Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szép Estét! Maradt egy kevés Yaravita Gramitrel lombtrágyám búzáról még, van értelme kirakni 2l/ha dózisban 5-5 kg keserűsó+karbamiddal? Réz meg cink is van benne, az nem rossz a kukoricának. Most olyan 8 leveles.
Válasz Földönfuto #20440. hozzászólásáraHolnapután fogom ebben a szezonban tolni, de kb 10 éve amikor bejött az Azo, akkor nagyon tetszett, két napon belül haragos-zöld lett, no meg ugye nem csak nitró van benne, sok folyamatra jótékony hatással van a növényben!
Inkább jó a fatty, mint rossz.
Olvasd el ezt: https://www.agroinform.hu/szantofold/miert-fattyasodik-a-kukorica-jo-vagy-rossz-tulajdonsag-ez-a-gazdanak-video-47482-002
Válasz Soros #20434. hozzászólásárahidegre jött a nagy meleg és a túl gyors növekedés okozza, elvileg kitekeredik belőle magától, remélem, mert nálam is ilyen
a Diniro Gold inkább a szárát csavarja kicsit, billenti oldalra, nekem a 7 levelest megtekerte a Banvel miatt, de már kiegyenesedett
Válasz patrikkawa #20435. hozzászólásáraNem lesz annak semmi baja!
Ha öntözöl, akkor 20mm alatt ne tedd, és akkor nem kell 2 naponta szentelgetni!
Talajaidat nem ismerem, de ha nem túl agyagos és kötött, akkor 30 mm fölé is mehetsz!
Szerintetek ez mi lehet kukoricában?
Néhol látni bent ilyeneket …gyomirtó vagy valami más?
És ez még helyrejön vagy satya neki? Diniro goldot kapott amugy…
Képeket elforgatja de azért talán így is látszik valami
Sziasztok!
Már 2 hete ,2-3 naponta öntözöm este a kukoricám (pioneer 9363),fúrt kutakból jön a víz és egy tározóba megy bele onnan nyomja a szivattyú. Elég jól fodorja a levelét,barátom szerint a fúrt kutas víz miatt csinálhatja,amúgy a kukorica szép sötét zöld,egézséges,.Gondoltam megkérdezem hátha van valakinek valami javaslata mikor érdemes öntözni,mennyit,esetleg valakinek tipp a levél fodrásra?!(melegek vannak az igaz meg 2 hete nemvolt eső,de korán reggel is fodros már a levele).
Köszönöm a válaszokat előre is!
Válasz buszsofőr #20426. hozzászólásáraKarbamidot alaptrágyának ajánlják és használják, más a nitrosolban, mert ott van amnitra mellette, az hamar hat és utána jön a karbamidból a nitro! Ha karbamiddal szórod, abból 2-3 hét feltáródás múlva lesz a növénynek kaja, szerintem...
Válasz Mötözö #20427. hozzászólásáraOkirata szerint kalászos-kukorica-szotyi-repce lehet a célközönség, mindenhol 5-20 liter/ha a dózis. Van Kwizdás ismerősöd? Nem akarok hülyeséget tanácsolni...
Sziasztok, az mitől lehet hogy az Sy Premeo kukoricám teli van fattyakkal, kb 7-8levélben van és alulról két oldalról egyforma fattyak jönnek szinte mindegyik tövön, a többi fajtánál elvétve látok ilyet?
Állományban szórni délután kell a kukoricát, amikor már egyetlen csepp vizet sem lehet kipofozni a növényből. Még fontos, hogy ne legyen poros a műtrágya, így kissebb a perzselés veszélye.
Válasz ZZ #20411. hozzászólásáraRégen 34-es ammnitráttal szórtuk, amikor még fölé tudtuk emelni a szórót, az irígyek egy hétig örültek, hogy szétperzseltük de két hét múlva már lebiggyedt a mosoly az arcukról! Volt ilyen módszerrel 12 tonnás Furio is anno!
Válasz ZZ #20411. hozzászólásáraÉn tavaly 3-4 leveles állapotban csináltam és nem égette meg (2,5q Péti) igaz másnap jött az eső.valamint vetéskor kapott 1q pétit.
Idén bedolgoztam előre 2q pétit majd vételekor kapott még 1q sormellé majd tegnap kultizaskor megint 1q pétit.
Válasz ZZ #20411. hozzászólásáraEzzel semmi gond nem lesz,ennyire mindig megkapja.Meg minél nagyobb annál jobban meglátszik rajta.A probléma,hogy lehet,hogy egy hónapig se lesz eső,addig meg nem lehet várni.
Válasz gcastle #20409. hozzászólásáraÉn ilyentájt mindig megszórom állományban a kukoricát pétisóval,mindig az esőhöz igazítva,és mindig bejött.Csak most nincs mihez igazítani.Már nem is tudom mi a legjobb,megszórom és bekultizom,ki se szórom,vagy várjak még egy valamikori esőre.
Válasz gcastle #20407. hozzászólásáraCsak nem Gyuri vagy?
Amúgy ismerem a hibridet, 3 vagy 4 éve vetem, csak még sosem volt ennyire fattyas. Amellett nagyon szép az állomány, térd felett van, lassan összezárnak a sorok.
Válasz 5465 #20400. hozzászólásáraNem ritka az, 19,2 cm 75-ös sortávba vetve 70000 szem/ha... 20cm 67200... 2021 olyan év, amilyenre esetleg volt TSZ agronómusok emlékezhetnek!
Válasz 5465 #20400. hozzászólásáraNekem a Sy Zephir is fattyasodik, pedig nincs különösebben jó dolga. Hasonlóan csíkozódik is a levele, amit a cink lombtrágya némileg enyhített. A fajta most van először.
Válasz horvath.agro #20392. hozzászólásáraNa, ezen már végképp meglepődnék, de majd meglátjuk.
Arra számítok, hogy ebben az első évben 10-20%-kal kevesebb termés lesz a forgatásnélküli részen.
Sajnos az idei extrémnek mondható tavasz miatt nem tudom, mennyire lesz általánosan használható az eredmény.
24596 hozzászólás
Szép Estét! Maradt egy kevés Yaravita Gramitrel lombtrágyám búzáról még, van értelme kirakni 2l/ha dózisban 5-5 kg keserűsó+karbamiddal? Réz meg cink is van benne, az nem rossz a kukoricának. Most olyan 8 leveles.
Válasz Földönfuto #20444. hozzászólásáraKap egy 10 kiteres dózist, aztán majd meglátom, hogy mit és hogyan etessek vele...
Válasz gcastle #20443. hozzászólásáraVan kb. 1ha homoki területen levő kukoricám,ha megnő azon kipróbálom.Milyen dózissal csinálod?
Válasz Földönfuto #20440. hozzászólásáraHolnapután fogom ebben a szezonban tolni, de kb 10 éve amikor bejött az Azo, akkor nagyon tetszett, két napon belül haragos-zöld lett, no meg ugye nem csak nitró van benne, sok folyamatra jótékony hatással van a növényben!
Válasz uff #20441. hozzászólásáraNem tudom én most használtam először de max dózisban.
Kb 20 fokban nyomtam en is
Válasz Soros #20434. hozzászólásáraa diniro gold nekem is megtekerte, 3/4-es dózissal is.. lehet , hogy nem jó ez az anyag? 20 fokban szórtam ..
Válasz gcastle #20418. hozzászólásáraMi a tapasztalat az Azospeeddel kukoricában?
Válasz Isssti #20423. hozzászólásáraÜdv!
Inkább jó a fatty, mint rossz.
Olvasd el ezt: https://www.agroinform.hu/szantofold/miert-fattyasodik-a-kukorica-jo-vagy-rossz-tulajdonsag-ez-a-gazdanak-video-47482-002
Válasz Gandhy #20437. hozzászólásáraKöszi
Valaki azt mondta hogy a gyomirtó, de furcsálltam hogy a szélein is van ahol biztos h nem kapott duplán…
Válasz Soros #20434. hozzászólásárahidegre jött a nagy meleg és a túl gyors növekedés okozza, elvileg kitekeredik belőle magától, remélem, mert nálam is ilyen
a Diniro Gold inkább a szárát csavarja kicsit, billenti oldalra, nekem a 7 levelest megtekerte a Banvel miatt, de már kiegyenesedett
Válasz patrikkawa #20435. hozzászólásáraNem lesz annak semmi baja!
Ha öntözöl, akkor 20mm alatt ne tedd, és akkor nem kell 2 naponta szentelgetni!
Talajaidat nem ismerem, de ha nem túl agyagos és kötött, akkor 30 mm fölé is mehetsz!
Válasz Krisz_B #20433. hozzászólásáraÉrtem.köszi.akkor nemtudom ,talán a fúrtkutas tározói víztől nemlesz baja.
Szerintetek ez mi lehet kukoricában?
Néhol látni bent ilyeneket …gyomirtó vagy valami más?
És ez még helyrejön vagy satya neki? Diniro goldot kapott amugy…
Képeket elforgatja de azért talán így is látszik valami
Válasz patrikkawa #20431. hozzászólásárahttps://www.pioneer.com/us/agronomy/rapid_growth_syndrome_corn_cropfocus.html
Válasz patrikkawa #20431. hozzászólásáraHello
Nem lehet hormon hatású gyom írtó miatt, ha volt kezelve?
Sziasztok!
Már 2 hete ,2-3 naponta öntözöm este a kukoricám (pioneer 9363),fúrt kutakból jön a víz és egy tározóba megy bele onnan nyomja a szivattyú. Elég jól fodorja a levelét,barátom szerint a fúrt kutas víz miatt csinálhatja,amúgy a kukorica szép sötét zöld,egézséges,.Gondoltam megkérdezem hátha van valakinek valami javaslata mikor érdemes öntözni,mennyit,esetleg valakinek tipp a levél fodrásra?!(melegek vannak az igaz meg 2 hete nemvolt eső,de korán reggel is fodros már a levele).
Köszönöm a válaszokat előre is!
Válasz buszsofőr #20426. hozzászólásáraKarbamidot alaptrágyának ajánlják és használják, más a nitrosolban, mert ott van amnitra mellette, az hamar hat és utána jön a karbamidból a nitro! Ha karbamiddal szórod, abból 2-3 hét feltáródás múlva lesz a növénynek kaja, szerintem...
Válasz Mötözö #20427. hozzászólásáraOkirata szerint kalászos-kukorica-szotyi-repce lehet a célközönség, mindenhol 5-20 liter/ha a dózis. Van Kwizdás ismerősöd? Nem akarok hülyeséget tanácsolni...
Válasz Isssti #20425. hozzászólásáraDkc 4943
Válasz gcastle #20418. hozzászólásáraszerinted az azospeed müködik burgonyában is?mennyit tegyek belőle?
Válasz gcastle #20419. hozzászólásáraUgyanez müködne karbamiddal is?
Válasz 5465 #20400. hozzászólásáraKár lett volna fotóznom mert ugyanilyen Nekem is, Neked melyik fajta?
Válasz Isssti #20423. hozzászólásáraSzia, épp ezt boncolgatjuk.
Kicsit olvass vissza...
Sziasztok, az mitől lehet hogy az Sy Premeo kukoricám teli van fattyakkal, kb 7-8levélben van és alulról két oldalról egyforma fattyak jönnek szinte mindegyik tövön, a többi fajtánál elvétve látok ilyet?
Válasz 5465 #20417. hozzászólásáraMéghozzá október 7én, 13.5ös vízzel!
Válasz Blaise79 #20416. hozzászólásáraHa mozgatható a megfelelő mennyiségű föld a töltéshez akkor igen.Itt beton van sajnos,így maradnak a kemikáliák.
Állományban szórni délután kell a kukoricát, amikor már egyetlen csepp vizet sem lehet kipofozni a növényből. Még fontos, hogy ne legyen poros a műtrágya, így kissebb a perzselés veszélye.
Válasz ZZ #20411. hozzászólásáraRégen 34-es ammnitráttal szórtuk, amikor még fölé tudtuk emelni a szórót, az irígyek egy hétig örültek, hogy szétperzseltük de két hét múlva már lebiggyedt a mosoly az arcukról! Volt ilyen módszerrel 12 tonnás Furio is anno!
Válasz Földönfuto #20410. hozzászólásáraPár nap múlva megy rá az Azospeed, esőre nem várhatok...
Válasz mtz1221 #20414. hozzászólásáraKöszi, így legyen.
Neked pedig 14 tonna, nem fogom sajnálni
Jóreggelt!Szerintetek érdemes lenne ebben a szárasságban feltölteni a kukoricát?
Válasz ZZ #20411. hozzászólásáraÉn tavaly 3-4 leveles állapotban csináltam és nem égette meg (2,5q Péti) igaz másnap jött az eső.valamint vetéskor kapott 1q pétit.
Idén bedolgoztam előre 2q pétit majd vételekor kapott még 1q sormellé majd tegnap kultizaskor megint 1q pétit.
Kíváncsi leszek ez a módszer jobb lesz e.
Válasz 5465 #20400. hozzászólásáraEbből nagy gond fog lenni 13 tonna alatt nemfog lenni. Nekem is ilyen 70%-a, nagy gond már nem lesz kukorica téren.
Válasz Földönfuto #20412. hozzászólásárasorhoz kell és rögtön felturatni és meg van oldva
Válasz ZZ #20411. hozzászólásáraEzzel semmi gond nem lesz,ennyire mindig megkapja.Meg minél nagyobb annál jobban meglátszik rajta.A probléma,hogy lehet,hogy egy hónapig se lesz eső,addig meg nem lehet várni.
Válasz Földönfuto #20410. hozzászólásáraMég ne szórd...én most csináltam először...de nagyon kib...tam vele
Válasz gcastle #20409. hozzászólásáraÉn ilyentájt mindig megszórom állományban a kukoricát pétisóval,mindig az esőhöz igazítva,és mindig bejött.Csak most nincs mihez igazítani.Már nem is tudom mi a legjobb,megszórom és bekultizom,ki se szórom,vagy várjak még egy valamikori esőre.
Válasz 5465 #20408. hozzászólásáraFelénk "bonsai" minden, a 7-8 leveles törökbúza lábszár középig ér, tavaly ilyenkor kapta kapával a nitrót záródó sorok mellett!
Válasz gcastle #20407. hozzászólásáraCsak nem Gyuri vagy?
Amúgy ismerem a hibridet, 3 vagy 4 éve vetem, csak még sosem volt ennyire fattyas. Amellett nagyon szép az állomány, térd felett van, lassan összezárnak a sorok.
Válasz 5465 #20405. hozzászólásáraLegjobb napon vetetted...
Válasz 5465 #20405. hozzászólásáraHa kap esőt amikor kell neki, akkor nem fogsz benne csalódni, jó hibrid!
Válasz Gatti #20403. hozzászólására67000 körül jött ki,
DKC 4943, április 24-i vetés.
Válasz 5465 #20400. hozzászólásáraNem ritka az, 19,2 cm 75-ös sortávba vetve 70000 szem/ha... 20cm 67200... 2021 olyan év, amilyenre esetleg volt TSZ agronómusok emlékezhetnek!
Válasz 5465 #20400. hozzászólásárahány ezer szemmel vetetted?
Én idén 62-63 ezer körül és ilyen:
Válasz 5465 #20400. hozzászólásáraNekem a Sy Zephir is fattyasodik, pedig nincs különösebben jó dolga. Hasonlóan csíkozódik is a levele, amit a cink lombtrágya némileg enyhített. A fajta most van először.
Válasz 5465 #20400. hozzászólására Nem lesz azzal semmi gáz, valószínűleg a korai vetés, és a hideg miatt fattyasodott ennyire
Sziasztok,
Mi a véleményetek erről a “bokrosodásról”?
Szinte minden tövön 2 fattyú.
Kicsit ritkára lett vetve, 19-20 cm a tőtáv.
Lehet ebből gond?
Válasz Bárány #20394. hozzászólásáraKöszi!
jelenleg ilyen, fejlődik a melegbe de a nedvesség is fogy a talajból.
Válasz horvath.agro #20392. hozzászólásáraNa, ezen már végképp meglepődnék, de majd meglátjuk.
Arra számítok, hogy ebben az első évben 10-20%-kal kevesebb termés lesz a forgatásnélküli részen.
Sajnos az idei extrémnek mondható tavasz miatt nem tudom, mennyire lesz általánosan használható az eredmény.