Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gandhy #20840. hozzászólásáraA Google képkeresővel láthatsz változatokat.
(Azért nézd meg, melyik képhez mit ír, mert be tud keverni közé mást is!)
Válasz Bárány #20835. hozzászólásáraén sem, de eddig még nem is foglalkoztam ezzel, azt hittem, ha a kukorica áll, a bogár le van tudva, most szólt a szomszéd, hogy rajzanak, nézzek rá és lám meglepték
lehet, hogy az elmúlt években is hasonlóan ott voltak?
Válasz Gandhy #20832. hozzászólásáraAkkor ok. Nincs mihez hasonlitani. Mikor nem rajzottak ezrével akkor is az időjárás gyötörte a kukoricát. Meg mikor nem voltak akkor is. A száraz időszakok miatt nem tudni mi zavarta jobban. De ha nem rágja le csutkára akkor nem zavarja szerintem. Pár centi mindig marad. Szoval az elége jo kérdés. De ezt mikor lehet fujni? Nem nagyon fujkálják. Ezek a méhékkel együtt alszanak ébrednek. Felszivodo vagy mi öli? Molyrágás is láthato már.
Válasz Gandhy #20834. hozzászólásáraNeked kell eldöntened, én még sosem mentem imágó ellen.
Ezen kívül, ha már odáig fajul a kártétel, akkor a környező táblákkal összehangolva érdemes védekezni, mert elég mobilisak ezek a jószágok.
Válasz .Richard. #20831. hozzászólásáratalajfertőtlenítővel vetettem ezt a táblát
nem dőlt ki egy sem, szép erős merev szárak
de rágják a a haját, okozhat így is mérhető kárt?
Válasz Gandhy #20829. hozzászólásáraA csikos az. Ha eddig nem dült ki egy sem gyökerestül akkor már nem fog. jövőre a talajfertőtlenitő nélkül nagy kockázat a vetés.
Válasz Gatti #20819. hozzászólásáraAz alsó képen látszik hogy a földed "lazítózza" magát de rendesen! Ha jön rá 50-60 mili lesz minek elinna azt, jó nagyok repedések ott is nálad!
Válasz Gatti #20819. hozzászólásáraŐ egy biztos alap az N01 nek az utódja . Jól bírja az aszályos időt viszont ha sok az eső akkor 68e rell vetve tud 10tonna felettit bőven a n01 az nem nagyon
Válasz III.Gyula #20813. hozzászólásáraA hidegek után április 26-27. SY Orpheus FAO 380, a zephir is hasonló. Jól néznek ki még mindig egy-két foltot kivéve. Eddig a legnagyobb melegben is tartották magukat. Kemény robusztus növények.
Válasz Gatti #20807. hozzászólásáraItt is akad, amelyik még nem tolja,elég nagy a szórás.
Érdekességképpen: a mai bejáráskor a határ egyik legjobb termőhelye mellett mentem, ahol egy erős átlagos évben a kombájn 20 tonna felett is képes mutatni, táblaszinten meg 14-16 t/ha is le szokott jönni. Ott megkerestem egy szemre legnagyobbnak tűnő csövet, az 25 cm hosszú, és kb. a lentiek vastagságának a duplája volt. Persze, ez extrém eset, nem példálózok vele. A legkisebb meg ugye a nulla cm, mert természetesen itt is vannak már felsült, elpusztuló állományok.
Még mindig nem vagyok megnyugodva, sokat alszik még kint, simán benne van még a bukta.
Válasz B.Bali #20803. hozzászólásáraIs-is. Csak annyi a különbség a szántott és a forgatás nélküli közt, hogy az utóbbi kb. 2 nappal le van maradva. Ez a címerhányásból és az NDVI-ből látszik, amúgy mostanra szemre tök egyformák.
24596 hozzászólás
medikus #20845 hozzászólásáraMi 85 ezer? Tőszám?
A 85 ezer kezdett kicsit sok lenni !!Messzebbről nem mutat rosszat,előtérben a szomszéd fenyércirok földje!
Válasz Gandhy #20840. hozzászólásáraA Google képkeresővel láthatsz változatokat.
(Azért nézd meg, melyik képhez mit ír, mert be tud keverni közé mást is!)
Válasz Gatti #20823. hozzászólásáraP0023 az mindíg van. Meg a P9415 ami most 50 napja hogy 8 mm kapott és 2x2mm . De még tartja magát .
9363 is jó.
Válasz medikus #20841. hozzászólásáralevél, levéltő és a hajában
Válasz Gandhy #20840. hozzászólásáraHol van rajta?
Válasz medikus #20839. hozzászólásárailyen is van és olyan amelyiknek sötétebb a háta
Válasz Gandhy #20838. hozzászólásáraIlyen?
Válasz .Richard. #20836. hozzászólásáraahogy olvasom, kontakttal fújják és elvileg méhbarát
Válasz Bárány #20835. hozzászólásáraén sem, de eddig még nem is foglalkoztam ezzel, azt hittem, ha a kukorica áll, a bogár le van tudva, most szólt a szomszéd, hogy rajzanak, nézzek rá és lám meglepték
lehet, hogy az elmúlt években is hasonlóan ott voltak?
Válasz Gandhy #20832. hozzászólásáraAkkor ok. Nincs mihez hasonlitani. Mikor nem rajzottak ezrével akkor is az időjárás gyötörte a kukoricát. Meg mikor nem voltak akkor is. A száraz időszakok miatt nem tudni mi zavarta jobban. De ha nem rágja le csutkára akkor nem zavarja szerintem. Pár centi mindig marad. Szoval az elége jo kérdés. De ezt mikor lehet fujni? Nem nagyon fujkálják. Ezek a méhékkel együtt alszanak ébrednek. Felszivodo vagy mi öli? Molyrágás is láthato már.
Válasz Gandhy #20834. hozzászólásáraNeked kell eldöntened, én még sosem mentem imágó ellen.
Ezen kívül, ha már odáig fajul a kártétel, akkor a környező táblákkal összehangolva érdemes védekezni, mert elég mobilisak ezek a jószágok.
Válasz Bárány #20833. hozzászólásáramég én sem, de hétfőn jön a hidas permetező napraforgóba, bele tudom küldeni rovarölövel
Válasz Gandhy #20830. hozzászólásáraHa másfél cm körülire lerágnák a bibét, akkor azonnal, amúgy felesleges.
Én ilyennel még nem találkoztam.
Válasz .Richard. #20831. hozzászólásáratalajfertőtlenítővel vetettem ezt a táblát
nem dőlt ki egy sem, szép erős merev szárak
de rágják a a haját, okozhat így is mérhető kárt?
Válasz Gandhy #20829. hozzászólásáraA csikos az. Ha eddig nem dült ki egy sem gyökerestül akkor már nem fog. jövőre a talajfertőtlenitő nélkül nagy kockázat a vetés.
rovarölőzzem?
Válasz medikus #20828. hozzászólásárajobbára fekete, de van egy kevés csíkos is
Válasz Gandhy #20826. hozzászólásáraSárga csíkos? Mert nálunk a vörösnyakú lepi,és rágja a leveleket!
Válasz Gandhy #20826. hozzászólásáraIgen, rajzik szépen.
meglepte a kukoricát nálam a kukoricabogár, tapasztalt valaki ilyet idén?
Válasz medikus #20824. hozzászólásáraa szomszédnak alexxandra kukoricája van de az már részben elszáradt és fele az enyémnek.
Válasz Gatti #20823. hozzászólásáraA Pk001 ről semmi hír!Az hogy bírhatja?????
Válasz blsjela #20820. hozzászólásáraés a 0023 vagy a 9911 mennyire bírja az aszályos időszakot? vagy melyik lehet a jobb a 3. közül.
Válasz Ares 826 #20821. hozzászólásáraigen, július elején ilyen volt a helyzet, azóta kapott múlthéten pénteken 23mm-t, éjjel pedig 12mm-t.
Válasz Gatti #20819. hozzászólásáraAz alsó képen látszik hogy a földed "lazítózza" magát de rendesen! Ha jön rá 50-60 mili lesz minek elinna azt, jó nagyok repedések ott is nálad!
Válasz Gatti #20819. hozzászólásáraŐ egy biztos alap az N01 nek az utódja . Jól bírja az aszályos időt viszont ha sok az eső akkor 68e rell vetve tud 10tonna felettit bőven a n01 az nem nagyon
Ma hajnalba kapott 12mm csapadékot, most már tán csak lesz belőle valami. Jó ez a P9903, hihetetlen jól bírta a több mint 1,5 hónapos vízhiányt.
Válasz medikus #20816. hozzászólásáraitt nem szokta, annyi még nem tudott esni egyszerre hogy meg is álljon...
Válasz cross #20815. hozzászólásáraMilyen Lineár van felette?
Válasz horvath.agro #20809. hozzászólásáraŐszre a víz meg elviszi!
Válasz III.Gyula #20813. hozzászólásáraA hidegek után április 26-27. SY Orpheus FAO 380, a zephir is hasonló. Jól néznek ki még mindig egy-két foltot kivéve. Eddig a legnagyobb melegben is tartották magukat. Kemény robusztus növények.
Válasz cross #20812. hozzászólására
Válasz cross #20812. hozzászólására
Mikor vetetted?
Milyen fao Számú?
Válasz Bárány #20802. hozzászólásáraÉn is ma néztem egy csövet. Talán jó lesz a kötés. Pedig kurv@ nagy légköri aszály meg uv van rá.
Válasz barazdabetyar. #20810. hozzászólásáramivel mondja az esőt, és nedvesbe is került, így van rá esélye, hogy kikel.
Válasz horvath.agro #20809. hozzászólásáraKár volt,úgyse kel ki.
No előkészítettem a következő évi kukoricámnak a magágyat, betakargattam is szépen egy 8 komponenses takaróval.
ősszel beledurrantom a sávokat és tavasszal gyáááá...
(elméletben)
Válasz Gatti #20807. hozzászólásáraItt is akad, amelyik még nem tolja,elég nagy a szórás.
Érdekességképpen: a mai bejáráskor a határ egyik legjobb termőhelye mellett mentem, ahol egy erős átlagos évben a kombájn 20 tonna felett is képes mutatni, táblaszinten meg 14-16 t/ha is le szokott jönni. Ott megkerestem egy szemre legnagyobbnak tűnő csövet, az 25 cm hosszú, és kb. a lentiek vastagságának a duplája volt. Persze, ez extrém eset, nem példálózok vele. A legkisebb meg ugye a nulla cm, mert természetesen itt is vannak már felsült, elpusztuló állományok.
Még mindig nem vagyok megnyugodva, sokat alszik még kint, simán benne van még a bukta.
Válasz Bárány #20806. hozzászólásáraértem, nekem most kezdte vasárnap/hétfőn.
Válasz Gatti #20805. hozzászólásáraMúlt hét közepén. Szerda, csütörtök? Valahogy így.
Válasz Bárány #20802. hozzászólásáramikor kezdte tolni a címert?
Válasz B.Bali #20803. hozzászólásáraIs-is. Csak annyi a különbség a szántott és a forgatás nélküli közt, hogy az utóbbi kb. 2 nappal le van maradva. Ez a címerhányásból és az NDVI-ből látszik, amúgy mostanra szemre tök egyformák.
Válasz Bárány #20802. hozzászólásáraEz szép! Szántott földben van?
Két hónap aszály után még mindig erőlködik. Kisebb csoda.
Válasz Bárány #20800. hozzászólásáraDanke! Ahogy a művelt görög mondaná
Válasz 5465 #20797. hozzászólásáraOneSoil. Van telefonos app is, de kevesebb funkcióval. Asztalin kezdd!
Válasz Bigyófelügyelő #20798. hozzászólásáraEz megvan, de csak teljes Magyarország térkép.
Hogyan tudok települést, vagy blokkot vagy hrsz-t keresni?
Válasz 5465 #20797. hozzászólásáraMet. Hun rajta van az agrometeorológián belül megtalálod!
Válasz Bárány #20796. hozzászólásáraKérhetek egy linket az ndvi index eléréséhez?
Köszi előre is