Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.42 FtUSD397.93 FtCHF444.64 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bárány #20391. hozzászólásáraAz lenne látványos, ha meghagynád 5 évre ezt a kísérletet ugyanígy. Nálad valószínű 5 év múlva a szántásos jobb eredményt fog majd adni akkor.
Gyenge minőségű földeken, mint ami erre van sötét Szabolcsba itt nem venni észre különbséget. Jó talajon viszont 3 év múlva átbillen ez és jöhet a hideg zuhany.
Válasz Praetor #20393. hozzászólásáraSemmit. A Horsch kapák munkája tetszik, a rugós biztosítások is szépen dolgoztak egy extrém köves földben. (Részben emiatt a föld miatt is lett ez véve.)
De még csak kb. 60 ha-t dolgozott, úgyhogy eddig csak a hozta a kötelezőt.
A géppel kapcsolatban nincsenek kétségeim, a szántás elhagyásával már több az aggályom.
De most már a kocka el van vetve.
Huniper vagy sorközművelős dilemma...
Szerintem érdemes rá földet dobatni, nem csak kilocsolni. Talán fronttartályos megoldással kellene, akkor van lehetőség vetésnél is valami folyékonyat kiadni, akár sáv gyomírtást is.
Sorközművelésnél nitrózni/sort gyomírtani levél alá/lombtrágyát sorra kijuttatni.
1 a lényeg, hogy ne 12voltos elektromos szivattyú legyen!
Válasz KooL #20370. hozzászólásáraEz lenne az igazi, de az idei büdzsébe már nem fér bele. Két variáció van a jövőt illetően, a régi huniper permetezőt csak nitrosol kijuttatásra felokosítani gabonákra, kapás kultúrákra, vagy egy nitrosol kijuttatós sorközművelő.
Válasz Gabro #20379. hozzászólására1-2 hét és helyrejön. Igen volt ilyen többször is. Az egyik embernek akinek gyomirtózunk mindíg elhanyagolja, nem nézi hogy hány leveles a kuk. És többször így járt neki +meg is dőlt, de mindíg kiheverte és a termésre se panaszkodott.
Válasz B.Bali #20378. hozzászólásáraNincs megdőlve, nem hiszem, hogy túlfejlett volt, mert 3-4 levélben volt gyomirtva. Elég rosszul néz ki, nem tudom kiheveri-e.
Válasz B.Bali #20378. hozzászólásáraÉn is adott fajta valamely hatóanyagra való érzékenységére gyanakszom. Korábban volt már ilyen neked is? Mennyire fogja vissza?
Válasz Gabro #20373. hozzászólásáraMegdőlve nincsenek? Akkor jártam így, amikor a kuk. már túlfejlett volt az adott gyomírtóhoz. Kicsit visszafogja, de ki fogja heverni
Sziasztok!
Mi baja lehet ennek a kukoricának? Ebben a táblában kb. 15-20% ilyen tő van. A fajta Sy Photon, a gyomirtó Elumis Bang volt. Más területeken Pio-n, Dekalbon nincsenek ilyen tünetek. Tapasztalt már valaki ilyet?
[kep1]
[kep2]
Sziasztok!
Mi baja lehet ennek a kukoricának? Ebben a táblában kb. 15-20% ilyen tő van. A fajta Sy Photon, a gyomirtó Elumis Bang volt. Más területeken Pio-n, Dekalbon nincsenek ilyen tünetek. Tapasztalt már valaki ilyet?
Válasz dnsv #20371. hozzászólásáraHello nem tudom.
Nekem 21 es van de csak 15 métert gondoltam becsövezni.
Igy 18 sort visz. 24 méteren már lehet nehéz lenne. Illetve akkor 150 centinként kellne rakni. Ugy is kapna minden sor csak egy Oldalrol.
Ez nagyon jó!
Fullos y-drop.
24 méteres keret meg fogja bírni?
Én a G-Jet keretre csak 12-t mertem tenni, tavaly ígyis hajtogatta szépen a keretet. Nem mertem végig rakni, pedig úgy volna haladós.
Válasz Berkó_ #20354. hozzászólásáraÉn idén igy próbálom megoldani remélem majd működik a dolog .
18 darabot csináltam igy a sor mindkét oldalára enged nitrót de fele is elég lenne.
Darabja kb 15-16 e ft ből jött ki.
Válasz Berkó_ #20361. hozzászólásáraVan attól olcsóbb megoldás is. Zombi úr túl precíz, nincs arra idő.
Nekem van pont eladó olyan RSM belógó cső amit Zombi belinkelt.
Én most simán lengyel csőcsatlakozókra húztam rá a sima gumicsövet. Minden sorba 2 cső megy le, betávtartózva a tövek alá nyomja nagyrészt. Tavaly tök jól működött.
Válasz Sz_Pisti #20359. hozzászólásáraVan 10 ibc nitrosolom, meg egy 700 kilós pétim. Most nincs sok kedvem pétire költeni, mikor ott a 10000 liter nitro!
Válasz mtz1221 #20342. hozzászólásáraEgyik sem kapott alapkezelést,
Én Én Diniró gold-al kezeltem,
az egyik szomszéd Calaris pro-val a többiek is valami hasonlóval mert egy a növényorvosunk!
de használunk még Laudist is meg Kaprenót is!
Egy kis segítséget/tanácsot szeretnék kérni! Idén arra alapoztam a kukoricák nitrogén ellátását, hogy vetéskor 150 kg/ha 10-26-26 ment ki, majd sorközműveléskor, vagy egy injektáló géppel ment volna ki a 200 liter/ha nitrosol, de sajna zsákutcába futottam, mert visszamondták a demózási lehetőséget, illetve a cimbora sem tudja kölcsönadni a gépét. Ki hogy oldaná meg a problémát? (Sorközművelőm nincs, permetezőre meg nem szeretnék drága pénzért erre a szűk 30 hektár kukoricára belógócsöves történetet fabrikálni, (igaz ha más megoldás nincs akkor valamit muszáj lesz.) Bérmunkába ki is fizetném, de itt a Jászságban a környékünkön nem tudok olyat akinek lenne. Idő meg már nincs rá, hogy fabrikáljak ibc-ből, meg valami vásárolt injektáló tárcsákból egy eszközt.
Válasz kis Zombi #20346. hozzászólására Csináltam téli takarós táblákat, azokban szegény kukorica MOST MÉG úgy le van még maradva, hogy szégyellek arra menni is.
Kajája van, gyom nincsen, lombtrágyát kapott, megjön a meleg, várom a csodát...
Válasz bandigh #20348. hozzászólásáraIgen, úgy tűnik.
Minden, amivel a kelés utáni hetekben tuningolni lehet, idén látványosan megtérül. Na, én (szokás szerint) semmi ilyet nem csináltam.
Jövő évtől leszerződök egy meteorológussal, vagy még inkább egy jósnővel is.
Válasz kis Zombi #20346. hozzászólásáraÚgy legyen. Nekem elég nehezen hihető, hogy ekkora lemaradást be fog hozni, de nem bánom, ezesetben utólag szívesen nevetném ki magam.
24596 hozzászólás
Válasz dnsv #20395. hozzászólásáraAz a terv, hogy ez a tábla megmarad így.
Most először látott grubbert, örök idők óta szántva volt.
Válasz Bárány #20391. hozzászólásáraAz lenne látványos, ha meghagynád 5 évre ezt a kísérletet ugyanígy. Nálad valószínű 5 év múlva a szántásos jobb eredményt fog majd adni akkor.
Gyenge minőségű földeken, mint ami erre van sötét Szabolcsba itt nem venni észre különbséget. Jó talajon viszont 3 év múlva átbillen ez és jöhet a hideg zuhany.
Válasz Praetor #20393. hozzászólásáraSemmit. A Horsch kapák munkája tetszik, a rugós biztosítások is szépen dolgoztak egy extrém köves földben. (Részben emiatt a föld miatt is lett ez véve.)
De még csak kb. 60 ha-t dolgozott, úgyhogy eddig csak a hozta a kötelezőt.
A géppel kapcsolatban nincsenek kétségeim, a szántás elhagyásával már több az aggályom.
De most már a kocka el van vetve.
Válasz Bárány #20391. hozzászólására
Egyébként a tolmettel elégedett vagy? Kellett rajta javítani valamit?
Válasz Bárány #20391. hozzászólásáramajd meglátod ahogy halad az idő előre és nem lesz csapadék a grubberes elhagyja a szántottat
Válasz kis Zombi #20346. hozzászólására (és Bobónak)
Nem hittem volna, de igazatok lesz: behozza a grubberes a szántottat.
A kb. középen levő sortól kezdve jobbra grubberes, attól balra szántott. Pár napja még elég határozott volt a különbség.
Válasz Cajg #20389. hozzászólásárapontosan, ezeknek már van teljesítménye.
nekem is 20,8 literes
Válasz horvath.agro #20388. hozzászólásáraNekem is 20,8l/min elektromos szivattyúm van, simán viszi a nitrosolt, 150l/ha-nál 12kmh-nál is mehet a keverő is.
Válasz Borosta #20387. hozzászólására10 km/h sebesség mellett 250 liter nitrosolt injektálok dozírlapkával elektromos szivattyúval...
asszem ez talán már elég ahoz hogy ne tolatva menjek...
Válasz Dinnyés Laci #20386. hozzászólásáraTalán az,hogy 6 sorra kb. éppen,hogy ,csak annyit nyom ,hogy nem tolatva kultizol.... Phylazonitos kis axialos szivattyú.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #20385. hozzászólásáraMi a bajod az elektromos szvattyúval?
Válasz Berkó_ #20383. hozzászólásáraHát asszem dozírozó lapkának mondják hivatalosan, de igen...
Huniper vagy sorközművelős dilemma...
Szerintem érdemes rá földet dobatni, nem csak kilocsolni. Talán fronttartályos megoldással kellene, akkor van lehetőség vetésnél is valami folyékonyat kiadni, akár sáv gyomírtást is.
Sorközművelésnél nitrózni/sort gyomírtani levél alá/lombtrágyát sorra kijuttatni.
1 a lényeg, hogy ne 12voltos elektromos szivattyú legyen!
Válasz KooL #20370. hozzászólásáraEz lenne az igazi, de az idei büdzsébe már nem fér bele. Két variáció van a jövőt illetően, a régi huniper permetezőt csak nitrosol kijuttatásra felokosítani gabonákra, kapás kultúrákra, vagy egy nitrosol kijuttatós sorközművelő.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #20375. hozzászólásáraAkkor ebbe még egy ütköző lap kell, és mehet rá a belógócső?
Válasz Gabro #20379. hozzászólásáraA hormon okozza!Majd kinövi!
Válasz Gabro #20379. hozzászólására1-2 hét és helyrejön. Igen volt ilyen többször is. Az egyik embernek akinek gyomirtózunk mindíg elhanyagolja, nem nézi hogy hány leveles a kuk. És többször így járt neki +meg is dőlt, de mindíg kiheverte és a termésre se panaszkodott.
Válasz Gabro #20373. hozzászólásáraAz intenzív növekedéstől van, semmi baja. Tavaly nekem is előjött Sy Octeonon.
Válasz B.Bali #20378. hozzászólásáraNincs megdőlve, nem hiszem, hogy túlfejlett volt, mert 3-4 levélben volt gyomirtva. Elég rosszul néz ki, nem tudom kiheveri-e.
Válasz B.Bali #20378. hozzászólásáraMeleg volt, de szerintem 19-20°C-ban még nem kellene gondot okoznia.
Válasz B.Bali #20378. hozzászólásáraÉn is adott fajta valamely hatóanyagra való érzékenységére gyanakszom. Korábban volt már ilyen neked is? Mennyire fogja vissza?
Válasz Gabro #20373. hozzászólásáraMegdőlve nincsenek? Akkor jártam így, amikor a kuk. már túlfejlett volt az adott gyomírtóhoz. Kicsit visszafogja, de ki fogja heverni
Válasz Sz.I. #20376. hozzászólásáraEz inkább a dikamba, melegben fújtad?
Válasz Gabro #20373. hozzászólásáraSzia. Azt beszélik egyes fajták érzékenyek a mezotrion hatóanyagra. Nálunk is van hasonló. Lumax után.
Válasz Berkó_ #20354. hozzászólásáraIlyen bajonettel csatlakozó csővéget vettem néhány éve, hasonló célból, de nem került még beépítésre...
Sziasztok!
[kep1]
[kep2]
Sziasztok!
Válasz dnsv #20371. hozzászólásáraHello nem tudom.
Nekem 21 es van de csak 15 métert gondoltam becsövezni.
Igy 18 sort visz. 24 méteren már lehet nehéz lenne. Illetve akkor 150 centinként kellne rakni. Ugy is kapna minden sor csak egy Oldalrol.
Válasz KooL #20370. hozzászólásáraHelló
Ez nagyon jó!
Fullos y-drop.
24 méteres keret meg fogja bírni?
Én a G-Jet keretre csak 12-t mertem tenni, tavaly ígyis hajtogatta szépen a keretet. Nem mertem végig rakni, pedig úgy volna haladós.
Válasz Berkó_ #20354. hozzászólásáraÉn idén igy próbálom megoldani remélem majd működik a dolog .
18 darabot csináltam igy a sor mindkét oldalára enged nitrót de fele is elég lenne.
Darabja kb 15-16 e ft ből jött ki.
Válasz 5465 #20367. hozzászólásáraMármint a 20367 és 20368 hsz-ban.
A 26-28 fok megtolta...
Válasz 5465 #20367. hozzászólására
Válasz dnsv #20366. hozzászólásáraEz ugyanaz a kukorica pontosan 4 nap különbséggel.
Válasz Mtz 550E #20365. hozzászólásáraHa jön a meleg megindul. Semmi baja nem lesz neki. Relatív foszfor hiány.
Dekalb 5075 5007 nagyon belilúlva kinövi vagy megfog egyszer indúlni?
Válasz Berkó_ #20360. hozzászólásáraFúvókára tenni.
Válasz Berkó_ #20361. hozzászólásáraVan attól olcsóbb megoldás is. Zombi úr túl precíz, nincs arra idő.
Nekem van pont eladó olyan RSM belógó cső amit Zombi belinkelt.
Én most simán lengyel csőcsatlakozókra húztam rá a sima gumicsövet. Minden sorba 2 cső megy le, betávtartózva a tövek alá nyomja nagyrészt. Tavaly tök jól működött.
Válasz Sz_Pisti #20359. hozzászólásáraVan 10 ibc nitrosolom, meg egy 700 kilós pétim. Most nincs sok kedvem pétire költeni, mikor ott a 10000 liter nitro!
Válasz kis Zombi #20357. hozzászólásáraVasárnap pontban a déli harangszóra megcsörren a telefonod! de lehet inkább előtte 2 órával.
Válasz barazdabetyar. #20356. hozzászólásáraA légbeszívásos fúvókára, vagy a fúvóka tartóra?
Válasz Berkó_ #20354. hozzászólásáraEső előtt Péti só
Válasz mtz1221 #20342. hozzászólásáraEgyik sem kapott alapkezelést,
Én Én Diniró gold-al kezeltem,
az egyik szomszéd Calaris pro-val a többiek is valami hasonlóval mert egy a növényorvosunk!
de használunk még Laudist is meg Kaprenót is!
Válasz Berkó_ #20354. hozzászólásárahttps://agroplast.pl/pl/p/Waz-rozlewowy-RSM-0-10807/153
Részletekért hívj fel ha érdekel
Válasz Berkó_ #20354. hozzászólásáraFúvókára dugj olcsó gumicsövet.
sy octeon, április végi vetés
Egy kis segítséget/tanácsot szeretnék kérni! Idén arra alapoztam a kukoricák nitrogén ellátását, hogy vetéskor 150 kg/ha 10-26-26 ment ki, majd sorközműveléskor, vagy egy injektáló géppel ment volna ki a 200 liter/ha nitrosol, de sajna zsákutcába futottam, mert visszamondták a demózási lehetőséget, illetve a cimbora sem tudja kölcsönadni a gépét. Ki hogy oldaná meg a problémát? (Sorközművelőm nincs, permetezőre meg nem szeretnék drága pénzért erre a szűk 30 hektár kukoricára belógócsöves történetet fabrikálni, (igaz ha más megoldás nincs akkor valamit muszáj lesz.) Bérmunkába ki is fizetném, de itt a Jászságban a környékünkön nem tudok olyat akinek lenne. Idő meg már nincs rá, hogy fabrikáljak ibc-ből, meg valami vásárolt injektáló tárcsákból egy eszközt.
Válasz kis Zombi #20346. hozzászólására Csináltam téli takarós táblákat, azokban szegény kukorica MOST MÉG úgy le van még maradva, hogy szégyellek arra menni is.
Kajája van, gyom nincsen, lombtrágyát kapott, megjön a meleg, várom a csodát...
Válasz Bárány #20349. hozzászólásáraGrúberezett kapott plussz nitrogént?
Válasz kis Zombi #20346. hozzászólásáraNem fogja.
Válasz Bárány #20349. hozzászólására S-metolahlor 960 g/l + Terbutilazin 500 g/l. Legyen eszed meteorológus nővel szerződj le.
Válasz bandigh #20348. hozzászólásáraIgen, úgy tűnik.
Minden, amivel a kelés utáni hetekben tuningolni lehet, idén látványosan megtérül. Na, én (szokás szerint) semmi ilyet nem csináltam.
Jövő évtől leszerződök egy meteorológussal, vagy még inkább egy jósnővel is.
Válasz Bárány #20344. hozzászólására+1 Idén szerintem a mikrostarternek volt értelme
Válasz kis Zombi #20346. hozzászólásáraÚgy legyen. Nekem elég nehezen hihető, hogy ekkora lemaradást be fog hozni, de nem bánom, ezesetben utólag szívesen nevetném ki magam.