Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.03 FtUSD394.79 FtCHF445.04 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok Segítségeteket kérném most vágok bele a mezőgazdaságba és mostanra sikerült földet találnom és az kb 3-4 éve nem volt művelve szóval gyeptörést hajtottam végre rajta és nagyon gyökeres, gyomos attól félek hogy el fogja vinni a kukoricát a gyom
Ha ellesz vetve mivel kellene permetezni hogy ne nagyon vigye el a kelést a gyom?
Esetleg vetés után kelés előtt kellene valamivel fújni?
Mert én utána ha vissza tudnám fogni a gyomot addig míg nem lehet Laudissal fújni az nagyon jó lenne.
akkor a csatlakozó sorokkal te ügyesebb vagy mint mi amúgy jó a hatos, megy mint álom, de kb 5 kiló lenne rá a műtrágya vető, hát ha kb. duplájáért már van új és a sima 6-os is eladható 2-3 körül akkor már inkább az új, mint a régi berhelése
Köszönöm küldöm a mailt, 6-os sima van nekünk is 15 éve, de a kuki asztalom meg 4 soros, na ez aratáskor néha. Ezért kell 4-es, de akkor már műtrágya adagolós, a kérdést igazából azért intéztem mert sok esetben az új gyártású gépek már nem közelítik a régi minőségét és az SPC esetében is voltak ilyen remélem állhírek.
Nekem van 4 soros sima jo állapotu lehet elado lesz.Ezzel kezdtük ujonnan vettük 94-be.Most 6-os mütrágyással vetek 100ha körül évente.Jo gépek ne mondja senki hogy rossz olyan amilyen de ha jol bevan állitva szépen ellehet vele vetni.Küldj mailt privátba ajánlok kereskedöt jo áron ujra.
Nem egészen idevágó, de olyan topikot hogy kukorica vetőgép nem találtam. Vetőgép vásárlaásban gondolkozom, SPC4 műtrágya adagolóval, újat szeretnék. Hogy miért ezt, mert nekem a területemre elég, sokmillás gép nekem nem kigazdálkodható, úgy hogy ezzel kapcsolatos kritikát NEM VÁRNÉK köszönöm. Ellenben várnék véleményeket, van-e valakinek ilyen új típusú SPC, meg szabad-e venni, meghibásodás, üzembiztonság, vásárolt-e valaki mostanában ilyen gépet, ill. melyik cégnél érdemes körülnézni. a segítséget előre is köszönöm
MV Hunor 22,5 Ha átlagában 80q föld az 10 AK-ás , de ugye most aszály volt.
A vetőmagfajta találomra lett kiválasztva, szerintem 13-ban is fogok belőle vetni!
MV 277 4 ha átlaga nálunk bruttó 12,4 t/ha 17% víz (vetőmagár 18 e /ha)
Erre volt eső azt kiemelném. Mellette numero1 13,1 t/ha de 23% víz(vetőmag 40e/ha).
MV 350 kavicsban eső nélkül 5,6 t/ha ugyan ott francia 3,8.
szegedi esetleg valakinek???
a pio Monalisa kb. 24 ha átlaga 39q/ha 15-17 vizzel
/2011-ben 110q/ha/
V52 12ha átlaga 55q/ha viz 17 /2011-ben 117q/ha/
9578 10ha átlaga 50q/ha viz 17
No1 10ha átlaga 56q/ha viz 18 /2011-ben 99q/ha
3q NPK+5q Mas-t kapott /2011-ben szintén/
Nálunk 3ha 4590 dkc 30q/ha 6ha 4590 dkc 59q/ha 8ha 3511 és 4590 dkc ebböl az utobbi kb 3ha lehetett 81q/ha 1ha lucius kemény 20q/ha 13.5ha vegyes lucius,piom34,furio 57q/ha eredmények születtek jo tápanyag gazdálkodásu és lazitott szántott területek kalászos elöveteménnyel.Kb 3km-en belüli távolságok.Szeptemberi betakaritással 13 és alatti vizekkel.
Válasz #2410. hozzászólásra
pedig itt azt írtátok hogy sok kalászost vetettek és még vethetnek is. Meg hogy sokan megutálták az idén a kukoricát az aszály miatt.
nálunk idén a dekalbok jobbak lettek mint a piók,
Pedig a piók sokkal szebbnek néztek ki végig a tenyészidő alatt, mindenki azt hitte hogy sokkal több van bennük.
Duplájára bővítette mezőtúri vetőmagüzemének kapacitását a Syngenta
Összesen 3,5 milliárd forinttal bővül a szerződéses termelők éves bevétele annak a beruházásnak köszönhetően, amely megduplázta a svájci székhelyű Syngenta mezőtúri vetőmagüzemének betakarítási és feldolgozó kapacitását – közölte a helyszínen a fejlesztés ünnepélyes átadása alkalmából a vidékfejlesztési miniszter.
Fazekas Sándor hangsúlyozta: a 7,5 milliárd forintos beruházás a világ legkorszerűbb vetőmagüzemeinek sorába emelte a mezőtúrit, amely mintegy 150 állandó dolgozó mellett szezonálisan immár további 300 embernek ad megélhetést a térségben. A fejlesztés 3,5 milliárd forinttal növeli a szerződéses termelők éves bevételét, összesen mintegy 6 milliárd forint jövedelemhez juttatva az érintett gazdálkodókat – fogalmazott. A politikus rámutatott: az agrárium szerepe hazánkban és nemzetközi szinten is az ipari forradalomhoz hasonló változáson ment keresztül az elmúlt évtizedekben. A klímaváltozás és a Föld népességének növekedése, a környezetbarát, zöld gondolkodás térnyerése időről-időre új kihívások elé állítja a szakmát. A világ élvonalához tartozó magyar vetőmag ágazat ehhez képes volt alkalmazkodni, miközben a kormány elkötelezettséget vállalt a génmódosítás-mentes termékek előállítása mellett - tette hozzá. Rámutatott: a gazdálkodók évente 190 milliárd forint értékű vetőmagot termelnek meg hazánkban, amelyből 70 milliárd forint árú a belföldön felhasznált mennyiség. Az exportra szánt 120 milliárd forint értékű termék előtt az elmúlt időszakban új piacok is nyíltak Oroszországban, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Jelezte: ez a környezet a Syngenta számára is kiváló feltételeket biztosít a minőségi vetőmag-előállításhoz. A társaság tevékenységét méltatva szólt arról is: a Syngenta Magyarországon a kukorica és az olajos növények kiemelkedő vetőmag-előállítója. A cég növényvédelmi és vetőmag üzletágának 2011-ben történt egyesítése pedig a vállalkozással partnerségben álló termelők versenyképességét is javította. Az eseményen Czigány Tibor, a Syngenta ügyvezető igazgatója kijelentette: mára 700 millió eurós teljesítményével Magyarország a legnagyobb vetőmag-előállítóvá és –exportőrré nőtte ki magát a világon. Aláhúzta: ezen belül is jelentős tényező az a 13,5 milliárd forint, amelyet az elmúlt évtizedben az „intenzív, ám hosszútávon fenntartható gazdálkodás mellett elkötelezett”, a világ 90 országában jelen lévő és mintegy 26 ezer embert foglalkoztató Syngenta Mezőtúron befektetett. A most átadott fejlesztés révén az itteni üzem teljes egészében képes volna kiszolgálni Magyarország kukorica, napraforgó és repce vetőmag-igényét – fogalmazott a vezető.
Válasz #2382. hozzászólásra Egyet megfogsz belőlük jól elvered egy ideig békén hagyják tuti.Rendört is hívhatsz ha normális elviteti 3 napra, vagy 1 csíkos táska tengeri 20 000 bírság.
Ídén mi is azt csináltuk hogy a lakott területhez közeli részekre olyan növényt vetettünk amit nehéz házi körülmények között felhsználni (lucerna tritikálé káposzta)
A káposztába sem mentek idén bele mert nagyon sokat voltunk kint az öntözés miatt és a szomszéd is káposztázik és felváltva voltunk kint ezért nem mertek belemenni.
A kuki meg a falutól 2-3 km -re van oda meg lusták kimenni.
Inkább beleállnak valaki máséba.
Nem gond,ha így halad nem sok kedv lesz a vetéshez.Ma voltam határszemlén,és elkeseredve tapasztaltam,hogy azt a néhány foltot,ahol van cső,hordják.Azon gondolkodtam,talán a búzát nemtudják lopni.
2q yara 8-24-24 és még 2q péti, idén már 1q 8-21-21péti + 3q Péti a felállás és 2011 június 17én készültek a képek. ez az egy kép van még róla, tipikus új fajtájú dekalb levélállás
9127 hozzászólás
Sziasztok Segítségeteket kérném most vágok bele a mezőgazdaságba és mostanra sikerült földet találnom és az kb 3-4 éve nem volt művelve szóval gyeptörést hajtottam végre rajta és nagyon gyökeres, gyomos attól félek hogy el fogja vinni a kukoricát a gyom
Ha ellesz vetve mivel kellene permetezni hogy ne nagyon vigye el a kelést a gyom?
Esetleg vetés után kelés előtt kellene valamivel fújni?
Mert én utána ha vissza tudnám fogni a gyomot addig míg nem lehet Laudissal fújni az nagyon jó lenne.
Válasz #2425. hozzászólásra
akkor a csatlakozó sorokkal te ügyesebb vagy mint mi amúgy jó a hatos, megy mint álom, de kb 5 kiló lenne rá a műtrágya vető, hát ha kb. duplájáért már van új és a sima 6-os is eladható 2-3 körül akkor már inkább az új, mint a régi berhelése
Válasz #2424. hozzászólásra
4 sorral nyomom énis nem igazán van gond a 6-os vetögéppel inkább a zuzonak nem tetszik ha nem soron megy.
Válasz #2423. hozzászólásra
Köszönöm küldöm a mailt, 6-os sima van nekünk is 15 éve, de a kuki asztalom meg 4 soros, na ez aratáskor néha. Ezért kell 4-es, de akkor már műtrágya adagolós, a kérdést igazából azért intéztem mert sok esetben az új gyártású gépek már nem közelítik a régi minőségét és az SPC esetében is voltak ilyen remélem állhírek.
Válasz #2422. hozzászólásra
Nekem van 4 soros sima jo állapotu lehet elado lesz.Ezzel kezdtük ujonnan vettük 94-be.Most 6-os mütrágyással vetek 100ha körül évente.Jo gépek ne mondja senki hogy rossz olyan amilyen de ha jol bevan állitva szépen ellehet vele vetni.Küldj mailt privátba ajánlok kereskedöt jo áron ujra.
Nem egészen idevágó, de olyan topikot hogy kukorica vetőgép nem találtam. Vetőgép vásárlaásban gondolkozom, SPC4 műtrágya adagolóval, újat szeretnék. Hogy miért ezt, mert nekem a területemre elég, sokmillás gép nekem nem kigazdálkodható, úgy hogy ezzel kapcsolatos kritikát NEM VÁRNÉK köszönöm. Ellenben várnék véleményeket, van-e valakinek ilyen új típusú SPC, meg szabad-e venni, meghibásodás, üzembiztonság, vásárolt-e valaki mostanában ilyen gépet, ill. melyik cégnél érdemes körülnézni. a segítséget előre is köszönöm
Válasz #2416. hozzászólásra
MV Hunor 22,5 Ha átlagában 80q föld az 10 AK-ás , de ugye most aszály volt.
A vetőmagfajta találomra lett kiválasztva, szerintem 13-ban is fogok belőle vetni!
Valóban aszályos területen a Somacorn 65q Ha-on!
Válasz #2418. hozzászólásra
MV 277 4 ha átlaga nálunk bruttó 12,4 t/ha 17% víz (vetőmagár 18 e /ha)
Erre volt eső azt kiemelném. Mellette numero1 13,1 t/ha de 23% víz(vetőmag 40e/ha).
MV 350 kavicsban eső nélkül 5,6 t/ha ugyan ott francia 3,8.
szegedi esetleg valakinek???
érdekes év volt az biztos.
a pio Monalisa kb. 24 ha átlaga 39q/ha 15-17 vizzel
/2011-ben 110q/ha/
V52 12ha átlaga 55q/ha viz 17 /2011-ben 117q/ha/
9578 10ha átlaga 50q/ha viz 17
No1 10ha átlaga 56q/ha viz 18 /2011-ben 99q/ha
3q NPK+5q Mas-t kapott /2011-ben szintén/
Válasz #2417. hozzászólásra
Mv 277,és egy pár pio fajta 32ha átlag 80mázsa
Válasz #2416. hozzászólásra
Mv 277 árához képest nagyon jó
Sziasztok!
Vetett valaki magyar fajtákat? Ha igen milyen eredmények jöttek le?
Válasz #2414. hozzászólásra
Nálunk 3ha 4590 dkc 30q/ha 6ha 4590 dkc 59q/ha 8ha 3511 és 4590 dkc ebböl az utobbi kb 3ha lehetett 81q/ha 1ha lucius kemény 20q/ha 13.5ha vegyes lucius,piom34,furio 57q/ha eredmények születtek jo tápanyag gazdálkodásu és lazitott szántott területek kalászos elöveteménnyel.Kb 3km-en belüli távolságok.Szeptemberi betakaritással 13 és alatti vizekkel.
nekem KENSES,LUCIUS volt 70q/ha eső nélkül.lucius kitárcsázott őszpáriaföldbe ment.Ahol maradt némi víz ott megverte a kenseszt.
Válasz #2412. hozzászólásra
Jártam felétek, kevés csapadék volt arra is, de itt meg semmi... Most igaz esik, de ezek a jó földek remélem begyűjtik a téli csapadék mennyiséget.
Válasz #2409. hozzászólásra
itt meg a dekalbok nullát produkáltak ,a pio,syn meg3- 4 tonnát ,aszályba nulla a dekalb,sajnos szó szerint,és itt aszály volt,nem csak mondjuk
Válasz #2410. hozzászólásra
pedig itt azt írtátok hogy sok kalászost vetettek és még vethetnek is. Meg hogy sokan megutálták az idén a kukoricát az aszály miatt.
Válasz #2408. hozzászólásra
én is így tudom, hogy komoly emelés lesz, a KITÉs srác szerint pedig már mindent eladtak ami tavalyról náluk maradt, szóval nem kell sokat tökölni
nálunk idén a dekalbok jobbak lettek mint a piók,
Pedig a piók sokkal szebbnek néztek ki végig a tenyészidő alatt, mindenki azt hitte hogy sokkal több van bennük.
Azt hallotuk hogy hiány lesz kuki magbol és elszabadulnak az árak ki mit hallot erröl??????????
Válasz #2401. hozzászólásra
az nem volt kisérletbe, de másnál jól szerepelt. idén jó volt az n01 is.
kansas 14,9 columbia 16,1 okt 1-én
v74 17,7
Válasz #2405. hozzászólásra
Ok.
Csak azért mert mi tavaly megjártuk hasonló szerekkel , baxta a napraforgót szántás nélkül...
De megéri , mert nagyon jó szer , ha jókor van használva...
Válasz #2400. hozzászólásra
Még hátra van.
Válasz #2401. hozzászólásra
V 52 volt erre idén , nekünk meg 9578 , de ezek is szarok voltak . Tavaly meg az N01-től se dobtam hátast...
Szóval nem várok már semmi jót a P-tól , ráadásul nagy FAO meg nem is igen kellene a tulajnak se...
Válasz #2399. hozzászólásra
vize mennyivel volt több a columbiának a kansastól
Válasz #2399. hozzászólásra
Ezért mondom hogy a drágáktól , újabbaktól és a nem elterjedtektől jobb óvakodni.
Válasz #2400. hozzászólásra
y12-őt próbáljátok ki
Válasz #2397. hozzászólásra
Ahogy érzed , én azokat semmibe se nézem...
A Stellarral kezelt kukorica tarlóját leszántottad ?
Válasz #2395. hozzászólásra
nálam a kisérletben a columbia volt az első. második a kansas volt. a flovita az utolsó és tavaly is az volt, nagyon hitvány
Válasz #2396. hozzászólásra
attól nem kell félnem. sajnos
esetleg a szomszédasszony
Válasz #2395. hozzászólásra
Gondolkodom, hogy vissza állok a P-re.
Válasz #2392. hozzászólásra
Mikor rá szól az asszony GÉZA!,már fordul is.
Válasz #2394. hozzászólásra
Hmmm ....
Syngenta , Dekalb , és nekem a többi nem jegyzett kategória...
Ráadásul még annyit hozzá tennék hogy ezekből is a régebbi olcsóbb fajták vagy max a közepes árfekvésűek...
Amik nekem idén bizonyítottak :
Occitan,Kansas,Dk 391 ...
Volt még egy két jó , de azok jobb körülmények közt is voltak.
Láttam még egy kísérletet ahol a Dekalb 3705-ös is elég jónak tűnt.
Szóval felénk nagy meglepetésre a Syngenta-k taroltak idén...
PIONEER VS DEKALB
válasz erre >> | #1. hozzászólás, Dekalb küldte be 2012-10-28 12:09:07-kor |
Nos szerintetek ebbe az évben ...
Válasz #2392. hozzászólásra
a negatív kisugárzásod miatt volt a baj
amúgy tegnap megszervízelték
Válasz #2391. hozzászólásra
tudsz iránytváltoztatni
Válasz #2390. hozzászólásra
gratula!
Válasz #2387. hozzászólásra
Örülünk neki!!Remélem most már akár szemenként is meg tudják vizsgálni a napraforgót!! És nem Genetikai selejtet adnak el NEOMA néven!!
Válasz #2388. hozzászólásra
nemtom de ha a dekalb itt a környéken elakar adni, akkor 1ft-os áron is nehéz lesz
Hallom az előjelzéseket a jövő évi vetőmag kb. 30 %-al drágább lesz.
De nagy öröm.:(
Duplájára bővítette mezőtúri vetőmagüzemének kapacitását a Syngenta
Összesen 3,5 milliárd forinttal bővül a szerződéses termelők éves bevétele annak a beruházásnak köszönhetően, amely megduplázta a svájci székhelyű Syngenta mezőtúri vetőmagüzemének betakarítási és feldolgozó kapacitását – közölte a helyszínen a fejlesztés ünnepélyes átadása alkalmából a vidékfejlesztési miniszter.
Fazekas Sándor hangsúlyozta: a 7,5 milliárd forintos beruházás a világ legkorszerűbb vetőmagüzemeinek sorába emelte a mezőtúrit, amely mintegy 150 állandó dolgozó mellett szezonálisan immár további 300 embernek ad megélhetést a térségben. A fejlesztés 3,5 milliárd forinttal növeli a szerződéses termelők éves bevételét, összesen mintegy 6 milliárd forint jövedelemhez juttatva az érintett gazdálkodókat – fogalmazott. A politikus rámutatott: az agrárium szerepe hazánkban és nemzetközi szinten is az ipari forradalomhoz hasonló változáson ment keresztül az elmúlt évtizedekben. A klímaváltozás és a Föld népességének növekedése, a környezetbarát, zöld gondolkodás térnyerése időről-időre új kihívások elé állítja a szakmát. A világ élvonalához tartozó magyar vetőmag ágazat ehhez képes volt alkalmazkodni, miközben a kormány elkötelezettséget vállalt a génmódosítás-mentes termékek előállítása mellett - tette hozzá. Rámutatott: a gazdálkodók évente 190 milliárd forint értékű vetőmagot termelnek meg hazánkban, amelyből 70 milliárd forint árú a belföldön felhasznált mennyiség. Az exportra szánt 120 milliárd forint értékű termék előtt az elmúlt időszakban új piacok is nyíltak Oroszországban, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Jelezte: ez a környezet a Syngenta számára is kiváló feltételeket biztosít a minőségi vetőmag-előállításhoz. A társaság tevékenységét méltatva szólt arról is: a Syngenta Magyarországon a kukorica és az olajos növények kiemelkedő vetőmag-előállítója. A cég növényvédelmi és vetőmag üzletágának 2011-ben történt egyesítése pedig a vállalkozással partnerségben álló termelők versenyképességét is javította. Az eseményen Czigány Tibor, a Syngenta ügyvezető igazgatója kijelentette: mára 700 millió eurós teljesítményével Magyarország a legnagyobb vetőmag-előállítóvá és –exportőrré nőtte ki magát a világon. Aláhúzta: ezen belül is jelentős tényező az a 13,5 milliárd forint, amelyet az elmúlt évtizedben az „intenzív, ám hosszútávon fenntartható gazdálkodás mellett elkötelezett”, a világ 90 országában jelen lévő és mintegy 26 ezer embert foglalkoztató Syngenta Mezőtúron befektetett. A most átadott fejlesztés révén az itteni üzem teljes egészében képes volna kiszolgálni Magyarország kukorica, napraforgó és repce vetőmag-igényét – fogalmazott a vezető.
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-08-26 21:04:31
Válasz #2382. hozzászólásra Egyet megfogsz belőlük jól elvered egy ideig békén hagyják tuti.Rendört is hívhatsz ha normális elviteti 3 napra, vagy 1 csíkos táska tengeri 20 000 bírság.
Válasz #2382. hozzászólásra
Így van ahogy mondod, ezért őrzöm én is .......
Válasz #2382. hozzászólásra
Ídén mi is azt csináltuk hogy a lakott területhez közeli részekre olyan növényt vetettünk amit nehéz házi körülmények között felhsználni (lucerna tritikálé káposzta)
A káposztába sem mentek idén bele mert nagyon sokat voltunk kint az öntözés miatt és a szomszéd is káposztázik és felváltva voltunk kint ezért nem mertek belemenni.
A kuki meg a falutól 2-3 km -re van oda meg lusták kimenni.
Inkább beleállnak valaki máséba.
Válasz #2381. hozzászólásra
Nem gond,ha így halad nem sok kedv lesz a vetéshez.Ma voltam határszemlén,és elkeseredve tapasztaltam,hogy azt a néhány foltot,ahol van cső,hordják.Azon gondolkodtam,talán a búzát nemtudják lopni.
Dalmandon 500hektár HIBRID KUKORICA ment a silóba,mert az apa sorok nem poroztak
Abszolút vetőmaghiány alakulhat ki az országban?
Válasz #2378. hozzászólásra
2q yara 8-24-24 és még 2q péti, idén már 1q 8-21-21péti + 3q Péti a felállás és 2011 június 17én készültek a képek. ez az egy kép van még róla, tipikus új fajtájú dekalb levélállás
Válasz #2369. hozzászólásra
Ez mit kapott enni?