Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
lakitelken mentünk ma keresztül, baxátok meg, kombájn vágta a kukoricát, ez még nem lenne pláne, de a kukorica zöld volt, az útról is látszott
[nem, nem silózták]
Válasz TYLLA46 #21392. hozzászólásáraAz a baj, hogy sajátban mindig hazafelé számol az ember(meg tör le csövet), lehet lesz az 8tonna is, de inkább csak 7et várok, jobb a kellemes meglepi, mint ha arccal tompítja az esést az ember!
Válasz TYLLA46 #21387. hozzászólásáraÉn is mértem ma is, vize már 2vel jobb volt, másik részén voltam a parcellának, a csövek is szebbek voltak(180g/cső morzsolt, visszaszámolva 13,5re)!
Itt a nagy kérdés az az, hogy mennyi ilyen cső is lesz pontosan!
Nem vagyok nagyravágyónak tünni, 60000re számolok, 72-73al lett vetve, lehet jövőre vissza veszem 68ra, bár ki tudja milyen évjárat lesz!
Válasz horvath.agro #21372. hozzászólásáraKözben megnéztem, áprilistól augusztusig 270mm júni vége volt a csúcs 40+20szal, csak a jég is durván belefigyelt!
Szóval nálunk több volt, mint nálatok békésben!
Ha a jég nem lett volna, nálunk egész szép évjárat lett volna! (Biztosítás azért mérsékelt!)
Válasz horvath.agro #21372. hozzászólásáraNaprakész csapadék mérésem van nem ilyen táblázatban de mindent írok minden nap! Majd előszedem és megláthatod, csak ki kell gyűjtenem.
Válasz horvath.agro #21374. hozzászólásáraNekem nincs sok kuki, idén 7 ha az egész, belementem 3 random cső 140 gram átlag bruttó súly 30 néhányas víz...
7 tonna felett lesz remélem!
Felénk jó évjáratban megy valamivel 10 felé, szóval gyengébb, de nem olyan mértékben, mint ahol 15 szokott lenni, most még lehet 5 sem lesz!
Válasz A.I. #21373. hozzászólásárahát vigasztalni nem vigasztal, de nem siránkozok mert máshol ilyen sincs sajnos. (mondjuk vegigjartam ma minden táblám és amit latsz az a legjobb)
Válasz horvath.agro #21371. hozzászólásáraNe haragudj, rosszul emlékeztem a lakhelyedre, pedig biztos volt már róla szó, hogy ki netről!
Igen láttam én is, azt alá írom én is, hogy 4-5 mm főleg nyári melegben, az halottnak a csók!
Az azért téged sem vigasztal tudom, hogy van ahol szarabb a helyzet, mert attól nem jobb senkinek!
Válasz Ares 826 #21368. hozzászólásáraHallod az a 300 milliméter sem sok 8 hónapra! Főleg, hogy ha jól emlékszem ő dunántúli (ha jól emlékszem), nem pedig a homokon lakik az Alföld közepén!
Meg nézem már a könyvelésében, hogy nálunk mi az idei kihozatal, már a mérőnél, mert a határban lehet fele vagy duplája volt akkora a szórás!
Válasz horvath.agro #21365. hozzászólásáraHallod nálatok még eső is volt, nálunk még a fele sem! Itt a legnagyobb cső olyan mint a tied közül a legkisebb! Már silózták itt a szarokat 150q a silótermés hekinként. Cső meg nagy lófausztlesz nem termés, csutka van valamennyi de nagyanyámnak több foga volt 90 évesen mint amennyi szem van a csutkán.
Válasz Ares 826 #21362. hozzászólásáraIgen, de nem ezt kérdezted. :)
Ezt már többször beszéltük itt a fórumon, hogy az Ak nem mindig tükrözi a valóságot. Nálunk például van olyan 10Ak-s föld, ami ugyanolyan jó minőségű, mint ugyanabban a faluban lévő 30-as, sőt a 40, meg 45 se jobb. Egyiken se tetem három, négyszeres mennyiség. Csak valamiért 100 éve azt a földet olyan alacsonyra vették fel, mert baromi messze volt, meg nemtudom miért.
Válasz medikus #21355. hozzászólásárakésőn olvastam, de akkor ami így vet azt a gépet be kell dobni a méhbe és venni normálisat, most ezzel milliós kárt okozott neked...
Válasz ZZ #21344. hozzászólásáraNálam tavaly volt hasonló.
Kukorica önmaga (10t/ha) után 1t alatt.
Kukorica árpa után 6t körül.
Minden más egyezett az előveteményen kívül.
Válasz ZZ #21344. hozzászólásáraNa!! Felénk kizárólag ilyen kukoricák vannak! Illetve van még a 70 centis korában elszáradt változat is. Aki felénk ilyen csöveket lát az lefogja aratni mer még 15 mázsa lehet hektáronként… egyesek meg a szárításon aggódnak… nevetséges!
Válasz ZZ #21344. hozzászólásáraEz félelmetes! Az enyém is hasonló lesz termésre, annyi kūlömbséggel hogy magasabb és csak az alsó 4 levél van felsülve. Cső emitt amott van csak rajta. 10 tonnás területek azok is de ilyen rossz kukorica ott emberemlékezet óta nem volt, pedig volt már pár aszályos év.
24597 hozzászólás
lakitelken mentünk ma keresztül, baxátok meg, kombájn vágta a kukoricát, ez még nem lenne pláne, de a kukorica zöld volt, az útról is látszott
[nem, nem silózták]
Válasz Bigyófelügyelő #21394. hozzászólásáraElfogadnám.
Válasz Bigyófelügyelő #21394. hozzászólásáraEbből mire odaér vágásra csak 200g fog maradni talán!
Tudom hogy egy cső nem mérvadó, de akkor is levettem a 13. sor, 21.-ik csövét!
Válasz TYLLA46 #21392. hozzászólásáraAz a baj, hogy sajátban mindig hazafelé számol az ember(meg tör le csövet), lehet lesz az 8tonna is, de inkább csak 7et várok, jobb a kellemes meglepi, mint ha arccal tompítja az esést az ember!
Válasz A.I. #21388. hozzászólásáraHát azért ilyen adatokkal 70 q-nál többnek kell(ene) lennie!
Válasz Sk Laci #21390. hozzászólásáraAzért látok itt-ott a határban 10t vagy egy kicsit többnek kinézőt is de az kb 1-2%-a az osszesnek…..
Válasz ..,-:) #21389. hozzászólásáraEzek durva számok....
Felénk vagdossák úgy vegyesen, jót is, rosszabbat is…..A jobbak is szárazra számolva 30-35q/ha……
Válasz TYLLA46 #21387. hozzászólásáraÉn is mértem ma is, vize már 2vel jobb volt, másik részén voltam a parcellának, a csövek is szebbek voltak(180g/cső morzsolt, visszaszámolva 13,5re)!
Itt a nagy kérdés az az, hogy mennyi ilyen cső is lesz pontosan!
Nem vagyok nagyravágyónak tünni, 60000re számolok, 72-73al lett vetve, lehet jövőre vissza veszem 68ra, bár ki tudja milyen évjárat lesz!
Válasz A.I. #21385. hozzászólására4 cső vonatkozásában mértem meg ma, 13.5%-re visszaszámolva átlagban 19.15 dkg/csőre
jött ki.
Válasz A.I. #21382. hozzászólásáraazért az nem semmi, majdnem 3x annyi esett mint itt.
legalább nálatok lesz 100q kukorica
Válasz TYLLA46 #21383. hozzászólásáraNedvesebb, én 20%kal csökkentem még emiatt!
Válasz TYLLA46 #21378. hozzászólásáraSzépen néz ki
Válasz A.I. #21381. hozzászólásáraÉs vizesen, vagy májusi morzsoltra számolva?
Válasz horvath.agro #21372. hozzászólásáraKözben megnéztem, áprilistól augusztusig 270mm júni vége volt a csúcs 40+20szal, csak a jég is durván belefigyelt!
Szóval nálunk több volt, mint nálatok békésben!
Ha a jég nem lett volna, nálunk egész szép évjárat lett volna! (Biztosítás azért mérsékelt!)
Válasz TYLLA46 #21376. hozzászólásáraMorzsolva!
Válasz lemken #21379. hozzászólásáraÉn megpróbálom.
Saten union, judoka.
Már a végét járja, enyhe vashiány jeleit mutatja.
Válasz TYLLA46 #21378. hozzászólásáraEz olyan mint amilyennek lenni kellene........én sajnos idén nem tudok ilyen képeket produkálni......
Válasz horvath.agro #21372. hozzászólásáraNaprakész csapadék mérésem van nem ilyen táblázatban de mindent írok minden nap! Majd előszedem és megláthatod, csak ki kell gyűjtenem.
Válasz A.I. #21375. hozzászólásáraMorzsolva, vagy csövestől?
Válasz horvath.agro #21374. hozzászólásáraNekem nincs sok kuki, idén 7 ha az egész, belementem 3 random cső 140 gram átlag bruttó súly 30 néhányas víz...
7 tonna felett lesz remélem!
Felénk jó évjáratban megy valamivel 10 felé, szóval gyengébb, de nem olyan mértékben, mint ahol 15 szokott lenni, most még lehet 5 sem lesz!
Válasz A.I. #21373. hozzászólásárahát vigasztalni nem vigasztal, de nem siránkozok mert máshol ilyen sincs sajnos. (mondjuk vegigjartam ma minden táblám és amit latsz az a legjobb)
Válasz horvath.agro #21371. hozzászólásáraNe haragudj, rosszul emlékeztem a lakhelyedre, pedig biztos volt már róla szó, hogy ki netről!
Igen láttam én is, azt alá írom én is, hogy 4-5 mm főleg nyári melegben, az halottnak a csók!
Az azért téged sem vigasztal tudom, hogy van ahol szarabb a helyzet, mert attól nem jobb senkinek!
Válasz Ares 826 #21368. hozzászólásárate hol laksz helyileg? dobj már fel egy mért csapadék mennyiséget ide te is.
kíváncsi vagyok az eloszlásra.
Válasz A.I. #21370. hozzászólásáradél békési vagyok, dunántúlon sokkal sokkal több esett mint itt.
ha megnézed az értékelhető ami 10mm felett volt abból szinte nincs is.
ami 10mm alatt esett azt nem is nevezném csapadéknak, mert nem volt látszata...
de vannak az országban valóban sokkal rosszabb helyzetben is, mint mi.
Válasz Ares 826 #21368. hozzászólásáraHallod az a 300 milliméter sem sok 8 hónapra! Főleg, hogy ha jól emlékszem ő dunántúli (ha jól emlékszem), nem pedig a homokon lakik az Alföld közepén!
Meg nézem már a könyvelésében, hogy nálunk mi az idei kihozatal, már a mérőnél, mert a határban lehet fele vagy duplája volt akkora a szórás!
Válasz Ares 826 #21368. hozzászólásáraMondom, emberemlékezet óta (1993) nem volt ilyen rossz kukoricánk!
Válasz horvath.agro #21365. hozzászólásáraHallod nálatok még eső is volt, nálunk még a fele sem! Itt a legnagyobb cső olyan mint a tied közül a legkisebb! Már silózták itt a szarokat 150q a silótermés hekinként. Cső meg nagy lófausztlesz nem termés, csutka van valamennyi de nagyanyámnak több foga volt 90 évesen mint amennyi szem van a csutkán.
Válasz horvath.agro #21365. hozzászólására70-75q környéke,,,vannak ennél sokkal rosszabbak az országban
Remélem nálunk legalább a vízleadás jó lesz mert úgye az aszályos kukorica negyedét tudj naponta leadni,mivel nincs párologtató felület .
dkc 4792, április 26án vetve
csapadék a táblázatban.
virágzáskor 3 hét folyamatos 35-38 fok, légköri aszály.
ez van....
Válasz Rabó001 #21363. hozzászólásáratetem=terem. Telefon javított.
Válasz Ares 826 #21362. hozzászólásáraIgen, de nem ezt kérdezted. :)
Ezt már többször beszéltük itt a fórumon, hogy az Ak nem mindig tükrözi a valóságot. Nálunk például van olyan 10Ak-s föld, ami ugyanolyan jó minőségű, mint ugyanabban a faluban lévő 30-as, sőt a 40, meg 45 se jobb. Egyiken se tetem három, négyszeres mennyiség. Csak valamiért 100 éve azt a földet olyan alacsonyra vették fel, mert baromi messze volt, meg nemtudom miért.
Válasz Rabó001 #21356. hozzászólásáraDe a 6 AK is lehet réti szürke agyag vagy sárga agyag is!
Válasz Földönfuto #21358. hozzászólásáraMost lehetne egy hozam térképet csinálni!Van ahol métereken keresztül semmi nincs!Ott nem is bántja a disznó!!
Válasz medikus #21355. hozzászólásárakésőn olvastam, de akkor ami így vet azt a gépet be kell dobni a méhbe és venni normálisat, most ezzel milliós kárt okozott neked...
Válasz horvath.agro #21357. hozzászólásáraMég ennyire se!De így utólag,ha lett volna normális(átlagos)eső,akkor lehetett volna egy rekord!
Válasz medikus #21355. hozzászólásáraJa,így már értem.De felért egy tőszámkísérlettel.
Válasz medikus #21352. hozzászólására85000 még én se vetek a 40ak földjeimen trágyázás után!! 6 ak földön mire számítottál????
Válasz Ares 826 #21354. hozzászólásáraÍrja hogy 6.
Válasz Földönfuto #21353. hozzászólásáraSosem!Ilyen földbe?Így sikerült!Apró volt a mag,volt ahol 3-4 ment bokorba!
Válasz medikus #21352. hozzászólásáraMi a fasznak vetsz ennyit???????? Hágy AK földön dolgozol 40-50 AK???????????
Válasz medikus #21352. hozzászólására85000-el még össze is jön valami.Mindig ilyen nagy tőszámmal veted?
Enyém ilyen!85 ezerrel vetve!!!6Ak!Szikes agyag!
Válasz ZZ #21344. hozzászólásáraNálam tavaly volt hasonló.
Kukorica önmaga (10t/ha) után 1t alatt.
Kukorica árpa után 6t körül.
Minden más egyezett az előveteményen kívül.
Válasz ZZ #21344. hozzászólásáraNa!! Felénk kizárólag ilyen kukoricák vannak! Illetve van még a 70 centis korában elszáradt változat is. Aki felénk ilyen csöveket lát az lefogja aratni mer még 15 mázsa lehet hektáronként… egyesek meg a szárításon aggódnak… nevetséges!
Válasz ZZ #21344. hozzászólásáraEz félelmetes! Az enyém is hasonló lesz termésre, annyi kūlömbséggel hogy magasabb és csak az alsó 4 levél van felsülve. Cső emitt amott van csak rajta. 10 tonnás területek azok is de ilyen rossz kukorica ott emberemlékezet óta nem volt, pedig volt már pár aszályos év.
Válasz ZZ #21346. hozzászólásáraAkkor vissza szívom amit mondtad, bocsi. Felénk ritka az ilyen talaj, erre kötött valyogtalajok vannak.