Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Na látod épp azért vess olyat hogy tisztességes bevételed lehessen illetve a lehetőségekhez képest a leg több és ezt most ök tudják!! Ja és tudod melyik a leg drágább kukorica vetőmag??? ???? Segítek!!! Amelyik SZ-úl terem
Ekkora csapadék minuszal indulva igencsak kalandor vállalkozásnak fog tűnni a kukorica termesztés pláne tudva azt hogy a mostani nyári forróságot is csak a tavaszi eszméletlen csapadék készlettel tudta átvészelni a kukorica!! És a másik történet meg az hogy elviekben akár már kelesztő öntözéssel is lehetne kukoricát termeszteni de nem 430 gázolaj felhasználásával!! És sok helyen az országban az öntözés sem megvalósítható én tutira viz mellé teszem és majd meglátjuk De ha már itt tartunk akár a búzát is meglehetne most öntözni ezekkel a kilátásokkal!!
Bár még messze van 2012 április és még messzebb szeptember de ha ez az időjárás lesz a meghatározó itt csak gyenge területekről beszélhetünk országos szinten.......
Én is elhiteted...Mondhatni ez csupán egy vak repülés volt a részünkre.. És ahogy szokott is lenni minden ellenünk volt!! De attól fügétlenül hogy a vetőmag fajtája és genetikája nagyon sokat jelent azt kell hogy mondjam hogy a sok sok egyéb tényező is hatalmas jelentőségél bir és aki szerintem igazán jó termést akar magának annak mindenre oda kell figyelnie a vetőmag az csak legfeljebb azt tudja garantálni hogy a kukoricád akár képes lehet a leges leg nagyobb termésre a többi az rajtad az idö járáson és a sok sok apró szerencsén múlik De az most elmondható hogy a -kékeknek a vezér hibridjei tényleg ki magasodnak a mezőnyből!!
Válasz #1168. hozzászólásra
Nekem is ez a véleményem!! Volt saját kísérletem ahol minden eldőlt a többi amiről az ügynökök meg akarnak győzni az csak mese!!!!
1. hozzászólás, Takács László küldte be 2011-06-16 21:32:08-kor | Volt-e már valakinek egész táblára kiterjedően golyvás üszög fertőzése? Sajnos nekem van. A vetőmagforgalmazó, a növényvédősök, a növényvédelmi állomás szakemberei is csak találgatnak, de senki nem tudja az okát.Ha valakinek van ilyen tapasztalata kérem hívjon fel a 06-70-9444104-es telefonon. Köszönöm
Hu ha... Most néztem meg a FARMIT-ot!! Felénk ez bizonyúlt a leg pontosabnak!!! 26 milit tippel a jövöhétre...Az lehet beteszi nekünk a kaput.. Ha valakinek szüksége van rá vigye nyugodtan!! Mi kösz jol elvagyunk anélkül is..
Nyista mérlegesek. Nem ellenőrzött csak saját magunknak, kicsiben. Bár a földút buli jól hangzik. Kockás terítő, naplemente, kombájnok a háttérben miegymás
Faterom mint másodálású kisiparos évtizedeken keresztúl vetette a kukoricát a falusiaknak SZt györgy nap elött egy héttel és utánna egy hétel!! És mindenkinek jó lett a kukoricája!! Pedig akkor egyforma amolyan semilyen idö volt!! Mostmeg talán az évszázad belvize után már egyböl mintha semmi sem történt volna.. Nálunk mostanság a május 1- vetési is idö már töbször megismétlödött miota maszekok vagyunk és semmi hátránya sem lett! Söt én 100 szor nyugottab vagyok egy meleg talajba vetve késöbb mint korán egy hidegbe!! A késöbbi töbre érkezik és nem kockáztatsz és nem izgulod magad halálra söt nemis egy streszes álapotal indul a kukorica!!
Köszönöm a meghivást!! Igérem egyszer tiszteletünket teszük!! Mostmár nagyon úgy néz ki csak akkor amikor már látnivaló is lesz... Hacsak nem megy el teljesen a kedvünk az egésztöl és fel nem kerekedünk csak úgy!!
komcsi időbe vetni kellett asszem ápr elsejétöl jöttek a pártelvtársak a központból ellenőrizni főleg amikor a húsvét is egybeesett a vetésidővel .. volt olyan hogy meghajtó lánc nélkül mentek a gépek mert tudta mindenki , hogy nem fog kikelni ha akkor elvetik , mert rohadt hideg volt és ugye ha nem kel ki akkor lebaxás járt volna a párt részéröl ....
elvtársak kiszáltak nézni a vetést keresték a magot a földbe persze nem találták , de a traktorosnak mérnöknek meg a brigásonak is ott volt a mag a zsebébe és ök találtak úgyhogy megnyugodtak az elvtársak ilyen világ volt itt
itt 2 cég 10 napja elkezdett vetni valami szuperkorait,még nem nyomoztam utána,mi talán holnap végzünk a naprával(50 saját 150ha bér),hétfőtöl kukoricát nyomatjuk ezerrel szerdátol esőket mond amit már nagyon várunk,Lala1 volt errefelé ,felhivott hogy itt tényleg szárazság van,
Jót el szórakoztok akkor ti is az idén, de tapasztalatból tanul az ember . Megpróbálom még nyúzni fatert, hogy mégis próbáljuk meg több hibriddel. Engem hajt a kíváncsiság túlságosan
én tegnap vetettem a fajtasort, van benne 6 hibrid , 3 fajta műtrágya különféle adagokkal meg 3 töszámkisérlet is ja és lesz még vetésidős is elbaxtuk vele a napot
Pénteken kezdünk műtrágyázni, ha vége akkor megy a második sor kombinátor, és rögtön a vetés . Utána persze ha elmegy a víz pár helyről akkor azokat pótoljuk, elég foltos lesz néhol a dolog, de nem érdekes. Feladva nincs, csak módosul a terv kicsit Így is kapunk még bónusz vetőmagot Pio-tól, az még nem tudjuk milyen fata(ák). Így dekalb idén kimarad aképp határoztunk végül.
9233 hozzászólás
Válasz #1182. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Pedig már majdnem vetünk egyet!!!![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Na akkor legalább láncos kombájnra nem lesz szükség
az utóbbi lassan 20 év gazdálkodási év útán azt mondom a következő 4 év aszályos lesz.......![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz #1180. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Csak ne bocsátkoz jóslásokba...Nehogy olyan legyél mint SZABI!!! Mert igencsak be szoktak jönni a jóslatai.. Ha tetszik ha nem..
Válasz #1178. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
nyugi ha beindul az eső, akkor el se fog állni
Válasz #1177. hozzászólásra
Na látod épp azért vess olyat hogy tisztességes bevételed lehessen illetve a lehetőségekhez képest a leg több és ezt most ök tudják!! Ja és tudod melyik a leg drágább kukorica vetőmag??? ???? Segítek!!! Amelyik SZ-úl terem
Válasz #1176. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Ekkora csapadék minuszal indulva igencsak kalandor vállalkozásnak fog tűnni a kukorica termesztés pláne tudva azt hogy a mostani nyári forróságot is csak a tavaszi eszméletlen csapadék készlettel tudta átvészelni a kukorica!! És a másik történet meg az hogy elviekben akár már kelesztő öntözéssel is lehetne kukoricát termeszteni de nem 430 gázolaj felhasználásával!! És sok helyen az országban az öntözés sem megvalósítható én tutira viz mellé teszem és majd meglátjuk De ha már itt tartunk akár a búzát is meglehetne most öntözni ezekkel a kilátásokkal!!
Válasz #1175. hozzászólásra
Az a baj, hogy kéket elvből nem akartam vetni, bár a pénz nagy úr, lehet fel kell adni az elveket.
Válasz #1174. hozzászólásra
Bár még messze van 2012 április és még messzebb szeptember de ha ez az időjárás lesz a meghatározó itt csak gyenge területekről beszélhetünk országos szinten.......
Válasz #1174. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Én is elhiteted...Mondhatni ez csupán egy vak repülés volt a részünkre.. És ahogy szokott is lenni minden ellenünk volt!! De attól fügétlenül hogy a vetőmag fajtája és genetikája nagyon sokat jelent azt kell hogy mondjam hogy a sok sok egyéb tényező is hatalmas jelentőségél bir és aki szerintem igazán jó termést akar magának annak mindenre oda kell figyelnie a vetőmag az csak legfeljebb azt tudja garantálni hogy a kukoricád akár képes lehet a leges leg nagyobb termésre a többi az rajtad az idö járáson és a sok sok apró szerencsén múlik De az most elmondható hogy a -kékeknek a vezér hibridjei tényleg ki magasodnak a mezőnyből!!
Válasz #1171. hozzászólásra
Akkor regélj légy szíves, mert lenne egy gyengébb területem, ahova kukoricát tervezek, de ezzel a növénnyel full tapasztalatlan vagyok.
Válasz #1172. hozzászólásra![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Nekem az 5007 volt de az le ütötte az összes konkurenciát!!
Válasz #1171. hozzászólásra
Melyik lett a favorit a kékek közül?
Válasz #1168. hozzászólásra![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
az csak mese!!!!
Nekem is ez a véleményem!! Volt saját kísérletem ahol minden eldőlt a többi amiről az ügynökök meg akarnak győzni
GOSZ-VSZT Kukorica Posztregisztrációs Kísérletek 2011
Agromag TEMES erről a fajtáról van e valakinek tapasztalatból véleménye? Én nagyon jókat halottam róla...
Asszem én jövőre csak "kéket" vetek.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Martonvásári kukorica és napraforgó vetőmagok még idei áron eladók december végéig. Hívjon bizalommal! 70-369-5725
Martonvásári kukorica és napraforgó vetőmagok még idei áron eladók december végéig. Hívjon bizalommal!
Válasz #1162. hozzászólásra
baxx rá búza rövidebb szó-------
Válasz #1161. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Neeeem , én írtam rosszul . Nyelvbotlások sorozatát követtem el...
Válasz #1162. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Akkómégisjóhelyenvan???
Válasz #1160. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Faxom , Kukoricát akartam írni a búzák helyett...
Válasz #1160. hozzászólásra
![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Fúbammegezthováraktam
Válasz #1159. hozzászólásra
Tipp:
Búza után búza és a csávázatlanul kikelt rekordszámú árva kelés megbetegedett , majd átfertőzte a vetőmagot is...
Már ha búza után búza van vetve...
1. hozzászólás, Takács László küldte be 2011-06-16 21:32:08-kor | Volt-e már valakinek egész táblára kiterjedően golyvás üszög fertőzése? Sajnos nekem van. A vetőmagforgalmazó, a növényvédősök, a növényvédelmi állomás szakemberei is csak találgatnak, de senki nem tudja az okát.Ha valakinek van ilyen tapasztalata kérem hívjon fel a 06-70-9444104-es telefonon. Köszönöm
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Sziasztok. Érdeklődnék hogy milyen normális hozzamú magot ajánlatok fekete kötöt talajra május eleji vettésel. Előre is köszönöm a segítséget.
Válasz #1156. hozzászólásra DKC 35-11 VAGY 40-82
sziasztok!
kb 2-3 hét múlva,kicsit késve tudunk kukoricát vetni,milyen magot javasoltok?
ÜDv
Mi is meglennénk nélküle Jász-Nagykun Szolnok megyében is, mert ma akartam talajt előkészíteni, de még azt se lehet:(
Válasz #1152. hozzászólásra
Jöhet, az Ormánságban elfér.
Válasz #1152. hozzászólásra
26 mil, mikortól?Hol nézted?
Válasz #1150. hozzászólásra
Most néztem meg a FARMIT-ot!! Felénk ez bizonyúlt a leg pontosabnak!!! 26 milit tippel a jövöhétre...Az lehet beteszi nekünk a kaput..![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Ha valakinek szüksége van rá vigye nyugodtan!! Mi kösz jol elvagyunk anélkül is..
Hu ha...
Válasz #1139. hozzászólásra
Nyista mérlegesek. Nem ellenőrzött csak saját magunknak, kicsiben. Bár a földút buli jól hangzik. Kockás terítő, naplemente, kombájnok a háttérben miegymás
Válasz #1147. hozzászólásra
Nálunk a Májusi kukoricábol nem sok termés várható,és keddtől 2 hét esőt mond a köpönyeg,aminek örülünk is meg nem is
Válasz #1147. hozzászólásra
És mindenkinek jó lett a kukoricája!! Pedig akkor egyforma amolyan semilyen idö volt!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Mostmeg talán az évszázad belvize után már egyböl mintha semmi sem történt volna..![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Nálunk mostanság a május 1- vetési is idö már töbször megismétlödött miota maszekok vagyunk és semmi hátránya sem lett! Söt én 100 szor nyugottab vagyok egy meleg talajba vetve késöbb mint korán egy hidegbe!! A késöbbi töbre érkezik és nem kockáztatsz és nem izgulod magad halálra söt nemis egy streszes álapotal indul a kukorica!!![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Faterom mint másodálású kisiparos évtizedeken keresztúl vetette a kukoricát a falusiaknak SZt györgy nap elött egy héttel és utánna egy hétel!!
Válasz #1144. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Sajnos igen.. És mi is lett belölle!! Ha nem enyire dúrván de elhieted hogy itt is ment a hülyeség rendesen.. És lám lám ebböl is mi lett!!
Válasz #1145. hozzászólásra
itt ma is tegnap is 12.5 körül volt, de hideg éjszakák jönnek a jövő héten és lazán lehülhet a jövő hétvégére ... vagy nem
Válasz #1143. hozzászólásra
Hacsak nem megy el teljesen a kedvünk az egésztöl és fel nem kerekedünk csak úgy!!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Köszönöm a meghivást!! Igérem egyszer tiszteletünket teszük!! Mostmár nagyon úgy néz ki csak akkor amikor már látnivaló is lesz...
Válasz #1144. hozzászólásra
Itt tegnap reggel mértük 14fok volt a talajhő
Válasz #1142. hozzászólásra
![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
ilyen világ volt itt![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
komcsi időbe vetni kellett asszem ápr elsejétöl jöttek a pártelvtársak a központból ellenőrizni főleg amikor a húsvét is egybeesett a vetésidővel .. volt olyan hogy meghajtó lánc nélkül mentek a gépek mert tudta mindenki , hogy nem fog kikelni ha akkor elvetik , mert rohadt hideg volt és ugye ha nem kel ki akkor lebaxás járt volna a párt részéröl ....
elvtársak kiszáltak nézni a vetést keresték a magot a földbe persze nem találták , de a traktorosnak mérnöknek meg a brigásonak is ott volt a mag a zsebébe és ök találtak úgyhogy megnyugodtak az elvtársak
Válasz #1141. hozzászólásra
gyertek bármikor
Válasz #1138. hozzászólásra
itt 2 cég 10 napja elkezdett vetni valami szuperkorait,még nem nyomoztam utána,mi talán holnap végzünk a naprával(50 saját 150ha bér),hétfőtöl kukoricát nyomatjuk ezerrel szerdátol esőket mond amit már nagyon várunk,Lala1 volt errefelé ,felhivott hogy itt tényleg szárazság van,
Válasz #1139. hozzászólásra
Azz biztos!! Meg egy hatalmas bulit csapni a düllö sarkán! Úgy ahogyan ezt az USA-ban csinálják!!
Válasz #1135. hozzászólásra
Háááát akkor tényleg föl kell hogy kerekedjünk hozzád egy tanulmányi kirándulásra!!Biztosan tudsz majd mutatni érdekes dolgokat!!
Válasz #1137. hozzászólásra
jönnek a mérlegesek , mert úgy az igazi ??
Válasz #1136. hozzászólásra
![smile innocent](/oldforum/images/smiles/innocent.gif)
tegnap ....de ma le is álltam vele , mert reggel úgy éreztem várnom kell még vele
felétek mióta vetik ?
. Megpróbálom még nyúzni fatert, hogy mégis próbáljuk meg több hibriddel. Engem hajt a kíváncsiság túlságosan ![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Jót el szórakoztok akkor ti is az idén, de tapasztalatból tanul az ember
Mikor kezted a kukorica vetést?
Válasz #1132. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
elbaxtuk vele a napot
én tegnap vetettem a fajtasort, van benne 6 hibrid , 3 fajta műtrágya különféle adagokkal meg 3 töszámkisérlet is ja és lesz még vetésidős is
Válasz #1133. hozzászólásra
. Utána persze ha elmegy a víz pár helyről akkor azokat pótoljuk, elég foltos lesz néhol a dolog, de nem érdekes. Feladva nincs, csak módosul a terv kicsit ![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Így is kapunk még bónusz vetőmagot Pio-tól, az még nem tudjuk milyen fata(ák). Így dekalb idén kimarad aképp határoztunk végül.
Pénteken kezdünk műtrágyázni, ha vége akkor megy a második sor kombinátor, és rögtön a vetés