Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem igaz az, az összes többiben (pl A24, Stira) csak a forgóban volt egy két kisebb dőlt folt, de azok sem a földig. A Marista a vékony szár miatt viszont mint a szőnyeg.
Akkor a 4795-nek tartania kell magát. Nálunk is a gyenge szárakkal szokott főleg gond lenni. 2009-ben a Marista megviccelt, jött egy szél és ledöntött egy 2 hekis táblát, kicsike terület, de megküzdöttünk érte. Reméljük idén ilyen nem lesz.
Én Debrecen térségében. Ősszel mindenképpen véleménycsere. Tavaly sok fajtakíséletet ( főként dekalbos) szemrevételeztem, amiket így út mellett láttam, tapasztalataim a következőek voltak: a dkc 4590-esnek az átlagosnaál talán gyengébb szára van, a 4795,4490-esnek viszont nagyon erős.Ugyanakkor a 4590-es szebb cöveket hozott jobban megtermékenyült. Mondjuk ez a 2010es év elég extrém volt erre felé is, az erős szeleknek, sok esőnek kevés hibrid tudott ellenállni. Akinek volt ilyen hibridje az kérem írjon.
Alapvetően Dekalb párti vagyok, de pio N01 és f73 is biztos lesz az idén. Más cég magjait még nem nagyon próbáltuk, bár lehet érdemes lenne, mit ajánlanál dekalb és pión kívül? Lényegében magasabb termésszintű helyeken gazdákodunk, ebből kifolyólag a nagy terméspotenciál, ami meghatározza választásunkat. Ezen belül lehetősg szerint aszálytűrő hibrideket vetünk.
Miért ne tenéd.. Ha van elég területed akkor érdemes probálgatni?? És a DELALBON kivül mást nem is probálsz?? Vagy a felsoroltak lesznek az ujak a te kisérletedben?
Inkább azt mondanám hogy a szükség!! És most igencsak az van.. És ha már az áraknál tartunk az egyik nagy cég rendezvényén hallotam azt hogy - na vajon meik a leg drágább vetömag??-- mindenki tipelt ösze visza mikor az elöadó ki bökte azt hogy szerinte az ameik sokkal kevesebet termet mint a többi!!Na ezzel én is igy vagyok! Szoval érdemes probálgatni.. És a haveroktol is mindig hallok valami uj infót ami csiklandozza a fantáziám!!
Igen, ez a terv. Muszáj, mert a statisztikák okék, de azok nem a mi földjeinken voltak. Meg ki akarjuk próbálni a dekalbot, lényegében árban mindegy a dolog, csak érdekel, hogy mégis mit várhatunk tőlük. Kíváncsacsiság nagy úr
Ezek szerint csinálsz némi öszehasonlitást?? Ezt én is tervezem...Mostmár a sok statisztika meg grafikon teljesen öszezavart ezért 3 nagy cég néhány fajtáját én is ki fogom probálni és akkor tényleg el döl hogy itt nálunk azonos körülményben mit is tudnak!! A vetös emberemet már elöre sajnálom a sok macerával..
A24
N01
Stira
Azonos mennyiségek. A bizonytalan részekre rendeltünk kevés Maristát (ha valaminek veszni kell...)
Plusz egy táblába egymás mellett 1-1 hektár a fentiekből, 1 hektár a legjobb Pio-k valamelyikéből és még 3 féle dekalb (utóbbikról még nem tudjuk melyikek), persze azonos körülmények között nevelve. Dekalbbal nekünk eddig nem volt túl sok jó tapasztalatunk. Most csak kíváncsiságból megnézzük mik lesznek a különbségek, ha bejön akkor jövőre aszerint lesz abból is.
azért tudni kell, hogy a top magok rosszabb körülmények között is sokkal jobban szerepelnek. aki tud csinálni normális talajmunkát és van gógyija normálisan gyomírtani, akkor simán gazdaságosabb a top mag. természetes a koklereknek nem érdemes megvenni
Ha lenne elég földem én simán elvetném!! Miért is ne?? Egy havernak termet már 120m Amikor nekem volt akor aszályra hajló idöben adott 80m! Ami felénk igazán jónak mondható ja és a vize szeptember elsö napjaiban volt 12.8 Ami a gond vele szerintem szeret törni a szeme.. Ezt már több srácal is kitárgyaltam vagyis azt hogy sokfele a 8-9T termés van ideálisan megcélozva azt meg ez is tudja alapbol!! És kár lenne a csúcs termés reményében top kategoriás magot vásárolni mikor a többi feltétel meg nincs meg hozzá!!
Mi vetjük már pár éve folyamatosan. Erős szára van, nagyobb szeleket bírja. Általában nehezebben adja le a vizét(22-23-as vízzel vágtuk, míg a mellette lévő A24-et 20-al.). 2010-ben frissen szervestrágyázott földben 80-90q/ha (száraz) átlagot hozta. Vesd bátran, jó féle.
Idén 100 mázsa felett tudott kb 20% vízzel,de ha ettől is olcsóbbat akarsz venni vegyél furiot nálam 10-15 mázsát rávert a stirára ugyanolyan tápanyagellátás mellett.
Amint látom nem ismered?? Ez a 90 évek eleje közepe egyik pios siker kukoricája vólt valahol a tenyészidö közepén!! Még ma is találkozom vele a termesztésben...mivel az ára mostmár kedvezövé vált csak ajálani tudom!!
Tud-e valaki mondani valamit a Pioner Stíra kukoricájáról. Ugyanis vadkáros területre kellene vetni és nem szeretnék drága vetőmaggal kedveskedni a vadaknak.
Milyen a vízleadása és milyen korán lehet elvetni.
Válasz #799. hozzászólásra
Üdv, kontaktnak ezt találtam :
Millenium 2000 CSK 15. Splady Kft. kontakt: Halász Csaba. 1214 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 289-295.
Üdv.!
Tipp.
Vásárlás és vetés előtt:
A Pio honlapján a "hasznos információk" topic "Hamis vetőmag ismérvei" című rovata értékes információ lehet minden termelő számára.
Felejtsétek el azt a magot itt a környékünkön 2éve nagyon sokan megörültek az olcsó magnak, aztán eljött az aratás és 5-6t/ha 30as vízzel, a csövet is 2méteren hozza, könnyen összeborult rémálom volt aratni, a törőhenger nem tudta lehúzni a szárát mert már ott szétroppant egy az egybe vitte befele mindenestől.
Sajna nem emlékszek a nevére csak arra hogy leszerette volna védetni csak a nagyok keresztbe tettek neki mert nem hibrid, és úgy akkor nem kell minden évben magot venni .
Válasz #830. hozzászólásra
Kapával a kiskertbe vetek minden évben nosztalgiából(fözni is jó)pár tő ,a nagymamától örökölt fehér szemű magot itt fillérkukoricának mondják...
9233 hozzászólás
Válasz #882. hozzászólásra
![smile mellow](/oldforum/images/smiles/mellow.gif)
Nem igaz az, az összes többiben (pl A24, Stira) csak a forgóban volt egy két kisebb dőlt folt, de azok sem a földig. A Marista a vékony szár miatt viszont mint a szőnyeg.
Válasz #881. hozzászólásra
Az az aszály után volt, döntött az minden fajtát ahol az a nagy vihar volt.
Válasz #880. hozzászólásra
Akkor a 4795-nek tartania kell magát. Nálunk is a gyenge szárakkal szokott főleg gond lenni. 2009-ben a Marista megviccelt, jött egy szél és ledöntött egy 2 hekis táblát, kicsike terület, de megküzdöttünk érte. Reméljük idén ilyen nem lesz.
Válasz #877. hozzászólásra
. Tavaly sok fajtakíséletet ( főként dekalbos) szemrevételeztem, amiket így út mellett láttam, tapasztalataim a következőek voltak: a dkc 4590-esnek az átlagosnaál talán gyengébb szára van, a 4795,4490-esnek viszont nagyon erős.Ugyanakkor a 4590-es szebb cöveket hozott jobban megtermékenyült. Mondjuk ez a 2010es év elég extrém volt erre felé is, az erős szeleknek, sok esőnek kevés hibrid tudott ellenállni. Akinek volt ilyen hibridje az kérem írjon.
Én Debrecen térségében. Ősszel mindenképpen véleménycsere
Válasz #876. hozzászólásra
Alapvetően Dekalb párti vagyok, de pio N01 és f73 is biztos lesz az idén. Más cég magjait még nem nagyon próbáltuk, bár lehet érdemes lenne, mit ajánlanál dekalb és pión kívül? Lényegében magasabb termésszintű helyeken gazdákodunk, ebből kifolyólag a nagy terméspotenciál, ami meghatározza választásunkat. Ezen belül lehetősg szerint aszálytűrő hibrideket vetünk.
Válasz #877. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Meg nyugat.....
Válasz #875. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Nah az jó, merre fele gazdálkodsz? (Én dél-békés) Ősszel lesz infó csere akkor
Válasz #875. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Miért ne tenéd.. Ha van elég területed akkor érdemes probálgatni?? És a DELALBON kivül mást nem is probálsz?? Vagy a felsoroltak lesznek az ujak a te kisérletedben?
Válasz #874. hozzászólásra
Hello, bocsi, hogy én is beleszólok, de mi is pont ezt tervezzük. Mi a dkc 4590-est, dkc 5143, 5170, 5007 -et próbáljuk.
Válasz #873. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Nah igen a szükség nagyobb. Most kiderül majd hogy jövőre melyiket milyen arányban vetjük.
Kiderült hogy a dekalbok a 4685 , 4795 és nyilván vagy 4590 vagy 5190 lesz. Az első kettő tutinak néz ki.
Válasz #872. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
És ha már az áraknál tartunk az egyik nagy cég rendezvényén hallotam azt hogy - na vajon meik a leg drágább vetömag??-- mindenki tipelt ösze visza mikor az elöadó ki bökte azt hogy szerinte az ameik sokkal kevesebet termet mint a többi![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
!!Na ezzel én is igy vagyok! Szoval érdemes probálgatni.. És a haveroktol is mindig hallok valami uj infót ami csiklandozza a fantáziám!!
Inkább azt mondanám hogy a szükség!! És most igencsak az van..
Válasz #871. hozzászólásra
Igen, ez a terv. Muszáj, mert a statisztikák okék, de azok nem a mi földjeinken voltak. Meg ki akarjuk próbálni a dekalbot, lényegében árban mindegy a dolog, csak érdekel, hogy mégis mit várhatunk tőlük. Kíváncsacsiság nagy úr
Válasz #868. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Mostmár a sok statisztika meg grafikon teljesen öszezavart ezért 3 nagy cég néhány fajtáját én is ki fogom probálni és akkor tényleg el döl hogy itt nálunk azonos körülményben mit is tudnak!! A vetös emberemet már elöre sajnálom a sok macerával..![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Ezek szerint csinálsz némi öszehasonlitást?? Ezt én is tervezem...
MV NK 333 kukoricavetőmagról vélemény???![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
nálunk p9578 és dkc 4590
a magágykészítésre kíváncsi vagyok...
Idei végleges lista:
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
A24
N01
Stira
Azonos mennyiségek. A bizonytalan részekre rendeltünk kevés Maristát (ha valaminek veszni kell...)
Plusz egy táblába egymás mellett 1-1 hektár a fentiekből, 1 hektár a legjobb Pio-k valamelyikéből és még 3 féle dekalb (utóbbikról még nem tudjuk melyikek), persze azonos körülmények között nevelve. Dekalbbal nekünk eddig nem volt túl sok jó tapasztalatunk. Most csak kíváncsiságból megnézzük mik lesznek a különbségek, ha bejön akkor jövőre aszerint lesz abból is.
Válasz #866. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Miért?? A NAGY GONDOLKODÓ is bevallotta vagy nem??
Válasz #865. hozzászólásra
Csak van aki bevallja !
Válasz #864. hozzászólásra
Nyugodj meg!! Ebben az országban nem te vagy az egyedüli akki valamit valahogy elkurt!!
Válasz #862. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Valamit elqtam
Válasz #861. hozzászólásra
Mi lett az avataroddal.... elkártyáztad... bocs elénekelted?
Válasz #859. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Szabi!! Hová tünt az avatar képed??
Válasz #860. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz #859. hozzászólásra
neked volt már?
Válasz #858. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #857. hozzászólásra
én vettem 5276-ot
Válasz #856. hozzászólásra
Probáld meg a DK 5007-est! A mágus most ezzel probálkozik...
Én vetek dk 4490-est és pr r92-est. A többit még nem tudom.
Válasz #852. hozzászólásra
azért tudni kell, hogy a top magok rosszabb körülmények között is sokkal jobban szerepelnek. aki tud csinálni normális talajmunkát és van gógyija normálisan gyomírtani, akkor simán gazdaságosabb a top mag. természetes a koklereknek nem érdemes megvenni
Válasz #853. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Válasz #852. hozzászólásra
Az nem lehet, hogy azért törik, mert szárazabb a megszokottnál és esetleg nincs kellő dobfordulat csökkentés ?
Válasz #851. hozzászólásra
Ami a gond vele szerintem szeret törni a szeme..![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Ezt már több srácal is kitárgyaltam vagyis azt hogy sokfele a 8-9T termés van ideálisan megcélozva azt meg ez is tudja alapbol!!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
És kár lenne a csúcs termés reményében top kategoriás magot vásárolni mikor a többi feltétel meg nincs meg hozzá!!
Ha lenne elég földem én simán elvetném!! Miért is ne?? Egy havernak termet már 120m Amikor nekem volt akor aszályra hajló idöben adott 80m! Ami felénk igazán jónak mondható ja és a vize szeptember elsö napjaiban volt 12.8
Olcsó dekalbot tesz valaki modjuk 440-et
Válasz #841. hozzászólásra
Mi vetjük már pár éve folyamatosan. Erős szára van, nagyobb szeleket bírja. Általában nehezebben adja le a vizét(22-23-as vízzel vágtuk, míg a mellette lévő A24-et 20-al.). 2010-ben frissen szervestrágyázott földben 80-90q/ha (száraz) átlagot hozta. Vesd bátran, jó féle.
Válasz #845. hozzászólásra
Furionak szervestrágyázott földbe vetéskor semmit kapáláskor 200-220kg/ha pétisót.
Válasz #847. hozzászólásra
Idei árát nem tudom ,tavaly olcsóbb volt 3000Ft-tal zsákja (akciós)
Válasz #844. hozzászólásra
csak megjegyezném, hogy a furió drágább, mint a stíra
Nekem is van 3ha vadkáros részem,oda stardurt vetek 9000ft/70E mag...
Válasz #844. hozzászólásra
köszi a tanácsot és milyen tápanyagot adtál neki
Idén 100 mázsa felett tudott kb 20% vízzel,de ha ettől is olcsóbbat akarsz venni vegyél furiot nálam 10-15 mázsát rávert a stirára ugyanolyan tápanyagellátás mellett.
Ez a 90 évek eleje közepe egyik pios siker kukoricája vólt valahol a tenyészidö közepén!! Még ma is találkozom vele a termesztésben...mivel az ára mostmár kedvezövé vált csak ajálani tudom!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Amint látom nem ismered??
Ha vadaknak veted mindegy milyen a vízleadása,szeretik vizesen is.
Tud-e valaki mondani valamit a Pioner Stíra kukoricájáról. Ugyanis vadkáros területre kellene vetni és nem szeretnék drága vetőmaggal kedveskedni a vadaknak.
Milyen a vízleadása és milyen korán lehet elvetni.
Válasz #799. hozzászólásra
Üdv, kontaktnak ezt találtam :
Millenium 2000 CSK 15. Splady Kft. kontakt: Halász Csaba. 1214 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 289-295.
Üdv, úgy hívják hogy "Gazda MTC".
Üdv.!![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Tipp.
Vásárlás és vetés előtt:
A Pio honlapján a "hasznos információk" topic "Hamis vetőmag ismérvei" című rovata értékes információ lehet minden termelő számára.
Felejtsétek el azt a magot itt a környékünkön 2éve nagyon sokan megörültek az olcsó magnak, aztán eljött az aratás és 5-6t/ha 30as vízzel, a csövet is 2méteren hozza, könnyen összeborult rémálom volt aratni, a törőhenger nem tudta lehúzni a szárát mert már ott szétroppant egy az egybe vitte befele mindenestől.
Válasz #834. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Sajna nem emlékszek a nevére csak arra hogy leszerette volna védetni csak a nagyok keresztbe tettek neki mert nem hibrid, és úgy akkor nem kell minden évben magot venni .
Kapával a kiskertbe vetek minden évben nosztalgiából(fözni is jó)pár tő ,a nagymamától örökölt fehér szemű magot itt fillérkukoricának mondják...
Válasz #833. hozzászólásra
Tibi! Szted nem Ő az?
Szöllősi Zoltán
20/952-7133