Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz III.Gyula #20939. hozzászólásáraMíg eső van addig a forgatás nélküli királyul van :D És tényleg picivel több haszon van rajta mint a szántásoson a talajmüvelés miatt.
Viszont idén mikor kevés a csapadék, a szántásba vetett sokkal jobban bírja. A forgatás nélküliben iszonyatos nagy hasadások vannak már a kukorica kikelése óta.
Válasz medikus #20938. hozzászólásáraezt úgy gondoltam, hogy ha nem képes 7 tonnánál többet a kukorica teremni akkor ott nem kell erőltetni a kukoricát, felesleges vetni.
Válasz medikus #20938. hozzászólásáraNem értessz te hozzá,a minimál művelés nagyon drága, ahhoz nem elég a 7t.
Nekem a szántásoshoz elég!
Sőt még tudnék neki mutatni kukoricákat ami a szántásosba jól néz ki,nem messze a minimálba meg szenved!
Válasz horvath.agro #20928. hozzászólásáraAdengo ne menjen tùl későn! Én még nem szívtam miatta, de írtãk már itt, a fórumon. 11 hõnap vãrakozãs van napra előtt előírva.
Válasz horvath.agro #20925. hozzászólásáraSzerintem te vagy itt az egyetlen aki még nem vetett.Nyugodtan vetheted minden gond nélkül,egyedül gyomírtásnál kell figyelni az árvakelésre,de az sem probléma.
Válasz ...:::Pisti:::... #20923. hozzászólásáraSzia, köszönöm. Tavaly volt először, akkor 113 q/ha lett domboldalas földben. Kicsit vízes volt (18,5), de aratás előtt volt egy csomó eső, meg a köd is szitált aratáskor. Idén szerintem nem lesz baj a vízzel.
Válasz Aprógazda #20918. hozzászólásáraEz a tábla kézzel lett címerezve.Van olyan is ami géppel.Ott először pengével le van vágva a címer kezdemény,a felső levelet is kicsit meg nyesi,majd pár nap múlva,mikor erőteljesen tolná ki a címért,két kúpos gumihengerrel ki húzza a szárból.
Tegnap mi is két helyen újra el indítottuk a locsolást,ahol a leg kevesebb eső esett.A főnök félt, hogy vissza szívja a csövet a kukorica.Erre este,meg ma reggelre le esett ott 8-12 mm!Úgyhogy ha be jönnek a puskák,egyenlőre álj van.
Válasz blsjela #20907. hozzászólásáraNálunk is hasonló lett a vége csak az a baj hogy a kuccának már annyit ért "mint halottnak a csók"! A tenyészidőben a virágzás időszaka eltelt, annyi hogy még zöldek és le lehet őket kaszálni takarmánynak vagy épp bezúzni zöldtrágyának!
Válasz premium 385 #20902. hozzászólásáraSzia! Nekem f73 van vetve 6ha homokon.
Nagyon változó a magassága van ami 100cm volt most 220 kb, illetve van ami 200cm volt most 350 cm.
2-3 csövet hozz. 175 liter nitrosolt kapott eső előtt. majd holnap kimegyek csinálok róla képet drónnal.
Válasz határjáró #20897. hozzászólásáraÉn sem ma kezdtem az "ipart" de ilyen még nem volt hogy a kalászosok igen jók voltak a tavaszi kapás növények pedig ilyan rosszak. Mondom ezt jó pár aszályos év (1993;2001,2003;2007,2012,2015) tapasztalata alapján.
üdv.F73-mat vetett valaki?nálunk a homokon most kezdi tolni a cimert,gondolom az aszály miatt.igy talán lehet még valami?Pénteken volt kb 20mm tegnap és ma egy kevés,egyik tábla mélylazitva volt ott kb 2 méter magas,a másik gruberozva ott elég hullámzó a magasság.
Válasz Ares 826 #20899. hozzászólásáraNagy szerencsém hogy n01 est vetettem , még csak néhol kezdte el hozni a címert, illetve ahol már van rajta csőkezdemény is ott 2 db , optimista volt bízott a mostani esőben szerencsére, igaz alacsony a növény de még egy közepes termésre talán van kilátás legalábbis itt nálunk igaz talán itt volt a legnagyobb eső országszerte egy kis foltban A helyi nagycégnél van másodvetésű kukorica van amelyiken már a mostani eső sem segít sajnos cső nemnagyon lesz rajta.
Nekem 0023 van.
Ebben a szárazságban is 2 csővel próbálkozik ez is...
Lazítva volt a terület ősszel 40cm-en.
Lehet a gyökérzet már jó méter alatt van..ott van víz..?
Tavaly 12 tonna volt az átlag felénk.
Idén 7-8 tonna is jó lehet.
Válasz Bigyófelügyelő #20890. hozzászólásáraMár ennél sokkal többet is mondanak! A korai vetésű és korábbi FAO számúaknak már a mostani eső nem segít, mert a tenyészidőben a címer és a csövek képzésének az ideje eltelt! Nagy termés már ebben az országban kuccából 2021-ben nem lehet számítani, azt gondolom de már volt hozzáértő is aki nyilatkozott ez ügyben a sajtónak!
24597 hozzászólás
Válasz határjáró #20945. hozzászólásáraezzel még semmit, ez jó irány. gyenge a föld. de az kizárt hogy ezzel szemben a szántás nem repedezett...
Válasz horvath.agro #20942. hozzászólásáraBúza után egy rt, aztán gruber majd tavasszal vetés előtt egy kombinator. Ezzel mit lehet elrontani?
Egy ideig nagyon jól tartotta a nedvességet...utána viszont megjelentek a repedések...
Válasz horvath.agro #20942. hozzászólásáraLétezik olyan hogy talaj kötöttség! A homokban semmilyen repedés nincs,forgathatod bárhogyan!
Válasz horvath.agro #20940. hozzászólásáraIgen,ott bukfencet kell vetni!
Válasz határjáró #20941. hozzászólásáraakkor ott valaki nagyon rosszul csinálja a forgatás nélküli művelést, nálam érdekes módon nincs szinte repedés.
mondjuk én mintill művelek nem sima forgatás nélkül...
Válasz III.Gyula #20939. hozzászólásáraMíg eső van addig a forgatás nélküli királyul van :D És tényleg picivel több haszon van rajta mint a szántásoson a talajmüvelés miatt.
Viszont idén mikor kevés a csapadék, a szántásba vetett sokkal jobban bírja. A forgatás nélküliben iszonyatos nagy hasadások vannak már a kukorica kikelése óta.
Válasz medikus #20938. hozzászólásáraezt úgy gondoltam, hogy ha nem képes 7 tonnánál többet a kukorica teremni akkor ott nem kell erőltetni a kukoricát, felesleges vetni.
Válasz medikus #20938. hozzászólásáraNem értessz te hozzá,a minimál művelés nagyon drága, ahhoz nem elég a 7t.
Nekem a szántásoshoz elég!
Sőt még tudnék neki mutatni kukoricákat ami a szántásosba jól néz ki,nem messze a minimálba meg szenved!
Válasz horvath.agro #20934. hozzászólására" 7 tonnáért nem érdemes vetni!"
Szabolcsban van ilyen is.
Válasz VESZTES. :) #20931. hozzászólásárana, olyat sem láttam még
Válasz horvath.agro #20934. hozzászólásárarég volt már, hogy 70q-val arattam kukoricát, de idén szerintem annyinak is örülni fogok, a tavalyi felével(134q)
Válasz Gatti #20933. hozzászólásárarosszul, a szántottaknak kezd felsülni az alsó levele, nekem tartják még magukat de senyvednek.
van 1-3 cső de kb 90% van kitelve csak. amin 2-3 cső van az 1et fog kinevelni csak.
rekordra nem kell számítani de szerintem 70q van bennük még.
Válasz horvath.agro #20932. hozzászólásáraFelétek milyenek? Azért arra jó földek vannak, bár víz nélkül mindenhol nehéz de kíváncsi lennék ott hogy bírják.
Válasz VESZTES. :) #20931. hozzászólásáralegalább nem lesz annyi, lesz neki ára
Bács megyében elkezdték kaszálni a kukoricákat
Válasz Bárány #20929. hozzászólásáraOké, hülyeséget írtam . Megyek aludni...
Válasz horvath.agro #20928. hozzászólásáraAdengo ne menjen tùl későn! Én még nem szívtam miatta, de írtãk már itt, a fórumon. 11 hõnap vãrakozãs van napra előtt előírva.
Válasz Földönfuto #20926. hozzászólásárarendben, köszönöm.
Bárány neked is.
Válasz horvath.agro #20925. hozzászólásáraNálunk mindig így jön.
Válasz horvath.agro #20925. hozzászólásáraSzerintem te vagy itt az egyetlen aki még nem vetett.Nyugodtan vetheted minden gond nélkül,egyedül gyomírtásnál kell figyelni az árvakelésre,de az sem probléma.
lehet hülyeséget kérdezek, de napraforgó után lehet kukoricát vetni??
vetett már valaki? van bármi negatív hatása a kukoricára nézve?
Válasz ...:::Pisti:::... #20923. hozzászólásáraSzia, köszönöm. Tavaly volt először, akkor 113 q/ha lett domboldalas földben. Kicsit vízes volt (18,5), de aratás előtt volt egy csomó eső, meg a köd is szitált aratáskor. Idén szerintem nem lesz baj a vízzel.
Válasz jocika0502 #20922. hozzászólásáraSzia.
Szép! ! !
Máskor is vetetted már?
Milyen volt?
Nekem most van először.
Köszönöm
Alakul. DKC 4555.
Válasz Zsolesz83 #20919. hozzászólásáraCastrix? Ha igen, akkor nálatok nem csúszott meg a gumihenger? Nekünk folyamatosan rá kell húznunk.
Válasz Aprógazda #20918. hozzászólásáraEz a tábla kézzel lett címerezve.Van olyan is ami géppel.Ott először pengével le van vágva a címer kezdemény,a felső levelet is kicsit meg nyesi,majd pár nap múlva,mikor erőteljesen tolná ki a címért,két kúpos gumihengerrel ki húzza a szárból.
Válasz Zsolesz83 #20915. hozzászólásáraA cső felett az anyán nem sok levél van. Gépi címerezés? Ha gépi, akkor csak vágás, vagy vágás és tépés?
Mai szedés az egyik 16 a másik 18 soros
jelenleg ilyen a 9903.
Tegnap mi is két helyen újra el indítottuk a locsolást,ahol a leg kevesebb eső esett.A főnök félt, hogy vissza szívja a csövet a kukorica.Erre este,meg ma reggelre le esett ott 8-12 mm!Úgyhogy ha be jönnek a puskák,egyenlőre álj van.
Válasz Bárány #20912. hozzászólásáraSzépen dagad!
Válasz Bárány #20912. hozzászólásáraEz nagyon jól néz ki!
Balról jobbra:
1-5. július 14.
6. július 18.
7-9. július 21. (ma)
DKC 4351
Válasz Claastra. #20910. hozzászólásáraEddig nem rossz. Foltokban azért ez is megsült kissé, mint minden fajta.
Kinek mit mutat a Syn Zephyr?
Válasz blsjela #20907. hozzászólásáraNálunk is hasonló lett a vége csak az a baj hogy a kuccának már annyit ért "mint halottnak a csók"! A tenyészidőben a virágzás időszaka eltelt, annyi hogy még zöldek és le lehet őket kaszálni takarmánynak vagy épp bezúzni zöldtrágyának!
Válasz blonde.zsj #20905. hozzászólásáraZala
33mm zártuk . Legalább most felveszi a pétit ami be lett töltve a homokba. Jól jött mert a későbbi vetés p9415 pont most induló meg porozni .
Válasz premium 385 #20902. hozzászólásáraSzia! Nekem f73 van vetve 6ha homokon.
Nagyon változó a magassága van ami 100cm volt most 220 kb, illetve van ami 200cm volt most 350 cm.
2-3 csövet hozz. 175 liter nitrosolt kapott eső előtt. majd holnap kimegyek csinálok róla képet drónnal.
Válasz Devyd #20900. hozzászólásáraMelyik megyében gazdálkodtok?
Válasz határjáró #20897. hozzászólásáraÉn sem ma kezdtem az "ipart" de ilyen még nem volt hogy a kalászosok igen jók voltak a tavaszi kapás növények pedig ilyan rosszak. Mondom ezt jó pár aszályos év (1993;2001,2003;2007,2012,2015) tapasztalata alapján.
Válasz Devyd #20900. hozzászólásáraidén minden kukorica 2 csővel indított a környezetemben, fajta és gyártó függetlenül
üdv.F73-mat vetett valaki?nálunk a homokon most kezdi tolni a cimert,gondolom az aszály miatt.igy talán lehet még valami?Pénteken volt kb 20mm tegnap és ma egy kevés,egyik tábla mélylazitva volt ott kb 2 méter magas,a másik gruberozva ott elég hullámzó a magasság.
Válasz Ares 826 #20899. hozzászólásáraNagy szerencsém hogy n01 est vetettem , még csak néhol kezdte el hozni a címert, illetve ahol már van rajta csőkezdemény is ott 2 db , optimista volt bízott a mostani esőben szerencsére, igaz alacsony a növény de még egy közepes termésre talán van kilátás legalábbis itt nálunk igaz talán itt volt a legnagyobb eső országszerte egy kis foltban A helyi nagycégnél van másodvetésű kukorica van amelyiken már a mostani eső sem segít sajnos cső nemnagyon lesz rajta.
Válasz blonde.zsj #20898. hozzászólásáraMi is így állunk esővel kb.
Nekem 0023 van.
Ebben a szárazságban is 2 csővel próbálkozik ez is...
Lazítva volt a terület ősszel 40cm-en.
Lehet a gyökérzet már jó méter alatt van..ott van víz..?
Tavaly 12 tonna volt az átlag felénk.
Idén 7-8 tonna is jó lehet.
Válasz Bigyófelügyelő #20890. hozzászólásáraMár ennél sokkal többet is mondanak! A korai vetésű és korábbi FAO számúaknak már a mostani eső nem segít, mert a tenyészidőben a címer és a csövek képzésének az ideje eltelt! Nagy termés már ebben az országban kuccából 2021-ben nem lehet számítani, azt gondolom de már volt hozzáértő is aki nyilatkozott ez ügyben a sajtónak!
Válasz határjáró #20897. hozzászólásáraTegnap volt 9mm, 3 hete 12mm és 2x kb 2mm június óta