Hirdetés
Fórum
- Haszonbérleti szerződés új
- Kukorica terményárak új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Juhtenyésztés új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Claas Lexion vélemények új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Terményszárító és kapcsolódó berendezései új
1431 hozzászólás
Úgy látom, hogy a pátrohai csoda PK001-et nem kell elvetnem.
Válasz halihó #975. hozzászólásáraItt nálunk a sima 27% nitrogén műtrágya van kiszórva és beledolgozva a talajba. Utána meg startert kap vetéssel egy menetben. Majd sorközművelésnél megint és ez kukoricánál van.
Ügyeséknél n elnyomva több 100 kuki is
Válasz Beas #977. hozzászólására Ha hamar kikel és jön a lehülés akkor SZÉP sárga lesz /ha dekalb akkor lila/ nem az a bamba zöld színű.
Ha hétvégén elvetem a kukoricát és jövő héten lessz egy lehülést az nem tesz jót neki?
Válasz Dinnyés Laci #968. hozzászólásáraJövőhéten mi is megkezdjük HA!
Az idő úgy alakul. Az a baj hiába van most 27fok ha reggelre meg fagy.
Szerintem kemény meleg esztendő lesz már most éget a nap és még csak március van, eső meg semmi.
milyen műtrágyát tesztek ki vetés előtt? illetve milyennel vetitek?
köszönet a moderátornak, csak így tovább.
Válasz margareta.edvardy1 #972. hozzászólásáraahol nem ér a nap,oda helyezd el.
Moderálási elveink miatt törölve: 2017-03-29 10:47:43
Válasz Beas #966. hozzászólásáraJövőhéten már vetni akartunk, de traktorvásárlás közben vagyunk, ami majd vinné a gépet és eltököltek vele. Lehet rá kell hagyatkoznunk az öreg 82-esre.
Békés megyében már mozgolódnak a traktorok, minden udvarban előkerültek a vetőgépek, szerintem a hétvégén mindenki megindul.
Válasz Dinnyés Laci #968. hozzászólásáraTegnap biztos annyi volt?
Válasz Beas #966. hozzászólásáraCsaládunk legfőbb erénye a türelem./Vito Corleone/
Válasz Beas #966. hozzászólására8
Válasz Beas #966. hozzászólásáraMi hétvégén kezdjük a kukoricát, de itt már nagyon vetik a napraforgót a nagyok. békés megye
Hali!
Mikor kezditek a kukorica meg a napraforgó vetését?Mérte már valaki,hogy hány fokos lehet a talaj hömérséklete?
a korán vethetőek földben vannak a nagyobb talajhőt/10-12 fok/igénylőket hétvégétől vetjük.
Sziasztok én ma be is fejeztem 40 ha elvetve Békés megye.
Válasz tonero #968. hozzászólásárahttp://www.met.hu/idojaras/agrometeorologia/talaj/
Itt mutatja az 5cm talajhőmérsékletet.
Mikor kezditek a kukorica vetését?Hány fokos lehet a talajhőmérséklet.
Válasz Tamás_15136 #965. hozzászólásáraTavaly volt visszavetett kukoricám,14kg/ha Force-val is megdőlt egy része... Én biztos, hogy nem vetném vissza fertőtlenítés nélkül, igaz, többet azzal sem fogom...
Válasz Tamás_15136 #965. hozzászólásárabiztos hasznos dolog de én 3-szor vetek egymás után amikor csak tehetem és soha nem fertőtlenítőztem.széthúzva a vetésidőt és a korait- későit váltogatva extrém betakarítási és művelési időpontok miatt még kárt nem okozott rovar, kimutathatóan.szerintem mikroklímától,fajtától,szármaradvány kezelésétől is függ szükség lehet-e rá.amúgy meg miért sterilizáljuk a saját talajunkat drága pénzért várhatóan potya kukorica árak mellett.
Második éves kukoricába érdemes a talajfertőtlenítés? Nem túl olcsó dolog ahogy nézegettem ha nincs sok haszna akkor nem erőltetném!
Mi is kezdjük a jövő 7-en
Válasz kori01 #962. hozzászólásáraEzt oktatólag ki is jelented?
Hajnali 2-4fokoknál még a talaj nem tud felmelegedni a kukoricához rendesen,akármilyen hidegtűrő is. Holnaptól két napig meleget,aztán megint lehülést mondanak.
lassan meg lehet indulni a vetésekkel,itt jövőhéten kezdjük
Üdv. Érdeklődnék, hogy jó barna homokba milyen kukoricát érdemes vetni? Jó pár éve nem volt használva
Válasz mtz1221 #958. hozzászólására
Meg hogy mennyiért adja zsákját!
Válasz mtz1221 #958. hozzászólására
Válasz Szem Howkinsz #957. hozzászólásáraNem írtad oda hogy,G1 est meg hogy csak 9 holdatok van.
Válasz bendix #954. hozzászólásáraMi még csak árpilis 20 körül vetjük a tengerit!
Szabolcs megyében még hideg van este is -3 volt ,és nappal sincs csak 10-15fok
Válasz bendix #954. hozzászólására8-10 fokos talajhőt várd meg még a korán vethetőknél is.mi is csak a homokkertekbe húzzuk korábban kivágósnak muszájból április elején.
Válasz bendix #954. hozzászólásáraMa reggel meg -3 fok volt......
Mértetek talajhőmérsékletet? Jövő hét végétől 20 fokokat mond...
MAI kép! kukori
Április 20. vetés
Ápr.10 vetés és mai kép.
Válasz m.p.gy. #949. hozzászólására
Válasz .Feco. #946. hozzászólására ápr. 9
Válasz Földönfuto #945. hozzászólásáraSzerintem a kombánj után kelt ki+még a vetés
Válasz .Feco. #946. hozzászólásáraAz április második felében-végében vetett kukoricák-szóják..szebbek a jelenlegi fázisban. A korai vetések sok helyen kissé lemaradva vannak,az ideális állapothoz képest.
Mikor vetett kukoricák mekkorák? Lássuk kinek mikori vetés jött be?
A legutolsó, április 23-ia vetés 7-8 level között van..
Válasz Anonimus82 #944. hozzászólásáraEz mivel volt vetve,műtrágyaszóróval?
Ez mai terep szemlén láttam neki nem volt baj a kelésel sőt
Válasz Mtz 550E #942. hozzászólásáraHát én se gyűrűzném le vetés után,az biztos.Ahol a géppel rámegyek a sorra,már keservesen kel ki.Ha meg hengerezés után megázik és hirtelen felmelegedés jön, az komoly gondot okozhat.
Hali!
Ki milyen talajművelet után vetette a kukoricát? Mert itt felénk gondolkoznak hogy vetés előtt fogják a földet legyűrűshengerezni nem pedig vetés után! Mert valaki azt mondja nehezebben kell kifelé ha vetés után gyűrűzik le!
Válasz gazda001 #940. hozzászólására40 cm a sortáv az öntözés miatt. A tőtávon majd még változtatok mechanikusan. Amit kiszedek az fel lesz használva.
Stomppal volt kezelve, de a szélén gazos maradt.
Válasz nyilasmisi1 #939. hozzászólásáraHány centire van ez vetve????? Gyomírtóban nem gondolkozol? Péti még várhat, a kukorica legnagyobb nitrogén igénye 8-10 levél körül van.
http://kepx.pe.hu/files/c3od7bhpbxh2ulowyrv4.jpg
Szombaton fényképeztem. Szerintetek péti mehet már vagy várjak még?
(Leszögezem, hogy nem értek a kukoricához. Nem nevetni ha hülyeséget írok.)
Válasz #937. hozzászólásra
Sziasztok!
Persze, elérhetó a Korit, ez is repellens hatású.