Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gumóka #24340. hozzászólásáraFogalmam nincs mennyiért veszik a környéken,de nagyon szedetik lefelé hisz a napraforgóból sokkal többet vetettek nem lesz művészet összeszedni amennyit gondoltak,a kukorica az más liga.
És ha nem lesz jövő tavaszig 300 mm eső, akkor milyen esélye lesz jövőre a kukoricának? Előbb-utóbb ez is be fog árazódni. Meg az is, hogy lehet kivárni a kereskedőnek, lehet nem emelni az árat, csak akkor az lesz, hogy nem lesz áru sem, és ha a kereskedőnek nincs mit eladni, akkor nincs nyereség sem. Se nagy, se kicsi. Szemmel láthatóan elindult az ár fölfelé, aki ebből kimarad, az nem fog eladni. se 50, se 45, se 40%os haszonkulccsal.
Korábban is mondtam már, ha az eddigi kereskedőd nem ad többet, mint a másik, akkor vidd a másikhoz. Válts. Aztán majd kimarad.
Válasz rongyos #24329. hozzászólásáraitt felénk az alföldön ugyan annyi 6-7 ezer a keményfa. Persze ha közel lakik az erdészethez valaki az megint más.
Válasz medikus #24326. hozzászólásárarezsi csökkentett áron jobb a gázzal fűteni, a fa ára nagyon elszállt. Azután viszont jobban megéri a fa/kukorica.
Válasz blink #24315. hozzászólásáraNem kell elő húzni. Ez biológia. Ha xar a termés jóval nagyobb a molykartétel, akkor meg megindul a toxintermeles. Ha 16-ossal vágnád és átmenne a száríton 2 óra alatt a 130 fokos levego sokat igazítana rajta, de így berakod a tárolóba és csak romlik-romlik…
GMO lenne azt sem tudnánk mi az a toxin, de így sajnos…
Válasz szanberg #24311. hozzászólásáraMa mértem én is a kukoricát. 24-28%. pedig már zöld levél se nincsen, mindene elsülve.
Szerintem 2 hét még ilyen időben, hogy lemenjen18-20% környékére.
De lehet tévedek.
Válasz pettendimiklos73 #24307. hozzászólásáraLehet. Én csak a sajátot ismerem. Amit én művelek az jól pufferolja a tápanyagot is meg a vizet is. (Volt egy ami a vízzel hadi lábon állt, de az ideiglenes volt és nem is próbáltam helyrehozni.)
Vályogos homok talajnál nem lehetett észre venni az ősszel kiszórt, leforgatott trágya hatását.
tavasszal kiszórt, sekélyen bedolgozott viszont nagyot produkált. Vannak érdekes dolgok!
Válasz BBK #24301. hozzászólásáraEzzel nem értek egyet.
A termésnek megvan a tápanyag szükséglete. Csak annyit tud teremni bármi amennyi tápanyagot talál. Az ősszel beforgatott szervestrágyánál meg nem igen van jobb. https://mek.oszk.hu/15400/15428/15428.pdf
A probléma inkább a kijuttatás lehet. (Idő és mód.)
A felsülést lehetne boncolgatni. 08.22-én nálam 12,9% volt a víz. Csont száraz az egész növény. Felsült? Ott van rajta a normál termés.
Ma egy hosszabb úton voltam. Láttam levágott és még zöld kukoricát is. Rosszat nem.
(Nincs rá esély, de úgy lenne érdekes, ha a termés mellett ott lenne a csapadék meg a technológia is.)
Azért a nemesítök is rámentek már a hidegállóságra, hogy minél korábban tudjuk vetni és a nagy nyári meleg és szárazság ne viselje meg. Pár éve láttam havazásban vetett napraforgót. Aszályos tavasz volt, mindenkinek felibe harmadába kelt. Neki jól kelt, azon kívül nem volt másik jó napra a környéken. Én mindig is a korai vetést pártoltam de ilyen árak mellett ki meri megkockáztatni?
Válasz mtz1221 #24300. hozzászólásáraIgen! Idén a minél elöbb elvetett a legjobb. De ez lutri mindig,
Egyszer vettem március 31.-én kukoricát ami szépen ki kelt meg minden,aztán április 18-9-én behavazott,de tulélte.
Bár ne tette volna,mert köszönet nem volt benne. Közel 0 termés.
Válasz mtz1221 #24297. hozzászólásáraItt jó pár tábla ki volt idén kellve 10.kére. Márciusban is a pár nap hajnali fagyot leszámítva meleg volt nagyon.
Válasz termelo #24296. hozzászólásáraMennyi és milyen hosszú - szoknál fagy el annyira ??? Itt délen -2 -3 volt pár hajnalt két hullámban március végén és április 10 körül.
24596 hozzászólás
Válasz mjj #24342. hozzászólásáraVolt is belőle balhé.
Válasz Mötözö #24335. hozzászólásáraIgen .Nálunk Hajdú.ban 7200+ 12 %Ez a kezdő ár.Próbálkoznak.
Válasz Gumóka #24340. hozzászólásáraFogalmam nincs mennyiért veszik a környéken,de nagyon szedetik lefelé hisz a napraforgóból sokkal többet vetettek nem lesz művészet összeszedni amennyit gondoltak,a kukorica az más liga.
Válasz mjj #24342. hozzászólásáraSzerintem mindenhol most
Barotába a Gofnál is tele a placc, ment a szárító egész éjjel
Válasz Gumóka #24340. hozzászólásáraA Trigó minden egyes kocsit vizsgál toxinra.
Válasz Gumóka #24340. hozzászólásáraNem.
Válasz mjj #24337. hozzászólásáraAkkor még van itt remény.
Nem toxinos?
Válasz lorant0511 #24338. hozzászólásáraSolt Trigó
Válasz mjj #24337. hozzászólásáraHelyileg merre van? Borsodba 6100+komp körül beszélnek
Kukorica levágva 61 q/ha a fizető súly 12-13 as vízzel. Sy Chorintos a fajta,jelenleg az ár 7700+komp
Válasz envagyok2 #24334. hozzászólásáraFelétek ennyi kereskedő van? Felém 1+1 veszi tán.
Válasz sarkadisandor58 #24332. hozzászólásáraplusz komp?
És ha nem lesz jövő tavaszig 300 mm eső, akkor milyen esélye lesz jövőre a kukoricának? Előbb-utóbb ez is be fog árazódni. Meg az is, hogy lehet kivárni a kereskedőnek, lehet nem emelni az árat, csak akkor az lesz, hogy nem lesz áru sem, és ha a kereskedőnek nincs mit eladni, akkor nincs nyereség sem. Se nagy, se kicsi. Szemmel láthatóan elindult az ár fölfelé, aki ebből kimarad, az nem fog eladni. se 50, se 45, se 40%os haszonkulccsal.
Korábban is mondtam már, ha az eddigi kereskedőd nem ad többet, mint a másik, akkor vidd a másikhoz. Válts. Aztán majd kimarad.
Válasz sarkadisandor58 #24332. hozzászólásáraÉs a szárítás rostalas költsége ugyan az mint tavaly??
Válasz Erdőjaro #24317. hozzászólásáraTiszapüspöki 7600 ft-ért veszi.
Válasz rongyos #24329. hozzászólásáraitt felénk az alföldön ugyan annyi 6-7 ezer a keményfa. Persze ha közel lakik az erdészethez valaki az megint más.
Válasz rongyos #24329. hozzászólásáraAz mindegy,ha venni kell! A kukoricát meg xarért húgyért vennék meg,a termelt fűtőanyag már meg van!
Válasz Gatti #24327. hozzászólásáraa fa éppen most esett vissza 4 évvel ezelőtti árra...
Válasz rongyos #24320. hozzászólásáraEz csak egy 2,5 hektáros tábla volt.
Bruttó 8 tonna / hektár.
Válasz medikus #24326. hozzászólásárarezsi csökkentett áron jobb a gázzal fűteni, a fa ára nagyon elszállt. Azután viszont jobban megéri a fa/kukorica.
Válasz Georgosz #24325. hozzászólására3000 megy a kazánba! 6000 a fa!!!!
Válasz k-roy90 #24323. hozzászólásáraA 9es vízzel már 4% bukta, a 3000 toxinos meg megy a többihez, abból lesz a xtrahaszon!
Válasz medikus #24321. hozzászólásáraSajnos vegyes, mint a koldusxar!
Válasz blink #24315. hozzászólásáraErdemes mar most meretni es ugy “kalkulalni”.
Hajdu-Biharban kuki 7200
Toxinos 3000
Tegnap itt Hajdu-Bihar keleti felen megkezdtek a kukoricat, vizszazalek 9!!
Válasz blink #24315. hozzászólásáraCsont száraz levél alatt 28 a víz,és penészes! A másik meg 12-es ugyanott!
Válasz 5465 #24318. hozzászólásáraa lényeg lemaradt..ha nem vagyok tolakodó, mennyi lett az átlag?
Válasz blink #24315. hozzászólásáraMinden állattartással foglalkozó tudja, hogy van megköto, és adja hozzá.
Válasz Sk Laci #24312. hozzászólásáraMa vágtunk le egy kis táblát (4897-es), 11,2 volt a víz…
Baranya.
A disznó szerette…
Vizes kukorica felvásárlási árat tud esetleg valaki?
Válasz blink #24315. hozzászólásáraNem kell elő húzni. Ez biológia. Ha xar a termés jóval nagyobb a molykartétel, akkor meg megindul a toxintermeles. Ha 16-ossal vágnád és átmenne a száríton 2 óra alatt a 130 fokos levego sokat igazítana rajta, de így berakod a tárolóba és csak romlik-romlik…
GMO lenne azt sem tudnánk mi az a toxin, de így sajnos…
Válasz Gumóka #24314. hozzászólásáraItt már több átvevő is előhúzta a toxin kártyát. Valahogy le kell verni az árat...
Válasz Sk Laci #24312. hozzászólásáraNa meg jönnek a toxinproblémák, hozzánk már jött volna idei, de nem tudták átvenni.
Válasz Sk Laci #24312. hozzászólásáraAz a baj hogy ha már nincs zöld levél sokkal nehezebben adja le a vizet
Válasz szanberg #24311. hozzászólásáraMa mértem én is a kukoricát. 24-28%. pedig már zöld levél se nincsen, mindene elsülve.
Szerintem 2 hét még ilyen időben, hogy lemenjen18-20% környékére.
De lehet tévedek.
Kukorica 3+ méter magas, csövek 170centin, de csak ilyen kicsikék.
22.5 ma a vize
Válasz Zoli1437 #24309. hozzászólására
Válasz pettendimiklos73 #24307. hozzászólásáraLehet. Én csak a sajátot ismerem. Amit én művelek az jól pufferolja a tápanyagot is meg a vizet is. (Volt egy ami a vízzel hadi lábon állt, de az ideiglenes volt és nem is próbáltam helyrehozni.)
Válasz pettendimiklos73 #24307. hozzászólásáraAgyagos barna erdőtalajon is jobb volt a fagyon kiszórt, majd tavasszal sekélyen bedolgozott, mint az ősszel szórt aztán szántott.
Válasz Zoli1437 #24306. hozzászólására" ősszel beforgatott szervestrágyánál meg nem igen van jobb."
Vályogos homok talajnál nem lehetett észre venni az ősszel kiszórt, leforgatott trágya hatását.
tavasszal kiszórt, sekélyen bedolgozott viszont nagyot produkált. Vannak érdekes dolgok!
Válasz BBK #24301. hozzászólásáraEzzel nem értek egyet.
A termésnek megvan a tápanyag szükséglete. Csak annyit tud teremni bármi amennyi tápanyagot talál. Az ősszel beforgatott szervestrágyánál meg nem igen van jobb.
https://mek.oszk.hu/15400/15428/15428.pdf
A probléma inkább a kijuttatás lehet. (Idő és mód.)
A felsülést lehetne boncolgatni. 08.22-én nálam 12,9% volt a víz. Csont száraz az egész növény. Felsült? Ott van rajta a normál termés.
Ma egy hosszabb úton voltam. Láttam levágott és még zöld kukoricát is. Rosszat nem.
(Nincs rá esély, de úgy lenne érdekes, ha a termés mellett ott lenne a csapadék meg a technológia is.)
Válasz SzikiSzokeveny #24304. hozzászólásáraItt más lehetőség pedig nem lesz. Minél korábban, és kicsi FAO-sat, már csak így van esély kukoricára.
Azért a nemesítök is rámentek már a hidegállóságra, hogy minél korábban tudjuk vetni és a nagy nyári meleg és szárazság ne viselje meg. Pár éve láttam havazásban vetett napraforgót. Aszályos tavasz volt, mindenkinek felibe harmadába kelt. Neki jól kelt, azon kívül nem volt másik jó napra a környéken. Én mindig is a korai vetést pártoltam de ilyen árak mellett ki meri megkockáztatni?
Sziasztok!
Valakinek 1-2liter korit madárriasztó csavázószere nincs eladó?
Válasz mtz1221 #24300. hozzászólásáraIgen! Idén a minél elöbb elvetett a legjobb. De ez lutri mindig,
Egyszer vettem március 31.-én kukoricát ami szépen ki kelt meg minden,aztán április 18-9-én behavazott,de tulélte.
Bár ne tette volna,mert köszönet nem volt benne. Közel 0 termés.
Válasz Zoli1437 #24294. hozzászólásáraHa nincs esö a trágyázott föld rosszabb,mint a sovány föld. Napra az oké,de a kukorica egy-kettöre felsül.
Válasz mtz1221 #24299. hozzászólásáraViszont amit 5.e körül vetettem, az valami 3 hétre rá kelt ki. Mintha megfázott volna a mag vagy a csíra.
Válasz mtz1221 #24297. hozzászólásáraItt jó pár tábla ki volt idén kellve 10.kére. Márciusban is a pár nap hajnali fagyot leszámítva meleg volt nagyon.
Válasz mtz1221 #24297. hozzászólásáraÁprilis 10 ig mennyi kukorica volt kikelve?
Szerintem semennyi mert attól "melegebbe" is kifagy.
Nekem közel 20 ha-t már vitt el nullára egy gyenge hajnali dér...
Ráadásul a hideg földbe vetett mag 10-50 % -a lehet hogy nem is kel ki.
Ráadásul a hideg földbe vetett kukorica volt már hogy 3 hétre kelt amit 2 héttel később vetettem az meg 1 hétre. Akkor mit nyertem?
Ez szerintem a kukoricánál humbuk, a szotyi elbírja az igaz de amiket eddig májusban vettettem csak azok tudtak 4t fölött
Válasz termelo #24296. hozzászólásáraMennyi és milyen hosszú - szoknál fagy el annyira ??? Itt délen -2 -3 volt pár hajnalt két hullámban március végén és április 10 körül.