Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.03 FtUSD395.1 FtCHF446.43 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekünk is 3 hétig csak szenvedett , de utána meg úgy megindult.... paradicsomkaró vastagságú volt a szára meg kinyujtott kézzel nem értem el a hegyét (188 cm vagyok)Az aszályt is kegyetlenül tűrte mindenhol sült fel ez meg meg se rezzent
Ja de ezt a hétvégét azért ne kiabáljuk el azért..Tartogathat még meglepetéseket..Egyébként kicsit sem lehet csodálkozni napal 32 fok van este meg alig 10 és ere jön a jelentös lehülés..Tehát ez még akár egy természetes reakció is lehet..Csak PL a miénket tavaly nagyon vissza vágta..
Itt búza volt, lazítás meg minden fix-fax............és dettó demós terület, enyhe műtrágyával meghintve.........
Szerintem stresszt kapott a nagy adagtól !!!!!
4795 ben van érdekeltségem de szép zöld az enyém is..Bizom benne hogy az is marad.. Egyébként valami belelátós ember elmagyarázhatná hogy ez a tünet az mi is pontosan??!!
Válasz #2354. hozzászólásra
dkc 4590 nekem is belilult, de legnagyobb mértékben ott ahol repce az elővetemény, tápanyaghiány nem lehet mert csak a komplex 6,5 mázsa van alatta. Ennek egy része mikroelemes starter. Ez egy kísérleti tábla, mielőtt megkérdeznétek hogy miért ennyi műxart tettünk alá.
Már megint kezdödik??? Ne B már föl??? Enek megint mi lesz a vége..Tavaj is igy kezdödöt a jó kis ideg esö jol opda B neki.. a PIÓ alig tuta ki heverni..
Köszönöm a tanácsodat ! Felénk inkább a GK található, mert itt lakom Szeged mellett a homokháton.
Nos a GK-nak már írtam, de válaszra sem méltattak, csak a visszaigazoló mail érkezett meg a levél elolvasásról.
Ezért is kérdeztem, h hátha tudsz valami konkrét embert, vagy telefonszámot. Nos a 3511-ről szinte ugyanazt írják, mint a pr9578-ról, de az 50000 szemet adják 28-ért, viszont a másikat 50-ért, de ez 80k szem. Így a 3511-ből kellene 2 zsák, h betudjam vetni az 1,2Hektárt, és így már drágább is, hiába marad ki szem. Sajnos.
elég korai. már érdemes lett volna elvetni, mert jó a hidegtűrése. nincs kimagasló termése, de igénytelen, kicsi kerek szeme miatt a galambosok felárat adnak
Mindenképp a környékeden keress nagyobb cégeknél , KITE stb...
Mert a Pioneer csak 13% kedvezményt tud adni a listaárból.
Emezek több mint 20-at is...
Megéri az új persze.
Homokra igazából nem tudom mi volna jó , mert felénk nincs homok . Én a Dekalb fajtákat jobbnak tartom és ha tippelnem kellene akkor homokra a régebbiek közül neked jó volna a 3511-es fajta...
nekem tudnál segíteni, h hol tudnék olcsóbban venni PR9578-at ? Valamint tényleg megéri az ártöbbletet a styrával szemben ? Én Homokon termelném, és csak 1 Hektáron próbálnám. Tavaly Gazda MTC volt, szépen hozott kb. 67-68q/hektár, natur locsolás mentesen, de sajnos a vizet nem adta le !!! Novemberben arattuk 23-as vízzel, szóval egész télen forgattuk csövesen góréban.
Vagy mit ajánlanál homokra, ami jól terem ? Locsolni azóta már tudom a területet :)
Pici
A KWS 2376 egy nagyon jó kukorica vetőmag.
Pedig én igazi KWS fan vagyok.
Rendkivűl hideg és stressz tűrő, agresszív fejlődés , rendkivűl szárazság tűrő, erős cianidos szár, nagyon jó víz leadó képesség.
Csak ajánlani tudom.
2009 ben kint maradt egy 5 hektáros darab.
Január 29. én arattuk le, sűrű volt , spc vel lett vetve 16 os lukkal, előtte lucerna volt, soha ne legyen rosszabb termésem.
Igazábol barátaim,és a környékbeliek nagy része nem állt neki a vetésnek,amig nem lesz eső,addig..nem nagy értelme van....
Egyik gazda elrakta a NK Thermot 16kg pannon starterrel!
De sokan csak husvét után illetve eső után.
Pl,haveromék is akarnak 40ha neomát de azt sem vettük még el!
Lesz KWS fajta kísérlet!!!asszem 7féle mag.kiderült mit tudnak,tavaly itt a KWS 2673vagy milyen számú,rendesen rávert a régi DK 471re!
Idén DKc 4795 is lesz 25ha,közel 40ha NO1,illetve kws 2376osbol is 25körül kb ezek a mérvadok.
De a környékben sokan vettek LG-t is és más termékeket szal lehet majd szemezgetni,melyik bírja jobban majd az 50fokot...
tavaly 65 q körül adott, de a fele petrezselyem utáni tavaszi szántásba ment 0 műkakival( bocs vízbeoldva levélre kapott 7kg N-t, meg is csípte). Nem véletlen, hogy több évtizede a köztermesztésbe tudott maradni, mert vagyunk még néhányan, akik extenzíven gazdálkodunk.
Nincs előttem a magyar szabvány, meg kellene kérdezni egy vetőmagost, de az még tuti belefér.
Növényenként eltér a repcét tudom, hogy ott 85% a határ, csak általában sokkal jobbak a magok
9122 hozzászólás
Válasz #2371. hozzászólásra
És ez most is lila nálad??
Válasz #2370. hozzászólásra
4590
Válasz #2369. hozzászólásra
Pontosan milyen fajtárol is beszélsz most??
Válasz #2368. hozzászólásra
Nekünk is 3 hétig csak szenvedett , de utána meg úgy megindult.... paradicsomkaró vastagságú volt a szára meg kinyujtott kézzel nem értem el a hegyét (188 cm vagyok)Az aszályt is kegyetlenül tűrte mindenhol sült fel ez meg meg se rezzent
Válasz #2367. hozzászólásra
Ja de ezt a hétvégét azért ne kiabáljuk el azért..Tartogathat még meglepetéseket..Egyébként kicsit sem lehet csodálkozni napal 32 fok van este meg alig 10 és ere jön a jelentös lehülés..Tehát ez még akár egy természetes reakció is lehet..Csak PL a miénket tavaly nagyon vissza vágta..
Válasz #2358. hozzászólásra
Itt repce elővetemény meg búza elővetemény van és mindkét táblába mindkettő lila, inkább még csak lilás, tavaly durvábban bestresszelt
Válasz #2363. hozzászólásra
Itt búza volt, lazítás meg minden fix-fax............és dettó demós terület, enyhe műtrágyával meghintve.........
Szerintem stresszt kapott a nagy adagtól !!!!!
Válasz #2362. hozzászólásra
nálunk meg még hozzá se fogtak mivel meg sem nötek még kellö képpen--
Válasz #2362. hozzászólásra
Arra igen, itt már a bálák sincsenek meg........
Válasz #2359. hozzászólásra
ezt már több helyről is hallottam hogy repce elővetemény után eléggé lilul mindegyik, csak azt nem tudom miért van.
Válasz #2353. hozzászólásra
pedig most kezdődik a csapadékos periódus, elkezdtek kaszálni
Válasz #2359. hozzászólásra
4795 ben van érdekeltségem de szép zöld az enyém is..Bizom benne hogy az is marad.. Egyébként valami belelátós ember elmagyarázhatná hogy ez a tünet az mi is pontosan??!!
Válasz #2358. hozzászólásra
6.5 m komplex az már egy kész vagyon!!! Mai árakon!! Nem biztok semmit sem a véletlenre..
Válasz #2355. hozzászólásra
4014-es is totál lila, mellette a 4795 sötét zöld !!!!
dkc 4590 nekem is belilult, de legnagyobb mértékben ott ahol repce az elővetemény, tápanyaghiány nem lehet mert csak a komplex 6,5 mázsa van alatta. Ennek egy része mikroelemes starter. Ez egy kísérleti tábla, mielőtt megkérdeznétek hogy miért ennyi műxart tettünk alá.
Válasz #2356. hozzászólásra
Szerencséd volt..De sz tem akkor mi lett volna ha egy stresz mentes kukoricád van!!
Válasz #2353. hozzászólásra
(a miénk 114q/ha-ra kiheverte tavaly)
Mi a helyzet barátom??!! Ép mi a gondod??
Válasz #2352. hozzászólásra
Belilult itt más is a jó quwq életbe
Válasz #2352. hozzászólásra
Már megint kezdödik??? Ne B már föl??? Enek megint mi lesz a vége..Tavaj is igy kezdödöt a jó kis ideg esö jol opda B neki.. a PIÓ alig tuta ki heverni..
Dkc 4490,4590 belilult megint mint tavaly (csak teremjen annyit is mint tavaly), máshol is lilás ? Akkor a mostani lehülés után milyen lesz ?
RAGT duboxx ???? tapasztalat? lesz egy kevés az is !
Válasz #2343. hozzászólásra
Köszönöm a tanácsodat ! Felénk inkább a GK található, mert itt lakom Szeged mellett a homokháton.
Nos a GK-nak már írtam, de válaszra sem méltattak, csak a visszaigazoló mail érkezett meg a levél elolvasásról.
Ezért is kérdeztem, h hátha tudsz valami konkrét embert, vagy telefonszámot. Nos a 3511-ről szinte ugyanazt írják, mint a pr9578-ról, de az 50000 szemet adják 28-ért, viszont a másikat 50-ért, de ez 80k szem. Így a 3511-ből kellene 2 zsák, h betudjam vetni az 1,2Hektárt, és így már drágább is, hiába marad ki szem. Sajnos.
Válasz #2348. hozzászólásra
Danke, még kíváncsi leszek a kedvezményre. (Közösen rendeljük én csak pár zsákot fizetek majd belőle.)
Válasz #2346. hozzászólásra
www.bázismag.hu
Válasz #2345. hozzászólásra
Köszi a jó tanácsot...
Martonvásárhelyi fajtákból a 70 ezer szemeseket nem tudjátok, hogy mennyiért adják bruttó?
Válasz #2344. hozzászólásra
elég korai. már érdemes lett volna elvetni, mert jó a hidegtűrése. nincs kimagasló termése, de igénytelen, kicsi kerek szeme miatt a galambosok felárat adnak
Sziasztok.
A SYNGENTA AROBASE nevű vetőmagról tud valaki valamit?
Mennyit képes teremni ha kicsit szárazabb lesz a nyarunk?
Válasz #2341. hozzászólásra
Mindenképp a környékeden keress nagyobb cégeknél , KITE stb...
Mert a Pioneer csak 13% kedvezményt tud adni a listaárból.
Emezek több mint 20-at is...
Megéri az új persze.
Homokra igazából nem tudom mi volna jó , mert felénk nincs homok . Én a Dekalb fajtákat jobbnak tartom és ha tippelnem kellene akkor homokra a régebbiek közül neked jó volna a 3511-es fajta...
Válasz #2340. hozzászólásra
ha locsolni tudod es a tápanyag is megvan akkor szerintem megéri drágább fajtát vetni
Uppsz az előző kérdést drenthe evo -nek szántam, de bárkit szívesen meghallgatok, illetve olvasok ;)
Szia !
nekem tudnál segíteni, h hol tudnék olcsóbban venni PR9578-at ? Valamint tényleg megéri az ártöbbletet a styrával szemben ? Én Homokon termelném, és csak 1 Hektáron próbálnám. Tavaly Gazda MTC volt, szépen hozott kb. 67-68q/hektár, natur locsolás mentesen, de sajnos a vizet nem adta le !!! Novemberben arattuk 23-as vízzel, szóval egész télen forgattuk csövesen góréban.
Vagy mit ajánlanál homokra, ami jól terem ? Locsolni azóta már tudom a területet :)
Előre is köszönöm a segítséged !
Válasz #2338. hozzászólásra
18e ft ért adnak most egy zsákkal.... próba cseresznye!
lehet akkor már elkellett volna vetni ha tűri a hideget
nagyon köszi a tájékoztatást!
Pici
A KWS 2376 egy nagyon jó kukorica vetőmag.
Pedig én igazi KWS fan vagyok.
Rendkivűl hideg és stressz tűrő, agresszív fejlődés , rendkivűl szárazság tűrő, erős cianidos szár, nagyon jó víz leadó képesség.
Csak ajánlani tudom.
2009 ben kint maradt egy 5 hektáros darab.
Január 29. én arattuk le, sűrű volt , spc vel lett vetve 16 os lukkal, előtte lucerna volt, soha ne legyen rosszabb termésem.
pl
d
Megérkeztek a vetőmagok:
Válasz #2334. hozzászólásra
csak azért kellett volna mert kimaradt multévről egy zsák és kiegészitettem volna de most ugy döntöttem hogy lesz uj fajta nem keverem mással
más !! KWS 2376 mi a vélemény lenne nagyon jó áron! kinek van tapasztalta?? trágyázott földbe menne!
Igazábol barátaim,és a környékbeliek nagy része nem állt neki a vetésnek,amig nem lesz eső,addig..nem nagy értelme van....
Egyik gazda elrakta a NK Thermot 16kg pannon starterrel!
De sokan csak husvét után illetve eső után.
Pl,haveromék is akarnak 40ha neomát de azt sem vettük még el!
Lesz KWS fajta kísérlet!!!asszem 7féle mag.kiderült mit tudnak,tavaly itt a KWS 2673vagy milyen számú,rendesen rávert a régi DK 471re!
Idén DKc 4795 is lesz 25ha,közel 40ha NO1,illetve kws 2376osbol is 25körül kb ezek a mérvadok.
De a környékben sokan vettek LG-t is és más termékeket szal lehet majd szemezgetni,melyik bírja jobban majd az 50fokot...
Válasz #2331. hozzászólásra
F38-am van 45 pénz
van Y12 és N01 is pár zsák 42 pénz
azért van fölösleg, mert az egyik 25 hekis táblába szotyát rakok
70 ezer vetőmagnak mennyi lehet a súlya?
Válasz #2329. hozzászólásra
tavaly 65 q körül adott, de a fele petrezselyem utáni tavaszi szántásba ment 0 műkakival( bocs vízbeoldva levélre kapott 7kg N-t, meg is csípte). Nem véletlen, hogy több évtizede a köztermesztésbe tudott maradni, mert vagyunk még néhányan, akik extenzíven gazdálkodunk.
nem tud valaki nékem 2 zsák 500fao körüli vetőmagot akinek lett kimaradva plusz ?????
Válasz #2329. hozzászólásra
Nekem nem jött be!!
Üdv! Occitan fajtával mi a tapasztalatotok?
Márc 26. 6ha 70ezer szem/ha bevetve.Majd meg látjuk.
Érdekes ez a dolog , a P9578.Fao 320, egy hektárra a 80 ezer szemesnek a súlya 25 kg.
Volt vagy van ilyen valakinek, mi a tapasztalat vele ?
Szívesen venném ha valaki ezt megosztaná.
Válasz #2325. hozzászólásra
94% kell lenni,én is így tudom.
Válasz #2324. hozzászólásra
Nincs előttem a magyar szabvány, meg kellene kérdezni egy vetőmagost, de az még tuti belefér.
Növényenként eltér a repcét tudom, hogy ott 85% a határ, csak általában sokkal jobbak a magok
A 91% csíraképes az még kaphatott fémzárszámot? Gyanús, úgy tudtam 94%-tól jó a mag.
Üdv! Valakai tudna infot mondani dekalb 6120 vetőmagról?