építész fentről, hogy volt olyan gazda, aki szószerint elsírta magát mellettem