Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.54 FtUSD396.98 FtCHF440.92 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz atisgyulai #20090. hozzászólására Már csak azért is mert honnan is tudják mennyi vetőmagra lesz szükség ???? mert ha mi is cirokot vetünk nem csak Boly akkor eltüzelik a vető kukoricát a francot bekeverik a jövő évihez s aztán meg nézünk mint a kolléga hogy fele sem kell ki vagy ha kikelt is semmire való lesz s gondolkozunk rajta hogy a gyomirtó tette tönkre vagy mi is lett vele sajnos elvan szállva a vetőmag termelők zöme
Válasz atisgyulai #20090. hozzászólásáraA legnagyobb előállítónál ugyanannyi nagyságrendű vetőmag termett idén mint tavaly. És ó készlet is van minden évben jelentős mennyiség. No pánik!!!!
Válasz Tomi81 #20088. hozzászólásáraAzt be szokták dobni hogy kevés a mag, és mindenki vegye megfelé, minél hamarabb. Mielőtt még más márka képviselői megdumálnák a fejünket.
De hogy valamelyik mag egyálltalán hiányozna!?!?
A területis is gazda kollega, nem hiszem hogy fals infot adna. Hacsak nem ő is azt kap. Állítólag a sok csapadék tette tönkre a vetőmagokat.
Válasz atisgyulai #20087. hozzászólásáraÉn a vetőmaggal kapcsolatban pletyka szinten azt hallottam, hogy Romániaba nagyon nem sikerült. Nem a Batanga, hanem a Pio-nak Dekalb-nak. Na, hogy most ez kereskedői fogás, vagy van alapja, passz.
Válasz TYLLA46 #20052. hozzászólásáraÜdv!
Milyennek találtad a photon-t?
Ajánlották, és jó lenne tudni róla pár dolgot.
Legfőképpen, hogy hogyan bírja a korai vetést?
És más egyéb tapasztalat?
Arról tud valaki infót hogy mi a helyzet a batanga maggal?
Állítólag nincs. Hiába szerepel a listán.
Válasz Apáé #20080. hozzászólásáraKisebb csövek a régi 2375 fajtának volt.
Kapitolis vaskos henger alakú 22-25 cm hoszú vékony torzsikkal. Idén nem értem miért volt csak 19-20 cm hosszú közepes vastagságu csövek, mikor az előző 3 évben 22-25cm hosszú és 6-6,5 cm átmérőjü csövei voltak. Tavaly ráadásul még Mustangal is megkínáltam kb 80 cm magas kukoricát expresz napraforgó árvakelés miatt, és mégsem hatott negatívan a termésre.
Kasmír 22-24 cm hossz kúp formáju 5,5-6 cm vastag kb az aljától az 1/3-dában mérve.
Smaragd csőméretel kb a LG Limanova csöveivel eggyezik meg, de viszont szárazságban is tud teremni, nem úgy mint nálan az LG. HA 2 éve a száraságban csak Limanova lett volna vetve, totális pofáraesés lett volna.
Kolineas csövei picit robusztusabb mint a Kasmíré, hama kitelíti ami hatalmas előny a nyári szárazságoknál, de viszont amikor beérik a cső nem fordul le, hanem az égnek áll. Ha kiadós esők vannak, akkor bizony szépen áll a víz bent a csuhéban.
Kollegasz kétcsövü, de nekem nem jött be, és hozzám a 450 már nagyon magas Fao.
Próbáltam korábbiakat is, de nem fogtak meg.
Amit ajánlanék: egycsöves flex tipusút válassz. Kétcsövüek nem kifizetődőek szárazabb időjárásban, vagy ha nem akkor jön az eső, amikor kell.
Max 66 000 vetem, legmagasabb termés eddig nálam a 62 000 vetésnél volt.
Válasz Gatti #20060. hozzászólásáraHello.Szárítás 60ft/vízfok,tisztítás 120ft/q 3% szemétlevonás.És az ár is emelkedett 5000ft+komp.Ha lemegy a víz 20-ra,vagy még emelkedik az ár akkor beszállok a buliba.
Válasz Szabi. #20079. hozzászólásáraEz volt a második év. Terület patakpartiak fekete föld olykor viznyomasos. Sajna csak olyankor tudom melózni a szántást amikor nincs szármaradvány a spc miatt . De tervbe van tarcsás csoroszja.
Válasz Sk Laci #20073. hozzászólásáraA kws-nek minden fajtája olyan kis muki csöveket hoz? Oké 20+sor is van,de akkor is. Nekem volt kws konfites az max 15cm volt,max.
Kws kermes volt még az tudom,hogy nagyobbra nö,de az már régi fajta.
Válasz Szabi. #20072. hozzászólásáraKWS Kapitolis
Magyarországon az utolsó 4 évben még kínálatban se nincsen, és amint néztem a 2021 vetőmagajánlatokat ott se szerepel.
A környező országokban mindenhol kapható, ezért nem értem, a magyar gazda miért nem veheti meg otthon, csak külföldön.
Válasz Sk Laci #20071. hozzászólására“ de van jobb is, ami nálam visz mindent.”......
Csak tudnám mi értelme van titkolódni, titokzatosan írni !? Félnek egyesek, hogy nehogy a másik is annyit vagy többet termeljen és “magasabbra” vigye !?
Válasz Büresz #20055. hozzászólásáraKasmir jó választás lehet, nálam jól szerepel, de van jobb is, ami nálam visz mindent.
Replikről csak szóban hallottam, nem láttam így nem akarok rossz választ adni.
Helyedben kipróbálnák egy vetőgépbe kocsinként beleszórni több fajtát, amik szimpatikusak neked. Így egymás melett megnézed ugyan azon a helyen hogyan bizonyítanak, majd következő évben választod a legjobbat.
Sziasztok!Magházak hogyan állapítsák meg a tőszámsűrűséget amit a katalógusokban írnak?Mennyire kell betartani amit ajánlanak és mennyire lehet eltérni tölle de azért a termés rovására se menjen?
Válasz Földönfuto #20063. hozzászólásáraBiztos, hogy száradni fog?
Itt október elején 16-18-as vizekkel szedtük. Aztán jött az a bizonyos esős periódus (60-70 mm), azután 17-19-eseket vágtunk. Ma azt hallottam, hogy amik még lábon vannak, mind 20 körül/fölött jönnek be. És nincs nagy szórás FAO-ban.
Válasz Büresz #20054. hozzászólásáraÁllítólag az 5031-es elfogyott már. Valaki kasmírt és repliket vetett? Tapasztalatok? Egyik egy nagy cégnél volt nagyon szép csövek voltak, havernál meg a másik hibrid nagyon szép. Ha kapni rendelek belőlük holnap.
Válasz Apáé #20031. hozzászólásáraBelevágtam ma a kukoricába, hát elég nagy csalódás ért, nem is térek magamhoz, pedig még nem is végeztem, dkc 5031 110-et adott kb nyersbe 21-22-es vízzel ami tökéletes úgy gondolom ekkora jéggel, de a premeó a 8 tonnát eléri összeteszem a két kezem igaz hogy 17-18-as vízzel. A két tábla közt van 50 méter szóval egyformán kapott jeget, de a syngentában sok volt a meddő tő csiri csuri szar csövek, tövek félbetörve, nagyon csúnyán néz ki a dekalbhoz képest.
Válasz Apáé #20020. hozzászólásáraHarmadik éve van nekem batanga.
Mindig másik táblában, teljesen különböző talaj, más feltételekkel, időjárással, és mindig a 10T-át adta.
Se többet se kevesebbet.
Válasz Bigyófelügyelő #20046. hozzászólásáraA betakarítással már biztosan végeztek, mert azt augusztus közepén szokták kezdeni. Zsákban valószínűleg nincs még, mert a fémzárolás és kiszerelés kb. ilyenkor kezdődik. De valószínűleg van olyan információjuk a kimorzsolást követően, hogy a megtermelt mennyiség kb. hány zsák vetőmag előállítására elegendő. Volt ilyen eset kb. 8-10 éve is, akkor áprilisban hoztak be Chiléből.
24596 hozzászólás
Válasz Mihály #20094. hozzászólásáraHa jó a mag akkor a két éves is ugyanolyan jól kikel.
Válasz Mihály #20094. hozzászólására2 éves vetőmaggal nem szokott gond lenni
Válasz atisgyulai #20090. hozzászólására Már csak azért is mert honnan is tudják mennyi vetőmagra lesz szükség ???? mert ha mi is cirokot vetünk nem csak Boly akkor eltüzelik a vető kukoricát a francot bekeverik a jövő évihez s aztán meg nézünk mint a kolléga hogy fele sem kell ki vagy ha kikelt is semmire való lesz s gondolkozunk rajta hogy a gyomirtó tette tönkre vagy mi is lett vele sajnos elvan szállva a vetőmag termelők zöme
Válasz kovacsmihaly0905 #20092. hozzászólására Szerintem tévedsz vagy rossz helyről informálódsz.
De majd 2 hónap múlv beszéljük meg újra, jobb lenne, ha Neked lenne igazad.
Válasz atisgyulai #20090. hozzászólásáraA legnagyobb előállítónál ugyanannyi nagyságrendű vetőmag termett idén mint tavaly. És ó készlet is van minden évben jelentős mennyiség. No pánik!!!!
Válasz Sk Laci #20086. hozzászólásáraSpeciel a Konfitesre gondoltam,mert az nekem 2 éve volt,de olyan rövid csöveket hozott...
Válasz Tomi81 #20088. hozzászólásáraAzt be szokták dobni hogy kevés a mag, és mindenki vegye megfelé, minél hamarabb. Mielőtt még más márka képviselői megdumálnák a fejünket.
De hogy valamelyik mag egyálltalán hiányozna!?!?
A területis is gazda kollega, nem hiszem hogy fals infot adna. Hacsak nem ő is azt kap. Állítólag a sok csapadék tette tönkre a vetőmagokat.
Válasz atisgyulai #20087. hozzászólásáraezek engem is érdekelnének
Válasz atisgyulai #20087. hozzászólásáraÉn a vetőmaggal kapcsolatban pletyka szinten azt hallottam, hogy Romániaba nagyon nem sikerült. Nem a Batanga, hanem a Pio-nak Dekalb-nak. Na, hogy most ez kereskedői fogás, vagy van alapja, passz.
Válasz TYLLA46 #20052. hozzászólásáraÜdv!
Milyennek találtad a photon-t?
Ajánlották, és jó lenne tudni róla pár dolgot.
Legfőképpen, hogy hogyan bírja a korai vetést?
És más egyéb tapasztalat?
Arról tud valaki infót hogy mi a helyzet a batanga maggal?
Állítólag nincs. Hiába szerepel a listán.
Válasz Apáé #20080. hozzászólásáraKisebb csövek a régi 2375 fajtának volt.
Kapitolis vaskos henger alakú 22-25 cm hoszú vékony torzsikkal. Idén nem értem miért volt csak 19-20 cm hosszú közepes vastagságu csövek, mikor az előző 3 évben 22-25cm hosszú és 6-6,5 cm átmérőjü csövei voltak. Tavaly ráadásul még Mustangal is megkínáltam kb 80 cm magas kukoricát expresz napraforgó árvakelés miatt, és mégsem hatott negatívan a termésre.
Kasmír 22-24 cm hossz kúp formáju 5,5-6 cm vastag kb az aljától az 1/3-dában mérve.
Smaragd csőméretel kb a LG Limanova csöveivel eggyezik meg, de viszont szárazságban is tud teremni, nem úgy mint nálan az LG. HA 2 éve a száraságban csak Limanova lett volna vetve, totális pofáraesés lett volna.
Kolineas csövei picit robusztusabb mint a Kasmíré, hama kitelíti ami hatalmas előny a nyári szárazságoknál, de viszont amikor beérik a cső nem fordul le, hanem az égnek áll. Ha kiadós esők vannak, akkor bizony szépen áll a víz bent a csuhéban.
Kollegasz kétcsövü, de nekem nem jött be, és hozzám a 450 már nagyon magas Fao.
Próbáltam korábbiakat is, de nem fogtak meg.
Amit ajánlanék: egycsöves flex tipusút válassz. Kétcsövüek nem kifizetődőek szárazabb időjárásban, vagy ha nem akkor jön az eső, amikor kell.
Max 66 000 vetem, legmagasabb termés eddig nálam a 62 000 vetésnél volt.
Válasz Gatti #20060. hozzászólásáraHello.Szárítás 60ft/vízfok,tisztítás 120ft/q 3% szemétlevonás.És az ár is emelkedett 5000ft+komp.Ha lemegy a víz 20-ra,vagy még emelkedik az ár akkor beszállok a buliba.
Válasz Mihály #20081. hozzászólásáraÁltalában le van kötve nekik a gázmennyiség illetve igény egy adott időtartamra, mivel nagyfogyasztók.
Válasz Apáé #20080. hozzászólásáraKws ez is, fajtát most meg nem mondom, de nekem az arasz 20 centi.
Válasz Szabi. #20079. hozzászólásáraEz volt a második év. Terület patakpartiak fekete föld olykor viznyomasos. Sajna csak olyankor tudom melózni a szántást amikor nincs szármaradvány a spc miatt . De tervbe van tarcsás csoroszja.
Válasz blsjela #20070. hozzászólására November 1-től drágább a szárítás azt is figyelni kell mert a gáz az drágul
Válasz Sk Laci #20073. hozzászólásáraA kws-nek minden fajtája olyan kis muki csöveket hoz? Oké 20+sor is van,de akkor is. Nekem volt kws konfites az max 15cm volt,max.
Kws kermes volt még az tudom,hogy nagyobbra nö,de az már régi fajta.
Válasz blsjela #20070. hozzászólásáraMióta nem szántott és hol !?
Válasz mtz1221 #20075. hozzászólásáraKws felénk nem működik, fajta sorokban nem jók.
Üdv,
Syngenta Sy Minerva,Infinite,Torino hibridekkel valakinek tapasztalat ?
Hogy bírják a stresszhelyzetet, főleg a kora tavaszi hideget mondjuk forgatás nélküli művelésben ?
Válasz Sk Laci #20071. hozzászólásáraReplik már elfogyott.
Válasz Szabi. #20072. hozzászólásáraValamelyik kws,már többször leírta melyik,csak most nem ugrik be a neve.
Válasz Sk Laci #20073. hozzászólásáraEz a beszéd !!!
Válasz Szabi. #20072. hozzászólásáraKWS Kapitolis
Magyarországon az utolsó 4 évben még kínálatban se nincsen, és amint néztem a 2021 vetőmagajánlatokat ott se szerepel.
A környező országokban mindenhol kapható, ezért nem értem, a magyar gazda miért nem veheti meg otthon, csak külföldön.
Válasz Sk Laci #20071. hozzászólására“ de van jobb is, ami nálam visz mindent.”......
Csak tudnám mi értelme van titkolódni, titokzatosan írni !? Félnek egyesek, hogy nehogy a másik is annyit vagy többet termeljen és “magasabbra” vigye !?
Válasz Büresz #20055. hozzászólásáraKasmir jó választás lehet, nálam jól szerepel, de van jobb is, ami nálam visz mindent.
Replikről csak szóban hallottam, nem láttam így nem akarok rossz választ adni.
Helyedben kipróbálnák egy vetőgépbe kocsinként beleszórni több fajtát, amik szimpatikusak neked. Így egymás melett megnézed ugyan azon a helyen hogyan bizonyítanak, majd következő évben választod a legjobbat.
Mai átlag. P0023 13.2t 18.2% víz
Nem szántott P9415 11.6t 18% víz
Elvileg holnap folytatjuk. Kederül hogy szántott területén hogy muzsikál a 9415.
Sziasztok!Magházak hogyan állapítsák meg a tőszámsűrűséget amit a katalógusokban írnak?Mennyire kell betartani amit ajánlanak és mennyire lehet eltérni tölle de azért a termés rovására se menjen?
Válasz Földönfuto #20063. hozzászólásáraFelénk sem! Szerintem 10 hektár nincs az összes ami elkopott eddig!
Válasz Bárány #20065. hozzászólásáraHátha jön valami szeles időjárás,csak lejjebb megy még valamennyit.Annyira nem sürgős,hogy mindenáron levágjuk.
Válasz bandigh #20064. hozzászólásáraArról nem is beszélve.
Válasz Földönfuto #20063. hozzászólásáraBiztos, hogy száradni fog?
Itt október elején 16-18-as vizekkel szedtük. Aztán jött az a bizonyos esős periódus (60-70 mm), azután 17-19-eseket vágtunk. Ma azt hallottam, hogy amik még lábon vannak, mind 20 körül/fölött jönnek be. És nincs nagy szórás FAO-ban.
Válasz Földönfuto #20063. hozzászólásáraItt már szép kombájnnyomokat lehet húzni, meg dupla akkora traktorok viszik a pótkocsit, ilyen tényező nem számít?
Válasz zeli39 #20061. hozzászólására20 fölött nem szeretném vágni,hadd álljon ott.Itt szinte még egy dekát sem vágtak.
Válasz Gatti #20060. hozzászólásáraNem tudom,még a pontos árat se ismerem.Majd holnap már rákérdezek.
Válasz Földönfuto #20059. hozzászólásáraHa lesz 12t termésed és eladod 55000/t áron belefér a szárítás :-)
Válasz Földönfuto #20059. hozzászólásárafelétek mennyiért szárítják mázsáját?
Ma mértem vizet,23%.Jó három hét alatt 3%-ot ment le.Még egy hónap és hátha benéz 20 alá.
Válasz Aprógazda #20047. hozzászólásáraVan ó készlet is. Az idei termés kB a tavalyival egyezik meg.
Válasz medikus #20056. hozzászólásáraKicsit többet! legalább dkb szintjét hozná a szini akkor semmi problém.
Válasz Büresz #20054. hozzászólására160q vártál?
Válasz Büresz #20054. hozzászólásáraÁllítólag az 5031-es elfogyott már. Valaki kasmírt és repliket vetett? Tapasztalatok? Egyik egy nagy cégnél volt nagyon szép csövek voltak, havernál meg a másik hibrid nagyon szép. Ha kapni rendelek belőlük holnap.
Válasz Apáé #20031. hozzászólásáraBelevágtam ma a kukoricába, hát elég nagy csalódás ért, nem is térek magamhoz, pedig még nem is végeztem, dkc 5031 110-et adott kb nyersbe 21-22-es vízzel ami tökéletes úgy gondolom ekkora jéggel, de a premeó a 8 tonnát eléri összeteszem a két kezem igaz hogy 17-18-as vízzel. A két tábla közt van 50 méter szóval egyformán kapott jeget, de a syngentában sok volt a meddő tő csiri csuri szar csövek, tövek félbetörve, nagyon csúnyán néz ki a dekalbhoz képest.
Válasz ASRFeri #20051. hozzászólásáraKöszi
Válasz Apáé #20020. hozzászólásáraPhoton, 126.5 q/ha fizetős, 14.00-15.4% víztartalom mellett
Válasz lala #20050. hozzászólásárahttps://varganetunde.com/dok/kukorica.pdf
hol vannak árak?
láttátok a martonvásári árakat(bázismag)?
ezek elszálltak de qrvára, ennyi pénzért inkább pioneert veszek
Válasz Apáé #20020. hozzászólásáraHarmadik éve van nekem batanga.
Mindig másik táblában, teljesen különböző talaj, más feltételekkel, időjárással, és mindig a 10T-át adta.
Se többet se kevesebbet.
Válasz Bigyófelügyelő #20046. hozzászólásáraA betakarítással már biztosan végeztek, mert azt augusztus közepén szokták kezdeni. Zsákban valószínűleg nincs még, mert a fémzárolás és kiszerelés kb. ilyenkor kezdődik. De valószínűleg van olyan információjuk a kimorzsolást követően, hogy a megtermelt mennyiség kb. hány zsák vetőmag előállítására elegendő. Volt ilyen eset kb. 8-10 éve is, akkor áprilisban hoztak be Chiléből.