Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Tom250 #20544. hozzászólásáraHomokfoltokon persze ez is kezdi feladni, de pl az út másik oldalán a cég egy héttel később vetett kukoricája táblaszinten tekeredik,
Úgyhogy egyenlőre kellemesen csalódtam ebben a hibridben.
Válasz Bárány #20542. hozzászólására10,31 kor nálunk minden kukorica furulyált Bármilyen fajta bárki vetette.Reggel7 kor meg egyik sem Ezért csodálkozom másfele milyen.
Válasz agrogal #20541. hozzászólásáraA szövegre koncentrálj, abban mondja el mindenki a lényeget, hogy milyenek a kukoricák. A képek illusztrációk.
De most a kedvedért visszakerestem az eredeti fotót: június 22-én, 10:31-kor készült. További adatai:
9 MP
2250×4000
2,4 MB
koordináták: 46.552269,17.9396992
Válasz cross #20537. hozzászólásáranálunk se volt több mint egy hónapja és ilyen volt tegnap, lehet mélyebben van még vízkészlet és ezeknek már lejut odáig a gyökere:
Itt több, mint 1 hónapja nem volt érdemleges eső, ahhoz képest ezek alig csavarják a levelüket. Ha végre megázna, még lenne is belőle valami.
Ma délben SY Zephir és Orpheus.
Válasz blsjela #20533. hozzászólásáraReggel 8- 9 óráig rendbe jön ami jó helyen van illetve amelyik időben megkapta a gyomírtót és gyommentes... De ami elkésett gyomirtásilag annak már kapufa! Vannak olyan táblák amelyikbe akár mennyi eső is esne nem kell belemenni kombájnnal! Ez már most látszik..
Válasz blsjela #20533. hozzászólásáraMég elvannak. Átfordult a dolog: az eddig látványos "dédelgetett" kukoricák (sor mellé tett műtrágya, mikrostarter, nitrosol, stb.) megálltak és furulyáznak, a "ridegtartásban" levők viszont egyelőre még köszönik, jól vannak. Gondolom, mert utóbbiak kénytelenek voltak nagyobb gyökérzetet növeszteni, ami most jól jön.
Kínában vége lett a disznó pestisjárványnak ezért megindult az állattartás ez vitte fel az árát mert töltötték fel a készletet. Amerikai közepes termés prognózist adott ki mint az ukránok is.
Amúgy meg ez az ar is jó a 35000-40000e/t évekig .
Válasz Schlepper #20528. hozzászólásáraAz sem tesz jót az áraknak, hogy Kína a fémpiacra bedobott készletek után az élelmiszer készleteit is felszabadítja... Feltolta az árakat a felvásárlással, most majd bedönti a piacot az eladással. Mondjuk ez legalább létező készlettel való kereskedés, nem tőzsde semmivel... Ez durvább lesz!
Én is most fogom szórni 25 fok alatt megvárom . Meg előtte nap megtanulom és a hideg vízzel se stresszelem a nővényt . Csak a pára is lényeges mikor csapódik le mert ügye az higít.
Válasz Bálint1989 #20521. hozzászólásáraEz a legrosszabb időszak a kötésre.
Tél végén - kora tavasszal szoktak jobb árak lenni meg aratás után pár hónappal. Kivéve mikor nem így van...
Válasz beginneragro #20519. hozzászólásáraNagy dolgokat nem várok, usában/nyugateurópában becsületes esők lesznek a következő 10 napban, csak a kárpátmedencében nem. Jelenleg ez a szitu.
Válasz Isti55 #20517. hozzászólásárategnap fejeztük be, 3 napig tartott.
szombat és vasárnap reggel 4-kor keltünk, remélem a kukoricánk kibírja, mert qrva nagy bukta lesz
Válasz Devyd #20511. hozzászólásáraP 0216 a mag. Április 24. vetve
- sor mellé ment neki komplex műtrágya,
- 7 leveles állapotban kapott cink lombtrágyát
- Mai nap kapott még 10l azospeedet, plusz 3l Amalgerolt
Válasz istvanppp #20507. hozzászólásáraMost használtam elsőre, kontroll a mellete levő táblák ehhez viszonyítva silányak, persze ha még ilyen fax időnk lessz,(40fok) ez is ott ég el ahol van
Amalgerolt is nyomtam kis táblákra, 4l/ha, mert sárga vörös színben pompázott, most nagyon szép mesekönyvbe illő, párja nincsen a világon
Amikor kapálod a sorközt, ha utána megnézed, sokszor a levelek között is van föld ahogy dobálja a kapa. Ha ezt összeadod egy jó poros műtràgyával, simán felverhette oda a gép is a porral együtt
24596 hozzászólás
Válasz Tom250 #20544. hozzászólásáraHomokfoltokon persze ez is kezdi feladni, de pl az út másik oldalán a cég egy héttel később vetett kukoricája táblaszinten tekeredik,
Úgyhogy egyenlőre kellemesen csalódtam ebben a hibridben.
Válasz Bárány #20542. hozzászólására10,31 kor nálunk minden kukorica furulyált Bármilyen fajta bárki vetette.Reggel7 kor meg egyik sem Ezért csodálkozom másfele milyen.
Válasz agrogal #20541. hozzászólásáraKws Kollineas
20 perce
Válasz Bárány #20542. hozzászólására
Válasz agrogal #20541. hozzászólásáraA szövegre koncentrálj, abban mondja el mindenki a lényeget, hogy milyenek a kukoricák. A képek illusztrációk.
De most a kedvedért visszakerestem az eredeti fotót: június 22-én, 10:31-kor készült. További adatai:
9 MP
2250×4000
2,4 MB
koordináták: 46.552269,17.9396992
Esetleg még valami?
A FOTÓKHOZ IRJÁTOK ODA MELYIK NAPSZAKBAN KÉSZÜLT,
SY Photon, 04.11-i vetés
Válasz Bárány #20534. hozzászólásáraEbbe lehet valami.
Válasz cross #20537. hozzászólásáranálunk se volt több mint egy hónapja és ilyen volt tegnap, lehet mélyebben van még vízkészlet és ezeknek már lejut odáig a gyökere:
Itt több, mint 1 hónapja nem volt érdemleges eső, ahhoz képest ezek alig csavarják a levelüket. Ha végre megázna, még lenne is belőle valami.
Ma délben SY Zephir és Orpheus.
Válasz blsjela #20533. hozzászólásáraReggel 8- 9 óráig rendbe jön ami jó helyen van illetve amelyik időben megkapta a gyomírtót és gyommentes... De ami elkésett gyomirtásilag annak már kapufa! Vannak olyan táblák amelyikbe akár mennyi eső is esne nem kell belemenni kombájnnal! Ez már most látszik..
Válasz blsjela #20533. hozzászólásáraHa 2 héten belül nem lesz eső cső sem lesz... volt már ilyen...meg lesz is...sajnos
Válasz blsjela #20533. hozzászólásáraMég elvannak. Átfordult a dolog: az eddig látványos "dédelgetett" kukoricák (sor mellé tett műtrágya, mikrostarter, nitrosol, stb.) megálltak és furulyáznak, a "ridegtartásban" levők viszont egyelőre még köszönik, jól vannak. Gondolom, mert utóbbiak kénytelenek voltak nagyobb gyökérzetet növeszteni, ami most jól jön.
Kinek hogy bírja a kukorica ezt a meleget?
Kínában vége lett a disznó pestisjárványnak ezért megindult az állattartás ez vitte fel az árát mert töltötték fel a készletet. Amerikai közepes termés prognózist adott ki mint az ukránok is.
Amúgy meg ez az ar is jó a 35000-40000e/t évekig .
Válasz gcastle #20530. hozzászólásáraMegringatják a hígított dollár alapú világrendet,valóságos áruval,ügyes.
Válasz Schlepper #20528. hozzászólásáraAz sem tesz jót az áraknak, hogy Kína a fémpiacra bedobott készletek után az élelmiszer készleteit is felszabadítja... Feltolta az árakat a felvásárlással, most majd bedönti a piacot az eladással. Mondjuk ez legalább létező készlettel való kereskedés, nem tőzsde semmivel... Ez durvább lesz!
Válasz Schlepper #20528. hozzászólásáraArgentína betett a piacoknak hogy 3-szor annyit próbálnak eladni mint előző szezonban.
Sziasztok valaki nem tudja véletlenül mitől szakadt be a kukorica ára Chichago-ban? Mi váltotta ki az esést?
Én is most fogom szórni 25 fok alatt megvárom . Meg előtte nap megtanulom és a hideg vízzel se stresszelem a nővényt . Csak a pára is lényeges mikor csapódik le mert ügye az higít.
Válasz Apáé #20525. hozzászólására22 fok alatt
Válasz Tom250 #20522. hozzászólásáraEgész nyugodtan,de csak késö este!
Válasz beginneragro #20519. hozzászólásáraMa láttam a facebookon egy felvásárló hirdetését őszi árpára, 57ezer Ft/t.
Válasz Bálint1989 #20521. hozzászólásáraEz a legrosszabb időszak a kötésre.
Tél végén - kora tavasszal szoktak jobb árak lenni meg aratás után pár hónappal. Kivéve mikor nem így van...
Szerintetek a fitohorm turbo nitrogént kifújhatom holnap-holnapután az esti órákban, vagy érdemesebb lenne megvárni a hétvégi hűvösebb időt?
Válasz beginneragro #20519. hozzászólásáraMegy le minden. Kukora 62 hallottam, napra 145-48, repce 165-170.
Ahogy jön az aratás mennek lefelé az árak.
Válasz beginneragro #20519. hozzászólásáraNagy dolgokat nem várok, usában/nyugateurópában becsületes esők lesznek a következő 10 napban, csak a kárpátmedencében nem. Jelenleg ez a szitu.
Valaki tud kötési árakat?
Köszönöm előre is.
Válasz Isti55 #20517. hozzászólásárategnap fejeztük be, 3 napig tartott.
szombat és vasárnap reggel 4-kor keltünk, remélem a kukoricánk kibírja, mert qrva nagy bukta lesz
Én elővenném a sorközművelőt míg belelehet menni. Egy kapálás egy eső !
ma délután 3 kor, p9903.
nagyon kéne az eső legalább 2-3 mm, az is életmentő ilyenkor.
Válasz Mtz 550E #20514. hozzászólásáraAzzal csak óvatosan mert ezen a héten kilehet nyírni a kukoricát.
Karbamidot milyen mennyiségben lehet fújni lombtrágyaként/ha? Van látható hatása ezeknek a lombtrágyázásnak?
Válasz Devyd #20511. hozzászólásáraP 0216 a mag. Április 24. vetve
- sor mellé ment neki komplex műtrágya,
- 7 leveles állapotban kapott cink lombtrágyát
- Mai nap kapott még 10l azospeedet, plusz 3l Amalgerolt
ha így marad az időjárás várhatóan semmi nem lesz...
már minden furulyázik, búzák lassan kiszáradnak...
Válasz blonde.zsj #20510. hozzászólásáraMilyen mag, milyen technológia?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #20506. hozzászólásáraNagyon szép a kukoricád.
Én Kondisol N+Solvitis Magneto + Solvitis Cink-et fújtam ki. Eső kéne inkább.
Válasz istvanppp #20507. hozzászólásáraMost használtam elsőre, kontroll a mellete levő táblák ehhez viszonyítva silányak, persze ha még ilyen fax időnk lessz,(40fok) ez is ott ég el ahol van
Amalgerolt is nyomtam kis táblákra, 4l/ha, mert sárga vörös színben pompázott, most nagyon szép mesekönyvbe illő, párja nincsen a világon
Válasz F-A-R-M-E-R \ #20506. hozzászólásáraElégedett vagy a Vitaferes lombtrágyákkal? Volt látható hatása?
Válasz istvanppp #20505. hozzászólásáraZN 1 liter, N+ 5l/ha,
Válasz F-A-R-M-E-R \ #20503. hozzászólásáraMilyen dózisban kapta a lombtrágyákat?
Köszi!
Válasz S Robi #20501. hozzászólásáraA fa nyeles sorművelő!!!!!!!!
P0217 1hete Vitafer ZN ès N+ kezelve, monokultúrás teremesztèsben
Válasz S Robi #20501. hozzászólásáraMár meg volt . A kép után. Kaptam sorhoz a pétit jól rátőltve.
Válasz blsjela #20500. hozzászólásáraEttől a növénytől a zöldítés sok energiát elvesz egy sorművelés talán segítene
Most már csak a lomb trágya kell meg majd eső 220 kg peti alatta. Meg egy kis zöldítés.
Amikor kapálod a sorközt, ha utána megnézed, sokszor a levelek között is van föld ahogy dobálja a kapa. Ha ezt összeadod egy jó poros műtràgyával, simán felverhette oda a gép is a porral együtt
Válasz Zoli 63 #20497. hozzászólásáraErre gondoltam én is.Lehet dugult állandóan, és ez lett belőle
Válasz Földönfuto #20496. hozzászólásáraVagy a porossága miatt eldugult fent az adagolókeréknél vagy csövekben, és túrta kifelé, ami rápotyogott .